Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı listesi

Vikimedya liste maddesi

Aşağıda, 2016 yılı itibarıyla ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı sıralanabilir bir liste olarak verilmiştir. İnternet kullanıcıları, cep telefonları da dahil olmak üzere herhangi bir cihazdan son 12 ayda internete giren kişiler olarak tanımlanmaktadır. Listede internet kullanıcılarının her bir ülkenin toplam nüfusuna olan yüzdeleri verilmiştir. Tahminler hane halkı anketlerinden veya internet abonelik verilerinden elde edilmiştir.[4]

100 kişi başına düşen İnternet kullanıcısı sayısı
Kaynak: Uluslararası Telekomünikasyon Birliği.[1][2]
2016 yılında, ülkelere göre internet kullanıcısı sayısının nüfusa oranı
Kaynak: Uluslararası Telekomünikasyon Birliği.[3]
2012'deki internet kullanıcılarının sayısı
Kaynak: Uluslararası Telekomünikasyon Birliği.[3]

Tüm Birleşmiş Milletler üye ülkeleri listelenmiştir. Tartışmalı bir bölge olan Tayvan, egemen bir ülke olarak listelenmiştir.

ListeDüzenle

No. Ülke veya Bölge İnternet kullanıcıları Nüfus İnternet kullanıcısı yüzdesi Kaynak
Sayı Sıra % Sıra
1   Çin 904,080,566 1,427,647,786 1 63.33% 98 [5]
2   Hindistan 718,740,000 1,366,417,754 2 54.29% 120 [6]
3   Amerika Birleşik Devletleri 246,390,854 324,459,463 3 75.23% 70 [7]
4   Endonezya 171,176,716 264,161,600 4 64.80% 91 [8]
5   Brezilya 150,410,801 209,288,278 6 67.47% 85 [9]
6   Nijerya 136,203,231 205,886,311 7 66.44% 89 [10]
7   Rusya 118,446,612 143,989,754 9 76.01% 66 [11]
8   Japonya 116,505,120 127,484,450 11 90.87% 25 [12]
9   Bangladeş 102,113,000 164,669,751 8 62.01% 100 [13]
10   Pakistan 83,178,124 220,892,341 5 39.25% 144 [14]
11   Meksika 80,630,752 129,163,276 10 63.85% 95 [15]
12   Almanya 77,794,405 82,114,224 18 86% 38 [16]
13   Filipinler 73,003,313 104,918,090 12 60.05% 106 [17]
14   Vietnam 68,172,134 97,338,579 15 70.04% 79 [18]
15   Birleşik Krallık 65,001,016 66,181,585 21 94.62% 19 [19]
16   Türkiye 62,075,879 80,745,020 19 64.68% 92 [20]
17   İran 58,428,556 81,162,788 17 60.42% 104 [21]
18   Fransa 58,038,536 64,979,548 20 80.50% 52 [22]
19   Mısır 54,740,141 97,553,151 13 44.95% 136 [23]
20   Güney Kore 49,421,084 50,982,212 27 95.10% 16 [24]
21   İspanya 39,215,756 46,354,321 30 84.60% 35
22   Tayland 36,513,941 69,037,513 20 52.89% 120
23   İtalya 36,387,619 59,359,900 23 61.30% 101
24   Kanada 33,950,632 36,624,199 38 92.70% 24
25   Arjantin 33,561,876 44,271,041 31 75.81% 69
26   Güney Afrika 31,858,027 56,717,156 25 56.17% 115
27   Kolombiya 30,548,252 49,065,615 29 62.26% 99
28   Polonya 29,005,924 38,170,712 37 75.99% 68
29   Suudi Arabistan 27,048,861 32,938,213 41 82.12% 41
30   Malezya 25,343,685 31,624,264 45 80.14% 54
31   Ukrayna 25,260,147 44,222,947 32 57.12% 113
32   Fas 22,072,765 35,739,580 39 61.76% 100
33   Tayvan 21,920,626 23,626,456 55 92.78% 23
34   Avustralya 21,159,515 24,450,561 52 86.54% 33
35   Venezuela 20,564,451 31,977,065 43 64.31% 94
36   Cezayir 19,704,622 41,318,142 34 47.69% 134
37   Etiyopya 19,543,075 104,957,438 12 18.62% 185
38   Irak 18,892,351 38,274,618 36 49.36% 127
39   Özbekistan 16,692,456 31,910,641 44 52.31% 121
40   Myanmar 16,374,103 53,370,609 26 30.68% 160
41   Hollanda 15,877,494 17,035,938 66 93.20% 22
42   Peru 15,674,241 32,165,485 42 48.73% 132
43   Şili 14,864,456 18,054,726 64 82.33% 40
44   Kazakistan 13,913,699 18,204,499 63 76.43% 63
45   Romanya 12,545,558 19,679,306 58 63.75% 96
46   Sudan 12,512,639 40,533,330 35 30.87% 159
47   Gana 4,065,541 28,833,629 49 14.10% 191
48   Fildişi Sahili 10,650,818 24,294,750 53 43.84% 137
49     Nepal 10,210,000 29,304,998 48 35% 161 [25]
50   Uganda 10,162,807 42,862,958 33 23.71% 174
51   Belçika 10,021,242 11,429,336 79 87.68% 30
52   İsveç 9,554,907 9,910,701 88 96.41% 13
53   Ekvador 9,521,056 16,624,858 68 57.27% 111
54   Tanzanya 9,169,603 57,310,019 24 16.00% 188
55   Birleşik Arap Emirlikleri 8,913,217 9,400,145 93 94.82% 18
56   Kenya 8,861,485 49,699,862 28 17.83% 187
57   Çek Cumhuriyeti 8,358,728 10,618,303 86 78.72% 58
58    İsviçre 7,942,864 8,476,005 98 93.71% 21
59   Yunanistan 7,799,565 11,159,773 81 69.89% 79
60   Azerbaycan 7,763,795 9,827,589 89 79.00% 56
61   Avusturya 7,681,957 8,735,453 97 87.94% 29
62   Portekiz 7,622,142 10,329,506 87 73.79% 72
63   Yemen 7,548,512 28,250,420 50 26.72% 170
64   Macaristan 7,461,297 9,721,559 90 76.75% 62
65   Sri Lanka 7,121,116 20,876,917 57 34.11% 154
66   Beyaz Rusya 7,048,231 9,468,338 92 74.44% 71
67   Demokratik Kongo Cumhuriyeti 7,011,507 81,339,988 17 8.62% 206
68   Dominik Cumhuriyeti 6,997,472 10,766,998 85 64.99% 90
69   Guatemala 6,883,796 16,913,503 67 40.70% 143
70   İsrail 6,788,737 8,321,570 99 81.58% 45
71   Hong Kong 6,585,678 7,364,883 103 89.42% 27
72   Ürdün 6,480,202 9,702,353 91 66.79% 87
73   Tunus 6,400,330 11,532,127 77 55.50% 118
74   Suriye 6,257,430 18,269,868 62 34.25% 153
75   Sırbistan 6,182,411 8,790,574 96 70.33% 78
76   Mozambik 6,162,217 29,668,834 47 20.77% 183
77   Küba 5,638,956 11,484,636 78 49.10% 129
78   Kamerun 5,580,465 24,053,727 54 23.20% 176
79   Danimarka 5,567,278 5,733,551 113 97.10% 10
80   Kamboçya 5,441,827 16,005,373 70 34.00% 155
81   Norveç 5,120,225 5,305,383 117 96.51% 12
82   Bolivya 4,843,916 11,051,601 82 43.83% 138
83   Finlandiya 4,831,170 5,523,231 115 87.47% 31
84   Singapur 4,821,119 5,708,844 114 84.45% 37
85   Zambiya 4,760,715 17,094,130 65 27.85% 166
86   Lübnan 4,755,187 6,082,357 110 78.18% 59
87   Senegal 4,698,108 15,850,567 71 29.64% 164
88   Bulgaristan 4,492,326 7,084,571 104 63.41% 97
89   Zimbabve 4,472,992 16,529,904 69 27.06% 169
90   Slovakya 4,446,926 5,447,662 116 81.63% 44
91   Yeni Zelanda 4,273,353 4,705,818 124 90.81% 26
92   Angola 4,271,053 29,784,193 46 14.34% 191
93   Paraguay 4,160,340 6,811,297 106 61.08% 102
94   Afganistan 4,068,194 32,225,560 44 11.45% 199
95   Kuveyt 4,053,797 4,136,528 129 98.00% 6
96   İrlanda 4,024,552 4,761,657 122 84.52% 36
97   Umman 3,717,818 4,636,262 126 80.19% 53
98   Kosta Rika 3,511,549 4,905,769 121 71.58% 76
99   Filistin Ulusal Yönetimi 3,208,312 4,920,724 120 65.20% 89
100   Moldova 3,083,783 4,051,212 131 76.12% 65
101   Burkina Faso 3,047,909 19,193,382 59 15.88% 189
102   Honduras 2,977,793 9,265,067 94 32.14% 157
103   Hırvatistan 2,811,056 4,189,353 128 67.10% 86
104   Porto Riko 2,664,928 3,663,131 133 72.75% 73
105   Ruanda 2,657,770 12,208,407 76 21.77% 178
106   Malavi 2,566,126 18,622,104 60 13.78% 193
107   Katar 2,532,059 2,639,211 141 95.94% 14
108   Madagaskar 2,505,948 25,570,895 51 9.80% 203
109   Bosna-Hersek 3,330,502 3,507,017 134 94.32% 18 [26]
110   Panama 2,371,852 4,098,587 130 57.87% 110
111   Gürcistan 2,366,406 3,912,061 132 60.49% 103
112   Uruguay 2,360,269 3,456,750 135 68.28% 84
113   Mali 2,358,540 18,541,980 61 12.72% 195
114   Kırgızistan 2,309,235 6,045,117 111 38.20% 145
115   Litvanya 2,243,448 2,890,297 140 77.62% 60
116   Nijer 2,194,985 21,477,348 56 10.22% 202
117   Arnavutluk 2,105,339 2,930,187 138 71.85% 75
118   Ermenistan 2,043,110 2,930,450 137 69.72% 80
119   El Salvador 1,993,079 6,377,853 107 31.25% 158
120   Tacikistan 1,959,127 8,921,343 95 21.96% 177
121   Laos 1,749,517 6,858,160 105 25.51% 173
122   Nikaragua 1,732,218 6,217,581 109 27.86% 165
123   Slovenya 1,640,893 2,079,976 147 78.89% 57
124   Kuzey Makedonya 1,589,659 2,083,160 146 76.31% 64
125   Letonya 1,585,471 1,949,670 149 81.32% 47
126   Benin 1,578,008 11,175,692 80 14.12% 192
127   Gine 1,449,758 12,717,176 74 11.40% 200
128   Bahreyn 1,431,090 1,492,584 151 95.88% 15
129   Jamaika 1,409,888 2,890,299 139 48.78% 131
130   Libya 1,387,116 6,374,616 108 21.76% 179
131   Haiti 1,353,986 10,981,229 83 12.33% 197
132   Türkmenistan 1,223,591 5,758,075 112 21.25% 181
133   Estonya 1,153,786 1,309,632 154 88.10% 28
134   Trinidad ve Tobago 1,058,744 1,369,125 152 77.33% 61
135   Gabon 1,019,049 2,025,137 148 50.32% 124
136   Güney Sudan 1,003,542 12,575,714 75 7.98% 208
137   Sierra Leone 1,000,575 7,557,212 102 13.24% 194
138   Çad 968,500 14,899,994 72 6.50% 210
139   Togo 963,795 7,797,694 101 12.36% 196
140   Kıbrıs 952,369 1,179,551 158 80.74% 49
141   Botsvana 948,977 2,291,661 143 41.41% 139
142   Namibya 933,450 2,533,794 142 36.84% 150
143   Papua Yeni Gine 924,955 8,251,162 100 11.21% 201
144   Moritanya 919,398 4,420,184 127 20.80% 182
145   Moğolistan 729,236 3,075,647 136 23.71% 174
146   Mauritius 702,911 1,265,138 157 55.56% 117
147   Lesotho 665,312 2,233,339 144 29.79% 163
148   Burundi 607,311 10,864,245 84 5.59% 211
149   Lüksemburg 570,794 583,455 167 97.83% 7
150   Cibuti 532,849 956,985 159 55.68% 116
151   Makao 517,789 622,567 165 83.17% 39
152   Kongo 455,055 5,260,750 118 8.65% 205
153   Fiji 452,479 905,502 160 49.97% 125
154   Karadağ 448,260 628,960 164 71.27% 77
155   Gambiya 416,753 2,100,568 145 19.84% 184
156   Esvatini 414,278 1,367,254 153 30.30% 161
157   Brunei 406,705 428,697 172 94.87% 17
158   Bhutan 388,541 807,610 162 48.11% 133
159   Liberya 377,607 4,731,906 123 7.98% 208
160   Timor Leste 356,356 1,296,311 155 27.49% 168
161   Malta 344,970 430,835 171 80.07% 55
162   Bahamalar 336,057 395,361 173 85.00% 34
163   Ekvator Ginesi 332,642 1,267,689 156 26.24% 171
164   İzlanda 329,196 335,025 175 98.26% 4
165   Cabo Verde 312,315 546,388 169 57.16% 112
166   Somali 294,851 14,742,523 73 2.00% 214
167   Guyana 290,375 777,859 163 37.33% 149
168   Surinam 275,785 563,402 168 48.95% 130
169   Maldivler 275,717 436,330 170 63.19% 98
170   Barbados 233,604 285,719 176 81.76% 43
171   Yeni Kaledonya 226,557 276,255 178 82.01% 42
172   Fransız Polinezyası 205,746 283,007 177 72.70% 74
173   Orta Afrika Cumhuriyeti 202,204 4,659,080 125 4.34% 212
174   Belize 176,400 374,681 174 47.08% 135
175   Guam 132,221 164,229 184 80.51% 51
176   Aruba 102,285 105,264 190 97.17% 9
177   Saint Lucia 90,889 178,844 182 50.82% 123
178   Antigua ve Barbuda 77,529 102,012 192 76.00% 67
179   Andorra 76,095 76,965 194 98.87% 2
180   Gine-Bissau 73,148 1,861,283 150 3.93% 213
181   Solomon Adaları 72,872 611,343 166 11.92% 198
182   Saint Vincent ve Grenadinler 72,048 109,897 186 65.56% 88
183   Vanuatu 71,050 276,244 179 25.72% 172
184   Komorlar 69,020 813,912 161 8.48% 207
185   ABD Virjin Adaları 67,535 104,901 191 64.38% 93
186   Eritrea 66,402 5,068,831 119 1.31% 215
187   Samoa 66,023 196,440 181 33.61% 156
188   Grenada 63,692 107,825 188 59.07% 107
189   São Tomé ve Príncipe 61,155 204,327 180 29.93% 162
190   Bermuda 60,349 61,349 197 98.37% 3
191   Seyşeller 55,677 94,737 193 58.77% 109
192   Dominika 51,467 73,925 195 69.62% 81
193   Cayman Adaları 49,906 61,559 196 81.07% 48
194   Faroe Adaları 48,097 49,290 201 97.58% 8
195   Saint Kitts ve Nevis 44,669 55,345 199 80.71% 50
196   Tonga 44,558 108,020 187 41.25% 140
197   Grönland 39,242 56,480 198 69.48% 83
198   Jersey 38,958 165,314 183 41.03% 141
199   Monako 37,553 38,695 202 97.05% 11
200   Mikronezya 37,257 105,544 189 35.30% 152
201   Liechtenstein 37,201 37,922 203 98.10% 5
202   Cebelitarık 32,494 34,571 204 94.44% 20
203   Marshall Adaları 20,560 53,127 200 38.70% 144
204   San Marino 20,100 33,400 205 60.18% 105
205   Kiribati 16,971 116,398 185 14.58% 190
206   Britanya Virjin Adaları 14,456 31,196 206 37.60% 147
207   Anguilla 12,043 14,909 207 81.57% 46
208   Nauru 6,475 11,359 209 57.00% 114
209   Tuvalu 5,520 11,192 210 49.32% 128
210   Saint Helena 2,906 4,534 212 37.60% 147
211   Falkland Adaları 2,881 2,910 213 99.02% 1
212   Montserrat 2,833 5,177 211 54.55% 119
213   Wallis ve Futuna 1,383 11,773 208 8.95% 204
214   Niue 1,034 1,618 214 86.90% 32

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Individuals using the Internet 2005 to 2014" 16 Mayıs 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Key ICT indicators for developed and developing countries and the world (totals and percentage rates), International Telecommunication Union (ITU). Retrieved 25 May 2015.
  2. ^ "Internet users per 100 inhabitants 1997 to 2007" 2 Ocak 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., ICT Data and Statistics (IDS), International Telecommunication Union (ITU). Retrieved 25 May 2015.
  3. ^ a b "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2012" 9 Şubat 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., International Telecommunications Union (Geneva), June 2013, retrieved 22 June 2013
  4. ^ "Definitions of World Telecommunication/ICT Indicators, March 2010" (PDF). International Telecommunication Union (Geneva). Mart 2010. 20 Aralık 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2015 – Internet Archive vasıtasıyla. 
  5. ^ "China: number of internet users 2020". Statista. 6 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  6. ^ "TRAI Performance Indicator Report Oct-Dec 2019" (PDF). TRAI. 30 Haziran 2020. 1 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  7. ^ "United States digital population 2020". Statista. 20 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  8. ^ Polling Indonesia, APJII (18 Mayıs 2019). "Hasil Survei Penetrasi dan Perilaku Pengguna Internet Indonesia 2018". Asosiasi Penyelenggara Jasa Internet Indonesia, Polling Indonesia. 16 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2020. 
  9. ^ "Digital 2020: Brazil". DataReportal – Global Digital Insights. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  10. ^ "Telecoms Data: Active Voice and Internet per State, Porting and Tariff Information". National Bureau of Statistics. 14 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2020. 
  11. ^ "Digital 2020: The Russian Federation". DataReportal – Global Digital Insights. 24 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  12. ^ "Digital 2020: Japan". DataReportal – Global Digital Insights. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  13. ^ "BTRC Internet Subscriber Statistics". Mayıs 2020. 2 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  14. ^ "Telecom Indicators | PTA". www.pta.gov.pk. 4 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  15. ^ "Mexico: number of internet users 2019". Statista. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  16. ^ "Digital 2020: Germany". DataReportal – Global Digital Insights. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  17. ^ "Digital 2020: The Philippines". DataReportal – Global Digital Insights. 30 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  18. ^ "Digital 2020: Vietnam". DataReportal – Global Digital Insights. 27 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  19. ^ "Digital 2020: The United Kingdom". DataReportal – Global Digital Insights. 20 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  20. ^ "Digital 2020: Turkey". DataReportal – Global Digital Insights. 3 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  21. ^ "Digital 2020: Iran". DataReportal – Global Digital Insights. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  22. ^ "Digital 2020: France". DataReportal – Global Digital Insights. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  23. ^ "Digital 2020: Egypt". DataReportal – Global Digital Insights. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  24. ^ "Digital 2020: South Korea". DataReportal – Global Digital Insights. 12 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  25. ^ "Digital 2020: Nepal". DataReportal – Global Digital Insights. 20 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2020. 
  26. ^ "GODIŠNJA ANKETA KORISNIKA RAK DOZVOLA ZA PRUŽANJEINTERNET USLUGA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA 2019. GODINU" (PDF). docs.rak.ba. 2020. 13 Haziran 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020.