Ülkeler listesi

Vikimedya liste maddesi
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


World map pol 2005 v02 tr.svg

Listede 206 ülke bulunmaktadır.

Uluslararası ortamda tanınan 500

ülke, Birleşmiş Milletler'e üye olan 193 ülke ve Vatikan'dır.

Uluslararası ortamda

tanınan, Birleşmiş Milletler'e üye olmayan ülkeler:

Bakınız: Tanınmayan devletler listesi

ADüzenle

 
Toprak şekillerine göre deforme edilen bayraklar ile oluşturulan dünya haritası.
Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
01 Abhazya   Kafkasya Abhazya Apsarı, Rus rublesi 157,000 ile

190,000 arasında

02 Afganistan   Asya Afgani 25.500.000
03 Almanya   Orta Avrupa Euro 80.439.000
04 Amerika Birleşik Devletleri   Kuzey Amerika Amerikan Doları 316.418.000
05 Andora   Batı Avrupa Euro 88.825
06 Angola   Güneybatı Afrika Kwanza 20.609.300
07 Antigua ve Barbuda   Karayipler Doğu Karayip Doları 85.632 (Tahmini)
08 Arjantin   Güney Amerika Arjantin Pesosu 39.180.137
09 Arnavutluk   Balkanlar Lek 2.821.977
10 Avustralya   Okyanusya Avustralya Doları 23.111.910
11 Avusturya   Orta Avrupa Euro 8.464.555
12 Azerbaycan   Kafkasya Azerbaycan Manatı 9.235.100

Sayfa başı

BDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
13 Bahamalar   Karayipler Bahama Doları 351.500
14 Bahreyn   Basra Körfezi Bahreyn Dinarı 1.234.570
15 Bangladeş   Orta Asya Taka 152.518.015
16 Barbados   Karayipler Barbados Doları 284.589
17 Batı Sahra   Batı Afrika Fas Dirhemi 568.250
18 Belçika   Orta Avrupa Euro 11.156.000
19 Belize   Güney Amerika Belize Doları 313.000
20 Benin   Batı Afrika Batı Afrika CFA Frangı 9,983,884
21 Beyaz Rusya   Kuzey Avrupa Belarus Rublesi 9.500.000
22 Bhutan   Hint Anakarası Bhutan Ngultrum

Hindistan Rupisi

737.320
23 Birleşik Arap Emirlikleri   Arap Yarımadası B.A.E. Dirhemi 8.264.070
24 Bolivya   Güney Amerika Boliviyano 40.117.100
25 Bosna-Hersek   Balkanlar Marka 3.839.725
26 Botsvana   Güney Afrika Pula 2.024.904
27 Brezilya   Güney Amerika Real 193.944.886
28 Brunei   Borneo Adası Brunei Doları 388.190
29 Bulgaristan   Balkanlar Lev 7.282.040
30 Burkina Faso   Batı Afrika Afrika Frangı 17.322.800
31 Burundi   Orta Afrika Burundi Frangı 8,053,574

Sayfa başı

CDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
32 Cezayir   Kuzey Afrika Cezayir Dinarı 37.900.000
33 Cibuti   Doğu Afrika Frank 793.000

Sayfa başı

ÇDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
34 Çad   Orta Afrika Afrika Frangı 12.825.000
35 Çek Cumhuriyeti   Orta Avrupa Çek Korunası 10.512.000
36 Çin   Doğu Asya Çin Yuanı 1.359.250.000

Sayfa başı

DDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
37 Dağlık Karabağ Cumhuriyeti  Kafkasya (Hukuken  

Azerbaycan sınırları içerisinde)

Ermeni Dramı 141.400
38 Danimarka   İskandinavya Danimarka Kronu 5.605.836
39 Doğu Timor   Güneydoğu Asya Amerikan Doları 1.066.409
40 Dominik Cumhuriyeti   Karayip Dominik Dezosu 9.456.000
41 Dominika   Karayip Doğu Karayip Doları 72.660

Sayfa başı

EDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
42 Ekvador   Güney Amerika Amerikan Doları 15.500.000
43 Ekvator Ginesi   Orta Afrika CFA Frangı 676.000
44 El Salvador   Orta Amerika El Salvador Kolonu 6.183.000
45 Endonezya   Güneydoğu Asya Rupiah 237.641.326
46 Eritre   Doğu Afrika Nakfa 5.673.520
47 Ermenistan   Kafkasya Ermeni Dramı 3.024.100
48 Estonya   Baltık Ülkesi Euro 1.286.550
49 Etiyopya   Doğu Afrika. Etiyopya Birri 86.600.000

Sayfa başı

FDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
50 Fas   Mağripler Fas Dirhemi 32.987.800
51 Fiji   Pasifik Fiji Doları 858.038
52 Fildişi Sahili   Batı Afrika Afrika Frangı 23.202.000
53 Filipinler   Güney Asya Filipinler Pesosu 98.176.000
54 Filistin   Ortadoğu Mısır Lirası

Yeni İsrail Şekeli

Ürdün Dinarı

Filistin Paundu

4,550,368
55 Finlandiya   İskandinavya Fin Markkası 5.434.000
56 Fransa   Orta Avrupa Euro, Fransız Frangı 65.707.000

Sayfa başı

GDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
57 Gabon   Orta Afrika Afrika Frangı 1.672.000
58 Gambiya   Batı Afrika Dalasi 1.705.000
59 Gana   Batı Afrika Cedi 24.658.823
60 Gine   Batı Afrika Gine Frangı 10,628,972
61 Gine Bissau   Batı Afrika CFA Frangı 1.628.603
62 Grenada   Karayipler Doğu Karayip Doları 103,000
63 Guyana   Güney Amerika Guyana Doları 784.894
64 Guatemala   Orta Amerika'da bir ülke. Guatemala Quetzalı 12.800.000 
65 Güney Afrika Cumhuriyeti   Güney Afrika Güney Afrika Randı 52.981.991
66 Güney Kore   Uzakdoğu Won 50.219.669
67 Güney Osetya   Kafkasya Rus Rublesi 70,000
68 Güney Sudan   Orta Afrika Güney Sudan Lirası 11,000,000 -

13.000.000

Arası

69 Gürcistan   Kafkasya Lari 4.483.800

Sayfa başı

HDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
70 Haiti   Karayipler Gourde 10.413.211
71 Hırvatistan   Balkanlar Kuna 4.290.612
72 Hindistan   Hint Anakarası Rupi 1.232.320.000
73 Hollanda   Batı Avrupa Euro 16.795.200
74 Honduras   Orta Amerika Lempira 8.385.072

Sayfa başı

IDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
75 Irak   Ortadoğu Irak Dinarı 35.404.000

Sayfa başı

İDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
76 İngiltere   Kuzeybatı Avrupa Paund

İngiliz Sterlini

63.181.775
77 İran   Ortadoğu Riyal 76.807.000
78 İrlanda   Batı Avrupa Euro 4.585.400
79 İspanya   İber Yarımadası Euro 47.059.533
80 İsrail   Ortadoğu Şekel 8.051.200
81 İsveç   İskandinavya İsveç Kronu 9.588.569
82 İsviçre   Orta Avrupa İsviçre Frangı 8.058.100
83 İtalya   Güney Avrupa Euro 59.704.082
84 İzlanda   Kuzey Avrupa İzlanda Kronu 323.810

Sayfa başı

JDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
85 Jamaika   Karayipler Jamaika Doları 2.715.000 2013
86 Japonya   Uzakdoğu Yen 127.350.000

Sayfa başı

KDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
87 Kamboçya   Doğu Asya Riel 15.135.000
88 Kamerun   Orta Afrika Afrika Frangı 20.386.799
89 Kanada   Kuzey Amerika Kanada Doları 35.141.542
90 Karadağ   Balkanlar Euro 684,736
91 Katar   Ortadoğu Katar Riyali 2.155.446
92 Kazakistan   Orta Asya Tenge

Kazak Manatı

17.028.000
93 Kenya   Bir Doğu Afrika ülkesi. Kenya Şilingi 44.354.000
94 Kırgızistan   Orta Asya Som

Kırgız Manatı

5.551.900
95 Kıbrıs Cumhuriyeti   Akdeniz Euro 803.147
96 Kiribati   Pasifik Avustralya Doları 106.461
97 Kolombiya   Güney Amerika Kolombiya Pesosu 47.181.000
98 Komorlar   Hint Okyanusu Komor Frangı 798.000 
99 Kongo   Orta Afrika Afrika Frangı 4.448.000
100 Kongo Demokratik Cumhuriyeti   Orta Afrika Kongo Frangı 67.514.000
101 Kosova   Birçok ülke tarafından tanınmayan Balkan ülkesi. Euro 1.739.825
102 Kostarika   Orta Amerika ülkesi. Kostarika Kolonu 4.667.096
103 Kuveyt   Ortadoğu Kuveyt Dinarı 3.558.054
104 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti   Akdeniz Türk Lirası 294.906
105 Kuzey Kore   Uzakdoğu Kuzey Kore Wonu 24.895.000
106 Küba   Karayipler Küba Pezosu 11.163.934

uSayfa başı

LDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
107 Laos   Bir Hindiçini ülkesi. Kip 6.580.800
108 Lesotho   Güney Afrika ülkesi. Loti ve Rand 1.876.633
109 Letonya   Bir Baltık ülkesi. Euro 2.013.400
110 Liberya   Batı Afrika ülkesi. Liberya Doları 3.887.886
111 Libya   Kuzey Afrika ülkesi. Libya Dinarı 6.202.000
112 Lihtenştayn   İki ülke tarafından tanınmayan Orta Avrupa'da bir ülke. İsviçre Frangı 36.281
113 Litvanya   Bir Baltık ülkesi. Litas 2.955.986
114 Lübnan   Bir Ortadoğu ülkesi. Lübnan Paund'u 4.822.000
115 Lüksemburg   Batı Avrupa ülkesi. Euro 36.288

Sayfa başı

MDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
116 Macaristan   Bir Orta Avrupa ülkesi. Forint 9.906.000
117 Madagaskar   Afrika'nın güneydoğusunda ada ülkesi. Malagaz Frangı 20.696.070
118 Makedonya Cumhuriyeti   Balkanlar'da bir ülke. Makedonya Dinarı 2.059.794
119 Malavi   Eski adı Nyasaland olan bir Afrika ülkesi. Malavi Kwachası 16.310.431  (?)
120 Maldiv Adaları   Hint Yarımadası açıklarında bir adalar ülkesi. Rufiyaa 317.280
121 Malezya   Güneydoğu Asya'da bir ülke. Ringgit 28.334.135
122 Mali   Bir Afrika ülkesi. Afrika Frangı 15.302.000
123 Malta   Akdeniz'de adalar ülkesi. Malta Lirası 416.055
124 Marshall Adaları   Pasifik'te adalar ülkesi. Amerikan Doları 61.963 
125 Meksika   Orta Amerika ülkesi. Meksika Pesosu 117.409.830
126 Mısır   Kuzey Afrika'da ülke. Eski adı: Birleşik Arap Cumhuriyeti Mısır Paundu 83.661.000
127 Mikronezya   Pasifik'te adalardan oluşan bir ülke. Amerika Doları 101.351
128 Moğolistan   Orta Asya'da bir ülke. Togrot 2.754.685
129 Moldova   Karadeniz'in kuzeyinde bir ülke. Moldova Leu 3.559.500
130 Monako   Kuzeybatı Akdeniz kıyılarında bir ülke. Euro 32.985
131 Moritanya   Bir Sahra ülkesi. Ouguiya 3.461.000
132 Moritius   Hint Okyanusu'nda ada ülkesi. Mauritius Rupisi 1,237,091
133 Mozambik   Bir Güneydoğu Afrika ülkesi. Metikal 23.700.715
134 Myanmar   Eski İsmi Burma ve Birmanya olan Asya ülkesi. Kyat 50.519.000

Sayfa başı

NDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
135 Namibya   Eski adı Güneybatı Afrika olan ülke. Namibya Doları 2.133.077
136 Nauru   Pasifik'te bir ada ülkesi. Avustralya Doları 10.000
137 Nepal   Kuzey Hindistanda bir Tibet ülkesi Nepal Rupesi 26.494.509
138 Nikaragua   Orta Amerika ülkesi Nigaruka Korboba'sı  6.071.045
139 Nijer   Bir Batı Afrika ülkesi. Afrika Frangı 17.129.077
140 Nijerya   Gine körfezinde bir Afrika ülkesi Naira 173.615.000
141 Norveç   Bir İskandinav ülkesi Norveç Kronu 5.063.709

Sayfa başı

ODüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
142 Orta Afrika Cumhuriyeti   Merkezi Afrika'da bir ülke. Afrika Frangı 4.416.000

Sayfa başı

ÖDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
143 Özbekistan   Bir Orta Asya ülkesi. Sum 29.559.100

Sayfa başı

PDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
144 Pakistan  Orta Asyada bir ülke. Pakistan Rupisi 183.900.000
145 Palau   Kuzey Pasifik'te bir adalar ülkesi. Amerikan Doları 20,842 
146 Panama   Orta Amerika'da bir ülke. Panama Balboası 3.405.813
147 Papua Yeni Gine  Yeni Gine Adası'nın doğusunda bir ülke. Papua Yeni Gine Kinesi 7.059.653
148 Paraguay   Güney Amerika ülkesi. Paraguay Guaranisi 6.672.631
149 Peru  Güney Amerikada bir ülke. Yeni Sol 30.475.144
150 Polonya   Doğu Avrupa'da bir ülke. Polonya Zlotisi 38.533.299
151 Portekiz   Güney Avrupa'da bir ülke. Euro 10.562.178

Sayfa başı

RDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
152 Romanya   Balkanlarda bir ülke. Romanya Levi 20.121.641
153 Ruanda   Orta Afrika ülkesi. Ruanda Frangı 10.515.973
154 Rusya Federasyonu   Dünyanın en büyük yüzölçümlü Avrupa ülkesi. Rus Rublesi 143.400.000

Sayfa başı

SDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
155 Saint Kitts ve Nevis   Bir Karayip ülkesi. Doğu Karayip Doları 51.300
156 Saint Lucia   Bir Karayip ülkesi. Doğu Karayip Doları  183,600
157 Saint Vincent ve Grenadinler   Bir Karayip ülkesi. Doğu Karayip Doları  120.000 
158 Samoa   Pasifik'te eski adı Batı Samoa olan ülke. Tala 187.820
159 San Marino   Orta Avrupa'da küçük bir ülke Euro 32.576
160 Sao Tome ve Principe   Atlas Okyanusu'nda adalar ülkesi. Dobra 178.739
161 Sealand   İngiltere yakınlarındaki tanınmayan mikro-ülke. Sealand Doları 4 (?)
162 Senegal   Afrika ülkesi. CFA Frangı 13.711.597 
163 Seyşeller   Hint Okyanusu'nun batısında adalar ülkesi. Seyşeller Rupisi  92,000 
164 Sırbistan   Balkanlarda bir ülke. Sırp Dinarı 7.241.295
165 Sierra Leone   Bir Batı Afrika ülkesi. Leone 5.865.000
166 Singapur   Asya'da bir ülke. Singapur Doları 5.310.000
167 Slovakya   Orta Avrupa'da bir ülke Euro 5.410.728
168 Slovenya   Orta Avrupa'da bir ülke. Euro 2.060.589
169 Solomon   Pasifik'te adalar ülkesi. Solomon Doları 561.000
170 Somali   Afrika boynuzunda bir ülke. Somali Şilini 10.496.000
171 Somaliland   Hiçbir ülke tarafından tanınmamakta. Somaliland Şilini 3.500.000
172 Sri Lanka   Seylan adasında bir ülke. Sri Lanka Rupisi 20.277.597
173 Sudan   Afrika'da bir ülke. Sudan Dinarı 37.964.000
174 Surinam   Güney Amerika'nın kuzeyinde bir ülke. Surinam Guldeni 534.189
175 Suriye   Ortadoğu. Suriye Sterlini 21.377.000
176 Suudi Arabistan   Arap Yarımadası'nda bulunan bir ülke Suudi Riyali 29.195.895
177 Svaziland   Bir Güney Afrika ülkesi. Lilangeni ve Rand 1.018.449

ıSayfa başı

ŞDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
178 Şili   Bir Güney Amerika ülkesi. Şili Pezosu 16.634.000

Sayfa başı

TDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
179 Tacikistan   Orta Asya'nın güneyinde bir ülke Somoni 8.000.000
180 Tanzanya   Tanganika ve Zanzibar'dan oluşan bir Doğu Afrika ülkesi. Tanzanya Şilini 44.928.093
181 Tayland   Uzakdoğuda Çinhindi yarımadasının doğusunda bir ülke Tayland Bahtı 65.926.261
182 Tayvan   Çok az ülke tarafından tanınan Eski adı Formoza veya

Milliyetçi Çin olan Çin Cumhuriyeti. Uluslararası alanda

" Chinese Taipei " olarak anılır.

Yeni Tayvan Doları 22.858.872 
183 Togo   Bir Batı Afrika ülkesi. CFA Frangı
184 Tonga   Pasifik'te adalar ülkesi. Pa'anga 103.036
185 Transdinyester   Hiçbir ülke tarafından tanınmayan Doğu Avrupa ülkesi. Transdinyester Rublesi 555.037
186 Trinidad ve Tobago   Karayip adalarınn en güneyinde Veneuzela'nın kuzeyinde ada ülkesi Trinidad ve Tobago Doları 1.305.000 
187 Tunus   Kuzeybatı Afrika ülkesi Tunus Dinarı 10.777.500
188 Tuvalu   Pasifik'te adalar ülkesi. Avustralya Doları 11.323
189 Türkiye   Avrupa ile Asya arasında köprü görevi gören Güney Avrupa, Batı Asya, Anadolu Yarımadası'nda bulunan bir Akdeniz ülkesi. Türk Lirası 80.002.342
190 Türkmenistan   Hazar denizinin doğusunda Bir Orta Asya ülkesi Manat 5.240.000

Sayfa başı

UDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
191 Uganda   Bir Afrika ülkesi. Uganda Şilini 34.131.400
192 Ukrayna   Doğu Avrupa ülkesi Ukrayna Hrivnası 45.480.315
193 Umman   Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bir ülke. Umman Riyali 2.845.000
194 Uruguay   Bir Güney Amerika ülkesi Uruguay Pesosu 3.286.000

Sayfa başı

ÜDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
195 Ürdün   Bir Ortadoğu ülkesi. Ürdün Dinarı 6.473.600

Sayfa başı

VDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
196 Vanuatu   Pasifik'te adalar ülkesi. Vatu 264.652
197 Vatikan   Bazı ülkeler tarafından tanınan bir ülke Euro 1,000
198 Venezuela   Bir Güney Amerika ülkesi Venazuela Bolivari 28.946.101
199 Vietnam   Bir Hindiçini ülkesi. Vietnam Dongu 88.780.000

Sayfa başı

YDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
200 Yemen   Arap Yarımadasının Güneybatısındaki ülke Yemen Dinarı 24.570.000
201 Yeni Zelanda   Okyanusyada bir ada ülkesi Yeni Zelanda Doları 4.472.390
202 Yeşil Burun Adaları   Capo Verde olarak da bilinmekte. Yeşil Burun Adaları Eskudosu 420.979 
203 Yunanistan   Bir Güneydoğu Avrupa ülkesi Euro 10.815.197

Sayfa başı

ZDüzenle

Alfabetik
Liste No
Ülke Açıklama Para Birimi Nüfusu (2010)
204 Zambiya   Eski adı Kuzey Rodezya olan Afrika ülkesi. Kwacha 13.092.666
205 Zimbabwe   Eski adı Rodezya olan Afrika ülkesi. Zimbabwe Doları 12.973.808

Bağımlı ÜlkelerDüzenle

Hükümran ülkeler dışında özerk yapıya ve özel statüye sahip pek çok ülke bulunmaktadır. Aşağıda bağımlı ülkelerin listesi verilmiştir. Ayrıca bakınız. Bağımlı ülkeler

Abhazya - Acaristan - Adigey - Aga Buryatya - Aland - Alderney - Altay - Amerikan Samoa - ABD Virgin Adaları - Anguilla - Aruba - Azor Adaları - Başkortostan - Belucistan - Bermuda - Bonaire - Buryatya - Cayman Adaları - Cebelitarık - Ceuta - Christmas Adası - Cocos (Keeling) Adaları - Cook Adaları - Curaçao - Çeçenistan - Çukotka - Çuvaşistan - Dağıstan - Evenkya - Falkland - Faroe Adaları - Fransız Guyanası - Fransız Güney ve Antarktika Toprakları - Tahiti Fransız Polinezyası - Gagavuzya - Galler - Grönland - Guadelup - Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi - Guam - Guernsey - Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları - Güney Osetya - Hakasya - Herm - Hollanda Antilleri - Hong Kong - Jersey - İç Moğolistan Özerk Bölgesi - Britanya Antarktika Toprakları - Britanya Hint Okyanusu Toprakları - İngiliz Virgin Adaları - İnguşya - İskoçya - Johnston Atoll - Kabardin-Balkar - Kalmuk - Kanarya Adaları - Hantı-Mansi Özerk Okrugu - Karaçay-Çerkez - Karakalpakistan - Karelya - Kırım Özerk Cumhuriyeti - Komi - Koryak Özerk Bölgesi - Kuzey İrlanda - Kuzey Mariana Adaları - Kuzey Osetya - Kürdistan - Madeira Adaları - Makao - Man Adası - Mari El - Martinique - Mayotte - Melilla - Midway Adaları - Montserrat - Mordovya - Nahçivan - Navassa Adası - Nenets Özerk Okrugu - Ningxia Huizu Özerk Bölgesi - Niue - Norfolk Adası - Palmyra Atolü - Pitcairn - Porto Riko - Saint Helena - Saba - Saint Pierre ve Miquelon - Sark - Sincan Uygur Özerk Bölgesi -Sint Eustatius - Sint Maarten - Tataristan - Taymir - Tokelau - Tristan da Cunha - Turks ve Caicos Adaları - Tuva - Udmurtya - Ust-Orda Buryatya - Yamalia - Yeni Kaledonya - Voyvodina - Wake Adaları - Wallis ve Futuna - Xizang Özerk Bölgesi (Tibet) - Yakutistan-

KaynakçaDüzenle

Büyük Atlas, Karatay Yayınları, Konya, 2010