Ülkelere göre ithalat rakamları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu madde Ülkelere göre ithalat rakamları listesi farklı kaynakların sonuçlarını içermektedir.

The World Factbook'a Göre İthalat Rakamları Listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA)'nın dünya ülkeleri hakkında toplanan veri ve bilgilerin bir araya getirildiği The World Factbook kaynak kitabı referans alınarak hazırlanmıştır. İthalat oranları, her yıl ülkelerden gelen rakamların güncellenmesi ile Amerikan doları bazında açıklanır.[1]

  • Sıralamada numara ile gösterilmeyen ülkeler ve bölgeler, Birleşmiş Milletler üyesi olmayan veya resmî olarak tanınmayan ülkeler ile ülkelere bağlı özerk bölgeleri göstermektedir.

Trade Map'e Göre İthalat Rakamları listesi Ticaret Haritası(Trade Map)'na dayanır. Ticaret Haritası(Trade Map) Uluslararası Ticaret Merkezi (International Trade Centre-ITC) tarafından hem ticareti destek kurumlarının (Trade Support Instutions) hem de işletmelerin uluslararası ticaretle ilgili soruları yanıtlamasına ve böylelikle stratejik pazar araştırmasını kolaylaştırmasına yardımcı olmak için 2001 yılında geliştirilmiştir. Ticaret Haritası(Trade Map)'nda farklı bilgi kaynakları kullanılmaktadır. Ticaret Haritası'nda bulunan yıllık ticaret verileri temel olarak, Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü (UNSD) tarafından sürdürülen ve ITC tarafından toplanan verilerle entegre edilen BM COMTRADE'e dayanmaktadır. BM COMTRADE dünya ticaretinin %90'ından fazlasını veya yaklaşık 160 ülke ve bölgeyi kapsamaktadır (http://comtrade.un.org/). Ticaret Haritası, hem rapor edilen hem de ayna istatistikleri kullanarak daha da fazla sayıda ülke ve bölge için (yaklaşık 220) veri sunmaktadır. Veriler, yıllık bazda Harmonize Sistemin (HS) 2-, 4- veya 6 basamaklı düzeyinde sunulmaktadır.[2] Yansıtma verileri de kullanıldığı için ülke adları dışında bazı bölgesel isimlerde listede yer alabilmektedir.

The World Factbook'a Göre İthalat RakamlarıDüzenle

Sıra Ülke İthalat rakamı Veri
tarihi
  Avrupa Birliği 2,312,000,000,000 $ 2011
1   ABD 2,273,000,000,000 $ 2013
2   Çin 1,772,000,000,000 $ 2013
3   Almanya 1,233,000,000,000 $ 2013
4   Japonya 766,600,000,000 $ 2013
5   Birleşik Krallık 646,000,000,000 $ 2013
6   Fransa 640,100,000,000 $ 2013
7   Güney Kore 516,600,000,000 $ 2013
8   Hindistan 515,100,000,000 $ 2013
  Hong Kong 514,500,000,000 $ 2013
9   Hollanda 477,800,000,000 $ 2013
10   Kanada 471,000,000,000 $ 2013
11   İtalya 435,800,000,000 $ 2013
12   İspanya 431,000,000,000 $ 2013
13   Singapur 380,300,000,000 $ 2013
14   Meksika 370,700,000,000 $ 2013
15   Rusya 341,000,000,000 $ 2013
16   Belçika 310,200,000,000 $ 2013
17    İsviçre 275,700,000,000 $ 2013
  Tayvan 268,500,000,000 $ 2013
18   Birleşik Arap Emirlikleri 249,600,000,000 $ 2013
19   Avustralya 245,800,000,000 $ 2013
20   Türkiye 242,900,000,000 $ 2013
21   Brezilya 241,400,000,000 $ 2013
22   Tayland 223,000,000,000 $ 2013
23   Polonya 207,400,000,000 $ 2013
24   Malezya 192,900,000,000 $ 2013
25   Endonezya 178,600,000,000 $ 2013
26   Avusturya 176,900,000,000 $ 2013
27   İsveç 158,000,000,000 $ 2013
28   Suudi Arabistan 147,000,000,000 $ 2013
29   Çek Cumhuriyeti 128,000,000,000 $ 2013
30   Vietnam 121,400,000,000 $ 2013
31   Güney Afrika 99,550,000,000 $ 2013
32   Danimarka 98,450,000,000 $ 2013
33   Norveç 90,140,000,000 $ 2013
34   Macaristan 89,520,000,000 $ 2013
35   Ukrayna 87,210,000,000 $ 2013
36   Slovakya 77,960,000,000 $ 2013
37   Şili 75,700,000,000 $ 2013
38   Arjantin 71,300,000,000 $ 2013
39   Finlandiya 70,670,000,000 $ 2013
40   Romanya 69,180,000,000 $ 2013
41   İsrail 67,030,000,000 $ 2013
42   Irak 66,610,000,000 $ 2013
43   İran 64,420,000,000 $ 2013
44   Filipinler 63,910,000,000 $ 2013
45   İrlanda 61,510,000,000 $ 2013
46   Romanya 61,240,000,000 $ 2013
47   Venezuela 59,320,000,000 $ 2013
48   Mısır 59,220,000,000 $ 2013
49   Portekiz 59,000,000,000 $ 2013
50   Nijerya 55,980,000,000 $ 2013
51   Cezayir 55,020,000,000 $ 2013
52   Kolombiya 53,500,000,000 $ 2013
53   Kazakistan 52,030,000,000 $ 2013
54   Yunanistan 50,580,000,000 $ 2013
  Porto Riko 47,320,000,000 $ 2013
55   Belarus 45,170,000,000 $ 2013
56   Peru 42,130,000,000 $ 2013
57   Katar 39,580,000,000 $ 2013
58   Pakistan 39,270,000,000 $ 2013
59   Fas 38,660,000,000 $ 2013
60   Yeni Zelanda 37,350,000,000 $ 2013
61   Bangladeş 32,940,000,000 $ 2013
62   Bulgaristan 32,880,000,000 $ 2013
63   Litvanya 32,520,000,000 $ 2013
64   Umman 30,750,000,000 $ 2013
65   Slovenya 28,020,000,000 $ 2013
66   Libya 27,150,000,000 $ 2013
67   Panama 26,610,000,000 $ 2013
68   Ekvador 26,220,000,000 $ 2013
69   Angola 26,090,000,000 $ 2013
70   Tunus 24,950,000,000 $ 2013
71   Kuveyt 24,420,000,000 $ 2013
72   Lüksemburg 23,120,000,000 $ 2013
73   Lübnan 20,970,000,000 $ 2013
74   Hırvatistan 20,920,000,000 $ 2013
75   Sırbistan 19,460,000,000 $ 2013
76   Ürdün 18,610,000,000 $ 2013
77   Gana 18,490,000,000 $ 2013
78   Kosta Rika 17,560,000,000 $ 2013
79   Dominik Cumhuriyeti 16,800,000,000 $ 2013
80   Guatemala 16,700,000,000 $ 2013
81   Estonya 16,380,000.000 $ 2013
82   Kenya 15,860,000,000 $ 2011
83   Sri Lanka 15,700,000,000 $ 2013
84   Letonya 15,560,000,000 $ 2013
85   Bahreyn 14,410,000,000 $ 2013
86   Küba 13,600,000,000 $ 2013
87   Özbekistan 12,640,000,000 $ 2013
88   Uruguay 12,500,000,000 $ 2013
89   Türkmenistan 12,480,000,000 $ 2013
90   Paraguay 12,370,000,000 $ 2013
91   Azerbaycan 11,980,000,000 $ 2013
92   Honduras 11,340,000,000 $ 2013
93   Tanzanya 11,160,000,000 $ 2013
94   Yemen 10,970,000,000 $ 2013
95   Etiyopya 10,680,000,000 $ 2013
96   Burma 10,110,000,000 $ 2013
97   El Salvador 10,030,000,000 $ 2013
98   Fildişi Sahili 9,859,000,000 $ 2013
99   Trinidad ve Tobago 9,638,000,000 $ 2013
100   Kongo DC 8,924,000,000 $ 2013
101   Suriye 8,917,000,000 $ 2013
102   Kamboçya 8,895,000,000 $ 2013
  Makao 8,866,000,000 $ 2013
103   Bosna-Hersek 8,734,000,000 $ 2013
104   Bolivya 8,224,000,000 $ 2013
105   Zambiya 8,216,000,000 $ 2013
106   Ekvator Ginesi 7,943,000,000 $ 2013
107   Botsvana 7,389,000,000 $ 2013
108     Nepal 7,098,000,000 $ 2013
109   Namibya 7,084,000,000 $ 2013
110   Mozambik 7,068,000,000 $ 2013
111   Gürcistan 7,064,000,000 $ 2013
112   Kamerun 6,795,000,000 $ 2001
113   Nikaragua 6,608,000,000 $ 2013
114   Kuzey Makedonya 6,419,000,000 $ 2013
115   Afganistan 6,390,000,000 $ 2013
116   Sudan 5,941,000,000 $ 2012
117   Moğolistan 5,696,000,000 $ 2013
118   Senegal 5,610,000,000 $ 2013
  Jamaika 5,559,000,000 $ 2011
  Batı Şeria 5,474,000,000 $ 2011
119   Moldova $ 5,420,000,000 $ 2013
120   Kırgızistan 5,082,000,000 $ 2013
121   Mauritius 4,953,000,000 $ 2013
122   Uganda 4,858,000,000 $ 2013
123   Kuzey Kore 4,828,000,000 $ 2013
124   Kıbrıs Cumhuriyeti 4,747,000,000 $ 2013
  ABD Virjin Adaları 4,609,000,000 $ 2001
125   Papua Yeni Gine 4,587,000,000 $ 2013
126   Zimbabve 4,571,000,000 $ 2013
127   Tacikistan 4,565,000,000 $ 2013
128   İzlanda 4,526,000,000 $ 2013
129   Kongo Cumhuriyeti 4,297,000,000 $ 2013
130   Arnavutluk 4,115,000,000 $ 2013
131   Gabon 3,934,000,000 $ 2013
132   Ermenistan 3,459,000,000 $ 2013
133   Moritanya 3,355,000,000 $ 2013
134   Kosova 3,300,000,000 $ 2011
  Yeni Kaledonya 3,345,000,000 $ 2012
  Bahamalar 3,245,000,000 $ 2013
135   Laos 3,238,000,000 $ 2013
  Aruba 3,162,000,000 $ 2013
136   Brunei 3,020,000,000 $ 2011
  Cebelitarık 2,967,000,000 $ 2004
137   Burkina Faso 2,941,000,000 $ 2013
138   Mali 2,895,000,000 $ 2013
139   Madagaskar 2,794,000,000 $ 2012
140   Çad 2,701,000,000 $ 2013
141   Haiti 2,697,000,000 $ 2013
142   San Marino 2,551,000,000 $ 2011
  Curaçao 2,500,000,000 $ 2011
143   Liberya 2,457,000,000 $ 2013
144   Malavi 2,420,000,000 $ 2013
145   Karadağ 2,400,600,000 $ 2012
146   Gine 2,384,000,000 $ 2013
147   Nijer 2,314,000,000 $ 2013
148   Lihtenştayn 2,218,000,000 $ 2011
  Fransız Polinezyası 2,200,000,000 $ 2008
149   Lesotho 2,148,000,000 $ 2013
150   Fiji 2,054,000,000 $ 2013
151   Guyana 2,039,000,000 $ 2013
152   Ruanda 1,937,000,000 $ 2013
153   Benin 1,835,000,000 $ 2013
154   Surinam 1,778,000,000 $ 2013
155   Togo 1,677,000,000 $ 2013
  Barbados 1,674,000,000 $ 2013
156   Sierra Leone 1,637,000,000 $ 2013
157   Esvatini 1,545,000,000 $ 2013
158   Andorra 1,430,000.000 $ 2012
159   Maldivler 1,406,000,000 $ 2012
160   Bhutan 1,280,000,000 $ 2012
161   Somali 1,263,000,000 $ 2010
162   Eritre 1,027,000,000 $ 2013
  Bermuda 925,000,000 $ 2013
  Guam 901,000,000 $ 2011
163   Burundi 867,200,000 $ 2013
  Belize 864,000,000 $ 2013
164   Seyşeller 846,400,000 $ 2013
  Grönland 814,200,000 $ 2010
165   Yeşil Burun Adaları 796,300,000 $ 2013
166   Monako 786,900,000 $ 2011
  Faroe Adaları 776,000,000 $ 2010
  Cayman Adaları 719,000,000 $ 2013
167   Doğu Timor 689,000,000 $ 2011
168   Cibuti 593,300,000 $ 2013
  Saint Lucia 592,700,000 $ 2013
  Turks ve Caicos Adaları 591,300,000 $ 2008
  Solomon Adaları 446,000,000 $ 2012
169   Gambiya 359,700,000 $ 2013
  Saint Kitts ve Nevis 355,400,000 $ 2013
  Antigua ve Barbuda 340,800,000 $ 2013
170   Vanuatu 319,400,000 $ 2013
172   Samoa 318,700,000 $ 2011
  Britanya Virjin Adaları 310,000,000 $ 2012
  Amerikan Samoası 308,800,000 $ 2004
  Saint Vincent ve Grenadinler 301,500,000 $ 2013
  Grenada 297,000,000 $ 2012
173   Dominika 219,600,000 $ 2013
174   Orta Afrika Cumhuriyeti 218,600,000 $ 2013
  Kuzey Mariana Adaları 214,400,000 $ 2001
175   Komorlar 208,800,000 $ 2013
176   Gine-Bissau 206,400,000 $ 2013
  Anguilla 140,100,000 $ 2013
177   Mikronezya Federal Devletleri 132,700,000 $ 2004
178   Tonga 122,500,000 $ 2013
179   Marshall Adaları 118,700,000 $ 2011
180   Palau 113,400,000 $ 2010
181   São Tomé ve Príncipe 112,800,000 $ 2013
  Saint Pierre ve Miquelon 95,350,000 $ 2010
  Falkland Adaları 90,000,000 $ 2004
  Cook Adaları 83,490,000 $ 2011
182   Kiribati 80,090,000 $ 2010
  Wallis ve Futuna 61,170,000 $ 2004
  Montserrat 30,000,000 $ 2013
  Nauru 20,000,000 $ 2004
  Tuvalu 16,500,000 $ 2010
  Niue 9,038,000 $ 2004
  Tokelau 969,200 $ 2002

Trade Map'e Göre İthalat Rakamları[3]Düzenle

Ülke 2015 (USD) 2016 (USD) 2017 (USD) 2018 (USD) 2019 (USD)
Dünya 16.564.310.733.000,00 16.071.988.575.000,00 17.792.365.112.000,00 19.680.448.849.000,00 19.053.751.467.000,00
  ABD(Amerika Birleşik Devletleri)   2.315.252.992.000,00   2.249.113.117.000,00   2.406.362.556.000,00   2.612.379.157.000,00   2.568.396.449.000,00
  Çin   1.681.670.816.000,00   1.588.695.867.000,00   1.840.957.060.000,00   2.134.987.265.000,00   2.068.950.255.000,00
  Almanya   1.053.388.444.000,00   1.056.664.804.000,00   1.164.586.085.000,00   1.286.008.402.000,00   1.236.298.731.000,00
  Japonya      648.436.326.000,00      608.071.912.000,00      672.100.069.000,00      749.092.205.000,00      720.964.445.000,00
  Birleşik Krallık      630.251.058.000,00      636.367.936.000,00      640.907.689.000,00      671.694.258.000,00      692.494.170.000,00
  Fransa      563.204.454.000,00      559.283.575.000,00      609.088.414.000,00      660.155.685.000,00      637.949.069.000,00
  Hong Kong,Çin      559.305.500.000,00      547.124.448.000,00      589.317.440.000,00      627.327.031.000,00      578.590.151.000,00
  Hollanda      412.644.303.000,00      408.064.987.000,00      461.870.258.000,00      521.041.175.000,00      514.513.378.000,00
  Güney Kore      436.547.721.000,00      406.059.974.000,00      478.413.948.000,00      535.172.391.000,00      503.259.397.000,00
  Hindistan      390.799.463.000,00      356.686.417.000,00      443.852.795.000,00      509.273.228.000,00      480.002.972.000,00
  İtalya      410.933.398.000,00      406.670.670.000,00      453.583.034.000,00      503.581.134.000,00      473.562.250.000,00
  Meksika      395.232.368.000,00      387.064.500.000,00      420.369.150.000,00      464.276.595.000,00      467.293.167.000,00
  Kanada      420.159.798.000,00      402.638.900.000,00      432.857.718.000,00      460.109.333.000,00      453.157.225.000,00
  Belçika      371.025.047.000,00      379.298.335.000,00      409.024.844.000,00      454.713.801.000,00      426.489.085.000,00
  İspanya      304.708.111.000,00      302.931.265.000,00      341.421.161.000,00      391.056.705.000,00      375.485.170.000,00
  Singapur      296.773.959.000,00      283.045.050.000,00      327.492.650.000,00      370.940.515.000,00      359.008.256.000,00
  Tayvan      228.407.580.000,00      229.052.733.000,00      257.510.859.000,00      285.050.277.000,00      285.906.281.000,00
   İsviçre      253.547.999.000,00      270.135.316.000,00      269.726.453.000,00      279.244.339.000,00      277.207.598.000,00
  Birleşik Arap Emirlikleri      287.024.695.000,00      270.779.149.000,00      273.710.850.000,00      261.510.757.000,00      267.937.296.000,00
  Vietnam      165.775.858.000,00      174.978.350.000,00      213.215.299.000,00      236.868.823.000,00      253.442.016.000,00
  Polonya      189.696.474.000,00      188.517.819.000,00      217.978.576.000,00      267.699.887.000,00      246.653.880.000,00
  Rusya      177.292.663.000,00      182.261.656.000,00      226.966.395.000,00      238.151.375.000,00      243.780.553.000,00
  Tayland      202.062.328.000,00      195.702.347.000,00      224.999.327.000,00      251.099.199.000,00      240.139.196.000,00
  Avustralya      201.212.236.000,00      189.223.659.000,00      221.108.910.000,00      227.703.770.000,00      214.273.705.000,00
  Malezya      176.603.461.000,00      168.780.403.000,00      195.080.585.000,00      217.664.499.000,00      204.988.314.000,00
  Türkiye      207.235.628.000,00      198.601.934.000,00      233.799.651.000,00      223.046.879.000,00      200.658.596.000,00
  Çek Cumhuriyeti      140.716.186.000,00      142.327.656.000,00      162.898.932.000,00      184.924.023.000,00      179.273.065.000,00
  Brezilya      171.449.051.000,00      137.552.003.000,00      150.749.453.000,00      181.230.569.000,00      177.341.225.000,00
  Avusturya      147.927.653.000,00      149.987.386.000,00      166.475.081.000,00      184.195.201.000,00      176.596.131.000,00
  Endonezya      142.694.804.000,00      135.652.914.000,00      156.925.150.000,00      188.711.246.000,00      170.727.372.000,00
  İsveç      138.360.517.000,00      140.983.635.000,00      154.195.426.000,00      170.591.778.000,00      158.709.858.000,00
  Suudi Arabistan      169.967.750.000,00      129.795.972.000,00      126.758.508.000,00      135.211.178.000,00      144.334.893.000,00
  Macaristan        90.760.851.000,00        92.209.667.000,00      104.283.799.000,00      117.381.593.000,00      117.324.011.000,00
  Filipinler        70.186.127.000,00        85.935.069.000,00        98.484.468.000,00      115.119.184.000,00      112.908.749.000,00
  İrlanda        77.795.266.000,00        82.028.942.000,00        88.828.357.000,00      106.931.073.000,00      101.473.370.000,00
  Danimarka        85.327.361.000,00        84.427.761.000,00        92.117.788.000,00      101.675.699.000,00        97.272.209.000,00
  Romanya        69.857.682.000,00        74.604.617.000,00        85.318.177.000,00        97.877.633.000,00        96.644.319.000,00
  Slovakya        73.053.050.000,00        74.920.611.000,00        81.935.090.000,00        92.928.604.000,00        90.979.104.000,00
  Portekiz        66.909.182.000,00        67.952.834.000,00        78.746.119.000,00        95.629.299.000,00        89.541.380.000,00
  Güney Afrika        85.754.735.000,00        75.126.145.000,00        83.293.796.000,00        94.023.947.000,00        88.216.179.000,00
  Norveç        76.325.060.000,00        72.604.228.000,00        82.713.861.000,00        87.611.853.000,00        85.927.067.000,00
  Mısır        73.975.174.000,00        70.649.458.000,00        66.763.870.000,00        82.444.514.000,00        78.657.518.000,00
  İsrail        62.065.472.000,00        65.802.693.000,00        69.109.264.000,00        76.597.902.000,00        76.491.065.000,00
  Finlandiya        60.174.388.000,00        60.501.950.000,00        70.100.320.000,00        78.352.161.000,00        73.504.750.000,00
  Şili        56.963.962.000,00        53.343.397.000,00        59.482.676.000,00        68.518.296.000,00        64.119.106.000,00
  Yunanistan        47.263.980.000,00        47.595.035.000,00        55.300.598.000,00        65.141.448.000,00        62.198.045.000,00
  Bangladeş        48.058.710.000,00        43.044.695.000,00        50.337.839.000,00        57.283.277.000,00        56.904.013.000,00
  Ukrayna        37.516.153.000,00        39.249.626.000,00        49.439.156.000,00        57.187.093.000,00        51.436.088.000,00
  Fas        37.581.282.000,00        41.683.368.000,00        45.083.716.000,00        51.253.928.000,00        51.096.367.000,00
  Kolombiya        54.057.599.000,00        44.889.367.000,00        46.075.705.000,00        51.232.805.000,00        50.413.025.000,00
  Pakistan        43.989.645.000,00        46.998.269.000,00        57.518.651.000,00        60.391.133.000,00        50.134.812.000,00
  Arjantin        59.786.946.000,00        55.609.530.000,00        66.702.809.000,00        65.482.814.000,00        49.125.030.000,00
  Irak        47.137.940.000,00        42.078.591.000,00        51.534.536.000,00        53.668.007.000,00        48.093.578.000,00
  Nijerya        33.839.240.000,00        35.947.713.000,00        28.839.569.000,00        36.477.277.000,00        47.387.304.000,00
  Peru        38.059.620.000,00        36.129.331.000,00        39.763.959.000,00        43.144.346.000,00        42.364.042.000,00
  Yeni Zelanda        36.758.506.000,00        35.986.017.000,00        40.139.986.000,00        43.816.734.000,00        42.320.991.000,00
  Panama        22.509.571.000,00        20.935.017.000,00        21.938.950.000,00        43.163.394.000,00        42.252.049.000,00
  Cezayir        51.803.071.000,00        47.090.684.000,00        46.053.016.000,00        49.501.039.000,00        41.716.042.000,00
  Kazakistan        30.567.762.000,00        25.174.833.000,00        29.304.709.000,00        32.533.536.000,00        38.356.664.000,00
  Slovenya        25.870.229.000,00        26.690.370.000,00        31.149.444.000,00        36.267.338.000,00        38.162.054.000,00
  Bulgaristan        29.265.116.000,00        28.958.140.000,00        34.263.590.000,00        37.927.842.000,00        37.277.584.000,00
  Litvanya        28.176.442.000,00        27.391.399.000,00        30.978.718.000,00        36.501.414.000,00        35.759.416.000,00
  İran        40.043.150.000,00        42.702.118.000,00        51.612.277.000,00        41.236.168.000,00        34.527.327.000,00
  Kuveyt        31.909.234.000,00        30.826.337.000,00        33.569.729.000,00        35.866.655.000,00        33.172.030.000,00
Gemi depoları ve sığınaklar        27.619.801.000,00        22.762.864.000,00        28.861.177.000,00        38.076.256.000,00        32.359.625.000,00
  Belarus        30.291.493.000,00        27.609.884.000,00        34.234.849.000,00        38.408.912.000,00        31.781.261.000,00
  Umman        29.007.335.000,00        23.147.560.000,00        26.434.873.000,00        25.770.092.000,00        30.987.341.000,00
  Katar        32.610.464.000,00                                   -          29.896.357.000,00        31.695.930.000,00        29.178.065.000,00
  Hırvatistan        20.580.471.000,00        21.829.865.000,00        24.512.647.000,00        28.113.089.000,00        28.004.414.000,00
  Sırbistan        18.183.937.000,00        19.218.765.000,00        22.125.720.000,00        25.816.931.000,00        26.548.364.000,00
  Lüksemburg        23.320.036.000,00        21.868.509.000,00        22.895.340.000,00        24.037.063.000,00        24.374.288.000,00
  Özbekistan                                   -                                     -          12.035.209.000,00        17.312.259.000,00        21.855.139.000,00
  Tunus        20.222.503.000,00        19.487.208.000,00        20.618.073.000,00        22.694.714.000,00        21.573.847.000,00
  Kamboçya        10.668.923.000,00        12.312.973.000,00        14.289.542.000,00        17.393.051.000,00        20.279.485.000,00
  Ekvador        21.387.292.000,00        16.188.693.000,00        19.845.270.000,00        23.019.654.000,00        20.277.092.000,00
  Guatemala        19.279.540.000,00        17.001.012.000,00        18.387.684.000,00        19.655.080.000,00        19.881.010.000,00
  Ürdün        20.474.909.000,00        19.207.038.000,00        20.407.329.000,00        20.309.901.000,00        19.336.709.000,00
  Lübnan        18.068.787.000,00        18.705.306.000,00        19.582.150.000,00        20.395.955.000,00        19.239.394.000,00
  Estonya        15.731.849.000,00        15.682.263.000,00        17.372.913.000,00        19.826.792.000,00        18.658.603.000,00
  Myanmar        16.913.265.000,00        15.695.738.000,00        19.253.455.000,00        19.345.460.000,00        18.577.867.000,00
  Dominik Cumhuriyeti        18.964.691.000,00        17.788.808.000,00        19.529.752.000,00        22.187.852.000,00        18.384.059.000,00
  Sri Lanka        18.967.231.000,00        19.500.757.000,00        21.316.200.000,00        20.223.273.000,00        17.935.626.000,00
  Letonya        14.095.807.000,00        13.736.507.000,00        16.053.149.000,00        18.612.966.000,00        17.767.575.000,00
  Kenya        16.105.950.000,00        14.112.089.000,00        16.691.228.000,00        17.380.309.000,00        17.220.379.000,00
  Kosta Rika        15.504.471.000,00        15.324.723.000,00        15.927.184.000,00        16.566.308.000,00        16.108.703.000,00
  Libya        12.787.542.000,00        10.098.092.000,00          9.491.521.000,00        13.488.703.000,00        15.054.794.000,00
  Angola        13.167.391.000,00        14.311.911.000,00        15.462.319.000,00        16.385.608.000,00        14.160.146.000,00
  Bahreyn        16.340.120.000,00        14.748.517.000,00        17.390.888.000,00        20.597.536.000,00        13.977.015.000,00
  Azerbaycan          9.214.281.000,00          8.472.500.000,00          8.767.799.000,00        11.460.338.000,00        13.649.269.000,00
    Nepal          6.612.094.000,00          8.878.502.000,00        10.250.585.000,00        12.857.931.000,00        12.325.259.000,00
  Liberya                                   -                                     -            1.286.608.000,00          9.791.763.000,00        12.278.559.000,00
  Paraguay        10.291.214.000,00          9.752.574.000,00        11.874.760.000,00        13.334.452.000,00        12.187.407.000,00
  Makao,Çin        10.602.580.000,00          8.924.463.000,00                                   -          12.068.650.000,00        12.024.019.000,00
  Marshall Adaları        16.680.996.000,00        17.237.548.000,00        16.138.003.000,00        13.355.002.000,00        11.775.669.000,00
  Tanzanya        14.705.969.000,00          7.688.595.000,00          7.710.240.000,00          8.514.022.000,00        11.420.734.000,00
  El Salvador          9.740.799.000,00          9.271.587.000,00          9.904.450.000,00        10.935.489.000,00        11.337.642.000,00
  Bosna-Hersek          8.993.966.000,00          9.141.881.000,00        10.445.400.000,00        11.627.663.000,00        11.159.373.000,00
  Bahamalar          3.161.314.000,00          2.931.652.000,00          3.477.610.000,00          3.524.074.000,00        10.653.754.000,00
  Fildişi Sahili        10.405.703.000,00          8.405.917.000,00          9.621.667.000,00        10.999.899.000,00        10.482.561.000,00
  Gana        14.687.477.000,00        11.361.004.000,00        12.718.142.000,00        11.880.471.000,00        10.439.795.000,00
  Yemen          6.572.823.000,00          6.355.350.000,00          7.264.329.000,00          8.738.559.000,00        10.042.683.000,00
  Bolivya          9.843.078.000,00          8.563.811.000,00          9.308.486.000,00          9.995.948.000,00          9.784.564.000,00
  Kuzey Makedonya          6.426.767.000,00          6.757.023.000,00          7.719.128.000,00          9.051.677.000,00          9.470.286.000,00
  Etiyopya        16.282.654.000,00        16.408.484.000,00        14.692.143.000,00        14.985.596.000,00          9.359.832.000,00
  Kıbrıs Cumhuriyeti          7.132.831.000,00          7.867.367.000,00          9.308.162.000,00        10.812.572.000,00          9.219.500.000,00
  Honduras          8.386.748.000,00          7.918.034.000,00          8.612.909.000,00          9.428.835.000,00          9.157.061.000,00
  Cebelitarık          9.117.347.000,00          8.247.815.000,00          8.967.635.000,00          9.468.487.000,00          8.746.192.000,00
  Uruguay          9.246.512.000,00          7.476.190.000,00          8.514.436.000,00          9.001.622.000,00          8.313.649.000,00
  Malta          6.788.001.000,00          7.181.979.000,00          6.827.871.000,00          7.204.024.000,00          8.211.009.000,00
  Senegal          5.595.355.000,00          5.477.912.000,00          6.728.672.000,00          8.071.411.000,00          8.143.113.000,00
  Namibya          8.167.122.000,00          6.996.270.000,00          7.033.407.000,00          8.288.940.000,00          7.715.202.000,00
  Mozambik          7.907.623.000,00          5.295.313.000,00          5.761.505.000,00          6.819.155.000,00          7.638.740.000,00
  Sudan          8.413.439.000,00        10.275.537.000,00        10.276.865.000,00        10.483.741.000,00          7.613.796.000,00
  Kongo Cumhuriyeti          6.422.852.000,00          5.107.069.000,00          5.337.879.000,00          7.413.553.000,00          7.448.619.000,00
  Gürcistan          6.645.426.000,00          8.778.457.000,00          7.797.844.000,00          7.193.193.000,00          7.398.894.000,00
  Zimbabve          8.884.428.000,00          7.346.031.000,00          8.722.572.000,00          9.551.926.000,00          7.226.897.000,00
  Afganistan          7.722.865.000,00          6.534.140.000,00                                   -            7.406.590.000,00          7.073.757.000,00
  Nikaragua          5.877.625.000,00          7.475.806.000,00          7.707.930.000,00          7.351.014.000,00          6.985.509.000,00
  Trinidad ve Tobago          9.297.809.000,00          5.879.281.000,00          5.871.098.000,00          5.727.200.000,00          6.845.115.000,00
  İzlanda          5.314.144.000,00          5.707.482.000,00          6.949.223.000,00          7.690.725.000,00          6.560.654.000,00
  Botsvana          7.227.478.000,00          6.127.476.000,00          5.329.442.000,00          5.921.256.000,00          6.558.523.000,00
  Jamaika          4.993.030.000,00          4.767.089.000,00          5.818.098.000,00          6.125.969.000,00          6.339.233.000,00
  Moğolistan          3.797.518.000,00          3.339.604.000,00          4.337.320.000,00          5.874.788.000,00          6.127.356.000,00
  Kamerun          6.036.815.000,00          4.898.887.000,00          5.183.629.000,00          6.107.294.000,00          6.118.093.000,00
  Guyana          2.186.609.000,00          1.474.613.000,00          1.758.387.000,00          3.983.138.000,00          5.980.170.000,00
  Moldova          3.986.821.000,00          4.020.359.000,00          4.831.415.000,00          5.764.282.000,00          5.842.487.000,00
  Laos          3.778.389.000,00          4.107.068.000,00          5.159.709.000,00          5.848.036.000,00          5.797.445.000,00
  Suriye          5.564.063.000,00          4.864.824.000,00          6.267.269.000,00          6.828.631.000,00          5.705.756.000,00
  Venezuela        28.867.035.000,00        15.904.618.000,00        10.880.005.000,00        11.658.435.000,00          5.662.877.000,00
  Mauritius          4.466.270.000,00          4.654.466.000,00          4.904.435.000,00          5.627.974.000,00          5.600.488.000,00
  Arnavutluk          4.320.219.000,00          4.669.290.000,00          5.293.902.000,00          5.941.287.000,00          5.418.712.000,00
  Küba                                   -          10.269.929.000,00        10.171.983.000,00        11.484.223.000,00          5.339.938.000,00
  Cibuti          4.264.013.000,00          4.529.901.000,00          4.843.799.000,00          5.751.395.000,00          5.134.170.000,00
  Brunei          3.236.550.000,00          2.672.160.000,00          3.083.679.000,00          4.122.737.000,00          5.101.654.000,00
  Ermenistan          3.256.965.000,00          3.218.458.000,00          3.893.455.000,00          4.849.935.000,00          5.071.644.000,00
  Kırgızistan          3.937.726.000,00          3.919.082.000,00          4.481.291.000,00          4.907.400.000,00          4.903.813.000,00
  Zimbabve          6.002.587.000,00          5.335.637.000,00          4.962.103.000,00          6.450.202.000,00          4.787.447.000,00
  Gine          2.471.843.000,00          3.527.315.000,00          4.228.276.000,00          4.430.786.000,00          4.461.324.000,00
  Cayman Adaları          2.685.232.000,00          4.653.730.000,00          4.251.288.000,00          5.017.951.000,00          4.455.516.000,00
  Papua Yeni Gine          4.989.059.000,00          4.156.698.000,00          4.445.846.000,00          4.487.222.000,00          4.286.692.000,00
  Burkina Faso          3.081.623.000,00          3.346.821.000,00          3.714.831.000,00          4.307.535.000,00          4.252.568.000,00
  Mali -          3.845.405.000,00          4.336.565.000,00          3.909.657.000,00          4.169.880.000,00
Serbest Bölgeler          8.143.920.000,00          9.147.572.000,00          3.975.404.000,00          3.713.001.000,00          4.156.894.000,00
  Uganda          5.528.117.000,00          4.829.459.000,00          5.595.535.000,00          6.729.377.000,00          3.906.498.000,00
  Madagaskar          2.734.397.000,00          2.867.580.000,00          3.657.145.000,00          3.929.416.000,00          3.896.887.000,00
  Somali          2.517.143.000,00          2.884.839.000,00          3.410.592.000,00          3.493.063.000,00          3.612.907.000,00
  Moritanya          3.701.106.000,00          2.257.841.000,00          3.529.852.000,00          3.182.601.000,00          3.519.825.000,00
  Tacikistan          3.419.364.000,00          3.031.463.000,00          2.774.436.000,00          3.144.346.000,00          3.327.744.000,00
  Ruanda          2.572.276.000,00          2.607.072.000,00          2.947.849.000,00          2.971.519.000,00          3.195.163.000,00
  Türkmenistan          6.717.435.000,00          5.603.489.000,00          4.406.617.000,00          2.799.020.000,00          2.951.082.000,00
  Karadağ          2.050.170.000,00          2.282.529.000,00          2.610.536.000,00          3.002.864.000,00          2.948.294.000,00
  Malavi          2.348.475.000,00          2.231.866.000,00          2.562.126.000,00          2.707.070.000,00          2.941.148.000,00
  Benin          2.541.422.000,00          2.489.213.000,00          3.200.924.000,00          3.320.477.000,00          2.893.232.000,00
  Haiti          3.123.724.000,00          3.180.338.000,00          2.175.673.000,00          4.186.405.000,00          2.821.972.000,00
  Fiji          2.083.267.000,00          2.311.856.000,00          2.418.739.000,00          2.735.378.000,00          2.738.168.000,00
  Kuzey Kore(Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti)          3.524.096.000,00          3.239.446.000,00          3.555.776.000,00          2.326.282.000,00          2.724.500.000,00
  Yeni Kaledonya          2.710.411.000,00          2.066.271.000,00          2.183.089.000,00          2.469.663.000,00          2.538.703.000,00
  Gabon          3.792.009.000,00          2.665.377.000,00          2.279.641.000,00          2.576.551.000,00          2.310.345.000,00
  Kongo Cumhuriyeti        10.549.679.000,00        11.270.349.000,00          4.560.300.000,00          3.485.609.000,00          2.242.428.000,00
  Maldivler          1.913.838.000,00          2.127.779.000,00          2.359.368.000,00          2.960.470.000,00          2.193.623.000,00
  Togo          1.879.048.000,00          1.866.312.000,00          1.628.460.000,00          1.917.020.000,00          1.964.438.000,00
  Fransız Polinezyası          1.526.806.000,00          1.290.312.000,00          1.421.581.000,00          1.613.856.000,00          1.959.125.000,00
  Curaçao          3.124.922.000,00          2.548.719.000,00          2.218.263.000,00          2.892.966.000,00          1.914.056.000,00
  Esvatini          1.464.590.000,00          1.300.168.000,00          1.608.887.000,00          1.869.213.000,00          1.840.666.000,00
  Britanya Virjin Adaları          2.304.169.000,00          1.563.273.000,00          1.138.623.000,00          1.676.436.000,00          1.789.532.000,00
  Surinam          1.904.483.000,00          1.174.910.000,00          1.209.474.000,00          1.526.898.000,00          1.711.450.000,00
  Barbados          1.618.092.000,00          1.595.193.000,00          1.600.169.000,00          1.600.119.000,00          1.581.059.000,00
  Nijer          2.465.561.000,00          1.868.663.000,00          1.753.714.000,00          2.639.029.000,00          1.556.841.000,00
  Andorra          1.293.753.000,00          1.354.096.000,00          1.478.293.000,00          1.609.394.000,00          1.478.428.000,00
  Seyşeller             975.248.000,00          1.543.435.000,00          1.355.526.000,00          1.894.602.000,00          1.474.528.000,00
  Lesotho          1.425.139.000,00          1.478.093.000,00          2.068.308.000,00          1.128.750.000,00          1.369.285.000,00
  Aruba          1.169.025.000,00          1.117.124.000,00          1.194.660.000,00          1.245.166.000,00          1.320.446.000,00
  Amerika Birleşik Devletleri Küçük Dış Adaları             955.265.000,00             945.027.000,00          1.133.113.000,00          1.334.488.000,00          1.277.117.000,00
  Faroe Adaları             901.912.000,00             915.404.000,00             989.127.000,00          1.114.946.000,00          1.179.142.000,00
  Sierra Leone          1.848.939.000,00          1.057.017.000,00          1.088.995.000,00             988.787.000,00          1.172.535.000,00
  Bermuda             928.970.000,00             971.437.000,00          1.078.214.000,00          1.072.065.000,00          1.119.092.000,00
  Ekvator Ginesi          1.737.305.000,00          1.270.251.000,00             861.892.000,00          1.049.796.000,00          1.018.865.000,00
  Grönland             666.811.000,00             733.564.000,00             760.312.000,00             829.150.000,00          1.014.674.000,00
  Çad             940.727.000,00             664.805.000,00             649.947.000,00             810.001.000,00             990.778.000,00
  Belize          1.029.539.000,00             952.782.000,00             907.654.000,00             957.740.000,00             985.894.000,00
  Filistin          5.225.467.000,00          5.363.768.000,00          5.853.850.000,00          6.539.590.000,00             941.217.000,00
  Burundi             957.559.000,00             638.938.000,00             785.932.000,00             794.111.000,00             887.345.000,00
  Bhutan             501.364.000,00             461.855.000,00             555.471.000,00             814.609.000,00             816.084.000,00
  Yeşil Burun Adaları             603.430.000,00             549.915.000,00             793.599.000,00             814.605.000,00             789.807.000,00
  Saint Lucia             592.947.000,00             669.367.000,00             663.695.000,00             672.950.000,00             623.793.000,00
  Güney Sudan             543.937.000,00             551.809.000,00             301.234.000,00             468.846.000,00             603.875.000,00
  Antigua ve Barbuda             391.291.000,00             419.405.000,00             530.836.000,00             569.154.000,00             549.286.000,00
  Doğu Timor                                   -                                     -               588.047.000,00             477.168.000,00             547.100.000,00
  Gambiya             415.698.000,00             386.296.000,00             557.918.000,00             601.948.000,00             494.032.000,00
  Solomon Adaları             465.830.000,00             453.854.000,00             571.770.000,00             601.389.000,00             421.394.000,00
  Turks ve Caicos Adaları             330.023.000,00             342.265.000,00             426.365.000,00             499.254.000,00             412.304.000,00
  Samoa             331.045.000,00             349.872.000,00             355.822.000,00             365.733.000,00             391.086.000,00
  Eritre             411.996.000,00             362.242.000,00             406.988.000,00             410.820.000,00             385.396.000,00
  Hollanda Karayipleri               99.150.000,00             375.150.000,00             239.073.000,00             217.238.000,00             352.016.000,00
  Saint Kitts ve Nevis             297.069.000,00             333.779.000,00             308.947.000,00             351.983.000,00             343.607.000,00
  Saint Vincent ve Grenadinler             376.433.000,00             375.679.000,00             330.071.000,00             353.642.000,00             335.232.000,00
  Gine-Bissau                                   -                                     -               176.914.000,00             350.249.000,00             335.067.000,00
  Grenada             259.956.000,00             204.312.000,00             246.821.000,00             259.289.000,00             303.817.000,00
  Dominika                                   -               213.561.000,00             197.915.000,00             302.263.000,00             292.290.000,00
  Vanuatu             369.645.000,00             368.903.000,00             346.665.000,00             328.391.000,00             285.476.000,00
  Orta Afrika Cumhuriyeti             461.305.000,00             400.118.000,00             417.274.000,00             384.386.000,00             277.311.000,00
  Tonga             177.714.000,00             202.107.000,00             172.859.000,00             198.669.000,00             201.402.000,00
  Komorlar             173.436.000,00             196.289.000,00             209.132.000,00             229.711.000,00             201.191.000,00
  Cook Adaları             149.022.000,00             150.363.000,00             141.962.000,00             142.233.000,00             197.768.000,00
  Kuzey Mariana Adaları             158.705.000,00             132.645.000,00             152.186.000,00             171.508.000,00             170.537.000,00
  São Tomé ve Príncipe             141.847.000,00             139.352.000,00             149.694.000,00             155.308.000,00             147.896.000,00
  Mikronezya Federal Devletleri             171.378.000,00             179.995.000,00             209.289.000,00             135.080.000,00             128.858.000,00
  Palau             150.316.000,00             153.508.000,00             157.813.000,00             154.413.000,00             110.875.000,00
  Anguilla               73.090.000,00               63.395.000,00               95.215.000,00             140.817.000,00             109.074.000,00
  Kiribati             103.467.000,00             109.644.000,00             123.399.000,00             100.263.000,00             104.938.000,00
  Sint Maarten             143.624.000,00             113.873.000,00             112.794.000,00             145.403.000,00             104.009.000,00
  Falkland Adaları             251.744.000,00               87.795.000,00             119.010.000,00             132.598.000,00               99.092.000,00
  Nauru               90.892.000,00               56.370.000,00               47.837.000,00             127.101.000,00               96.848.000,00
  Tuvalu               76.775.000,00               58.429.000,00               86.089.000,00               87.005.000,00               90.592.000,00
  Amerikan Samoası               61.359.000,00               66.815.000,00               59.099.000,00               65.198.000,00               74.824.000,00
  Fransız Güney ve Antarktika Toprakları               65.021.000,00               61.489.000,00               55.147.000,00               35.274.000,00               67.122.000,00
  Britanya Hint Okyanusu Toprakları               26.815.000,00               45.404.000,00               79.823.000,00               37.447.000,00               59.770.000,00
  Saint Pierre ve Miquelon               60.561.000,00               61.970.000,00               58.286.000,00               47.903.000,00               49.051.000,00
  Wallis ve Futuna               41.672.000,00               33.132.000,00               37.262.000,00               39.291.000,00               45.652.000,00
  Saint Helena               69.257.000,00               47.473.000,00               45.805.000,00               38.213.000,00               34.954.000,00
  Christmas Adası               27.890.000,00               33.902.000,00               31.688.000,00               31.490.000,00               28.448.000,00
  Norfolk Adası               25.199.000,00               41.221.000,00               49.433.000,00               23.902.000,00               27.281.000,00
  Batı Sahra                 3.446.000,00                 2.210.000,00               79.548.000,00               10.873.000,00               21.753.000,00
  Niue               11.651.000,00               12.937.000,00               14.192.000,00               21.002.000,00               21.379.000,00
  Montserrat               21.027.000,00               38.088.000,00               19.111.000,00               29.507.000,00               21.086.000,00
  Guam               16.722.000,00               16.953.000,00               20.582.000,00               21.215.000,00               20.468.000,00
  Tokelau                 5.848.000,00                 6.230.000,00               48.885.000,00               31.675.000,00               12.231.000,00
  Cocos Adaları                 7.273.000,00               10.572.000,00                 9.814.000,00                 7.353.000,00                 8.135.000,00
  Pitcairn Adaları                 1.364.000,00                 3.242.000,00                 4.388.000,00                 3.554.000,00                 6.127.000,00
Tarafsız Bölge                    166.000,00                      14.000,00                                   -                      125.000,00                      69.000,00
Karayip Nes               40.578.000,00                                   -                      230.000,00                                   -                          1.000,00
  Bouvet Adası                                   -                                     -                                     -                        10.000,00                                   -  
Britanya Antarktika Bölgesi                        6.000,00                      88.000,00                                   -                                     -                                     -  
Batı Asya başka bir yerde belirtilmedi                                   -                                     -            3.147.243.000,00          2.774.521.000,00                                   -  
  Sırbistan-Karadağ                        1.000,00                                   -                          1.000,00                                   -                                     -  

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "İmport Rankings (İngilizce) - Ülkelere göre ithalat rakamları". The World Factbook. 2013. 13 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2013. 
  2. ^ "Trade Map User Guide" (PDF). 23 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  3. ^ "Trade Map İmporters All". 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020.