Ana menüyü aç

Ülkelere göre göçmen nüfus listesi

Vikimedya liste maddesi

Aşağıdaki listede ülkelerin sahip olduğu göçmen nüfuslar, bu ülkedeki göçmen nüfusun tüm dünyadaki göçmen nüfusa oranı ve ayrıca o ülkedeki göçmen nüfusun o ülkedeki toplam nüfusa oranı verilmiştir.

:Ülkelerin göçmen nüfuslarının kendi nüfuslarına oranı
50% den fazla 20% ile 50% arası 10% ile 20% arası 4% ile 10% arası 1% ile 4% arası 1%den az Bilgi yok

2013 SayımıDüzenle

Ülke Göçmenlerin Sayısı Dünyadaki toplam göçmen nüfusa oranı

Göçmen nüfusunun devletin toplan nüfusuna oranı

  Amerika 45,785,090 19.8 14.3
  Rusya 11,048,064 4.8 7.7
  Almanya 9,845,244 4.3 11.9
  Suudi Arabistan 9,060,433 3.9 31.4
  Birleşik Arap Emirlikleri 7,826,981 3.4 83.7
  Birleşik Krallık 7,824,131 3.4 12.4
  Fransa 7,439,086 3.2 11.6
  Kanada 7,284,069 3.1 20.7
  Avustralya 6,468,640 2.8 27.7
  İspanya 6,466,605 2.8 13.8
  İtalya 5,721,457 2.5 9.4
  Hindistan 5,338,486 2.3 0.4
  Ukrayna 5,151,378 2.2 11.4
  Pakistan 4,080,766 1.8 2.2
  Tayland 3,721,735 1.6 5.6
  Kazakistan 3,476,233 1.5 21.1
  Ürdün 2,925,780 1.3 40.2
  Hong Kong 2,804,753 1.2 38.9
  İran 2,649,516 1.1 3.4
  Malezya 2,469,173 1.1 8.3
  Fildişi Sahili 2,446,171 1.1 12.0
  Japonya 2,437,169 1.1 1.9
  Güney Afrika 2,399,238 1.0 4.6
  İsviçre 2,335,059 1.0 28.9
  Singapur 2,323,252 1.0 42.9
  İsrail 2,046,873 0.9 26.5
  Kuveyt 2,028,053 0.9 60.2
  Hollanda 1,964,922 0.9 11.7
  Arjantin 1,885,678 0.8 4.6
  Türkiye 1,864,889 0.8 2.5
  Katar 1,600,955 0.7 73.8
  Güney Kore 1,445,103 0.5 2.9
  İsveç 1,130,025 0.7 15.9
  Bangladeş 1,396,514 0.6 0.9
  Suriye 1,394,227 0.6 6.4
  Avusturya 1,333,807 0.6 15.7
  Özbekistan 1,266,278 0.6 4.4
  Nijerya 1,233,592 0.5 0.7
  Venezuela 1,171,331 0.5 3.9
  Belçika 1,159,801 0.5 10.4
  Yeni Zelanda 1,132,828 0.5 25.1
  Umman 1,112,032 0.5 30.6
  Meksika 1,103,460 0.5 0.9
  Beyaz Rusya 1,085,396 0.5 11.6
  Yunanistan 988,245 0.4 8.9
  Nepal 971,247 0.4 3.5
  Kenya 955,452 0.4 2.2
  Portekiz 893,847 0.4 8.4
  Çin 848,511 0.4 0.1
  Hırvatistan 756,980 0.3 17.6
  Libya 755,974 0.3 12.2
  İrlanda 735,535 0.3 15.9
  Bahreyn 729,357 0.3 54.7
  Etiyopya 718,241 0.3 0.8
  Burkina Faso 696,983 0.3 4.1
  Norveç 694,508 0.3 13.8
  Polonya 663,755 0.3 0.9
  Güney Sudan 629,577 0.3 5.6
  Brezilya 599,638 0.3 0.3
  Danimarka 556,825 0.3 9.9
  Sırbistan 532,457 0.3 5.6
  Uganda 531,401 0.3 1.4
  Macaristan 472,798 0.3 4.7
  Ruanda 452,406 0.2 3.8
  Kongo DC 446,924 0.2 0.7
  Sudan 446,707 0.2 1.2
  Çad 331,251 0.2 3.4
  Çekya 439,116 0.2 4.0
  Kongo Cumhuriyeti 431,470 0.2 9.7
  Kosta Rika 419,572 0.2 8.7
  Dominik Cumhuriyeti 402,506 0.2 3.9
  Şili 398,251 0.2 2.2
  Gabon 394,953 0.2 23.6
  Moldova 391,508 0.2 11.2
  Gine 378,464 0.2 3.2
  Zimbabve 360,992 0.2 2.6
  Ekvador 359,315 0.2 2.2
  Gana 358,829 0.2 1.4
  Makao 333,269 0.2 58.8
  Sri Lanka 324,977 0.2 1.5
  Azerbaycan 323,843 0.2 3.4
  Ermenistan 317,001 0.2 10.6
  Yemen 314,683 0.2 1.3
  Tanzanya 312,778 0.2 0.6
  Mısır 297,448 0.2 0.4
  Endonezya 295,433 0.2 0.1
  Finlandiya 293,167 0.2 5.4
  Kamerun 291,792 0.2 1.3
  Letonya 282,887 0.2 13.8
  Tacikistan 275,735 0.2 3.4
  Cezayir 270,407 0.2 0.7
  Filistin 256,517 0.2 5.9
  Burundi 254,477 0.2 2.5
  Benin 234,241 0.2 2.3
  Slovenya 233,293 0.2 11.3
  Lüksemburg 229,409 0.1 43.3
  Kırgızistan 226,960 0.1 4.6
  Türkmenistan 226,327 0.1 4.3
  Liberya 225,484 0.1 5.3
  Mozambik 218,881 0.1 0.8
  Filipinler 213,150 0.1 0.2
  Estonya 209,984 0.1 16.4
  Senegal 209,398 0.1 1.5
  Kıbrıs Cumhuriyeti 207,313 0.1 18.2
  Malavi 206,578 0.1 1.3
  Brunei 206,173 0.1 49.3
  Togo 202,476 0.1 3.0
  Romanya 198,839 0.1 0.9
  Mali 195,553 0.1 1.3
  Gürcistan 189,893 0.1 4.4
  Paraguay 185,776 0.1 2.8
  Gambiya 162,919 0.1 8.8
  Panama 158,417 0.1 3.8
  Bolivya 154,330 0.1 1.4
  Litvanya 147,781 0.1 4.9
  Botsvana 146,456 0.1 7.2
  Kuzey Makedonya 139,751 0.1 6.6
  Réunion 136,493 0.1 15.6
  Orta Afrika Cumhuriyeti 134,237 0.1 2.9
  Nijer 132,294 0.1 0.7
  Kolombiya 129,632 0.1 0.3
  Cibuti 123,537 0.1 14.2
  Afganistan 105,090 0.1 0.3
  Peru 104,919 0.1 0.3
  Fransız Guyanası 104,291 0.1 43.3
  Burma 103,117 0.1 0.2
  Zambiya 98,907 0.1 0.7
  Guadeloupe 97,081 0.1 20.8
  Arnavutluk 96,798 0.1 3.1
  Sierra Leone 96,368 0.1 1.6
  Irak 95,780 0.1 0.3
  Moritanya 90,206 0.1 2.3
  Angola 87,436 0.1 0.4
  Maldivler 84,230 0.1 24.4
  Bulgaristan 84,101 0.1 1.2
Channel Islands 82,592 0.1 51.0
  Guam 80,770 0.1 49.6
  Kamboçya 75,556 0.1 0.5
  Uruguay 73,528 0.1 2.3
  Mayotte 73,107 0.2 32.9
  Guatemala 72,764 0.1 0.5
  Vietnam 68,290 0.1 0.1
  ABD Virjin Adaları 63,271 0.1 59.3
  Yeni Kaledonya 63,037 0.1 24.8
  Bahamalar 61,343 0.1 16.3
  Martinik 60,653 0.1 15.0
  Namibya 51,448 0.1 2.2
  Bhutan 50,862 0.1 6.7
  Belize 50,860 0.1 15.0
  Fas 50,771 0.1 0.2
  Karadağ 50,708 0.1 8.2
  Kuzey Kore 46,813 0.1 0.2
  Andorra 45,086 0.1 56.9
  Mauritius 44,997 0.1 3.6
  Man Adası 44,688 0.1 52.0
  Surinam 41,670 0.1 7.5
  El Salvador 41,615 0.1 0.6
  Nikaragua 41,482 0.1 0.7
  Amerikan Samoası 40,845 0.1 71.2
  Haiti 38,061 0.1 0.4
  Curaçao 36,865 0.1 23.2
  Tunus 36,526 0.1 0.3
  Aruba 35,950 0.1 34.9
  Jamaika 34,907 0.1 1.3
  Fransız Polinezyası 34,830 0.1 12.8
  İzlanda 34,377 0.1 10.7
  Trinidad ve Tobago 32,488 0.1 2.4
  Malta 34,455 0.1 8.0
  Madagaskar 34,313 0.1 0.1
  Barbados 32,280 0.1 11.3
  Antigua ve Barbuda 28,733 0.1 31.9
  Honduras 27,503 0.1 0.4
  Sint Maarten 27,021 0.1 59.7
  Esvatini 25,524 0.1 2.0
  Papua Yeni Gine 25,441 0.1 0.4
  Somali 24,593 0.1 0.2
  Monako 24,299 0.1 64.2
  Kuzey Mariana Adaları 24,155 0.1 49.9
  Bosna-Hersek 23,197 0.1 0.6
  Fiji 22,828 0.1 2.5
  Laos 21,801 0.1 0.3
  Bermuda 19,066 0.1 29.1
  Gine-Bissau 18,024 0.1 1.1
  Moğolistan 17,225 0.1 0.6
  Küba 16,177 0.1 0.1
  Eritre 15,798 0.1 0.2
  Yeşil Burun Adaları 14,874 0.1 3.0
  Guyana 14,770 0.1 1.7
  Karayip Hollandası 12,613 0.1 65.9
  Komorlar 12,511 0.1 1.7
  Lihtenştayn 12,208 0.1 33.1
  Saint Lucia 12,180 0.1 6.7
  Seyşeller 12,079 0.1 13.0
  Doğu Timor 11,565 0.1 1.0
  Grenada 11,367 0.1 10.7
  Turks ve Caicos Adaları 11,356 0.1 24.8
  Saint Vincent ve Grenadinler 10,260 0.1 9.4
  Ekvator Ginesi 10,141 0.1 1.3
  Cebelitarık 9,662 0.1 33.0
  Britanya Virjin Adaları 9,144 0.1 32.3
  Solomon Adaları 7,870 0.1 1.4
  Anguilla 6,520 0.1 45.6
  Dominika 6,419 0.1 8.9
  São Tomé ve Príncipe 6,345 0.1 3.3
  Grönland 5,694 0.1 10.4
  Saint Kitts ve Nevis 5,673 0.1 10.5
  Samoa 5,623 0.1 3.0
  Palau 5,590 0.1 27.8
  Tonga 5,436 0.1 4.8
  Batı Sahra 4,932 0.1 0.9
  San Marino 4,399 0.1 15.4
  Faroe Adaları 3,641 0.1 7.4
  Cook Adaları 3,234 0.1 15.4
  Vanuatu 3,108 0.1 1.3
  Lesotho 3,095 0.1 0.1
  Wallis ve Futuna 2,885 0.1 20.5
  Kiribati 2,619 0.1 2.6
  Mikronezya Federal Devletleri 2,600 0.1 2.6
  Nauru 2,070 0.1 21.1
  Falkland Adaları 1,975 0.1 62.1
  Marshall Adaları 1,705 0.1 3.2
  Montserrat 1,321 0.1 25.9
  Saint Pierre ve Miquelon 972 0.1 17.1
  Vatikan 799 0.1 100.0
  Saint Helena 590 0.1 14.3
  Niue 552 0.1 37.1
  Tokelau 298 0.1 25.4
  Tuvalu 148 0.1 1.6

2005 SayımıDüzenle

Rank Ülke Göçmenlerin Sayısı Dünyadaki toplam göçmen nüfusa oranı Göçmen nüfusunun devletin toplam nüfusuna oranı Notlar
1   Amerika 38,355,000 &0000000000000020.56000020,56 12.81 2009: 38.5 milyon Amerika doğumlu yabancılar, Nüfusun 12.5%.[1]
2   Rusya 12,080,000 &0000000000000006.4740006,474 8.483
3   Almanya 10,144,000 &0000000000000005.4370005,437 12.31 2011: 10.7 Rusya doğumlu yabancılar[2]
4   Ukrayna 6,833,000 &0000000000000003.6620003,662 14.7
5   Fransa 6,471,000 &0000000000000003.4680003,468 10.18
6   Suudi Arabistan 6,361,000 &0000000000000003.4090003,409 25.25
7   Kanada 6,200,000 &0000000000000003.2720003,272 18.76
8   Hindistan 5,700,000 &0000000000000003.0550003,055 0.517
9   Birleşik Krallık 5,408,000 &0000000000000002.8980002,898 8.982
10   İspanya 4,790,000 &0000000000000002.5670002,567 10.79 5.6 milyon (2009) [3]
11   Avustralya 4,097,000 &0000000000000002.1960002,196 19.93 Diğer kaynaklar daha yüksek tahminler vermekte.[4]
12   Çin 3,852,000 &0000000000000002.0640002,064 0.2944 Hong Kong dışında (SAR) and Makao (SAR)
13   Pakistan 3,254,000 &0000000000000001.7440001,744 1.984
14   Birleşik Arap Emirlikleri 3,212,000 &0000000000000001.7220001,722 71.4
  Hong Kong 2,999,000 &0000000000000001.6070001,607 42.59 2006 Nüfus sayımlarına göre 60.3%'ü Hong Kong doğumlu, 33.5%'i Çin'in farklı bölgelerinde ve diğer 6.2%'lik nüfus ise farklı ülkelerde[5]
15   İsrail 2,661,000 &0000000000000001.4260001,426 37.87
16   İtalya 2,519,000 &0000000000000001.3500001,35 4.288 Göçmenlerin sayısı BM raporunun yayınlanmasından bu yana hızla arttı.[6] According to a 2010 report, the number is now close to 4.3 million.[7]
17   Kazakistan 2,502,000 &0000000000000001.3410001,341 16.88
18   Fildişi Sahili 2,371,000 &0000000000000001.2710001,271 13.06
19   Ürdün 2,225,000 &0000000000000001.1930001,193 39.01 Filistin Mültecileri[8]
20   Japonya 2,048,000 &0000000000000001.0980001,098 1.599
21   İran 1,959,000 &0000000000000001.0500001,05 2.861
22   Singapur 1,843,000 &0000000000000000.9878000,9878 42.6
  Filistin 1,680,000 &0000000000000000.9004000,9004 45.38 Filistin Mültecileri.[8]
23   Gana 1,669,000 &0000000000000000.8945000,8945 7.548
24   Kuveyt 1,669,000 &0000000000000000.8945000,8945 62.11
25   İsviçre 1,660,000 &0000000000000000.8897000,8897 22.89
26   Malezya 1,639,000 &0000000000000000.8784000,8784 6.15
27   Hollanda 1,638,000 &0000000000000000.8779000,8779 10.05
28   Arjantin 1,500,000 &0000000000000000.8039000,8039 3.871
29   Türkiye 1,328,000 &0000000000000000.7118000,7118 1.814
30   Özbekistan 1,268,000 &0000000000000000.6796000,6796 4.768
31   Avusturya 1,234,000 &0000000000000000.6614000,6614 14.9
32   Beyaz Rusya 1,191,000 &0000000000000000.6383000,6383 12.21
33   İsveç 1,117,000 &0000000000000000.5987000,5987 12.3
34   Güney Afrika 1,106,000 &0000000000000000.5928000,5928 2.332 Gerçek rakamın çok daha yükseğinde olabilir.[9][10][11] The 2011 Census placed the figure at 4.4%,[12] and that may be an underestimate due to xenophobia.
35   Tayland 1,050,000 &0000000000000000.5628000,5628 1.635
36   Bangladeş 1,032,000 &0000000000000000.5531000,5531 0.7277
37   Venezuela 1,010,000 &0000000000000000.5413000,5413 3.776
38   Suriye 985,000 &0000000000000000.5279000,5279 5.173 Filistin Mültecileri.[8]
39   Yunanistan 974,000 &0000000000000000.5220000,522 8.662
40   Nijerya 971,000 &0000000000000000.5204000,5204 0.7382
41   Nepal 819,000 7000500000000000000 < 0.5 3.018
42   Tanzanya 792,000 7000500000000000000 < 0.5 2.066
43   Burkina Faso 773,000 7000500000000000000 < 0.5 5.844
44   Portekiz 764,000 7000500000000000000 < 0.5 7.204
45   Belçika 719,000 7000500000000000000 < 0.5 6.901
46   Polonya 703,000 7000500000000000000 < 0.5 1.843
47   Hırvatistan 661,000 7000500000000000000 < 0.5 14.52
48   Lübnan 657,000 7000500000000000000 < 0.5 16.96 Filistin Mültecileri.[8]
49   Meksika 644,000 7000500000000000000 < 0.5 0.6017
50   Yeni Zelanda 642,000 7000500000000000000 < 0.5 15.48
51   Brezilya 641,000 7000500000000000000 < 0.5 0.3439
52   Sudan 639,000 7000500000000000000 < 0.5 1.727
53   Katar 637,000 7000500000000000000 < 0.5 75.9
54   Umman 628,000 7000500000000000000 < 0.5 24.46
55   Libya 618,000 7000500000000000000 < 0.5 10.56
56   İrlanda 585,000 7000500000000000000 < 0.5 13.81
57   Etiyopya 555,000 7000500000000000000 < 0.5 0.7393
58   Güney Kore 551,000 7000500000000000000 < 0.5 1.152 Haziran 2013 sayımına göre 1,5 milyon yabancı bulunmaktadır.[13]
59   Kongo DC 539,000 7000500000000000000 < 0.5 0.9086
60   Uganda 518,000 7000500000000000000 < 0.5 1.876
61   Sırbistan-Karadağ 512,000 7000500000000000000 < 0.5 4.726
62   Zimbabve 511,000 7000500000000000000 < 0.5 3.928
63   Çekya 453,000 7000500000000000000 < 0.5 4.413
64   Letonya 449,000 7000500000000000000 < 0.5 19.46
65   Kosta Rika 441,000 7000500000000000000 < 0.5 10.19
66   Moldova 440,000 7000500000000000000 < 0.5 12.96
67   Çad 437,000 7000500000000000000 < 0.5 4.483
68   Mozambik 406,000 7000500000000000000 < 0.5 2.051
69   Gine 406,000 7000500000000000000 < 0.5 4.318
70   Danimarka 389,000 7000500000000000000 < 0.5 7.163
71   Filipinler 374,000 7000500000000000000 < 0.5 0.4503
72   Sri Lanka 368,000 7000500000000000000 < 0.5 1.774
73   Kenya 345,000 7000500000000000000 < 0.5 1.007
74   Norveç 655,000 7000500000000000000 < 0.5 13.1 2013'te güncellendi
75   Senegal 326,000 7000500000000000000 < 0.5 2.796
76   Macaristan 316,000 7000500000000000000 < 0.5 3.136
77   Tacikistan 306,000 7000500000000000000 < 0.5 4.703
78   Kamboçya 304,000 7000500000000000000 < 0.5 2.16
79   Bahreyn 295,000 7000500000000000000 < 0.5 42.22
80   Kongo Cumhuriyeti 288,000 7000500000000000000 < 0.5 7.202
81   Kırgızistan 288,000 7000500000000000000 < 0.5 5.471
82   Somali 282,000 7000500000000000000 < 0.5 3.427
83   Malavi 279,000 7000500000000000000 < 0.5 2.165
84   Zambiya 275,000 7000500000000000000 < 0.5 2.357
85   Yemen 265,000 7000500000000000000 < 0.5 1.263
  Makao 257,000 7000500000000000000 < 0.5 51.09
86   Gabon 245,000 7000500000000000000 < 0.5 17.7
87   Cezayir 242,000 7000500000000000000 < 0.5 0.7366
88   Ermenistan 235,000 7000500000000000000 < 0.5 7.308
89   Gambiya 232,000 7000500000000000000 < 0.5 15.29
90   Şili 231,000 7000500000000000000 < 0.5 1.406
91   Türkmenistan 224,000 7000500000000000000 < 0.5 4.634
92   Estonya 202,000 7000500000000000000 < 0.5 15.19
93   Gürcistan 191,000 7000100000000000000 < 0.1 4.269
94   Togo 183,000 7000100000000000000 < 0.1 2.978
95   Azerbaycan 182,000 7000100000000000000 < 0.1 2.164
96   Benin 175,000 7000100000000000000 < 0.1 2.074
97   Lüksemburg 174,000 7000100000000000000 < 0.1 37.42
98   Paraguay 168,000 7000100000000000000 < 0.1 2.728
99   Slovenya 167,000 7000100000000000000 < 0.1 8.332
100   Mısır 166,000 7000100000000000000 < 0.1 0.2242
101   Litvanya 165,000 7000100000000000000 < 0.1 4.809
102   Endonezya 160,000 7000100000000000000 < 0.1 0.0718
103   Finlandiya 156,000 7000100000000000000 < 0.1 2.962
104   Dominik Cumhuriyeti 156,000 7000100000000000000 < 0.1 1.754
105   Namibya 143,000 7000100000000000000 < 0.1 7.041
106   Kamerun 137,000 7000100000000000000 < 0.1 0.8394
107   Romanya 133,000 7000100000000000000 < 0.1 0.596
108   Fas 132,000 7000100000000000000 < 0.1 0.4193
109   Brunei 124,000 7000100000000000000 < 0.1 33.16
110   Slovakya 124,000 7000100000000000000 < 0.1 2.296
111   Nijer 124,000 7000100000000000000 < 0.1 0.8884
112   Kolombiya 123,000 7000100000000000000 < 0.1 0.2697
113   Ruanda 121,000 7000100000000000000 < 0.1 1.339
114   Kuzey Makedonya 121,000 7000100000000000000 < 0.1 5.949
115   Sierra Leone 119,000 7000100000000000000 < 0.1 2.154
116   Myanmar 117,000 7000100000000000000 < 0.1 0.2316
117   Kıbrıs Cumhuriyeti 116,000 7000100000000000000 < 0.1 13.89
118   Bolivya 116,000 7000100000000000000 < 0.1 1.263
119   Ekvador 114,000 7000100000000000000 < 0.1 0.8618
120   Bulgaristan 104,000 7000100000000000000 < 0.1 1.346
121   Panama 102,000 7000100000000000000 < 0.1 3.156
122   Burundi 100,000 7000100000000000000 < 0.1 1.325
123   Uruguay 84,000 7000100000000000000 < 0.1 2.426
124   Arnavutluk 83,000 7000100000000000000 < 0.1 2.317
125   Botsvana 80,000 7000100000000000000 < 0.1 4.533
126   Orta Afrika Cumhuriyeti 76,000 7000100000000000000 < 0.1 1.882
127   Küba 74,000 7000100000000000000 < 0.1 0.6501
128   Komorlar 67,000 7000100000000000000 < 0.1 8.396
129   Moritanya 66,000 7000100000000000000 < 0.1 2.151
130   Madagaskar 63,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3386
131   Angola 56,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3513
132   Guatemala 53,000 7000100000000000000 < 0.1 0.4141
133   Andorra 52,000 7000100000000000000 < 0.1 77.25
134   Liberya 50,000 7000100000000000000 < 0.1 1.523
135   Mali 46,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3403
136   Esvatini 45,000 7000100000000000000 < 0.1 4.36
137   Afganistan 43,000 7000100000000000000 < 0.1 0.144
138   Peru 42,000 7000100000000000000 < 0.1 0.1502
139   Belize 41,000 7000100000000000000 < 0.1 15.19
140   Bosna-Hersek 41,000 7000100000000000000 < 0.1 0.9113
141   Tunus 38,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3762
142   Trinidad ve Tobago 38,000 7000100000000000000 < 0.1 2.912
143   Kuzey Kore 37,000 7000100000000000000 < 0.1 0.16
144   Bahamalar 32,000 7000100000000000000 < 0.1 9.907
145   Haiti 30,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3518
146   Nikaragua 28,000 7000100000000000000 < 0.1 0.5103
147   Irak 28,000 7000100000000000000 < 0.1 0.0972
148   Barbados 26,000 7000100000000000000 < 0.1 9.311
149   Honduras 26,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3609
150   Monako 25,000 7000100000000000000 < 0.1 70.11
151   Laos 25,000 7000100000000000000 < 0.1 0.422
152   Papua Yeni Gine 25,000 7000100000000000000 < 0.1 0.4247
153   El Salvador 24,000 7000100000000000000 < 0.1 0.3429
154   İzlanda 23,000 7000100000000000000 < 0.1 7.667
155   Mauritius 21,000 7000100000000000000 < 0.1 1.687
156   Vietnam 21,000 7000100000000000000 < 0.1 0.0249
157   Cibuti 20,000 7000100000000000000 < 0.1 2.522
158   Gine-Bissau 19,000 7000100000000000000 < 0.01 1.198
159   Antigua ve Barbuda 18,000 7000100000000000000 < 0.01 22.09
160   Jamaika 18,000 7000100000000000000 < 0.01 0.679
161   Fiji 17,000 7000100000000000000 < 0.01 2.005
162   Eritre 15,000 7000100000000000000 < 0.01 0.3408
163   Lihtenştayn 12,000 7000100000000000000 < 0.01 35.31
164   Grenada 11,000 7000100000000000000 < 0.01 10.68
165   Malta 11,000 7000100000000000000 < 0.01 2.723
166   Yeşil Burun Adaları 11,000 7000100000000000000 < 0.01 2.17
167   Saint Vincent ve Grenadinler 10,000 7000100000000000000 < 0.01 8.403
168   Bhutan 10,000 7000100000000000000 < 0.01 0.448
169   Saint Lucia 9,000 7000100000000000000 < 0.01 5.6
170   Samoa 9,000 7000100000000000000 < 0.01 4.865
171   Moğolistan 9,000 7000100000000000000 < 0.01 0.3401
172   San Marino 9,000 7000100000000000000 < 0.01 32.01
173   São Tomé ve Príncipe 7,000 7000100000000000000 < 0.01 4.459
174   Ekvator Ginesi 6,000 7000100000000000000 < 0.01 1.19
175   Lesotho 6,000 7000100000000000000 < 0.01 0.334
176   Doğu Timor 6,000 7000100000000000000 < 0.01 0.6336
177   Dominika 5,000 7000100000000000000 < 0.01 7.257
178   Nauru 5,000 7000100000000000000 < 0.01 38.45
179   Seyşeller 5,000 7000100000000000000 < 0.01 6.199
180   Surinam 5,000 7000100000000000000 < 0.01 1.114
181   Mikronezya Federal Devletleri 4,000 7000100000000000000 < 0.01 3.687
182   Saint Kitts ve Nevis 4,000 7000100000000000000 < 0.01 9.369
183   Palau 3,000 7000100000000000000 < 0.01 15.04
184   Kiribati 3,000 7000100000000000000 < 0.01 3.02
185   Cook Adaları 3,000 7000100000000000000 < 0.01 16.04 Yeni Zelanda ile birlikte devlet kendi kendini yönetiyor.
186   Maldivler 3,000 7000100000000000000 < 0.01 0.9119
187   Solomon Adaları 3,000 7000100000000000000 < 0.01 0.6276
188   Marshall Adaları 2,000 7000100000000000000 < 0.01 3.228
189   Vatikan 1,000 7000100000000000000 < 0.01 100 Vatikan'ın genelini doğal vatandaşları oluşturuyor.
190   Tonga 1,000 7000100000000000000 < 0.01 0.9804
191   Vanuatu 1,000 7000100000000000000 < 0.01 0.4739
192   Guyana 1,000 7000100000000000000 < 0.01 0.1332
193   Tuvalu 300 7000100000000000000 < 0.01 2.873
194   Niue 100 7000100000000000000 < 0.01 4.617 Yeni Zelanda ile birlikte devlet kendi kendini yönetiyor.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ “2009 Place of Birth of the Foreign-Born Population”, United States Census Bureau. 17 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi
  2. ^ "10,7 Millionen Migranten aus 194 Ländern leben in Deutschland", press release 448/12, Statistisches Bundesamt. 2012-12-18.
  3. ^ 5,598,691 foreign population in Spain (2009), Spanish National Statitistic Institute press report, INE (Spain). June 3, 2009. (Spanish)
  4. ^ http://www.immi.gov.au/media/fact-sheets/15population.htm: 5,350,000 immigrants or 25% of the population.
  5. ^ "Place of Birth", 2006 Population By-Census (PDF), Hong Kong: Census and Statistics Department, 2006, erişim tarihi: 2012-06-24 
  6. ^ “Immigrants should be citizens”, press report, ANSA. November 3, 2009.
  7. ^ “Italy wakes up to the realities of immigration”, The Guardian. February 21, 2010.
  8. ^ a b c d The UN source uses a broader definition of “immigrant” (i.e., other than “people born outside their country of residence”) for all countries where the UNRWA registers Palestine refugees, defined by UNRWA as both actual refugees of 1949 and all of their descendants. See “Palestine refugees”, UNRWA. Accessed October 25, 2011.
  9. ^ So where are Zimbabweans going?, BBC News. November 8, 2005.
  10. ^ SA population may be much larger than previously thought, Beeld June 1, 2009.
  11. ^ http://www.home-affairs.gov.za/faq.asp Reference to 1996 HSRC study
  12. ^ [1] Census in Brief
  13. ^ "Kore yabancı nüfusu". 14 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2014.