Ana menüyü aç

TBMM 27. dönem milletvekilleri listesi

TBMM 27. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. döneminde (7 Temmuz 2018–günümüz) görev yapan, 24 Haziran 2018 tarihinde seçilen milletvekillerinin listesidir.

İçindekiler

Meclis DağılımıDüzenle

Seçimlerde ittifak yapan partilerin bazı adayları ittifak yaptıkları diğer partilerin listesinden seçime girdiler. Seçim sonrasında Ak Parti listesinden Ankara I. bölgeden seçime katılan Büyük Birlik Partisi genel başkanı Mustafa Destici, İyi Parti listesinden Afyonkarahisar'dan seçime katılan Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi listesinden İstanbul III. bölge listesinden seçime katılan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ve Konya listesinden seçime katılan Abdulkadir Karaduman seçimler sonrasında seçildikleri partiden ayrılarak kendi partilerine geçtiler.

Yemin törenine sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya bölgesi adayı Deniz Baykal, tutuklu bulunan İstanbul II. bölge adayı Enis Berberoğlu ve yine tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi Hakkâri adayı Leyla Güven yemin edemedikleri için milletvekili görevlerine başlayamadılar.[1][2]

Bu seçimlerden itibaren uygulamaya başlanan bakan olanların milletvekili olamamaları dolayısıyla bakanlık görevine getirilen Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu, Berat Albayrak ve Abdulhamit Gül milletvekilliği görevlerinden 10 Temmuz 2018 tarihinde istifa ederek bakan oldular. Bu sonuçla mecliste sandalye sayısı 596'ya düştü.

Beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımda tedavi altında olan Cumhuriyet Halk Partisi Edirne milletvekili Erdin Bircan 25 Eylül 2018 günü hayatını kaybetmiştir.[3]

11 Ekim 2018 tarihinde HDP'li Barış Atay Mengüllüoğlu ve Erkan Baş'ın partilerinden istifa ederek, Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.[4]

Siyasi parti Seçilen Mevcut Değişim Seçilen milletvekili dağılımı Mevcut milletvekili dağılımı
Adalet ve Kalkınma Partisi 295 290   5    
Cumhuriyet Halk Partisi 146 144   2
Halkların Demokratik Partisi 67 65   2
Milliyetçi Hareket Partisi 49 50   1
İyi Parti 43 40   3
Saadet Partisi 0 2   2
Türkiye İşçi Partisi 0 2   2
Büyük Birlik Partisi 0 1   1
Demokrat Parti 0 1   1
Bağımsız 0 1   1
Toplam 600 596[5]   4

MilletvekilleriDüzenle

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti Değişiklik
Adana Jülide Sarıeroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Tamer Dağlı
Mehmet Şükrü Erdinç
Ahmet Zenbilci
Abdullah Doğru
Ayhan Barut Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Sümer
Müzeyyen Şevkin
Burhanettin Bulut
Tulay Hatımoğulları Oruç Halkların Demokratik Partisi
Kemal Peköz
İsmail Koncuk İyi Parti
Mehmet Metanet Çulhaoğlu
Muharrem Varlı Milliyetçi Hareket Partisi
Ayşe Sibel Ersoy
Adıyaman Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Halil Fırat
Muhammed Fatih Toprak
Yakup Taş
Abdurrahman Tutdere Cumhuriyet Halk Partisi
Afyonkarahisar Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Özkaya
İbrahim Yurdunuseven
Burcu Köksal Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Taytak Milliyetçi Hareket Partisi
Gültekin Uysal İyi Parti Demokrat Parti
Ağrı Berdan Öztürk Halkların Demokratik Partisi
Dirayet Taşdemir
Abdullah Koç
Ekrem Çelebi Adalet ve Kalkınma Partisi
Aksaray İlknur İnceöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Cengiz Aydoğdu
Ramazan Kaşlı Milliyetçi Hareket Partisi
Ayhan Erel İyi Parti
Amasya Mustafa Levent Karahan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Çilez
Mustafa Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi
Ankara (I) Tekin Bingöl Cumhuriyet Halk Partisi
Levent Gök
Ali Haydar Hakverdi
Bülent Kuşoğlu
Gamze Taşcıer
Yıldırım Tuğrul Türkeş Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Şahin
Yalçın Akdoğan
Ali İhsan Arslan
Koray Aydın İyi Parti
İbrahim Halil Oral
Mevlüt Karakaya Milliyetçi Hareket Partisi
Filiz Kerestecioğlu Demir Halkların Demokratik Partisi
Ankara (II) Mustafa Destici Adalet ve Kalkınma Partisi Büyük Birlik Partisi
Lütfiye Selva Çam
Emrullah İşler
Orhan Yegin
Arife Polat Düzgün
Zeynep Yıldız
Murat Emir Cumhuriyet Halk Partisi
Yıldırım Kaya
Sadir Durmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Nevin Taşlıçay
Şenol Bal İyi Parti
Ankara (III) Mehmet Naci Bostancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Asuman Erdoğan
Nevzat Ceylan
Barış Aydın
Hacı Turan
Ahmet Haluk Koç Cumhuriyet Halk Partisi
Nihat Yeşil
Servet Ünsal
Yaşar Yıldırım Milliyetçi Hareket Partisi
Erkan Haberal
Durmuş Yılmaz İyi Parti
Ayhan Altıntaş
Antalya Mevlüt Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilliğinden istifa
Mustafa Köse
Sena Nur Çelik
İbrahim Aydın
Atay Uslu
Kemal Çelik
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Çetin Osman Budak
Rafet Zeybek
Aydın Özer
Cavit Arı
Feridun Bahşi İyi Parti
Hasan Subaşı
Tuba Vural Çokal
Abdurrahman Başkan Milliyetçi Hareket Partisi
Kemal Bülbül Halkların Demokratik Partisi
Ardahan Orhan Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Öztürk Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Artvin Ertunç Erkan Balta Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Bayraktutan Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Mustafa Savaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Bekir Kuvvet Erim
Metin Yavuz
Rıza Posacı
Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Yıldız
Süleyman Bülbül
Aydın Adnan Sezgin İyi Parti
Balıkesir Adil Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Belgin Uygur
Yavuz Subaşı
Mustafa Canbey
Pakize Mutlu Aydemir
Ahmet Akın Cumhuriyet Halk Partisi
Fikret Şahin
Ensar Aytekin
İsmail Ok İyi Parti
Bartın Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Aysun Bankoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Batman Feleknas Uca Halkların Demokratik Partisi
Necdet İpekyüz
Ayşe Acar Başaran
Mehmet Ruştu Tiryaki
Ziver Özdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Bayburt Fetani Battal Adalet ve Kalkınma Partisi
Bilecik Selim Yağcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Feyzi Berdibek
Erdal Aydemir Halkların Demokratik Partisi
Bitlis Cemal Taşar Adalet ve Kalkınma Partisi
Vahit Kiler
Mahmut Celadet Gaydalı Halkların Demokratik Partisi
Bolu Arzu Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Küpçü
Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Burdur Bayram Özçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Yasin Uğur
Mehmet Göker Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa (I) Hakan Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Esgin
Refik Özen
Emine Yavuz Gözgeç
Ahmet Kılıç
Lale Karabıyık Cumhuriyet Halk Partisi
Erkan Aydın
Nurhayat Altaca Kayışoğlu
İsmail Tatlıoğlu İyi Parti
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Bursa (II) Efkan Ala Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Mesten
Vildan Yılmaz Gürel
Zafer Işık
Muhammet Müfit Aydın
Atilla Ödünç
Orhan Sarıbal Cumhuriyet Halk Partisi
Yüksel Özkan
Mustafa Hidayet Vahapoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Ahmet Kamil Erozan İyi Parti
Çanakkale Bülent Turan Adalet ve Kalkınma Partisi
Jülide İskenderoğlu
Muharrem Erkek Cumhuriyet Halk Partisi
Özgür Ceylan
Çankırı Muhammet Emin Akbaşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Salim Çivitcioğlu
Çorum Ahmet Sami Ceylan Adalet ve Kalkınma Partisi
Oğuzhan Kaya
Erol Kavuncu
Tufan Köse Cumhuriyet Halk Partisi
Denizli Cahit Özkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şahin Tin
Ahmet Yıldız
Nilgün Ök
Gülizar Biçer Karaca Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Arslan
Haşim Teoman Sancar
Yasin Öztürk İyi Parti
Diyarbakır Adnan Selçuk Mızraklı Halkların Demokratik Partisi
Salihe Aydeniz
İmam Taşçıer
Remziye Tosun
Hişyar Özsoy
Semra Güzel
Garo Paylan
Dersim Dağ
Musa Farisoğulları
Mehmet Mehdi Eker Adalet ve Kalkınma Partisi
Ebubekir Bal
Oya Eronat
Düzce Fahri Çakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Keşir
Ümit Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Edirne Okan Gaytancıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Erdin Bircan Vefat
Fatma Aksal Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Çakırlar İyi Parti
Elazığ Metin Bulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Sermin Balık
Zülfü Tolga Ağar
Zülfü Demirbağ
Gürsel Erol Cumhuriyet Halk Partisi
Erzincan Süleyman Karaman Adalet ve Kalkınma Partisi
Burhan Çakır
Erzurum Recep Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Zehra Taşkesenlioğlu
Selami Altınok
İbrahim Aydemir
Kamil Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Muhammet Naci Cinisli İyi Parti
Eskişehir Nabi Avcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Karacan
Emine Nur Günay
Utku Çakırözer Cumhuriyet Halk Partisi
Jale Nur Süllü
Arslan Kabukcuoğlu İyi Parti
Metin Nurullah Sazak Milliyetçi Hareket Partisi
Gaziantep Abdulhamit Gül Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilliğinden istifa
Ahmet Uzer
Mehmet Erdoğan
Abdullah Nejat Koçer
Derya Bakbak
Ali Şahin
Müslüm Yüksel
Mehmet Sait Kirazoğlu
Bayram Yılmazkaya Cumhuriyet Halk Partisi
İrfan Kaplan
Ali Muhittin Taşdoğan Milliyetçi Hareket Partisi
Sermet Atay
Mahmut Toğrul Halkların Demokratik Partisi
İmam Hüseyin Filiz İyi Parti
Giresun Cemal Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Kadir Aydın
Sabri Öztürk
Necati Tığlı Cumhuriyet Halk Partisi
Gümüşhane Hacı Osman Akgül Adalet ve Kalkınma Partisi
Cihan Pektaş
Hakkâri Leyla Güven Halkların Demokratik Partisi
Sait Dede
Husret Dinç Adalet ve Kalkınma Partisi
Hatay Hacı Bayram Türkoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Yayman
Abdulkadir Özel
Hüseyin Şanverdi
Sabahat Özgürsoy Çelik
Mehmet Güzelmansur Cumhuriyet Halk Partisi
Suzan Şahin
Serkan Topal
İsmet Tokdemir
Lütfi Kaşıkçı Milliyetçi Hareket Partisi
Barış Atay Mengüllüoğlu Halkların Demokratik Partisi Türkiye İşçi Partisi
Iğdır Habip Eksik Halkların Demokratik Partisi
Yaşar Karadağ Milliyetçi Hareket Partisi
Isparta Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Özel
Mehmet Uğur Gökgöz
Aylin Cesur İyi Parti
İstanbul (I) Berat Albayrak Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilliğinden istifa
Nurettin Canikli
Mustafa Ataş
Erol Kaya
Vedat Demiröz
Ravza Kavakcı Kan
Osman Boyraz
İsmet Uçma
Mihrimah Belma Satır
Ahmet Berat Çonkar
Hulusi Şentürk
Müşerref Pervin Tuba Durgut
Eyüp Özsoy
Serkan Bayram
Fatih Süleyman Denizolgun
İbrahim Özden Kaboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Akif Hamzaçebi
Gamze Akkuş İlgezdi
Onursal Adıgüzel
Fethi Açıkel
Gürsel Tekin
İlhan Kesici
Oğuz Kaan Salıcı
Mahmut Tanal
Saliha Sera Kadıgil Sütlü
Pervin Buldan Halkların Demokratik Partisi
Musa Piroğlu
Erol Katırcıoğlu
Erkan Baş Türkiye İşçi Partisi
Hayrettin Nuhoğlu İyi Parti
Ahmet Çelik
Yavuz Ağıralioğlu
Edip Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
İzzet Ulvi Yönter
Mehmet Bülent Karataş
İstanbul (II) Süleyman Soylu Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilliğinden istifa
Fatma Betül Sayan Kaya
Volkan Bozkır
Abdullah Güler
Hasan Turan
Serap Yaşar
Aziz Babuşcu
Şirin Ünal
Canan Kalsın
Ahmet Hamdi Çamlı
Markar Eseyan
Mustafa Demir
İffet Polat
Kadri Enis Berberoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Aykut Erdoğdu
Ahmet Ünal Çeviköz
Mustafa Sezgin Tanrıkulu
Yüksel Mansur Kılınç
Yunus Emre
Gökan Zeybek
Ali Şeker
Ahmet Şık Halkların Demokratik Partisi
Oya Ersoy
Hüda Kaya
Celal Adan Milliyetçi Hareket Partisi
Cemal Çetin
Ümit Özdağ İyi Parti
Fatih Mehmet Şeker Bağımsız
İstanbul (III) Numan Kurtulmuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Muş
Akif Çağatay Kılıç
Mehmet Doğan Kubat
Tülay Kaynarca
Halis Dalkılıç
Emine Sare Aydın Yılmaz
Nevzat Şatıroğlu
Zafer Sırakaya
Rümeysa Kadak
Ahmet Mücahit Arınç
Mustafa Yeneroğlu
Erkan Kandemir
Şamil Ayrım
Alev Dedegil
Engin Altay Cumhuriyet Halk Partisi
Erdoğan Toprak
Mehmet Bekaroğlu
Zeynel Emre
Sibel Özdemir
Özgür Karabat
Turan Aydoğan
Emine Gülizar Emecan
Nazır Cihangir İslam Saadet Partisi
Zeynel Özen Halkların Demokratik Partisi
Dilşat Canbaz Kaya
Hakkı Saruhan Oluç
Ali Kenanoğlu
Züleyha Gülüm
Feti Yıldız Milliyetçi Hareket Partisi
İsmail Faruk Aksu
Arzu Erdem
Abdul Ahat Andican İyi Parti
Ümit Beyaz
Hayati Arkaz Milliyetçi Hareket Partisi
İzmir (I) Ahmet Tuncay Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Bakan
Özcan Purçu
Kani Beko
Mehmet Ali Çelebi
Tacettin Bayır
Ednan Arslan
Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Atilla Kaya
Ceyda Bölünmez Çankırı
Cemal Bekle
Serpil Kemalbay Pekgözegü Halkların Demokratik Partisi
Dursun Müsavat Dervişoğlu İyi Parti
Hasan Kalyoncu Milliyetçi Hareket Partisi
İzmir (II) Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Selin Sayek Böke
Kamil Okyay Sındır
Atila Sertel
Sevda Erdan Kılıç
Mahir Polat
Bedri Serter
Hamza Dağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Alpay Özalan
Necip Nasır
Yaşar Kırkpınar
Aytun Çıray İyi Parti
Murat Çepni Halkların Demokratik Partisi
Tamer Osmanağaoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Kahramanmaraş Mahir Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Özdemir
Celalettin Güvenç
İmran Kılıç
Mehmet Cihat Sezal
Habibe Öçal
Sefer Aycan Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Öztunç Cumhuriyet Halk Partisi
Karabük Cumhur Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Niyazi Güneş
Hüseyin Avni Aksoy Cumhuriyet Halk Partisi
Karaman Recep Şeker Adalet ve Kalkınma Partisi
Selman Oğuzhan Eser
İsmail Atakan Ünver Cumhuriyet Halk Partisi
Kars Ahmet Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yunus Kılıç
Ayhan Bilgen Halkların Demokratik Partisi
Kastamonu Hakkı Köylü Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Çelik
Hasan Baltacı Cumhuriyet Halk Partisi
Kayseri Mehmet Özhaseki Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Elitaş
Taner Yıldız
İsmail Emrah Karayel
İsmail Tamer
Hülya Nergis
İsmail Özdemir Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Baki Ersoy
Çetin Arık Cumhuriyet Halk Partisi
Dursun Ataş İyi Parti
Kırıkkale Ramazan Can Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Öztürk Milliyetçi Hareket Partisi
Ahmet Önal Cumhuriyet Halk Partisi
Kırklareli Türabi Kayan Cumhuriyet Halk Partisi
Vecdi Gündoğdu
Selahattin Minsolmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Kırşehir Mustafa Kendirli Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin İlhan Cumhuriyet Halk Partisi
Kilis Mustafa Hilmi Dülger Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Salih Dal
Kocaeli Fikri Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
İlyas Şeker
Radiye Sezer Katırcıoğlu
Mehmet Akif Yılmaz
Sami Çakır
Cemil Yaman
Emine Zeybek
Fatma Kaplan Hürriyet Cumhuriyet Halk Partisi
Haydar Akar
Tahsin Tarhan
Saffet Sancaklı Milliyetçi Hareket Partisi
Lütfü Türkkan İyi Parti
Ömer Faruk Gergerlioğlu Halkların Demokratik Partisi
Konya Ahmet Sorgun Adalet ve Kalkınma Partisi
Tahir Akyürek
Orhan Erdem
Leyla Şahin Usta
Ziya Altunyaldız
Hacı Ahmet Özdemir
Gülay Samancı
Abdullah Ağralı
Selman Özboyacı
Halil Etyemez
Mustafa Kalaycı Milliyetçi Hareket Partisi
Esin Kara
Abdullatif Şener Cumhuriyet Halk Partisi
Abdulkadir Karaduman Saadet Partisi
Fahrettin Yokuş İyi Parti
Kütahya Ahmet Tan Adalet ve Kalkınma Partisi
İshak Gazel
Ceyda Çetin Erenler
Ahmet Erbaş Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Fazıl Kasap Cumhuriyet Halk Partisi
Malatya Bülent Tüfenkci Adalet ve Kalkınma Partisi
Öznur Çalık
Ahmet Çakır
Hakan Kahtalı
Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Celal Fendoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Manisa Murat Baybatur Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Aydemir
İsmail Bilen
Semra Kaplan Kıvırcık
Mehmet Ali Özkan
Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu
Bekir Başevirgen
Tamer Akkal İyi Parti
Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisi
Mardin Mithat Sancar Halkların Demokratik Partisi
Pero Dundar
Tuma Çelik
Ebrü Günay
Şeyhmus Dinçel Adalet ve Kalkınma Partisi
Cengiz Demirkaya
Mersin Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Cumhur Taşkın
Zeynep Gül Yılmaz
Hacı Özkan
Cengiz Gökçel Cumhuriyet Halk Partisi
Alpay Antmen
Ali Mahir Başarır
Fatma Kurtulan Halkların Demokratik Partisi
Rıdvan Turan
Behiç Çelik İyi Parti
Zeki Hakan Sıdalı
Olcay Kılavuz Milliyetçi Hareket Partisi
Baki Şimşek
Muğla Mürsel Alban Cumhuriyet Halk Partisi
Suat Özcan
Burak Erbay
Süleyman Girgin
Mehmet Yavuz Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Yelda Erol Gökcan
Metin Ergun İyi Parti
Muş Gülüstan Kılıç Koçyiğit Halkların Demokratik Partisi
Mensur Işık
Şevin Coşkun
Mehmet Emin Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevşehir Mustafa Açıkgöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Yücel Menekşe
Faruk Sarıaslan Cumhuriyet Halk Partisi
Niğde Yavuz Ergun Adalet ve Kalkınma Partisi
Selim Gültekin
Ömer Fethi Gürer Cumhuriyet Halk Partisi
Ordu Şenel Yediyıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Ergün Taşcı
Metin Gündoğdu
Seyit Torun Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Adıgüzel
Cemal Enginyurt Milliyetçi Hareket Partisi
Osmaniye Mücahit Durmuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Kaya
Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Baha Ünlü Cumhuriyet Halk Partisi
Rize Hayati Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Aşkın Bak
Muhammed Avcı
Sakarya Ali İhsan Yavuz Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Uncuoğlu
Kenan Sofuoğlu
Çiğdem Erdoğan Atabek
Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisi
Muhammed Levent Bülbül Milliyetçi Hareket Partisi
Ümit Dikbayır İyi Parti
Samsun Ahmet Demircan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Ziya Yılmaz
Çiğdem Karaaslan
Fuat Köktaş
Orhan Kırcalı
Kemal Zeybek Cumhuriyet Halk Partisi
Neslihan Hancıoğlu
Erhan Usta Milliyetçi Hareket Partisi
Bedri Yaşar İyi Parti
Siirt Meral Danış Beştaş Halkların Demokratik Partisi
Sıdık Taş
Osman Ören Adalet ve Kalkınma Partisi
Sinop Nazım Maviş Adalet ve Kalkınma Partisi
Barış Karadeniz Cumhuriyet Halk Partisi
Sivas İsmet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Habip Soluk
Semiha Ekinci
Ahmet Özyürek Milliyetçi Hareket Partisi
Ulaş Karasu Cumhuriyet Halk Partisi
Şanlıurfa Ahmet Eşref Fakıbaba Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Kasım Gülpınar
Halil Özcan
Zemzem Gülender Açanal
Mehmet Ali Cevheri
İbrahim Halil Yıldız
Halil Özşavlı
Ahmet Akay
Nimetullah Erdoğmuş Halkların Demokratik Partisi
Ayşe Sürücü
Nusrettin Maçin
Ömer Öcalan
İbrahim Özyavuz Milliyetçi Hareket Partisi
Aziz Aydınlık Cumhuriyet Halk Partisi
Şırnak Hasan Özgüneş Halkların Demokratik Partisi
Nuran İmir
Hüseyin Kaçmaz
Rizgin Birlik Adalet ve Kalkınma Partisi
Tekirdağ Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
İlhami Özcan Aygun
Candan Yüceer
Mustafa Şentop Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Yel
Çiğdem Koncagül
Enez Kaplan İyi Parti
Tokat Yusuf Beyazıt Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Arslan
Özlem Zengin
Yücel Bulut Milliyetçi Hareket Partisi
Kadim Durmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Trabzon Muhammet Balta Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Günnar
Bahar Ayvazoğlu
Salih Cora
Ahmet Kaya Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Örs İyi Parti
Tunceli Alican Önlü Halkların Demokratik Partisi
Polat Şaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Uşak Mehmet Altay Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Güneş
Özkan Yalım Cumhuriyet Halk Partisi
Van Sezai Temelli Halkların Demokratik Partisi
Bedia Özgökçe Ertan
Murat Sarısaç
Muazzez Orhan
Tayip Temel
Osman Nuri Gülaçar Adalet ve Kalkınma Partisi
İrfan Kartal
Abdulahat Arvas
Yalova Ahmet Büyükgümüş Adalet ve Kalkınma Partisi
Meliha Akyol
Özcan Özel Cumhuriyet Halk Partisi
Yozgat Bekir Bozdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Başer
İbrahim Ethem Sadef Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Keven Cumhuriyet Halk Partisi
Zonguldak Polat Türkmen Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Çolakoğlu
Hamdi Uçar
Ünal Demirtaş Cumhuriyet Halk Partisi
Deniz Yavuzyılmaz

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Yeni sistem, yeni dönem: TBMM'de yemin töreni tamamlandı". Sputnik. 7 Temmuz 2018. 11 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2018. 
  2. ^ "TBMM'de yeni dönem! 597 vekil yemin etti..." Superhaber.tv. 7 Temmuz 2018. 11 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2018. 
  3. ^ "Son dakika… CHP'li Milletvekili Erdin Bircan hayatını kaybetti". Hürriyet Gazetesi. Erişim tarihi: 25 Eylül 2018. 
  4. ^ "Meclis'teki parti sayısı 9'a çıktı". Habertürk.com. 11 Ekim 2018. Erişim tarihi: 14 Ekim 2018. 
  5. ^ https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.dagilim