Sosyoloji maddeleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste sosyoloji maddelerinin dizinini içermektedir. Özet liste için Genel sosyoloji listesi.


ADüzenle

AdaptasyonAileAile içi şiddetAkraba seçilimiAkrabalıkAkran grubuAkut hastalıklarAlkolizmAlman Sosyoloji TopluluğuAltkültürAltyapıAltyapı ve üstyapıAlzheimer hastalığıAmerikanizmAnabaptizmAnaerkillikAnasoylulukAnarşiAnayerliAndroginosAnimizmAnomiAntipozitivizmAntisemitizmAntropolojiApollonAraştırmaArtı değerAsch deneyiAsimilasyonAskerî darbeAskerî-endüstriyel kompleksAşkAtaerkillikAydınlanma ÇağıAyrımcılıkAvangartAvcı-toplayıcıAyinAzınlık

BDüzenle

Bağımlı ve bağımsız değişkenlerBağımlılık teorisiBasın-yayınBebek ölümüBeklenen yaşam süresiBenlikBiçimsel dil kuramıBilgi teknolojisiBilimBilinçBilişsellikBinyılcılıkBirinci dünya ülkesiBirincil sektörBiyoetikBiyolojik cinsiyetBoyBurjuvaziBürokrasiBütünlükBüyük Buhran

C/ÇDüzenle

Chicago okuluCinayetCinsiyetCinsiyet rolüCinsiyetçilikÇelişkiÇeteÇevre kirliliğiÇevrecilikÇıkar grubuÇifte standartÇilecilikÇocuk işçilerÇok eşlilikÇok kültürlülükÇok uluslu şirketÇölleşmeÇöp

DDüzenle

Daimi orduDarwinizmDayanışmaDeğerDemografiDemokrasiDeneyDevalüasyonDevletDevletsiz milletDevrimDiasporaDifüzyonDiğerkâmlıkDinDireniş hareketiDistopyaDiyalektikDoğaDoğum oranıDoğurganlıkDramaturjik model

EDüzenle

Egemen sınıfEgemenlikEğitimEkolojiEkonomiEkosistemEkzogamiEleştirel teoriElverişlilik örneğiEmperyalizmEmtiaEndüstriyel demokrasiEntelijansiyaEpistemolojiErillikEşcinsellikEşit işe eşit ücretEşitlikçilikEtnik azınlıkEtnik grupEtnografyaEtnometodolojiEtnosentrizmEv işçisiEvlilikEvrensel sağlık hizmetiEvrimEvsizlik

FDüzenle

FaşizmFekonditeFeminizmFenomenolojiFeodalizmFetişFordizmFuhuşFütüroloji

GDüzenle

Gayri safi yurt içi hasılaGeçiş törenleriGelirGençlikGençlik altkültürüGenetik mühendisliğiGeniş aileGeri beslemeGestalt psikolojisiGettoGirişimcilikGizli müfredatGöçmenGörecilikGöreli yoksunlukGörücülükGöstergebilimGözetimGrevGrup davranışıGrup dinamiğiGünah keçisiGüven

HDüzenle

HabitusHalk inançlarıHalk sağlığıHava kirliliğiHayvan taciziHegemonyaHeteroseksüellikHipotezHispanikHIV/AIDSHomofobiHukukHuyHükûmet

I/İDüzenle

IrkIrkçılıkİç grup ve dış grupİçgüdüİdeolojiİki ruhlulukİkinci dünya ülkesiİlaca bağımlı kılmaİletişimİnkılapçılıkIQİsyanİş bölümüİşlevselcilikİşsizlikİyatrojenez

JDüzenle

JeopolitikJim Crow yasaları

KDüzenle

KadınlıkKamusal alanKantitatif araştırma yöntemiKapitalizmKapitalistKara Panter PartisiKarizmatik hareketKarma ekonomiKarşı devrimKarşı kültürKarşılaştırmalı sosyolojiKarşılıklılıkKastKatılımcı demokrasiKatolizmKayıt dışı ekonomiKent ekolojisiKent sosyolojisiKentleşmeKentsel dönüşümKimlikKiliseKolektif bilinçKolektif bilinçdışıKomünizmKonglomeratKorelasyonKök hücreKöktendincilikKöylü sınıfıKrallık zümreleriKronik hastalıklarKuruluşKutsalKültKültürKültür emperyalizmiKültürel görelilikKüreselleşmeKürtajKüyerelleşme

LDüzenle

Laissez faireLezbiyenizmLiberal demokrasiLisansüstüLümpen proletarya

MDüzenle

Makro sosyolojiMalthusçulukMarksizmMateryalizmMcDonaldlaşmaMedyanMegalopolMeritokrasiMeta fetişizmiMetodolojiMerkantilizmMİAMeslekMezhepMichel FoucaulteMilitarizmMilliyetçilikModaModerniteModernizasyon teorisiMonoteizm

NDüzenle

Neden ilişkili pazarlamaNedensellikNeokolonyalizmNeoliberalizmNesnelNezaketNitel araştırma metotlarıNormNükleer caydırıcılık

O/ÖDüzenle

OkuryazarlıkOligarşiOligopol piyasasıOngunOntolojiOrganize suçOrmansızlaşmaOrta sınıfOtarşiOtoriter kişilikOtoriteryenizmOtoriteOtokrasiOtomasyonÖlümÖlüm oranıÖnyargı - ÖtrofikasyonÖzel sağlık sistemi

PDüzenle

ParadigmaPoliandriPoliarşiPolijiniPolis şiddetiPoliteizmPopüler kültürPostmodernizmPostmodernitePost yapısalcı felsefePozitif ayrımcılıkPositivizm — Pragmatik sosyoloji için bakınız: George Herbert MeadPragmatizmProletaryaPsikopatiPsikoz

QDüzenle

RDüzenle

RadikalizmRasyonellikRealizmRedüksiyonizmRemodernizmRiskRönesansRuhsal bozukluk

S/ŞDüzenle

Sanayi toplumuSanayileşmeSapir-Whorf hipoteziSatın alma gücü paritesiSavaşSavaş ekonomisiSeçkinlerSekülarizasyonSembolSera etkisiSerbest bölgeSermaye şirketiSeyirci etkisiSınıfSınıf ayrımıSınıf bilinciSınıf mücadelesiSilah ticaretiSilahlanma yarışıSimgesel etkileşimSimülasyonSistem teorisiSivil toplumSiyasetSiyaset sosyolojisiSiyasi çoğulculukSiyasi ekonomiSiyasi partiSosyal dışlanmaSosyal ilişkiSosyal sağlıkSosyalizmSosyobiyolojiSosyolojiSoykırımSoylulaştırmaSömürgecilikSöylevstatüStereotipStratejik Savunma GirişimiSuçŞehir içiŞiddetŞizofreni

SosyalDüzenle

social actionsAktivizmsocial actorsocial analysissocial animalsocial anthropologySosyal anksiyete bozukluğuSosyal güvencesocial artifactsocial attitudesocial balance theorysocial behaviorSosyal imlemeSosyal sermayesocial centerToplumsal değişmesocial characterSosyal yurtseverlikSeçim sistemisocial choice theoryToplumsal grupToplumsal sınıfSosyal kulüpsocial closureSosyal bilişsocial commentarysocial complexitysocial computingsocial condensersocial conflictsocial conservatismsocial contactToplumsal sözleşmesocial constructionsocial constructionismsocial construction of technologysocial contextsocial controlsocial costSocial Creditsocial cycle theorysocial danceSosyal DarwinizmSosyal demokrasiDemografiToplumsal değişmesocial diffusion theorysocial dilemmasocial disobediencesocial disorganizationsocial divisionsocial ecologysocial effect of evolutionary theorysocial effects of rock and rollElitizmToplum mühendisliğisocial environmentSosyal girişimsocial epistemologyToplumsal eşitliksocial evolutionsocial exchange theorysocial factSosyal anksiyete bozukluğusocial forcessocial forumYapısal işlevselcilikBeşeri coğrafyasocial geometrysocial goodToplumsal grupsocial guidance filmSosyal mühendislikToplumsal tabakalaşmaSosyal tarihSosyal konutsocial hygiene movementKimliksocial implosionsocial indicatorSosyal eşitsizlikSosyal etkisocial informaticsÜstyapıSosyal adaletGerçek sosyal yaşamsocial institutionSosyal sigortaSosyal ilişkisocial issuessocial judgment theorysocial learning theorySosyal liberalizmSosyal ilişkisocial loafingsocial maniaToplumsal engellilik modelisocial mobilityToplumsal hareketSosyal ağsocial ordersocial organisationsocial parasitismsocial phenomenonToplum felsefesiSosyal politikaSosyal pozisyonsocial powerAkran baskısısocial prestigesocial problemsocial progressSosyal psikolojiToplumsal sınıfsocial realitySosyal ilişki - social reproductionSosyal araştırmasocial resonanceSosyal sorumluluksocial risksocial risk positionssocial robotsocial roleSözleşmeSosyal bilimlersocial simulationsocial skillssocial spacesocial statisticssocial stigmaToplumsal yapısocial studiessocial supportsocial theoryİsyanSosyal hizmetsocial trendSosyal bilimkurguDayanışma

SosyolojikDüzenle

sociology booksSosyoloji teorilerisociological imaginationsociological naturalismsociological perspectivePositivizm

Sosyoloji alt dallarıDüzenle

Tam liste için bakınız Sosyolojinin dalları

Gerontolojisociology of architectureSanat sosyolojisiBeden sosyolojisisociology of childhoodsociology of conflictsociology of deviancesociology of disasterEğitim sosyolojisisociology of emotionssociology of the familysociology of fatherhoodsociology of filmsociology of foodToplumsal cinsiyet sosyolojisiSiyaset sosyolojisisociology of health and illnessBilim tarihi sosyolojisiGöç sosyolojisiBilgi sosyolojisisociology of languageHukuk sosyolojisisociology of leisureDavranışsal iktisatsociology of medicineAskerî sosyolojisociology of musicsociology of punishmentIrk ve etnik ilişkiler sosyolojisiDin sosyolojisisociology of science and technologysociology of sportsociology of terrorismsociology of work-sociology of motherhood

TDüzenle

TabuTarım toplumuTarihsel sosyolojiTaşıma kapasitesiTaylorculukTecavüzTek eşlilikTek hatlı evrimTekelTeknolojiTemsilî demokrasiTeoriTeoritik yaklaşımTerörizmTıpTicaret ağıToplulukToplumToplumsal olayToplumsal cinsiyetToplumsal tabakalaşmaToplumsal yabancılaşmaToplumsal yapıToplumsallaşmaTopyekûn savaşTotalitarizmTöre ve namus suçlarıTransseksüellikTüketim toplumu

UDüzenle

Ulus devletUssallaştırmaUygulamalı bilimlerÜçüncü dünya ülkesiÜçüncül sektörÜretici güçlerÜretim araçlarıÜretim biçimiÜretim ilişkileriÜst anlatıÜst gerçeklikÜst sınıfÜstel büyüme

VDüzenle

VaroluşçulukVatandaşVatandaşlık

WDüzenle

XDüzenle

YDüzenle

YahudilikYanlış bilinçYapıYapılandırma teorisiYapısal işlevselcilikYapısal işsizlikYapısökümYaş ayrımcılığıYaş piramidiYaşam döngüsüYaşlı istismarıYeşil DevrimYoksullukYoksulluk sınırıYolsuzluk

ZDüzenle

ZenofobiZekâZihin kontrolü