TCDD Taşımacılık bölgesel trenleri listesi

TCDD Taşımacılık tarafından sunulan bölgesel tren hizmeti

Bu maddede 2016'ya kadar TCDD, 2016'dan sonra TCDD Taşımacılık tarafından işletilen ve iptal edilen Bölgesel Trenler listelenmiştir.

İşletmedeki hatlar değiştir

TCDD Taşımacılık tarafından 7 bölgede 33 hatta işletilen Bölgesel Trenler'in teknik özet bilgileri aşağıdaki gibidir:[1]

Bölge Kod Ad İlk istasyon Son istasyon Uzunluk (km) İstasyon sayısı Süre Sefer sıklığı Not(lar)
1. Bölge
(İstanbul)
B11 Adapazarı – Gebze Adapazarı Gebze 95,860 kilometre (59,565 mi) 11 1 saat 23 dakika Her gün karşılıklı 5 sefer Ada Ekspresi olarak da adlandırılmaktadır.
B12 İstanbul – Edirne İstanbul-Halkalı Edirne 289,688 kilometre (180,004 mi) 16 4 saat 9 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
B13 İstanbul – Uzunköprü Halkalı Uzunköprü 243,759 kilometre (151,465 mi) 17 3 saat 40 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
B? İstanbul – Çerkezköy Halkalı Çerkezköy 86,998 kilometre (54,058 mi) 8 1 saat 41 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
2. Bölge
(Ankara)
B21 Ankara – Polatlı Ankara Polatlı 89,877 kilometre (55,847 mi) 9 1 saat 15 dakika Her gün Ankara'dan 5, Polatlı'dan 6 sefer
B22 Zonguldak – Karabük Zonguldak Karabük 120,848 kilometre (75,091 mi) 33 3 saat Her gün karşılıklı 4 sefer
B23 Zonguldak – Gökçebey Zonguldak Gökçebey 61,708 kilometre (38,344 mi) 24 1 saat 30 dakika Her gün karşılıklı 4 sefer
B? Ankara – Elmadağ Ankara Elmadağ 43,815 kilometre (27,225 mi) 3 43 dakika Her gün karşılıklı 3 sefer
3. Bölge
(İzmir)
B31 Basmane – Denizli Basmane Denizli 260,637 kilometre (161,952 mi) Denizli yönü: 28
İzmir yönü: 30
5 saat Her gün karşılıklı 5 sefer
B32 Basmane – Ödemiş Basmane Ödemiş 111,500 kilometre (69,283 mi) 23 2 saat Her gün karşılıklı 7 sefer
B33 Basmane – Tire Basmane Tire 96,128 kilometre (59,731 mi) 18 2 saat Her gün Basmane'den 5, Tire'den 6 sefer
B34 Basmane – Uşak Basmane Uşak 268,780 kilometre (167,012 mi) 38 6 saat Her gün karşılıklı 2 sefer Uşak Ekspresi olarak da adlandırılmaktadır.
B35 Basmane – Alaşehir Basmane Alaşehir 168,970 kilometre (104,993 mi) 23 3 saat 30 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B36 Basmane – Nazilli Basmane Nazilli 175,192 kilometre (108,859 mi) 20 3 saat 37 dakika Her gün Basmane'den 1 sefer
B38 Manisa – Alaşehir Manisa Alaşehir 102,922 kilometre (63,953 mi) 17 1 saat 50 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B39 Söke – Denizli Söke Denizli 183,141 kilometre (113,799 mi) Söke - Denizli: 20
Denizli - Söke: 21
3 saat 10 dakika Her gün Söke'den 2, Denizli'den 1 sefer
B310 Söke – Nazilli Söke Nazilli 97,746 kilometre (60,737 mi) 13 2 saat Her gün Nazilli'den 1 sefer
4. Bölge
(Sivas)
B41 Sivas – Divriği Sivas Divriği 176,263 kilometre (109,525 mi) Sivas yönü: 16
Divriği yönü: 17
2 saat 45 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B42 Erzincan – Divriği Erzincan Divriği 155,570 kilometre (96,667 mi) 18 3 saat 10 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B43 Kars – Akyaka Kars Akyaka 53,206 kilometre (33,061 mi) 17 53 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B45 Samsun – Amasya Samsun Amasya 133,076 kilometre (82,690 mi) 17 3 saat 5 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
B46 Amasya – Havza Amasya Havza 47,034 kilometre (29,226 mi) 17 1 saat 17 dakika Her gün karşılıklı 3 sefer
B? Sivas – Malatya Sivas Malatya 215,203 kilometre (133,721 mi) 9 3 saat 40 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
B? Samsun – Sivas Samsun Sivas 401,761 kilometre (249,643 mi) 31 8 saat Haftada 3 gün karşılıklı 1
5. Bölge
(Malatya)
B51 Diyarbakır – Batman Diyarbakır Batman 90,532 kilometre (56,254 mi) 14 2 saat 26 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B52 Elazığ – Tatvan Elazığ Tatvan 335,091 kilometre (208,216 mi) Elazığ yönü: 22
Tatvan yönü: 24
6 saat 37 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
6. Bölge
(Adana)
B61 Mersin – Adana Mersin Adana 68,382 kilometre (42,491 mi) 10 1 saat 30 dakika Her gün karşılıklı 10 sefer
B62 Mersin – İskenderun Mersin İskenderun 205,633 kilometre (127,774 mi) 19 4 saat 30 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B64 Konya – Karaman Konya Karaman 102,295 kilometre (63,563 mi) 5 1 saat 15 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B65 Gaziantep – Nizip Gaziantep Nizip 49,370 kilometre (30,677 mi) Gaziantep yönü: 5
Nizip yönü: 4
43 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
7. Bölge
(Afyonkarahisar)
B71 Kütahya – Balıkesir Kütahya Balıkesir 252,514 kilometre (156,905 mi) 18 4 saat 30 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
B72 Eskişehir – Afyonkarahisar Eskişehir Ali Çetinkaya 161,230 kilometre (100,184 mi) 16 3 saat 8 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer
B73 Eskişehir – Kütahya Eskişehir Kütahya 76,100 kilometre (47,286 mi) 6 1 saat 10 dakika Her gün karşılıklı 2 sefer
B74 Eskişehir – Tavşanlı Eskişehir Tavşanlı 70,440 kilometre (43,769 mi) 5 1 saat 54 dakika Her gün karşılıklı 1 sefer

Eski hatlar değiştir

TCDD döneminde işletilen eski Bölgesel Trenler aşağıdaki gibidir:[2]

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Bölgesel Trenler". TCDD Taşımacılık. 8 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2023. 
  2. ^ "Eski Bölgesel Trenler". TCDD. 2 Şubat 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023. 

Dış bağlantılar değiştir