Acil telefon numaraları listesi

Vikimedya liste maddesi

Acil telefon numaraları listesi, bu sayfada ülke ülke o ülkede geçerli olan seçme acil servis telefon numaraları toplanmıştır.

Acil numaralar genellikle kısa, çoğunlukla 3 haneli ve kolay hatırlanır, kolay aranır numaralardır. Bazı ülkeler birçok servisi bir numarada toplamıştır, bazıları ise hizmetlere ayrı numaralar vermiştir.

AfrikaDüzenle

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Angola 113[1] 112 115
  Ascension Adası 999[2]
  Benin 117 112[3] 118 Çocuklar için - 160.
  Burundi 117 112 118 Çocuklar için - 116.
  Botsvana 911 Polis - 999; Ambulans - 997; Yangın - 998; cep telefonlarında - 112.
  Burkina Faso 17 112 18 Su ihbar - 1111; Elektrik ihbar - 1130.
  Cezayir 18" 14 Sivil savunma - 14;[4] Ulusal Jandarma - 1055; Antiterör - 1548; Çocuklar için - 3033; Trafik polisi - 123; cep telefonlarında - 112.
  Kamerun 112 Polis - 117; Ambulans - 119; Yangın - 118.
  Orta Afrika Cumhuriyeti 117 1220 118
  Çad 17 2251-4242 18 Ambulans - 2251-1237.
  Komorlar 17 772-03-73 18 Ambulans - 773-26-04.
  Kongo Cumhuriyeti 117 118 Polis - 112.
  Kongo Demokratik Cumhuriyeti 112[5] 118
  Cibuti 17 19 18
  Mısır 122 123 180 Turist polisi - 126; Trafik polisi - 128; Elektrik ihbar - 121; Gaz ihbar - 129; cep telefonlarında - 112.
  Ekvator Ginesi 114 112 115 Trafik polisi - 116.
  Eritre 113 114 116
  Etiyopya 911[6] Polis - 991;[7] Ambulans - 907;[7] Yangın - 939;[7] Trafik polisi - 945.
  Gabon 1730[8] 1300 18
  Gambiya 117 116 118 Polis - 112; Elektrik ihbar - 124; Su ihbar - 125.
  Gana 999 Polis - 191; Ambulans - 193; Yangın - 192.
  Gine 122 442-020 1717
  Gina-Bissau 112 Polis - 117; Ambulans - 119; Yangın - 118.
  Fildişi Sahili 111 185 180 Polis - 170.
  Liberya 911
  Kenya 112 veya 999
  Libya 1515 Ambulans - 193.
  Lesotho 123 121 122
  Madagaskar 117 124 118 Trafik polisi - 3600.
  Malavi 997 998 999 Polis - 990.
  Mali 17 15 18 Ambulans, Yangın - 112.
  Mauritius 112 114 115 Polis - 999; Yangın - 995.
  Moritanya 117 101 118 Jandarma - 116; Trafik polisi - 119.
  Mayotte 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Fas 19 15 Kıraliyet Jandarması - 177; Madde ve alkol hattı - 113; Irk ayrımcılığı hattı - 114; Acil olmayan vakalar - 110; Genel bilgi - 160; Ulusal otoyol çağrı merkezi - 5050; cep telefonlarında - 112.
  Mozambik 119 117 198
  Namibya 112
  Nijerya 112
  Nijer 17 15 18
  Réunion 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Ruanda 112[9] 912 112[9] Trafik polisi - 113.
  Saint Helena 999 911 999
  São Tomé ve Príncipe 112
  Senegal 17 15 18
  Seyşeller 112 veya 999 Polis - 133; Ambulans - 151.
  Sierra Leone 019 999
  Somali 888 999 555 Trafik polisi - 777.
  Güney Afrika 10 111 10 177 Cape Town ihbar- 107; cep telefonlarında - 112.
  Sudan 999 Trafik polisi - 777 777.
  Güney Sudan 999[10]
  Esvatini 999 977 933
  Tanzanya 112 115 114 Polis - 999.
  Togo 117 8200 118
  Tristan da Cunha 999 911 999
  Tunus 197 190 198 National guard - 193.
  Uganda 112 911 112 Polis, Yangın - 999.
  Batı Sahra 150
  Yeşil Burun Adaları 132 130 131 Su/Elektrik ihbar - 800 11 33.
  Zambiya 999 Polis - 911; Ambulans - 992; Yangın - 993; cep telefonlarında - 112.
  Zimbabve 999 Polis - 995; Ambulans - 994; Yangın - 993; cep telefonlarında - 112.

AntarktikaDüzenle

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Antarktika 911

AsyaDüzenle

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Abhazya 102 103 101
  Afganistan 119[11] 112[12] 119[13]
  Ağrotur ve Dikelya 112 veya 999
  Bahreyn 999 cep telefonlarında - 112.
  Bangladeş 999 199[14] Bu numaralar sadece Dakka ve Chittagong için geçerlidirler.
  Bhutan 113 112 110
  Britanya Hint Okyanusu Toprakları 112 veya 999
  Brunei 993 991 995
  Myanmar 999 Polis - 199; Ambulans - 192; Yangın - 191.
  Kamboçya 117 119 118 Çocuk hattı - 1280.
  Çin 110 120 119 Trafik polisi - 122; Özel ambulans servisi (sadece Peking) - 999. Cepten 112 arandığında İngilizce ve Çince iki dilde diğer acil numaraları okuyan mesaj duyulur.
  Christmas Adası 000
  Cocos Adaları 000
  Doğu Timor 112
  Hong Kong 999 Sağır fax/SMS - 992; cep telefonlarında - 112.
  Hindistan 100 102 101[1]23 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Afet idaresi - 108; Kadınlar hattı - 181; AIDS hattı - 1097; Çocuğa şiddet hattı - 1098; Gelen ihbar (DOT, India tarafından kabul edilmiş tek numara) - 112; Havai ambulans - +91 9540161344.
  Endonezya 110 118 113 Ambulans - 119; Arama Kurtarma - 115; Doğal afetler - 129; Elektrik ihbar - 123; cep telefonlarında - 112.
  İran 110 115 125 Çocuk hattı - 123; Trafik polisi - 141; cep telefonlarında - 112.
  Irak 112 veya 911 Polis - 104; Ambulans - 122; Yangın - 115.
  İsrail 100 101 102 Israel Electric Corporation - 103; Acil olmayan belediye ihbar - 106; cep telefonlarında - 112ye yöneltilir.
  Japonya 110 119 Sahil güvenlik - 118;[15] Acil durum bilgi hattı - # 7119 (ücretsiz), # 9110 (ücretli). 911, 110a yöneltilir.
  Ürdün 911 cep telefonlarında - 112.
  Kazakistan 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104.
  Kırgızistan 102 103 101
  Kuzey Kore 119 cep telefonlarında - 112.
  Güney Kore 112 119 Millî Savunma - 111; Casus ihbar - 113; Kayıp kişi - 182; Telefon ağ operatörü - 114.[16]
  Kuveyt 112
  Laos 191 195 190
  Lübnan 112 140 175 Polis - 160; Sivil savunma - 125.
  Makao 999 cep telefonlarında - 110 veya 112.
  Maldivler 119 102 118 Trafik polisi - 191.
  Malezya 999
  Moğolistan 105 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101.
  Nepal 100 102 101 Trafik polisi - 103; cep telefonlarında - 112.
  Umman 999 cep telefonlarında - 112.
  Pakistan 15 115 16 Ambulans - 1122;[17] Trafik polisi - 1915; cep telefonlarında - 112.
  Filipinler 117 117 cep telefonlarından mesaj da atılabilir. Yolda taşıt arıza hattı - 136 (Sadece Manila bölgesi); Çocuğa şiddet (Bantay Bata bölgesi) - 163; cep telefonlarında - 112; Davao City ihbar - 911.
  Katar 999 cep telefonlarında - 112.
  Suudi Arabistan 112 veya 911 Polis - 999; Ambulans - 997; Yangın - 998; Trafik polisi - 993.
  Singapur 999 995 cep telefonlarında - 112 veya 911; Acil olmayan ambulans - 1777; Acil olmayan polis hattı - 1800 225 0000; Trafik polisi - 6547 0000.
  Sri Lanka 119 110 Trafik polisi - 11-269-11-11.
  Suriye 112 110 113
  Çin Cumhuriyeti (Tayvan) 110 119 cep telefonlarında - 112.
  Tacikistan 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104.
  Tayland 911 [18] 1669 199 Ambulans (Sadece Bangkok) - 1646; Turist polisi - 1155; Trafik kontrol merkezi (Sadece Bangkok Metro) - 1197; Otoyol polisi - 1193; cep telefonlarında - 112.
  Türkmenistan 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104.
  Birleşik Arap Emirlikleri 112 Polis - 999; Ambulans - 998; Yangın - 997; Sahil güvenlik - 996; Acil olmayan polis - 901.
  Özbekistan 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101.
  Vietnam 113 115 114
  Yemen 194 191

AvrupaDüzenle

Avrupa birliği Yönergesi'ne (Directive 2002/22/EC - Universal Service Directive) uygun olarak Avrupa'nın ortak acil numarası 112 üye ülkelerin hepsinde ve üye olmayan birçok ülkede, esas acil numara olarak, daha önceden bulunan numaralara ek olarak kullanılmaya başlamıştır.[19][20][21][22]

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Åland 112 Acil olmayan polis - 018 527 100; Zehirlenme - 09 471 977.
  Arnavutluk 112 Polis - 129; Ambulans - 127; Yangın - 128; Trafik polisi - 126; Deniz ihbar - 125.[23]
  Andorra 112 Polis - 110; Ambulans, Yangın - 118.
  Ermenistan 112 veya 911[24] Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104; Trafik polisi - 177; Arama Kurtarma - 108.
  Avusturya 112 Polis - 133; Ambulans - 144; Yangın - 122; Gaz ihbar - 128; Mountain rescue - 140; Doctors - 141; Kriz hattı - 142; Çocuklar ve gençler için - 147; Acil olmayan polis - 059 133; Sağır fax/SMS - 0800 133 133.
  Azerbaycan 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104; Trafik polisi - 126; Elektrik ihbar - 199.
  Belarus 102 103 101 Yangın - 112; Gaz ihbar - 104.
  Belçika 112[25][26] Polis - 101; Ambulans, Yangın - 100; Kayıp çocuk - 116 000; Psikoloji hattı - 106; Kızıl haç - 105. 112 ve 100, 101e yöneltilir.[27]
  Bosna-Hersek 112 Polis - 122; Ambulans - 124; Yangın - 123; Sivil savunma - 121.
  Bulgaristan 112
  Hırvatistan 112 Polis - 192; Ambulans - 194; Yangın - 193; Denizde Arama Kurtarma - 195; Road help - 1987.
  Kıbrıs Cumhuriyeti 112 veya 199 Hava/deniz kurtarma - 1441;[28] Madde destek hattı - 1410 veya 1498; Zehirlenme - 1401.
  Çek Cumhuriyeti 112 Polis - 158; Ambulans - 155; Yangın - 150; Zabıta - 156.
  Danimarka 112 Acil olmayan polis - 114; Doktor hemşire hattı - 1813.
  Estonya 112[29]
  Faroe Adaları 112 Acil olmayan polis - 114.
  Finlandiya 112 Deniz kurtarma - 02 04 100.[30]
  Fransa 112 Polis - 17; Hastane ambulansı (SAMU) - 15; İtfaiye ambulansı, Yangın - 18; Homeless - 115; Sağır fax/SMS - 114; Çocuğa aileye şiddet hattı - 119; Kayıp çocuk - 116 000; Deniz kurtarma - 1616.
  Gürcistan 112
  Almanya 112 Polis - 110.
  Cebelitarık 112 veya 999 Yangın, Ambulans - 190; Polis - 199.
  Yunanistan 112 Polis - 100; Ambulans - 166; Yangın - 199; Orman yangını - 1591; Sahil güvenlik - 108; Madde destek hattı - 109; Turist polisi - 171; Sosyal yardım - 197.
  Grönland 112 Sadece cep telefonlarında. sabit telefonlardan yerel polis istasyonunu, İtfaiyeyi veya hastaneyi arayınız.
  Guernsey 112 veya 999
  Macaristan 112 Polis - 107; Ambulans - 104; Yangın - 105; Su ihbar - 1817.[31]
  İzlanda 112 ülke içinden ve +354 570 2112 ülke dışından Acil olmayan polis (Reykjavík area) - 444 10 00. 911 cep telefonlarında 112 ye yöneltilir .
  İrlanda 112 veya 999 112ye 'Register' ile başlayan bir SMS gönderip kayıt olduktan sonra 112ye SMS mesajları da gönderilebilir.
  Man Adası 112 veya 999
  İtalya 112[32] Polis - 113; Ambulans - 118; Yangın - 115; Devlet orman işletmeleri - 1515; Gümrük/Finans polisi - 117; Sahil güvenlik - 1530. 911, 112ye yöneltilir.
  Jersey 112 veya 999
  Kosova 112 Polis - 192; Ambulans - 194; Yangın - 193.[33]
  Letonya 112 Polis - 110; Ambulans - 113; Gaz ihbar - 114.
  Litvanya 112[34]
  Lihtenştayn 112 Polis - 117; Ambulans - 144; Yangın - 118.
  Lüksemburg 112 Polis - 113.
  Kuzey Makedonya 112 Polis - 192; Ambulans - 194; Yangın - 193.
  Malta 112 Helpline - 119.
  Moldova 902 903 901 Polis - 112.
  Monako 112 Polis - 17; Hastane ambulansı (SAMU) - 15; İtfaiye ambulansı, Yangın - 18.
  Karadağ 112 Polis - 122; Ambulans - 124; Yangın - 123.
  Dağlık Karabağ Cumhuriyeti 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104.
  Hollanda 112 Metin telefonu - 0800 81 12; Acil olmayan polis - 0900 88 44[a] veya 0343 578 844;[35] Acil olmayan polis (metin telefonu) - 0900 18 44; Intihar önleme - 0900 01 13; Acil Hayvan - 144; Çocuğa şiddet - 0900 123 12 30;[a] Genel şiddet - 0800 90 50.
  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 112[36] Polis - 155; Yangın - 199.
  Norveç 112 113 110 Deniz ihbar - 120; Acil olmayan polis - 02 800; Çocuğa aileye şiddet - 116 111; Metin telefonu - 1412. Nöbetci doktor - 116 117; cep telefonundan 911, 112ye yöneltilir.[37][daha iyi kaynak gerekli]
  Polonya 112 Polis - 997; Ambulans - 999; Yangın - 998; Zabıta - 986; Gaz ihbar - 992; Taşıt yardım - 981.
  Portekiz 112 Orman yangını - 117; Sosyal yardım - 144.
  Romanya 112
  Rusya 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104; Anti-terror - 105.
  San Marino 112 Polis - 113; Ambulans - 118; Yangın - 115.
  Sırbistan 192 194 193 Sivil savunma - 1985; 112, 192ye yöneltilir. Vip cep telefonlarından 112yi arayıp 1 (polis), 2 (ambulans) ve 3 (İtfaiye) tuşlanabilir.[38]
  Slovakya 112 Polis - 158; Ambulans - 155; Yangın - 150.
  Slovenya 112 Polis - 113; Taşıt yardım - 1987; Deniz ihbar - 080 18 00.
  İspanya 112 Ulusal polis - 091; Ambulans - 061; Yangın - 080; Yerel polis - 092; Jandarma - 062; Sahil güvenlik - 902 202 202; Sivil savunma - 1006; Kızıl haç - 901 222 222.
  İsveç 112 Acil olmayan polis - 114 14; Acil olmayan sağlık danışması - 1177; Kriz ve kaza bilgi hattı - 113 13.
  İsviçre 112 Polis - 117; Ambulans - 144; Yangın - 118; Zehirlenme - 145; Trafik polisi - 140; Psikolojik destek - 143; Çocuklara ve genclere psikolojik destek - 147; Rega hava kurtarma - 1414 veya telsizle 161.300 MHz; Air Glaciers hava kuratrma (sadece Valais) - 1415.[39]
  Transdinyester 102 103 101
  Türkiye 112 Zabıta - 153; Gaz ihbar - 187; Elektrik ihbar - 186; Su ihbar - 185; Zehirlenme - 114; Aile içi şiddet - 183.

911 otomatik olarak 112'ye bağlanır.[40]

  Ukrayna 112 Polis - 102; Ambulans - 103; Yangın - 101; Gaz ihbar - 104.
  Birleşik Krallık 112 veya 999 Acil olmayan polis - 101; Acil olmayan sağlık danışması - 111. 999a 'Register' ile başlayan bir SMS gönderip kayıt olduktan sonra 999a SMS mesajları da gönderilebilir. Cep telefonlarında 911 999a yöneltilir.
  Vatikan 112[41] Polis - 113; Ambulans - 118; Yangın - 115.

OkyanusyaDüzenle

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Avustralya 000 cep telefonlarında - 112 veya 000;[42] Ulusal ihbar - 132 500; Ulusal bağlantı - 106; Acil olmayan polis - 131 444 (NSW16 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., QLD10 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., SA,WA5 Kasım 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., NT, TAS24 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ACT); Suça dur diyenler - 1 800 333 000; Millî güvenlik tehditleri - 1 800 123 400.
  Cook Adaları 999 998 996
  Fiji 000 veya 911 Crime Stoppers - 919.[43]
  Fransız Polinezyası 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Guam 911
  Kiribati 999 Polis - 192; Ambulans - 194; Yangın - 193.
  Marshall Adaları 911
  Mikronezya Federal Devletleri 911
  Nauru 110 111 112
  Yeni Kaledonya 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Yeni Zelanda 111 Kayıtlı cep telefonlarından mesaj da gönderilebilir. Trafik - *555 (sadece cep telefonlarında). 112 ve 911 cep telefonlarında 111e yöneltilir.[44] 000 ve 999 arandığında telesekreter 111i aramanızı önerir. Sağırlar için metin telefonu - 0800 161 610; Sağırlar için fax - 0800 161 616; Suça dur diyenler - 0800 555 111.
  Palau 911
  Papua Yeni Gine 112 111 110
  Samoa 999 Polis - 995; Ambulans - 996; Yangın - 994.
  Solomon Adaları 911 veya 999 şehirlerde 911 veya 999 dan daha çabuk bağlanan numaralar bulunur.[45]
  Tonga 911 Polis - 922; Ambulans - 933; Yangın - 999.
  Tuvalu 911
  Vanuatu 112

Kuzey AmerikaDüzenle

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Amerikan Samoası 911
  Antigua ve Barbuda 911 veya 999
  Anguilla 911
  Aruba 911
  Belize 911
  Bermuda 911
  Britanya Virjin Adaları 911 veya 999
  Kanada 911 Acil olmayan - 311 (some areas only). 112 cep telefonlarinda 911e yöneltilir.
  Clipperton Adası 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Küba 106 104 105
  Curaçao 911[46] 912 911
  Dominika 999
  Grenada 911
  Guadeloupe 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Martinique 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Meksika 066[47] Polis - 080; Ambulans - 065; Yangın - 068; Acil durum bilgi hattı - 060.
  Montserrat 911 veya 999
  Navassa Adası 911
  Saint Kitts ve Nevis 911
  Saint Lucia 911 veya 999
  Saint Pierre ve Miquelon 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Saint Vincent ve Grenadinler 911 veya 999
  Amerika Birleşik Devletleri 911 Bazı bölgelerde ulusal N11 tipi numaralara bağlı başka daha dar sorumluluklu hizmetler de bulunur (e.g.: 311 Acil olmayan polis veya zabıta). #77yi bir cep telefonundan aramak bazı yerlerde eyalet polisine ulaştırabilir, fakat garatili değildir[48] (bazı telefon şirketleri bu hizmeti herkese vermeyebilirler).
  ABD Virjin Adaları 911
  Barbados 911 Polis - 211;[49] Ambulans - 511;[50] Yangın - 311[51]
  Bahamalar 911 veya 919[52] cep telefonlarında - 112.
  Bonaire 911
  Cayman Adaları 911
  Kosta Rika 911 cep telefonlarında - 112.
  Dominik Cumhuriyeti 911 112 cep telefonlarinda 911e yöneltilir.
  Guatemala 110 128 122 Polis - 120; Yangın - 123.
  El Salvador 911[53] 132 913
  Haiti 114 116 115 Polis - 122.[54]
  Honduras 112 195 198 Polis - 911.
  Jamaika 119 110
  Nikaragua 118 128 115 Yangın - 911.[54]
  Panama 911 Polis - 104; Yangın - 103.
  Porto Riko 911
  Trinidad ve Tobago 999 990 Polis - 911.

Güney AmerikaDüzenle

Ülke Polis Ambulans Yangın Notlar
  Arjantin 911 Polis - 101; Ambulans - 107; Yangın - 100; Sivil savunma - 103; Orman yangını - 105; Sahil güvenlik - 106. 112 cep telefonlarında 911e yöneltilir.
  Bolivya 911[55] Polis - 110; Ambulans - 118; Yangın - 119; Sivil savunma - 114; Ulusal polis - 120.
  Brezilya 190 192 193 Federal otoyol polisi - 191; Federal polis - 194; Sivil polis - 197; Eyalet otoyol polisi - 198; Sivil savunma - 199; Zabıta - 153; İnsan hakları - 100; Mercosul bölge ihbar - 128. 112 ve 911 cep telefonlarında 190e yöneltilir.
  Şili 133 131 132 Useful mnemonic is ABC123: Ambulancia (Ambulans) 131, Bomberos (Yangın) 132, Carabineros (Polis) 133. 911 133e yöneltilir.
  Kolombiya 123 Polis - 112; Ambulans - 125;[56][daha iyi kaynak gerekli] Yangın - 119, Anti-kidnapping hotline - 165.
  Ekvator 911 Polis - 101; Ambulans - 131; Yangın - 102; Guayaquil ihbar - 112; Guayaquil Trafik polisi - 103.
  Falkland 112 veya 999
  Fransız Guyanası 112 Polis - 17; Ambulans - 15; Yangın - 18.
  Guyana 999[57] Polis - 911; Ambulans - 913; Yangın - 912.
  Paraguay 911[58] Polis - 912;[59][daha iyi kaynak gerekli] Ambulans - 141; Yangın - 132.[60]
  Peru 911 Polis - 105; Ambulans, Yangın - 116; Sivil savunma - 115; Çocuğa aileye şiddet - 100.
  Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları 999
  Surinam 112 Polis - 111; Ambulans - 113; Yangın - 110.
  Uruguay 911 Polis - 109; Ambulans - 105; Yangın - 104.
  Venezuela 911

NotlarDüzenle

  1. ^ a b Ülke dışı telefonlardan ulaşılamaz

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  7. ^ a b c "Arşivlenmiş kopya". 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  9. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  13. ^ Afghan National Police
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  15. ^ Gordenker, Alice (19 Kasım 2009). "Keikaisen (guard ships)". The Japan Times So, What the Heck Is That? (monthly column). 19 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2013. 
  16. ^ "Korean Police Operation 1.. : 네이버블로그". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  17. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  18. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  19. ^ "European Radiocommunications Office". 10 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  20. ^ "European Union". 22 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  21. ^ "SOS 112 Europe". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  22. ^ Latest status on E-112 initiative: http://www.esafetysupport.org/en/esafety_activities/28_recommendations/ 25 Mayıs 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  23. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  24. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  25. ^ "EU rules on 112". Digital Agenda for Europe. 25 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  26. ^ "112 in Belgium". Digital Agenda for Europe. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  27. ^ ""Frequently asked questions" about the emergency number 112". 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  28. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  29. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 23 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  30. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  31. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  32. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  33. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  34. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ocak 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  35. ^ "Contact". Politie. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2013. 
  36. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  37. ^ no:Nødnummer
  38. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  39. ^ "Swisscom: Emergency numbers". 1 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  40. ^ "112 - Hakkımızda". Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı. 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2021. 
  41. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  42. ^ "Triple Zero (000)". 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  43. ^ "Emergency contact numbers". 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  44. ^ "Emergency 111 Frequently Asked Questions - New Zealand Police | New Zealand Police". Police.govt.nz. 5 Aralık 2012. 20 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2013. 
  45. ^ White Pages 2008, Solomon Islands Telephone Directory, p1
  46. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  47. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  48. ^ http://www.snopes.com/crime/warnings/fakecop.asp
  49. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  50. ^ "Queen Elizabeth Hospital Barbados". 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  51. ^ "Barbados Fire Service". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  52. ^ "Reporting 919 veya 911 Emergencies- RBPF". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2014. 
  53. ^ Dandovía [@ddovia] (25 Temmuz 2014). "Números de teléfonos para emergencias. ¡Compártelos con tus amigos! t.co/vTcP9O1K6w #Dandovía" (Tweet). Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020Twitter vasıtasıyla. 
  54. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 16 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  55. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  56. ^ es:Anexo:Teléfonos de emergencias
  57. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  58. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016. 
  59. ^ es:Anexo:Teléfonos de emergencias#cite note-cnc-1
  60. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2016.