Meslekler listesi

Vikimedya liste maddesi

Meslekler listesi

değiştir
  1. Acentacı
  2. Acil durum yönetmeni
  3. Acil tıp teknisyeni
  4. Adli tabip
  5. Ağ yöneticisi
  6. Agronomist
  7. Ahşap tekne yapımcısı
  8. Aile hekimi
  9. Akademisyen
  10. Akortçu
  11. Aktar
  12. Aktris
  13. Aktüer
  14. Akustikçi
  15. Albay
  16. Ambalajcı
  17. Ambarcı
  18. Ambulans şoförü
  19. Amiral
  20. Anahtarcı
  21. Analist
  22. Anestezi teknikeri
  23. Anestezi uzmanı
  24. Animatör
  25. Antika satıcısı
  26. Antrenör
  27. Antropolog
  28. Apartman görevlisi
  29. Apartman yöneticisi
  30. Araba satıcısı
  31. Araba yıkayıcısı
  32. Arabacı
  33. Arabulucu
  34. Araştırmacı
  35. Arıcı
  36. Arkeolog
  37. Armatör
  38. Arpist
  39. Arşivci
  40. Artist
  41. Asansörcü
  42. Aşçı
  43. Aşçıbaşı
  44. Asistan
  45. Asker
  46. Astrofizikçi
  47. Astrolog
  48. Astronom
  49. Astronot
  50. Astsubay
  51. Atlet
  52. Av bekçisi
  53. Avcı
  54. Avizeci
  55. Avukat
  56. Ayakçı (otogar, lokanta)
  57. Ayakkabı boyacısı
  58. Ayakkabı tamircisi
  59. Ayakkabıcı
  60. Ayı oynatıcısı
  61. Bacacı
  62. Badanacı
  63. Baharatçı
  64. Bahçe bitkileri uzmanı
  65. Bahçıvan
  66. Bakan
  67. Bakırcı
  68. Bakkal
  69. Bakteriyolog
  70. Balerin
  71. Balıkçı
  72. Balon pilotu
  73. Bankacı
  74. Banker
  75. Barmen
  76. Barmeyd
  77. Başbakan
  78. Başçavuş
  79. Başdümenci
  80. Başhemşire
  81. Başkan
  82. Basketbolcu
  83. Başkomiser
  84. Başpiskopos
  85. Başrahip
  86. Bebek bakıcısı
  87. Belediye başkanı
  88. Belediye meclisi üyesi
  89. Benzinci
  90. Berber
  91. Besicilik
  92. Besteci
  93. Biletçi
  94. Bilgi İşlemci
  95. Bilgisayar mühendisi
  96. Bilgisayar programcısı
  97. Bilgisayar tamircisi
  98. Bilim insanı
  99. Bilirkişi
  100. Binicilik
  101. Biracı
  102. Bisikletçi
  103. Biyografi yazarı
  104. Biyolog
  105. Biyomedikal Mühendisi
  106. Bobinajcı
  107. Böcekbilimci
  108. Bomba imhacı
  109. Bombacı
  110. Börekçi
  111. Borsacı
  112. Borucu
  113. Botanikçi
  114. Boyacı
  115. Bozacı
  116. Bulaşıkçı
  117. Buldozer operatörü
  118. Bütçe uzmanı
  119. Büyücü
  120. Büyükelçi
  121. Çamaşırcı
  122. Camcı
  123. Cankurtaran
  124. Çantacı
  125. Çarkçı
  126. Çatıcı
  127. Çaycı
  128. Celep
  129. Cellat
  130. Cerrah
  131. Çevik Kuvvet
  132. Çevirmen
  133. Çevre mühendisi
  134. Çevrebilimci
  135. Çeyizci
  136. Çiçekçi
  137. Çiftçi
  138. Çiftlik işletici
  139. Çikolatacı
  140. Çilingir
  141. Cillopçu
  142. Çinici
  143. Çitçi
  144. Çıkıkçı
  145. Çıkrıkçı
  146. Çırak
  147. Çoban
  148. Çocuk doktoru
  149. Coğrafyacı
  150. Çöp işçisi
  151. Çöpçü
  152. Çorapçı
  153. Cost Control
  154. Cumhurbaşkanı
  155. Dadı
  156. Daktilograf
  157. Dalgıç
  158. Damıtıcı
  159. Danışman
  160. Dansçı
  161. Dansöz
  162. Davulcu
  163. Debbağ
  164. Dedektif
  165. Değirmen işçisi
  166. Değirmenci
  167. Dekorasyoncu
  168. Demirci
  169. Demiryolu işçisi
  170. Denetçi
  171. Denetleyici
  172. Denizci
  173. Depocu
  174. Derici
  175. Desinatör
  176. Devlet memuru
  177. Dil ve Konuşma Terapisti
  178. Dilci
  179. Diplomat
  180. Diş hekimi
  181. Diş teknisyeni
  182. Diyetisyen
  183. Dizgici
  184. Doğalgazcı
  185. Doğramacı
  186. Doğum uzmanı
  187. Dok işçisi
  188. Doktor
  189. Dokumacı
  190. Dökümcü
  191. Dondurmacı
  192. Döşemeci
  193. Dövizci
  194. Dublajcı
  195. Dümenci
  196. Duvarcı
  197. Ebe (kadın doğum)
  198. Eczacı kalfası
  199. Eczacı
  200. Editör
  201. Eğitimci
  202. Eğitmen
  203. Ekonomist
  204. Elektrik mühendisi
  205. Elektrik-Elektronik mühendisi
  206. Elektrikçi
  207. Elektronik mühendisi
  208. Elektronik ve Haberleşme mühendisi
  209. Eleştirmen
  210. Embriyolog
  211. Emlakçı
  212. Emniyet amiri
  213. Emniyet genel müdürü
  214. Endüstri mühendisi
  215. Endüstri sistemleri mühendisi
  216. Enstrüman imalatçısı
  217. Ergonomist
  218. Eskici
  219. Esnaf
  220. Estetisyen
  221. Etimolog
  222. Etnolog
  223. Etolojist
  224. Ev hanımı
  225. Fabrika işçisi
  226. Fahişe
  227. Falcı
  228. Fermantasyon işçisi
  229. Figüran
  230. Film yapımcısı
  231. Film yönetmeni
  232. Filozof
  233. Finansör
  234. Fizikçi
  235. Fizyonomist
  236. Fizyoterapist
  237. Fıçıcı
  238. Fırıncı
  239. Fon yöneticisi
  240. Forklift operatörü
  241. Fotoğrafçı
  242. Futbolcu
  243. Galerici
  244. Gardiyan
  245. Garson
  246. Gazete dağıtıcısı
  247. Gazete satıcısı
  248. Gazeteci
  249. Gelir uzman yardımcısı
  250. Gelir uzmanı
  251. Gemici
  252. General
  253. Genetik mühendisi
  254. Geyşa
  255. Gezgin
  256. Gezici vaiz
  257. Gitarist
  258. Gıda mühendisi
  259. Gökbilimci
  260. Gondolcu
  261. Göz doktoru
  262. Gözetmen
  263. Gözlükçü
  264. Grafik Tasarımcısı
  265. Gramer uzmanı
  266. Greyder operatörü
  267. Güfteci
  268. Gümrük memuru
  269. Gümrük müşavir yardımcısı
  270. Gümrük müşaviri
  271. Gümrük polisi
  272. Gümrük uzmanı
  273. Gündelikçi
  274. Guru
  275. Güzellik uzmanı
  276. Haberci
  277. Haddeci
  278. Haham
  279. Hafız
  280. Hakem
  281. Hakim
  282. Halıcı
  283. Halkbilimci
  284. Hamal
  285. Hamamcı
  286. Hamurkâr
  287. Hareket memuru
  288. Harita mühendisi
  289. Haritacı
  290. Hastabakıcı
  291. Hattat
  292. Hostes
  293. Hava trafikçisi
  294. Havacı
  295. Haydut
  296. Hayvan bakıcısı
  297. Hayvan terbiyecisi
  298. Hemşire
  299. Hesap uzmanı
  300. Heykeltıraş
  301. Hidrolikçi
  302. Hizmetçi
  303. Hırdavatçı
  304. Hokkabaz
  305. Host
  306. Hukukçu
  307. Hurdacı
  308. İç mimar
  309. İcra memuru
  310. İğneci
  311. İhracatçı
  312. İktisatçı
  313. İlahiyatçı
  314. İllüzyonist
  315. İmam
  316. İnşaat mühendisi
  317. İnşaatçı
  318. İnsan kaynakları uzmanı
  319. İpçi
  320. İplikçi
  321. Irgat
  322. İş güvenliği uzmanı
  323. İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist)
  324. İş yeri hekimi
  325. İşaretçi
  326. İşçi
  327. Işıkçı
  328. Isıl işlem teknisyeni
  329. Isıtma ve gaz yakıcı cihazlar servis elemanı
  330. İşletme mühendisi
  331. İşletmeci
  332. İşportacı
  333. İstatistikçi
  334. İstihkâmcı
  335. İtfaiyeci
  336. İthalatçı
  337. Izgaracı
  338. Jeofizik mühendisi
  339. Jeolog
  340. Jeoloji mühendisi
  341. Jeomorfolog
  342. Jimnastikçi
  343. Jinekolog
  344. Jokey
  345. Kabin görevlisi
  346. Kabuk soyucusu
  347. Kadın berberi
  348. Kadın terzisi
  349. Kâğıtçı
  350. Kahveci
  351. Kâhya
  352. Kalaycı
  353. Kalıpçı
  354. Kaloriferci
  355. Kamarot
  356. Kameraman
  357. Kamyoncu
  358. Kapı satıcısı
  359. Kapıcı
  360. Kaplamacı
  361. Kaportacı
  362. Kaptan
  363. Kardinal
  364. Kardiyolog
  365. Karikatürist
  366. Karoserci
  367. Karpuzcu
  368. Kasap
  369. Kasiyer
  370. Kat görevlisi
  371. Kâtip
  372. Kayıkçı
  373. Kaymakam
  374. Kaynakçı
  375. Kazıcı
  376. Kebapçı
  377. Kemancı
  378. Kesimci
  379. Keskin Nişancı
  380. Kimya mühendisi
  381. Kimyager
  382. Kitapçı
  383. Kırtasiyeci
  384. Klarnetçi
  385. Klimatolog (İklim bilimci)
  386. Köfteci
  387. Koleksiyoncu
  388. Komedyen
  389. Komiser yardımcısı
  390. Komiser
  391. Komisyoncu
  392. Kömürcü
  393. Konserveci
  394. Konsolos
  395. Konsomatris
  396. Kontrolör
  397. Konveyör operatörü
  398. Köpek eğiticisi
  399. Kopyalayıcı
  400. Koramiral
  401. Koreograf
  402. Korgeneral
  403. Korsan
  404. Koruma görevlisi
  405. Köşe yazarı
  406. Kozmolog
  407. Krupiye
  408. Kuaför
  409. Kumaşçı
  410. Kumcu
  411. Kürkçü
  412. Kuru temizlemeci
  413. Kuruyemişçi
  414. Kurye
  415. Kuşbilimci
  416. Kuşçu
  417. Kütüphaneci
  418. Kuyumcu
  419. Laborant
  420. Laboratuvar işçisi
  421. Lahmacuncu
  422. Lehimci
  423. Levazımcı
  424. Lobici
  425. Lokantacı
  426. Lokomotifçi
  427. Lostracı
  428. Lostromo
  429. Madenci
  430. Makasçı
  431. Makastar
  432. Maketçi
  433. Makine mühendisi
  434. Makine zabiti
  435. Makinist
  436. Makyajcı
  437. Mali hizmetler uzmanı
  438. Manastır baş rahibesi
  439. Manav
  440. Manifaturacı
  441. Manikürcü
  442. Manken
  443. Mantarcı
  444. Marangoz
  445. Masör
  446. Masöz
  447. Matador
  448. Matbaacı
  449. Matematikçi
  450. Matkapçı
  451. Medya Planlama Uzmanı
  452. Memur
  453. Menajer
  454. Mermerci
  455. Metalurji mühendisi
  456. Meteoroloji uzmanı
  457. Metin yazarı
  458. Mevsimlik işçi
  459. Meydancı
  460. Meyhaneci
  461. Mezarcı
  462. Midyeci
  463. Mikrobiyolog
  464. Milletvekili
  465. Mimar
  466. Misyoner
  467. Mobilyacı
  468. Modacı
  469. Model
  470. Modelci
  471. Modelist
  472. Montajcı
  473. Montör
  474. Motor tamircisi
  475. Motorcu
  476. Mübaşir
  477. Müdür
  478. Müezzin
  479. Müfettiş
  480. Muhabbet tellalı
  481. Muhabir
  482. Muhafız
  483. Muhasebeci
  484. Mühendis
  485. Muhtar
  486. Mumyalayıcı
  487. Müneccim
  488. Mürebbiye
  489. Müşavir
  490. Müsteşar
  491. Müteahhit
  492. Mütercim
  493. Muzcu
  494. Müze müdürü
  495. Müzik yönetmeni
  496. Müzisyen
  497. Nakışçı
  498. Nakliyeci
  499. Nalbant
  500. Nalbur
  501. Nalıncı
  502. Nanoteknoloji mühendisi
  503. Obuacı
  504. Ocakçı
  505. Odacı
  506. Oduncu
  507. Odyolog
  508. Öğretmen
  509. Okçu
  510. Okul müdürü
  511. Okur
  512. Okutman
  513. Ön büro elemanı
  514. Ön muhasebe sorumlusu
  515. Ön muhasebe yardımcı elemanı
  516. Ön muhasebeci
  517. Opera sanatçısı
  518. Operatör
  519. Orgcu
  520. Orgeneral
  521. Orman mühendisi
  522. Örmeci
  523. Ornitolog (veya kuşbilimci)
  524. Otelci
  525. Oto elektrikçisi
  526. Oto lastik tamircisi
  527. Oto tamircisi
  528. Oto yedek parçacı
  529. Overlokçu
  530. Oymacı
  531. Oyun hostesi
  532. Oyun yazarı
  533. Oyuncakçı
  534. Oyuncu
  535. Özel şoför
  536. Paketleyici
  537. Palyaço
  538. Pandomimci
  539. Pansiyoncu
  540. Pansumancı
  541. Papa
  542. Papaz
  543. Paralı asker
  544. Paramedik
  545. Park bekçisi
  546. Pastörizör
  547. Patolog
  548. Peçeteci
  549. Pencereci
  550. Perukçu
  551. Peynirci
  552. Peyzaj mimarı
  553. Peyzaj teknikeri
  554. Pideci
  555. Pilavcı
  556. Pilot
  557. Piskopos
  558. Piyade
  559. Piyango satıcısı
  560. Piyanist
  561. Polis memuru
  562. Polis şefi
  563. Polisajcı
  564. Pompacı
  565. Pornografik film oyuncusu
  566. Postacı
  567. Profesör
  568. Profil analisti
  569. Proktolog
  570. Protokol görevlisi
  571. Psikiyatr
  572. Psikolog
  573. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik
  574. Şıracı
  575. Radyolog
  576. Radyoloji teknisyeni/teknikeri
  577. Redaktör
  578. Rehber
  579. Rejisör
  580. Reklamcı
  581. Rektör yardımcısı
  582. Rektör
  583. Remayözcü
  584. Resepsiyon memuru
  585. Ressam
  586. Şarküteri, Gıda Pazarları ve Bakkal Satış Elemanı
  587. Rot balansçı
  588. Saat tamircisi
  589. Saatçi
  590. Sağlık teknisyeni
  591. Sahil koruma
  592. Şahinci
  593. Şair
  594. Saksofoncu
  595. Salepçi
  596. Sanat yönetmeni
  597. Sanayici
  598. Sansürcü
  599. Santral memuru
  600. Şapel papazı
  601. Şapkacı
  602. Saraç
  603. Şarap üreticisi
  604. Şarapçı
  605. Şarkı sözü yazarı
  606. Şarkıcı
  607. Şarküter
  608. Sarraf
  609. Satış elemanı
  610. Savcı
  611. Saz şairi
  612. Şehir Plancısı
  613. Şekerci
  614. Sekreter
  615. Şemsiyeci
  616. Senarist
  617. Sepetçi
  618. Serbest muhasebeci mali müşavir
  619. Ses teknisyeni
  620. Seyis
  621. Sicil memuru
  622. Şifre çözümleyici
  623. Sigortacı
  624. Sihirbaz
  625. Silahçı
  626. Silindir operatörü
  627. Simitçi
  628. Şimşirci
  629. Simyacı
  630. Sistem mühendisi
  631. Sistem yöneticisi
  632. Siyasetçi
  633. Sınırlı baş makinist
  634. Şoför
  635. Soğuk demirci
  636. Sokak çalgıcısı
  637. Sokak satıcısı
  638. Son ütücü
  639. Sorgu hâkimi
  640. Sosyal hizmet uzmanı
  641. Sosyolog
  642. Spiker
  643. Stenograf
  644. Stilist
  645. Striptizci
  646. Su tesisatçısı
  647. Subay
  648. Sucu
  649. Suflör
  650. Sulh hâkimi
  651. Sünnetçi
  652. Sunucu
  653. Sürveyan
  654. Susuz araç yıkama
  655. Sütanne
  656. Sütçü
  657. Tabakçı
  658. Tabelacı
  659. Tahsildar
  660. Taksici
  661. Tarihçi
  662. Tarım işçisi
  663. Tasarımcı
  664. Taşçı
  665. Taşlayıcı
  666. Tatlıcı
  667. Tavukçu
  668. Tayfa
  669. Tefeci
  670. Teğmen
  671. Tekniker
  672. Teknisyen
  673. Teknoloji uzmani
  674. Telefon operatörü
  675. Telekız
  676. Televizyon tamircisi
  677. Tellal
  678. Temizlikçi
  679. Temsilci
  680. Terapist
  681. Tercüman
  682. Terzi
  683. Tesisatçı
  684. Teşrifatçı
  685. Test mühendisi
  686. Test pilotu
  687. Tesviyeci
  688. Tezgahtar
  689. Tiyatro yönetmeni
  690. Tombalacı
  691. Topçu
  692. Tornacı
  693. Tuğgeneral
  694. Tuhafiyeci
  695. Tümamiral
  696. Tümgeneral
  697. Turizmci
  698. Turşucu
  699. Tuzcu
  700. Uçuş teknisyeni
  701. Ulaşım sorumlusu
  702. Üretici
  703. Ürolog
  704. Ustabaşı
  705. Ütücü
  706. Uydu antenci
  707. Uzay bilimcisi
  708. Uzay mühendisi
  709. Uzman Çavuş
  710. Uzman Jandarma
  711. Vaiz
  712. Vale
  713. Vali
  714. Vantrolog
  715. Vatman
  716. Vergi denetmeni
  717. Vergi müfettişi
  718. Vergi tahakkuk memuru
  719. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni
  720. Veritabanı yöneticisi
  721. Vestiyerci
  722. Veteriner hekim
  723. Veteriner sağlık teknikeri
  724. Veteriner sağlık teknisyeni
  725. Veznedar
  726. Video editörü
  727. Vinç operatörü
  728. Vitrinci
  729. Viyolonselci
  730. Voleybolcu
  731. Yarbay
  732. Yardımcı hakem
  733. Yardımcı hizmetli
  734. Yardımcı pilot
  735. Yargıç
  736. Yatırım uzmanı
  737. Yayıncı
  738. Yazar
  739. Yazı işleri müdürü
  740. Yazılım mühendisi
  741. Yelkenci
  742. Yeminli mali müşavir
  743. Yeminli tercüman
  744. Yer gösterici
  745. Yer teknisyeni
  746. Yerölçmeci
  747. Yoğurtçu
  748. Yol bekçisi
  749. Yönetici
  750. Yönetmen
  751. Yorgancı
  752. Yorumcu
  753. Yüzücü
  754. Zabıt Katibi
  755. Zabıta memuru
  756. Zabıta
  757. Zahireci
  758. Ziraat mühendisi
  759. Zımparacı
  760. Zoolog
  761. Züccaciye satış elemanı
  762. Zurnacı

Kaynakça

değiştir