Türkiye'deki futbol stadyumları listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki futbol stadddyumları listesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki en az 5.000 seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumlarının yer aldığı listedir. İstanbul'da yer alan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 76.761 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük stadyumudur. Türkiye'de, 50.000 kapasitenin üzerinde toplam dört stadyum bulunmaktadır. Bu stadyumlardan üç tanesi İstanbul'da, bir tanesi de İzmir'de yer almaktadır. Ülkedeki en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumlar da yine İstanbul'da yer almaktadır. Türkiye'de en çok stadyum bulunan şehir, 16 stadyum ile yine İstanbul'dur.[1]

İstanbul'da bulunan Atatürk Olimpiyat Stadyumu Türkiye'nin en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumudur.

22 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını toplam 76.127 biletli seyirci izlemiştir. Bu sayı hem Süper Lig tarihindeki hem de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki en fazla seyirci rekoru olarak kayıtlara geçmiştir.[2] Bundan önceki rekor da yine aynı stadyumda 2003 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan bir Süper Lig karşılaşmasına aitti. O maçta da tribünlerde 70.125 biletli seyirci vardı.[3]

Türkiye millî futbol takımının, Türkiye sınırları içerisinde en çok maç yaptığı stadyum, yıkılmış olan BJK İnönü Stadyumu'dur. Türk millî takımı bu stadyumda 67 maç oynamıştır.[4] Atatürk Olimpiyat Stadyumu daha önce birçok Süper Lig maçının yanı sıra, 2005 Şampiyonlar Ligi Finali'ne de ev sahipliği yapmıştır. Şükrü Saracoğlu Stadyumu da 2009 UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapmıştır.[5] Bunların yanında, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, Bursa Atatürk Stadyumu, Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu, Kâmil Ocak Stadyumu, Türk Telekom Stadyumu ve Çaykur Didi Stadyumu, Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonunda kullanılmıştır.

Mevcut stadyumlarDüzenle

Türkiye'de bulunan mevcut stadyumların haritası

Not: Listedeki stadyumlar en çok seyirci kapasitesine sahip olandan en aza doğru sıralanmıştır. Tablodaki veriler Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesindeki resmî rakamlara dayanmaktadır. Listeye 5.000 ve üzerindeki seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumları dahil edilmiştir.

Süper Lig (2020-2021) kulüpleri Kalın olarak gösterilmiştir.

Görüntü Stadyum Kapasite Şehir Kullanıcı(lar) Kaynaklar
  Atatürk Olimpiyat Stadyumu 76.761 İstanbul Türkiye Millî Futbol Takımı [6]
  Türk Telekom Stadyumu 52.223 İstanbul Galatasaray [7]
  İzmir Atatürk Stadyumu 51.337 İzmir Karşıyaka [8]
  Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 56.783 İstanbul Fenerbahçe [9]
  Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu 43.361 Bursa Bursaspor [10]
  Vodafone Park 42.590 İstanbul Beşiktaş [11]
  Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu 42.000 Konya Konyaspor [12]
  Medical Park Stadyumu 40.782 Trabzon Trabzonspor [13]
  Samsun 19 Mayıs Stadyumu 33.919 Samsun Samsunspor [14]
  Kalyon Stadyumu 33.502 Gaziantep Gaziantep FK [15]
  Yeni Adana Stadyumu 33.000 Adana Adanaspor
Adana Demirspor
  Diyarbakır Stadyumu 33.000 Diyarbakır Amed SFK
Diyarbekirspor
[16]
  Kocaeli Stadyumu 33.000 İzmit Kocaelispor [17]
  Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu 32.864 Kayseri Kayserispor [18]
  Antalya Stadyumu 32.537 Antalya Antalyaspor [19]
  Eskişehir Stadyumu 32.507 Eskişehir Eskişehirspor [20]
  Şanlıurfa GAP Stadyumu 28.965 Şanlıurfa Şanlıurfaspor [21]
  Sakarya Atatürk Stadyumu 28.113 Sakarya Sakaryaspor [22]
  Yeni 4 Eylül Stadyumu 27.532 Sivas Sivasspor [23]
  Yeni Malatya Stadyumu 25.745 Malatya Yeni Malatyaspor [24]
  Mersin Stadyumu 25.497 Mersin İçel İdman Yurdu [25]
  Yeni Hatay Stadyumu 25.000 Hatay Hatayspor
  Ay-Yıldızlı Stadyum 25.000 Karabük Karabük Üniversitesi
  Çotanak Stadyumu 22.000 Giresun Giresunspor
  Kâzım Karabekir Stadyumu 21.374 Erzurum BB Erzurumspor [26]
  Eryaman Stadyumu 20.560 Ankara Ankaragücü
Gençlerbirliği
[27]
  Gürsel Aksel Stadyumu 19.713 İzmir Göztepe [28]
  Denizli Atatürk Stadyumu 18.745 Denizli Denizlispor [29]
  Osmanlı Stadyumu 18.029 Ankara Ankaraspor [30]
  Başakşehir Fatih Terim Stadyumu 17.156 İstanbul Başakşehir FK [31]
  5 Ocak Fatih Terim Stadyumu 16.231 Adana Adanaspor
Adana Demirspor
[32]
  Manisa 19 Mayıs Stadyumu 16.066 Manisa Manisaspor [33]
  Zeytinburnu Stadyumu 16.000 İstanbul Zeytinburnuspor [34]
  Çaykur Didi Stadyumu 15.332 Rize Çaykur Rizespor [35]
  Gebze Alaettin Kurt Stadyumu 15.462 Kocaeli Gebzespor [36]
  Başpınar Stadyumu 15.450 Kırıkkale Kırıkkale Büyük Anadoluspor [37][38]
  Batman Stadyumu 15.000 Batman 72 Batmanspor
  Çorum Stadyumu 15.000 Çorum Çorum FK
  Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu 15.000 İzmir - [39]
  Zafer Stadyumu 14.558 Afyonkarahisar Afjet Afyonspor [40]
  Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu 13.856 İstanbul Kasımpaşa [41]
  Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu 13.795 Zonguldak Zonguldak Kömürspor [42]
  Balıkesir Atatürk Stadyumu 13.732 Balıkesir Balıkesirspor [43]
  Akdeniz Üniversitesi Stadyumu 12.893 Antalya -
  17 Eylül Stadyumu 12.725 Balıkesir Bandırmaspor [44]
  Spor Toto Akhisar Stadyumu 12.139 Akhisar, Manisa Akhisar Belediyespor [45]
  Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu 11.378 Karabük Kardemir Karabükspor [46]
  19 Eylül Stadyumu 11.024 Ordu 52 Orduspor [47]
  Adnan Menderes Stadyumu 10.988 Aydın Aydınspor 1923 [48]
  Bahçeşehir Okulları Stadyumu 10.128 Antalya Alanyaspor [49]
  18 Mart Stadyumu 10.500 Çanakkale Çanakkale Dardanelspor [50]
  Mukan Perinçek Stadyumu 10.500 Aydın Aydınspor [51]
  Van Atatürk Stadyumu 10.500 Van Vanspor FK [52]
  Ünye İlçe Stadyumu 10.340 Ordu Ünye Gücü [53]
  Artvin Şehir Stadyumu 10.000 Artvin Murgul Bakırspor [54]
  Isparta Atatürk Şehir Stadyumu 10.000 Isparta Ispartaspor [55]
  Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu 10.000 Ağrı Ağrıspor [56]
  12 Şubat Stadyumu 9.216 Kahramanmaraş Kahramanmaraşspor [57]
  Hanefi Mahçiçek Stadyumu 9.169 Kahramanmaraş Kahramanmaraş Belediyespor
  Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu 9.138 İzmir Altay
Altınordu
[58]
  Yalova Atatürk Stadyumu 8.980 Yalova Yalovaspor [59]
  Yeni Buca Stadyumu 8.810 İzmir Bucaspor 1928 [60]
  Adıyaman Atatürk Stadyumu 8.596 Adıyaman Adıyamanspor [61]
  Bolu Atatürk Stadyumu 8.456 Bolu Boluspor [62]
  5 Temmuz Stadyumu 8.217 Hatay İskenderun Demir Çelikspor [63]
  Kuşadası Özer Türk Stadyumu 8.000 Aydın Kuşadasıspor [64]
  Şenlikköy Stadyumu 8.000 İstanbul Bakırköyspor [65]
  Mardan Spor Kompleksi 7.938 Antalya - [66]
  Amasya 12 Haziran Stadyumu 7.810 Amasya Amasyaspor 1968 [67]
  Muğla Atatürk Stadyumu 7.755 Muğla Muğlaspor [68]
  Nevşehir Gazi Stadyumu 7.503 Nevşehir Nevşehirspor
  Ahi Stadyumu 7.500 Kırşehir Kırşehirspor [69]
  Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu 7.400 Çorum - [70]
  18 Temmuz Stadyumu 7.200 Düzce Düzcespor [71]
  Fethiye İlçe Stadyumu 6.963 Muğla Fethiyespor [72]
  7 Ocak Stadyumu 6.635 Osmaniye Osmaniyespor [73]
  Vefa Stadyumu 6.500 İstanbul Fatih Karagümrük [74]
  Antakya Atatürk Stadyumu 6.015 Hatay Hatayspor [75]
  13 Şubat Stadyumu 6.000 Erzincan Erzincanspor
  Avcılar Atatürk Stadyumu 6.000 İstanbul - [76]
  Uşak 1 Eylül Stadyumu 5.944 Uşak Uşakspor
  Gaziosmanpaşa Stadyumu 5.762 Tokat Tokatspor [77]
  21 Kasım Stadyumu 5.700 Mardin Mardinspor [78]
  Siirt Atatürk Stadyumu 5.650 Siirt Siirtspor [79]
  Esenyurt Belediyesi Stadyumu 5.500 İstanbul - [80]
  Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu 5.500 İstanbul Anadolu Üsküdar 1908
Beylerbeyispor
[81]
  Merzifon İlçe Stadyumu 5.450 Amasya Merzifonspor [82]
  Fikret Karabudak Stadyumu 5.402 Kırıkkale MKE Kırıkkalespor [83]
  General Basri Saran Stadyumu 5.300 Tekirdağ Çerkezköyspor
Çorluspor 1947
[84]
  Esenler Erokspor Stadyumu 5.296 İstanbul Esenler Erokspor [85]
  Şeyh Edebali Stadyumu 5.150 Bilecik Bilecikspor [86]
  Kızılcahamam İlçe Stadyumu 5.124 Ankara Altındağ Belediyesi Kızılcahamam Belediyespor [87]
  Aliağa Petkim Stadyumu 5.000 İzmir - [88]
  Bayburt Genç Osman Stadyumu 5.000 Bayburt Bayburt Özel İdarespor [89]
  Burdur Gazi Atatürk Stadyumu 5.000 Burdur Burdurspor [90]
  Çayırbaşı Stadyumu 5.000 İstanbul - [91]
  Dağılgan Stadyumu 5.000 Aksaray 68 Aksaray Belediyespor
  Hüsnü Uğural Stadyumu 5.000 Balıkesir Ayvalıkgücü Belediyespor [92]
  Gölcük Şehir Stadyumu 5.000 Kocaeli Gölcükspor
  Kilimli İlçe Stadyumu 5.000 Zonguldak Kilimli Belediyespor [93]
  Maltepe Hasan Polat Stadyumu 5.000 İstanbul Maltepespor [94]
  Niğde 5 Şubat Stadyumu 5.000 Niğde Niğdespor [95]
  Sapanca Atatürk Stadyumu 5.000 Sakarya Sapanca Gençlikspor [96]
  Şehit Hamdibey Stadyumu 5.000 Balıkesir Edremit Belediyespor [97]
  Şırnak Şehir Stadyumu 5.000 Şırnak Şırnak Belediyespor [98]
  Yusuf Ziya Öniş Stadyumu 5.000 İstanbul Sarıyer [99]

Yapımı devam eden stadyumlarDüzenle

Stadyum Kapasite Şehir Kulüp Açılış
Yeni Ordu Stadyumu 20.000 Ordu 52 Orduspor 2021
Yeni Elazığ Stadyumu 18.450 Elazığ Elazığspor 2021
Erzincan Stadyumu 15.000 Erzincan 24 Erzincanspor 2021
Karaman Stadyumu 15.000[100] Karaman Karaman SK 2021
Alsancak Stadyumu 15.000[101] İzmir Altay 2021
Karşıyaka Stadyumu 15.000[102] İzmir Karşıyaka
Bozok Stadyumu 15.000[103] Yozgat Yozgatspor 1959 FK 2022
Turgutlu Stadyumu 12.000 Manisa Turgutluspor 2021
Sinop Stadyumu 10.000 Sinop Sinopspor
Erbaa Stadyumu 10.000 Tokat Erbaaspor
Niğde Şehir Stadyumu 7.500[104] Niğde Niğde Anadolu FK
Şeyh Edebali Stadyumu 5.300[105] Bilecik Bilecikspor 2023
İstanbul Gaziosmanpaşa Stadyumu 5.000 İstanbul Gaziosmanpaşaspor

Yapımı planlanan stadyumlarDüzenle

Stadyum Kapasite Şehir Kulüp
Ankara Stadyumu 55.000[106] Ankara MKE Ankaragücü
Gençlerbirliği
Kahramanmaraş Stadyumu 30.000 Kahramanmaraş Kahramanmaraşspor
Denizli Stadyumu 22.000 Denizli Denizlispor
Edirne Stadyumu 22.000[107] Edirne Edirnespor
Uşak Stadyumu 16.500 Uşak Utaş Uşakspor
Bolu Stadyumu 15.000 Bolu Boluspor
Kütahya Stadyumu 15.000 Kütahya Belediye Kütahyaspor
İskenderun Stadyumu[108] 12.800 Hatay İskenderunspor
Karagümrük Stadyumu 12.500 İstanbul Fatih Karagümrük SK
Cizre Stadyumu 10.000 Şırnak Cizrespor
Düzce Stadyumu[109] 8.181 Düzce Düzcespor

Faaliyeti sonlandırılan stadyumlarDüzenle

Görüntü Faaliyet yılları Stadyum Kapasite Şehir Eski kullanıcı(lar) Notlar
  1947-2013 BJK İnönü Stadyumu 32.086 İstanbul Beşiktaş [110]
  1960-2008 Kayseri Atatürk Stadyumu 25.918 Kayseri Kayserispor
Kayseri Erciyesspor
[111]
  1950-2016 Bursa Atatürk Stadyumu 25.661 Bursa Bursaspor [112][113]
  1967-2017 Hüseyin Avni Aker Stadyumu 24.169 Trabzon Trabzonspor [114][115]
  1944 & 1964-2011 Ali Sami Yen Stadyumu 22.800 İstanbul Galatasaray [116]
  1950-2014 Konya Atatürk Stadyumu 21.968 Konya Konyaspor
Anadolu Selçukspor
[117][118]
  1936-2018 Ankara 19 Mayıs Stadyumu 21.092 Ankara Ankaragücü
Gençlerbirliği
Hacettepe
[119]
  1974-2017 Kâmil Ocak Stadyumu 16.981 Gaziantep Gaziantepspor
Gaziantep FK
[120]
  1975-2017 Samsun 19 Mayıs Stadyumu 16.480 Samsun Samsunspor [121]
  1929-2014 Alsancak Stadyumu 15.358 İzmir Altay
Altınordu
Karşıyaka
[122]
  1967-2017 Cebeci İnönü Stadyumu 15.000 Ankara Ankara Demirspor
Hacettepe
[123]
  1984-2016 4 Eylül Stadyumu 14.998 Sivas Sivasspor [124]
  1974-2018 Elazığ Atatürk Stadyumu 13.923 Elazığ Elazığspor
Elazığ Belediyespor
[125]
  1952-2016 Eskişehir Atatürk Stadyumu 13.520 Eskişehir Eskişehirspor [126]
  1980-2018 Sakarya Atatürk Stadyumu 13.216 Sakarya Sakaryaspor [127]
  1965-2016 Antalya Atatürk Stadyumu 12.453 Antalya Antalyaspor [128]
  1960-2016 Diyarbakır Atatürk Stadyumu 12.963 Diyarbakır Diyarbakırspor
Diyarbekirspor
[129]
  1972-2018 İsmetpaşa Stadyumu 12.710 Kocaeli Kocaelispor [130]
  1941-2021 Giresun Atatürk Stadyumu 11.866 Giresun Giresunspor [131]
  1952-2009 Rize Atatürk Stadyumu 10.700 Rize Çaykur Rizespor [111]
  1970-2017 Malatya İnönü Stadyumu 10.411 Malatya Malatyaspor
Yeni Malatyaspor
[132]
  1951-2017 Tevfik Sırrı Gür Stadyumu 10.128 Mersin Mersin İdman Yurdu [133]
  1982-2016 Afyon Atatürk Stadyumu 10.000 Afyonkarahisar Afyonkarahisarspor
Afjet Afyonspor
[134]
  1959-2021 Bozok Stadyumu 8.260 Yozgat Yozgatspor
Yozgatspor 1959 FK
[135]
  1921-1939 Taksim Stadyumu 8.000 İstanbul Beşiktaş
Galatasaray
  1999-2020 Mimar Yahya Baş Stadyumu 7.589 İstanbul İstanbul Güngörenspor [136]
  1986-2018 Kartal Stadyumu 7.195 İstanbul Kartalspor [137]
  1982-2018 Akçaabat Fatih Stadyumu 6.238 Trabzon Akçaabat Sebatspor
  ?-2009 Buca Stadyumu 6.231 İzmir İzmirspor [138]
  ?-2020 Ziya Altınoğlu Stadyumu 6.150 İstanbul Çatalcaspor [139]
  1933-1986 Şeref Stadyumu 6.000 İstanbul Beşiktaş
  1932-1985 Ankaragücü Stadyumu 5.000 Ankara Ankaragücü
  ?-2016 Avcılar Turgut Özal Stadyumu 5.000 İstanbul - [140]
  ?-2015 Kars Şehir Stadyumu 5.000 Kars Karsspor
  ?-2019 Yıldıztabya Stadyumu 5.000 İstanbul - [141]

İllere göre stadyumlarDüzenle

Not: Aşağıdaki tabloda yer alan veriler, yukarıdaki listede bulunan güncel aktif stadyumların şehirlere göre ayrıştırılmış rakamlarıdır. Listede kriterleri karşılamadığı için gösterilmeyen stadyumlar olması sebebiyle, Türkiye'deki toplam stadyum sayılarını vermemektedir.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Stat Arama". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  2. ^ "Beşiktaş seyirci rekorunu kırdı". Radikal. 22 Eylül 2013. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  3. ^ "İşte seyirci sayısı". Spor.haberturk.com. 22 Eylül 2013. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  4. ^ "A millî takımımızın Maçlarını Oynadığı Stadyumlar". Millifutboltarihi.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  5. ^ "Full Time Report" (.pdf). Uefa.com. 20 Mayıs 2009. 13 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  6. ^ "Atatürk Olimpiyat". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  7. ^ "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu". Tff.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  8. ^ "İzmir Atatürk". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  9. ^ "FB Şükrü Saracoğlu". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  10. ^ "Bursaspor - TFF.org". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  11. ^ "Vodafone Park Stat Bilgileri". TFF. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2016. 
  12. ^ "Konya Büyükşehir Stadı". Tff.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2014. 
  13. ^ "Şenol Güneş Spor Kompleksi". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  14. ^ "Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu". TFF.org. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  15. ^ "Gaziantep Stadyumu". TFF.org. 27 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  16. ^ "Diyarbakır Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2019. 
  17. ^ "Kocaeli Stadı". TFF.org. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  18. ^ "Büyükşehir Belediyesi Kadir Has". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  19. ^ "Antalyaspor A.Ş. - Kulüp bilgileri TFF". Tff.org. 14 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  20. ^ "Eskişehir Yeni Stadyum". Tff.org. 23 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  21. ^ "Şanlıurfa GAP Arena". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  22. ^ "Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  23. ^ "Yeni 4 Eylül Stadı". Tff.org. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  24. ^ "Yeni Malatya Stadyumu". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  25. ^ "Mersin Stadyumu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  26. ^ "Cemal Gürsel". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  27. ^ "Eryaman Stadı İçin Geri Sayım Başladı". Milliyet.com.tr. 30 Ağustos 2018. 26 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2019. 
  28. ^ "Gürsel Aksel Stadyumu". Tff.org. 5 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2020. 
  29. ^ "Denizli Atatürk". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  30. ^ "Osmanlı Stadı". Tff.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  31. ^ "İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş." Tff.org. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  32. ^ "5 Ocak". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  33. ^ "Manisa 19 Mayıs". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  34. ^ "Zeytinburnu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  35. ^ "Yeni Rize Şehir". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  36. ^ "Gebze Alaettin Kurt Stadyumu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  37. ^ "Kırıkkale Başpınar Stadyumu". TFF.org. 12 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  38. ^ "Tesisler". Gsb.gov.tr. 10 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2019. 
  39. ^ "60 Milyon Lira Harcanan İzmir - Tire Stadı Tamamlandı". Haberler.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2019. 
  40. ^ "Afyonkarahisar Yeni Stadyumunun Temeli Atıldı ve İnşaatı Başladı". Stadimiz.com. 6 Haziran 2013. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  41. ^ "Recep Tayyip Erdoğan". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  42. ^ "Karaelmas K.Köksal". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  43. ^ "Balıkesir Atatürk". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  44. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  45. ^ "Spor Toto Akhisar Stadyumu". TFF.org. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2019. 
  46. ^ "Dr. Necmettin Şeyhoğlu". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  47. ^ "19 Eylül". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  48. ^ "Aydın Adnan Menderes". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  49. ^ "Alanya Oba Stadı". Tff.org. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2013. 
  50. ^ "18 Mart Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  51. ^ "Mukan Perinçek". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  52. ^ "Van Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  53. ^ "Ünye İlçe". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  54. ^ "Artvin Şehir". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  55. ^ "Isparta Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  56. ^ "Vali Lütfü Yiğenoğlu". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  57. ^ "12 Şubat Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2019. 
  58. ^ "Bornova Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2019. 
  59. ^ "Yalova Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  60. ^ "Yeni Buca Stadı". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  61. ^ "Adıyaman Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  62. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  63. ^ "İskenderun 5 Temmuz". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  64. ^ "Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu". stadiony.net. 30 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2014. 
  65. ^ "Şenlikköy". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  66. ^ "Stadyumlar". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  67. ^ "12 Haziran". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  68. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  69. ^ "Kırşehir Ahi". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  70. ^ "Dr. Turhan Kılıççıoğlu". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  71. ^ "Düzce 18 Temmuz". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  72. ^ "Fethiye Şehir". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  73. ^ "7 Ocak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  74. ^ "Vefa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  75. ^ "Hatay Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  76. ^ "Firüzköy Futbol Stadyumu". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  77. ^ "Gaziosmanpaşa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  78. ^ "21 Kasım". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  79. ^ "Siirt Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  80. ^ "Esenyurt Belediyesi Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  81. ^ "Beylerbeyi 75. Yıl". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  82. ^ "Merzifon İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  83. ^ "Kırıkkale Fikret Karabudak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  84. ^ "General Basri Saran". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  85. ^ "Esenler Kemer Spor Tesisleri". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  86. ^ "Edebali". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  87. ^ "Kızılcahamam İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  88. ^ "Aliağa Petkim". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  89. ^ "Bayburt Genç Osman". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  90. ^ "Stadiums in Turkey - Mediterranean". Worldstadiums.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  91. ^ "Çayırbaşı Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  92. ^ "Ayvalık Hüsnü Uğural". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  93. ^ "Kilimli İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  94. ^ "Maltepe Hasan Polat". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  95. ^ "Niğde 5 Şubat". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  96. ^ "Sapanca Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  97. ^ "Edremit Şehit Hamdibey". mackolik.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  98. ^ http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=28&kulupId=2059
  99. ^ "Yusuf Ziya Öniş Stadyumu". Istanbulsporenvanteri.com. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  100. ^ "15 bin kişilik stadyum çalışmaları başladı". Karaman.bel.tr. 11 Kasım 2015. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  101. ^ "Alsancak Stadı'nda sona yaklaşıldı". Haberturk.com. 26 Ekim 2018. 25 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  102. ^ "Elazığ yeni stadyumu ile ilgili son bilgiler". El-aziz.com. 11 Ekim 2018. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  103. ^ Gazetesi, Yozgat Çamlık. "Stadyumda temel hazırlıkları sürüyor". http://www.yozgatcamlik.com/. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021.  |çalışma= dış bağlantı (yardım)
  104. ^ https://www.nigde.bel.tr/nigde-5-subat-sehir-stadyumunun-yikimina-baslandi.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  105. ^ "Bilecik edebali stadı 15 gün içinde yıkılıyor bilecik gençlik ve spor i̇l müdür yasin özdemir; "2 bin kişilik stadyumun yenisi 5 bin 300 kişi kapasiteli olacak" - Bilecik Haberleri". www.haberturk.com. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021. 
  106. ^ "19 Mayıs Stadyumu'nun yerine inşa edilecek". 15 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  107. ^ "6 yeni stat daha geliyor". Hurriyet.com.tr. 26 Şubat 2018. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  108. ^ stadyumlar (23 Haziran 2021). "İskenderun Stadyumu – Stadyumlar.net". Stadyumlar.net - Stadyum Projeleri, Türkiye Stadyumları, Dünya Stadyumları. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  109. ^ "YENİ STAD PROJESİ BELLİ OLDU!". Düzce Havadis. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021. 
  110. ^ "Beşiktaş İnönü Kadir Has". TFF.org. 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  111. ^ a b "Türk Futbolundan Silinen 5 Atatürk Stadyumu". Tribundergi.com. 25 Eylül 2014. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2014. 
  112. ^ "Ve Bursa Atatürk Stadı yıkılıyor". bursahakimiyet.com.tr. 17 Kasım 2016. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2017. 
  113. ^ "Tarihi stadyum meydan oluyor!". ahaber.com.tr. 18 Aralık 2016. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2017. 
  114. ^ "Hüseyin Avni Aker". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  115. ^ "Trabzonspor'un eski stadı Avni Aker'de yıkım çalışmaları başladı". Hürriyet. 29 Kasım 2017. 
  116. ^ "Stat Bilgileri: Ali Sami Yen". TFF. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2010. 
  117. ^ "Kapasitede Olimpiyat lider". spor3.com. 8 Ağustos 2007. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  118. ^ "Millet Bahçesi için ilk yıkım Konya'da başladı". Hürriyet. 9 Haziran 2018. 
  119. ^ "Ankara 19 Mayıs". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  120. ^ "Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nun tribünleri yıkılıyor". Fanatik.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  121. ^ "Samsun'da eski 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına başlandı". Haberturk.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  122. ^ "İzmir Alsancak". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  123. ^ "Cebeci İnönü". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  124. ^ "Eski 4 Eylül stadyumunun yıkım çalışmalarına başlandı". Milliyet.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  125. ^ "Elazığ Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  126. ^ "Eskişehir Atatürk Stadı 'millet bahçesi'ne dönüştürülmek için yıkılıyor". Tr.sputniknews.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  127. ^ "Eski Sakarya Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı". Haberturk.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  128. ^ "Antalya Atatürk Stadyumu Yıkımı Başladı". haberler.com. 20 Şubat 2016. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016. 
  129. ^ "Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı; yerine AVM yapılacak". T24.com.tr. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2017. 
  130. ^ "İsmetpaşa Stadyumu'nun yıkımına başlandı". Hurriyet.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  131. ^ "Giresun Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  132. ^ "Malatya İnönü Stadı'nın kapalı tribünü de yıkıldı". Hurriyet.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  133. ^ "Tevfik Sırrı Gür Stadı'na ilk kazma vuruldu". TFF.org. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  134. ^ "v". Emlakkulisi.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  135. ^ "Yozgat Bozok". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  136. ^ "Mimar Yahya Baş". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  137. ^ "Kartal İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  138. ^ "Buca İlçe". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  139. ^ "Ziya Altınoğlu Spor Tesisi". Istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  140. ^ "Turgut Özal Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  141. ^ "Yıldıztabya Spor Tesisleri". Istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014.