Ana menüyü aç

Muhteşem Yüzyıl bölümleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Muhteşem Yüzyıl, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı I. Süleyman'ın ve Hürrem Sultan'ın hayatı, Hürrem Sultan'ın evlatları için giriştiği taht mücadelesi ve saray hayatı üzerine kurgulanmış Türk yapımı tarihi televizyon dizisi. Senaristliğini, 10 Nisan 2012'deki ölümüne dek Meral Okay, sonrasında ise Yılmaz Şahin yazmış, yönetmenliğini ise Taylan Biraderler üstlenmiştir.

Dizinin ilk bölümü 5 Ocak 2011 tarihinde yayınlandı. İlk sezonu 22 Haziran 2011'de sona erdi. İkinci sezonun ilk bölümü 14 Eylül 2011'de yayınlandı ve ikinci sezon 6 Haziran 2012'de sona erdi. Dizinin üçüncü sezonu 12 Eylül 2012'de başladı, 26 Haziran 2013'te bitmesi planlanırken Meryem Uzerli'nin habersiz bir şekilde diziyi bırakarak Almanya'ya gitmesinden dolayı 19 Haziran 2013'te sona erdi.[1] Dördüncü ve son sezonun ilk bölümü 18 Eylül 2013'te yayınlandı. Temmuz 2013'te dizinin yapımcısı Timur Savcı, dizinin Mart 2014'te son bulacağını açıklasa da,[2] dizinin finali 11 Haziran 2014'te yayınlanan 139. bölümle gerçekleşti.[3][4]

Dizinin ilk sezonun tamamı ve ikinci sezonun ilk 16 bölümü Show TV'de yayınlandı ve ikinci sezonun 17. bölümünden itibaren Star TV'de yayınlanmaya başladı.[5] Dizinin aldığı en yüksek reytingli bölüm 19,61 reyting ve 48,45 pay ile 33. bölümdür.[6] Ardından gelen 34. bölüm ise 19,50 reyting ve 46,03 pay ile en çok reyting alan ikinci bölümdür.[7] Yayınlandığı dönem boyunca aldığı en düşük reyting olan 7,71'i 101. bölümde, Meryem Uzerli'nin diziden ayrıldıktan sonraki ilk bölümünde alarak tüm sezonların en kötü reyting oranını aldı.[8] Ancak 21 Mayıs 2014'te yayınlanan 136. bölüm 7,56'lık reyting oranı ile son bölüme kadarki en düşük reyting alan bölüm oldu.[9]

Genel bakışDüzenle

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihi
1245 Ocak 2011 (2011-01-05)22 Haziran 2011 (2011-06-22)
23914 Eylül 2011 (2011-09-14)6 Haziran 2012 (2012-06-06)
34012 Eylül 2012 (2012-09-12)19 Haziran 2013 (2013-06-19)
43618 Eylül 2013 (2013-09-18)11 Haziran 2014 (2014-06-11)

Bölüm listesiDüzenle

Sezon 1 (2011)Düzenle

I. Süleyman, en yakın arkadaşı Pargalı İbrahim ile av gezisi sırasında babası I. Selim'in öldüğü haberini alır ve Topkapı Sarayı'na tahtına geçmek üzere gelir. Bu sıralarda Rutenyalı bir köle olarak saraya getirilen Alexandra Lisowska (daha sonra Hürrem Sultan), padişahtan bir erkek çocuğu olduğu takdirde yükselebileceği ve dünyaya hükmedebileceğini öğrenir. Bunun üzerine Süleyman'ın önünde bayılır ve daha sonrasında Süleyman tarafından halvete çağrılır. Süleyman, Alexandra'ya aşık olur ve onu Müslüman yapar. Sonrasında ise adı Hürrem olur. Hürrem Sultan, ilk oğlu Şehzade Mehmed'i dünyaya getirir ve sarayda yükselmeye başlar. Bu durum Mahidevran Sultan tarafından hoş karşılanmaz. Daha sonraki yıllar Hürrem Sultan, ilk ve tek kızı olan Mihrimah Sultan'ı dünyaya getirir. Süleyman, gittiği Belgrad seferi sırasında Victoria adında birinin kocasını öldürür. Daha sonrasında ise Hürrem Sultan'ın Rutenya'daki sevgilisi Leo ortaya çıkar ve bu durumu herkesten gizlerler. Durumu öğrenen Pargalı İbrahim, bunu Hürrem Sultan'a karşı bir koz olarak kullanır. Kocası öldürülen Victoria ise intikam almak üzere Topkapı Sarayı'na gelmiştir ve hareme girmiştir. Adını Sadıka olarak değiştirip Süleyman'ın hizmetine girmiştir. Sonrasında hiç beklenmedik bir anda Süleyman'ı öldürmek üzere boğazına hançer dayamıştır. Bu sırada ise Pargalı İbrahim, Hürrem Sultan'dan kurtulmak için Leo ve Hürrem Sultan'ı bir araya getirir ve ellerine bir kase zehirli lokum verir. Durumun Süleyman tarafından öğrenilmemesi için ikisinden birinin zehirli lokumlardan yemesi gerekir.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiTürkiye izleyicisi
(milyon)
11"1.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay5 Ocak 2011 (2011-01-05)10,87[10]
22"2.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay12 Ocak 2011 (2011-01-12)15,26[11]
33"3.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay19 Ocak 2011 (2011-01-19)16,62[12]
44"4.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay26 Ocak 2011 (2011-01-26)16,77[13]
55"5.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay2 Şubat 2011 (2011-02-02)14,94[14]
66"6.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay9 Şubat 2011 (2011-02-09)16,49[15]
77"7.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay16 Şubat 2011 (2011-02-16)17,60[16]
88"8.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay23 Şubat 2011 (2011-02-23)17,34[17]
99"9.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay2 Mart 2011 (2011-03-02)15,89[18]
1010"10.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay16 Mart 2011 (2011-03-16)15,72[19]
1111"11.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay23 Mart 2011 (2011-03-23)17,29[20]
1212"12.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay30 Mart 2011 (2011-03-30)17,63[21]
1313"13.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay6 Nisan 2011 (2011-04-06)15,97[22]
1414"14.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay13 Nisan 2011 (2011-04-13)16,88[23]
1515"15.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay20 Nisan 2011 (2011-04-20)17,51[24]
1616"16.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay27 Nisan 2011 (2011-04-27)17,00[25]
1717"17.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay4 Mayıs 2011 (2011-05-04)16,67[26]
1818"18.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay11 Mayıs 2011 (2011-05-11)13,64[27]
1919"19.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay18 Mayıs 2011 (2011-05-18)15,37[28]
2020"20.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay25 Mayıs 2011 (2011-05-25)15,23[29]
2121"21.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay1 Haziran 2011 (2011-06-01)15,08[30]
2222"22.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay8 Haziran 2011 (2011-06-08)14,15[31]
2323"23.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay15 Haziran 2011 (2011-06-15)15,59[32]
2424"24.Bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay22 Haziran 2011 (2011-06-22)13,33[33]

Sezon 2 (2011-2012)Düzenle

Sadıka, Süleyman'ı öldürememiş ve kendisine aşık olan Matrakçı Nasuh tarafından denize atılarak öldürülür. Leo, Hürrem Sultan ile arasındaki sırrın öğrenilmemesi için zehirli lokumdan yer ve ölür. İspanyol Prenses İsabelle Fortuna ve hizmetçisi Türk korsanlar tarafından kaçırılarak Süleyman'a satılır. Süleyman, İsabella'yı Avrupa'daki devletlere karşı pazarlık yaparak elinde bir koz bulundurmak istiyordu. İsabelle, birkaç kez kaçmayı denemiş ancak başarılı olamamıştır. Süleyman ve İsabella'nın yakınlaşmalarından dolayı Hürrem Sultan, İsabella'yı kıskanmaya ve tehdit etmeye başlamıştır. Sonrasında İsabella, Gül Ağa, Nigar Hatun ve Nilüfer Hatun'un yardımlarıyla Hürrem Sultan tarafından öldürülmüştür. İbrahim Paşa ile evli olan Hatice Sultan henüz yeni doğurduğu oğlu Mehmed'i yanlışlıkla öldürür. Sonrasında Hatice Sultan ikiz bebeklerini dünyaya getirir. Süleyman Hürrem Sultan'ı azad eder. Hürrem Sultan'ı halvete çağıran Süleyman, Hürrem Sultan'dan karşılık alamaz. Hürrem Sultan Süleyman'dan önce nikah kıymasını ister. Zirâ kendisinin artık hür bir kadın olduğunu ve nikahsız onunla birlikte olamayacağını, aksi halde bu zîna olacağını söyler. Osmanlı tarihinde görülmemiş bir şey olan nikah kıyma, Süleyman'ın emriyle gerçekleşir. Bu evlilik kimse tarafından hoş karşılanmaz. Mahidevran Sultan bu olay karşısında yıkılır ve başını öne eğmeye karar verir. Hürrem Sultan, Pargalı İbrahim Paşa'yı öldürtmek için bir okçu yollar, ancak son anda bu fikrinden vazgeçer. Behram Paşa'nın Pargalı'yı öldürmek için yolladığı okçu zehirli bir okla onu yaralar. Sonrasında ise Nigar Hatun, Sümbül Ağa ve Matrakçı Nasuh tarafından şifalı bir kaplıcaya götürülen İbrahim Paşa iyileşir. Nigar Hatun, Valide Sultan'ın emriyle Matrakçı Nasuh ile evlenir. Ancak Nigar Hatun İbrahim Paşa'yı sevdiği için bu evlilikten memnun değildir. Evlendiği ilk gece Nigar Hatun, İbrahim Paşa ile Matrakçı Nasuh arasında yapılan gizli bir anlaşma gereği Matrakçı Nasuh tarafından boşanır. Süleyman seferde iken Valide Sultan ve Mahidevran Sultan, Hürrem Sultan'a bir komplo düzenler. Valide Sultan hareme bir casus yerleştirir. Haremde bir cariyenin kendini yakmasından dolayı Hürrem Sultan'ı sorumlu tutan cariyeler sarayda isyan çıkarır. Ellerinde ateşlerle Hürrem Sultan'ın odasına yürürler ve odaya girerek Hürrem Sultan'ın yüzünü yakarlar. Sonrasında Hürrem Sultan, Valide Sultan'ın ölümünün ardından haremin yönetimine gelmek için çeşitli oyunlar oynar. Sonunda ise Süleyman, haremin yönetimini Hürrem Sultan'a verir.

  • Burak Özçivit, 26. bölümde Malkoçoğlu Bali Bey karakteri ile diziye katılmıştır.
  • Demir Demirkan 26. bölümde Deli Sabit, Hümeyra 46. bölümde Remmal Elmas, Büşra Pekin ise 60. bölümde Şirin Hatun karakteri ile diziye konuk olmuştur.
  • Tansel Öngel, 36. bölümde diziden ayrılmış ve Alvise Gritti karakterini 38. bölümden itibaren Erman Saban canlandırmaya başlamıştır.
  • Melike İpek Yalova, 27. bölümde İsabelle Fortuna karakteri ile diziye katılmıştır.
  • Ezgi Eyüboğlu, 44. bölümde Aybige Sultan karakteri ile diziye katılmıştır.
  • Mehmet Günsür, 45. bölümden itibaren önceden Yusuf Berkan Demirbağ'ın canlandırdığı karakter olan Şehzade Mustafa karakteri ile diziye katılmıştır.
  • Melisa Sözen, 47. bölümde Nora (Efsun) karakteriyle diziye katılmıştır.
  • 57. bölümden itibaren senaryo, Meral Okay'ın ölmesi üzerine Yılmaz Şahin tarafından yazılmaya başlanmıştır.
  • Nebahat Çehre, 61. bölümde ölerek diziden ayrılmıştır.
Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiTürkiye izleyicisi
(milyon)
251"25. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay14 Eylül 2011 (2011-09-14)12,02[34]
262"26. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay21 Eylül 2011 (2011-09-21)11,36[35]
273"27. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay28 Eylül 2011 (2011-09-28)11,44[36]
284"28. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay5 Ekim 2011 (2011-10-05)11,76[37]
295"29. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay12 Ekim 2011 (2011-10-12)18,53[38]
306"30. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay19 Ekim 2011 (2011-10-19)17,70[39]
317"31. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay26 Ekim 2011 (2011-10-26)16,08[40]
328"32. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay2 Kasım 2011 (2011-11-02)16,01[41]
339"33. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay9 Kasım 2011 (2011-11-09)19,61[42]
3410"34. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay16 Kasım 2011 (2011-11-16)19,50[43]
3511"35. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay23 Kasım 2011 (2011-11-23)18,44[44]
3612"36. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay30 Kasım 2011 (2011-11-30)14,15[45]
3713"37. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay7 Aralık 2011 (2011-12-07)15,67[46]
3814"38. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay14 Aralık 2011 (2011-12-14)17,74[47]
3915"39. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay21 Aralık 2011 (2011-12-21)
4016"40. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay28 Aralık 2011 (2011-12-28)12,73[48]
4117"41. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay4 Ocak 2012 (2012-01-04)15,62[49]
4218"42. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay11 Ocak 2012 (2012-01-11)12,41[50]
4319"43. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay18 Ocak 2012 (2012-01-18)12,76[51]
4420"44. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay25 Ocak 2012 (2012-01-25)11,85[52]
4521"45. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay1 Şubat 2012 (2012-02-01)12,32[53]
4622"46. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay8 Şubat 2012 (2012-02-08)13,47[54]
4723"47. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay15 Şubat 2012 (2012-02-15)16,41[55]
4824"48. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay22 Şubat 2012 (2012-02-22)16,33[56]
4925"49. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay29 Şubat 2012 (2012-02-29)12,94[57]
5026"50. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay7 Mart 2012 (2012-03-07)11,90[58]
5127"51. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay14 Mart 2012 (2012-03-14)13,62[59]
5228"52. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay21 Mart 2012 (2012-03-21)12,73[60]
5329"53. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay28 Mart 2012 (2012-03-28)15,46[61]
5430"54. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay4 Nisan 2012 (2012-04-04)13,40[62]
5531"55. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay11 Nisan 2012 (2012-04-11)14,25[63]
5632"56. bölüm"Taylan BiraderlerMeral Okay18 Nisan 2012 (2012-04-18)15,14[64]
5733"57. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin25 Nisan 2012 (2012-04-25)14,18[65]
5834"58. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin2 Mayıs 2012 (2012-05-02)14,17[66]
5935"59. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin9 Mayıs 2012 (2012-05-09)13,57[67]
6036"60. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin16 Mayıs 2012 (2012-05-16)15,40[68]
6137"61. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin23 Mayıs 2012 (2012-05-23)15,20[69]
6238"62. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin30 Mayıs 2012 (2012-05-30)15,93[70]
6339"63. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin6 Haziran 2012 (2012-06-06)15,06[71]

Sezon 3 (2012-2013)Düzenle

Nigar Hatun ve İbrahim Paşa'nın ilişkisi herkes tarafından öğrenilir. Hatice Sultan ise evliliğini kurtarmak için çok çaba sarf eder. Nigar Hatun'un çocuğu olur ve Nigar Hatun'un öldürülmesi emredilir. Nigar Hatun, Hürrem Sultan tarafından korunur. Ayrıca çocuğun da öldürülmesi emredilir. Ancak Hatice Sultan çocuğu öldürmek yerine başka bir yere gönderir ve herkesten gizli çocuğu yaşatır. Bu durumu İbrahim Paşa ve Nigar Hatun'dan saklar. Yıllar sonra Hürrem Sultan çocuğu bulur ve İbrahim Paşa'ya söyler. Hatice ve İbrahim Paşa bu olay üzerine Nigar Hatun ve Rüstem Ağa'yı evlendirme kararı alır. Şehzade Mustafa ise sancak beyliğini yapmak üzere Manisa'ya gider. Topkapı Sarayı'na Firuze adında bir cariye gelir. Firuze, sarayda Süleyman'ın gözdesi haline gelir. Hürrem Sultan, Firuze'yi öldürmeye çalışırken Rüstem Paşa, Firuze'nin boynunda Safevilere ait bir dövme olduğunu görür. Bu durum Süleyman'a bildirilir ve Hürrem Sultan, Firuze'yi uzağa göndermeye karar verir. Süleyman, İbrahim Paşa'yı uykusunda idam ettirir ve cesedini sarayına yollatır. Hatice Sultan, kocası öldüğü için çok üzülür ve ağabeyi Süleyman'ı reddettiğini söyler. Hatice Sultan, İbrahim Paşa'yı Hürrem Sultan'ın öldürttüğünü düşünerek Mahidevran Sultan'ın cariyesi Diana'yı Hürrem Sultan'ın hizmetine onu öldürmesi için yollatır. Ancak Diana, Hürrem Sultan'ın tarafına geçer. Şah Sultan ise ondan habersiz Hürrem Sultan'a oyun oynanmasına çok kızar. Hürrem Sultan, Mihrimah Sultan'ı Rüstem Paşa ile evlenmeye ikna ederek onları evlendirir. Nigar Hatun, intikam almak için Şah Sultan ve Hatice Sultan'la birlik olur. Nigar Hatun, gece uyurken Rüstem Paşa'yı öldürecektir. Ancak onların kızlarını gördüğünde kendi kızı gibi düşünerek onları öldürmek yerine kızlarını alır ve kaçar. Hürrem Sultan, bu konuda Şah Sultan ve Hatice Sultan'ı suçlamaya başlar. Nigar bebeği bıraktıktan sonra uçurumdan kendini atarak intihar eder. Şah Sultan'ın hilesiyle veba hastalığına yakalanan Sadrazam Ayas Mehmed Paşa ölür ve yerine Şah Sultan'ın kocası Lütfi Paşa gelir. Lütfi Paşa fuhuş yapanlar ile ilgili ağır kararlar alır ve Şah Sultan onu boşamaya karar verir; ancak daha boşamadan Lütfi Paşa Şah Sultan'ı döver. Bunun üzerine Lütfi Paşa sürgün edilir. Mihrimah Sultan, Ayşe adında bir kız çocuğu doğurur ancak onu emziremez. Çocuğunu emzirmesi için yanlarına Şah Sultan'ın yolladığı bir cariyeyi alırlar. Bu cariye oradaki haberleri Şah Sultan'a götürür. Bir gün Hürrem Sultan'a bir mektup gelir. Mektupta oğlu Şehzade Selim'in çok hasta olduğu ve acilen Konya'ya gitmesi gerektiği yazar. Hürrem Sultan hemen yola çıkar ancak Hürrem Sultan yolda kaçırılır ve mektupta yazanların asılsız olduğu anlaşılır. Mihrimah Sultan, olanlar için Şah Sultan ve Hatice Sultan'ı suçlar. Hatice Sultan, kocasını öldürdüğü için Süleyman'dan Hürrem Sultan'ı alarak intikam aldığını söylemiş ve Hürrem Sultan'ın nerede olduğu söylemeden ağabeyi Süleyman'ın kollarında zehir içerek ölmüştür. Malkoçoğlu Bali Bey bir iz bulur ve peşine düşer. Bu sırada Mihrimah Sultan, Şah Sultan'a bir oyun oynar ve onu saraydan gitmeye mecbur bırakır. Süleyman ve Hürrem Sultan'ın oğlu Şehzade Mehmed, Mahidevran Sultan'ın adamı olan İlyas tarafından öldürülür. Süleyman üzüntü içerisindeyken Rüstem Paşa Hürrem Sultan'ın bulunduğu ve saraya getirildiğini söyler.

  • Mihrimah Sultan karakterini canlandıran Melis Mutluç diziden ayrılmış ve yerine Pelin Karahan gelmiştir.
  • Ozan Güven, 64. bölümden itibaren Rüstem Paşa karakteriyle diziye katılmıştır.
  • Altan Gördüm, 64. bölümde Bekir Ağa karakteriyle diziye konuk olmuştur.
  • Nihan Büyükağaç, 69. bölümde öldürülerek diziden ayrılmıştır.
  • 80. bölümden itibaren, Deniz Çakır Şah Sultan ve Mehmet Özgür Lütfi Paşa karakteriyle diziye katılmış, Mehmet Özgür 100. bölümde, Deniz Çakır ise 103. bölümde diziden ayrılmıştır.
  • Okan Yalabık, 82. bölümde öldürülerek diziden ayrılmıştır.
  • Çağkan Çulha, 99. bölümde İlyas karakteriyle diziye katılmış ve 103. bölümde diziden ayrılmıştır.
  • Meryem Uzerli, herkesten habersiz Almanya'ya giderek diziyi ve karakteri Hürrem Sultan'ı yarıda bırakarak 100. bölümde diziden ayrılmıştır.
  • Selma Ergeç, 102. bölümde kendini öldürerek diziden ayrılmıştır.
  • Gürbey İleri, 103. bölümde öldürülerek diziden ayrılmıştır.
  • Vahide Perçin, 103. bölümde Hürrem Sultan karakteriyle diziye katılmıştır.
Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiTürkiye izleyicisi
(milyon)
641"64. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin12 Eylül 2012 (2012-09-12)10,82[72]
652"65. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin19 Eylül 2012 (2012-09-19)10,58[73]
663"66. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin26 Eylül 2012 (2012-09-26)10,34[74]
674"67. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin3 Ekim 2012 (2012-10-03)10,41[75]
685"68. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin10 Ekim 2012 (2012-10-10)10,14[76]
696"69. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin17 Ekim 2012 (2012-10-17)11,34[77]
707"70. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin24 Ekim 2012 (2012-10-24)9,58[78]
718"71. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin31 Ekim 2012 (2012-10-31)11,05[79]
729"72. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin7 Kasım 2012 (2012-11-07)11,07[80]
7310"73. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin14 Kasım 2012 (2012-11-14)10,14[81]
7411"74. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin21 Kasım 2012 (2012-11-21)10,78[82]
7512"75. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin28 Kasım 2012 (2012-11-28)10,86[83]
7613"76. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin5 Aralık 2012 (2012-12-05)10,09[84]
7714"77. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin12 Aralık 2012 (2012-12-12)11,48[85]
7815"78. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin19 Aralık 2012 (2012-12-19)11,18[86]
7916"79. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin26 Aralık 2012 (2012-12-26)12,28[87]
8017"80. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin2 Ocak 2013 (2013-01-02)11,65[88]
8118"81. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin9 Ocak 2013 (2013-01-09)12,14[89]
8219"82. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin16 Ocak 2013 (2013-01-16)11,84[90]
8320"83. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin23 Ocak 2013 (2013-01-23)13,00[91]
8421"84. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin30 Ocak 2013 (2013-01-30)11,17[92]
8522"85. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin6 Şubat 2013 (2013-02-06)11,58[93]
8623"86. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin13 Şubat 2013 (2013-02-13)11,99[94]
8724"87. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin20 Şubat 2013 (2013-02-20)10,31[95]
8825"88. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin27 Şubat 2013 (2013-02-27)10,67[96]
8926"89. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin6 Mart 2013 (2013-03-06)11,44[97]
9027"90. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin13 Mart 2013 (2013-03-13)11,16[98]
9128"91. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin20 Mart 2013 (2013-03-20)11,08[99]
9229"92. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin27 Mart 2013 (2013-03-27)10,62[100]
9330"93. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin3 Nisan 2013 (2013-04-03)10,19[101]
9431"94. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin10 Nisan 2013 (2013-04-10)10,05[102]
9532"95. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin17 Nisan 2013 (2013-04-17)9,59[103]
9633"96. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin24 Nisan 2013 (2013-04-24)9,97[104]
9734"97. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin1 Mayıs 2013 (2013-05-01)9,38[105]
9835"98. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin8 Mayıs 2013 (2013-05-08)8,73[106]
9936"99. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin15 Mayıs 2013 (2013-05-15)9,24[107]
10037"100. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin29 Mayıs 2013 (2013-05-29)8,98[108]
10138"101. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin5 Haziran 2013 (2013-06-05)7,71[109]
10239"102. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin12 Haziran 2013 (2013-06-12)8,00[110]
10340"103. bölüm"Taylan BiraderlerYılmaz Şahin19 Haziran 2013 (2013-06-19)8,21[111]

Sezon 4 (2013-2014)Düzenle

Saraya geri dönen Hürrem Sultan, oğullarından birisini tahta çıkarmak için Rüstem Paşa ile birlikte kanlı bir savaşa hazırlanır. Süleyman ise taht sancağı olacak görülen Manisa'ya göndermek üzere Şehzade Selim'i seçer. Saraya yeni gelen cariyelerden Cecilia (Nurbanu Sultan), sultan olabilmek için Selim'in haremine girmek ister ancak başarısız olur. Rüstem Paşa ise Hürrem Sultan'ın desteğiyle siyasi oyunlar oynar ve sonucunda Sadrazam olur. Selim'in haremine girmek için tehlikeli oyunlar oynayan Cecilia, Hürrem Sultan'ın ona sunduğu bir teklifle Selim'in gözdesi olur. Fatma Sultan ise saraya gelmiştir ve yanında Pargalı İbrahim ile Hatice Sultan'on kızı Huricihan Sultan'da vardır. Barbaros Hayrettin'in kızı olan Mihrünnisa Hatun ise Şehzade Mustafa ile gizlice evlenirken Huricihan ve Şehzade Bayezid arasında yakınlaşma başlar. Mustafa'nın askerlerinden Atmaca, Mihrünnisa Hatun'u öldürmek için emir alır ancak onun hamile olduğunu öğrenir ve öldürmez. Hürrem Sultan ise yaptırdığı gizli bir odadan divanı dinler. Bu oda Fatma Sultan tarafından ortaya çıkarılır. Süleyman, Mustafa'ya hediye olarak bir kaftan gönderiyor ancak kaftan, Hürrem Sultan tarafından gizlice zehirleniyor. Bunu öğrenen Mustafa, onu babasının öldürmek istediğini sanarak bir ordu ile İstanbul'a gelir. Yeniçeriler ise aldıkları emirle Mustafa'nın şehre girişini engellerler. Süleyman, ne olduğu anlaşılamayan bir hastalığa yakalanır. Buna rağmen çıktığı seferde bir suikasta uğrar ve onu suikasttan Mustafa kurtarmasına rağmen bu suikastı onun yaptırdığını düşünür. Mustafa, tahta çıktığı takdirde kardeşlerini öldürmeyeceğini, Bayezid'te Mustafa'nın tahta çıkması durumunda onun yanında olacağına dair söz verir. Hürrem Sultan, bunu öğrendikten sonra Selim'i desteklerken Rüstem Paşa ve Mihrimah Sultan ise Bayezid'i destekler. Süleyman, Mustafa'nın kendisine ihanet ettiği düşüncesiyle gizlice onun öldürülmesini emreder ve Mustafayı yanına çağırır. Mustafa ise kendisini öldürmeyeceğine inanır. Ancak dilsiz cellatlar tarafından boğularak öldürülür. Mustafa'nın öldürülmesi üzerine Yeniçeri'ler isyan çıkarırlar ve Rüstem Paşa'yı öldürmek isterler ancak Rüstem Paşa kaçar. Mustafa'nın öldürülmesinden sonra üzüntüye boğulan ve hastalanan Şehzade Cihangir ise ölür. Şehzade Selim ve Şehzade Bayezid arasında ise kanlı bir taht savaşı başlar. Bu savaşta Hürrem Sultan Bayezid'i desteklemeye karar verirken Süleyman Selim'i destekler. Hürrem Sultan'ın boynunda çıkan yaralar ise onu kötü bir hastalığa sürükler. Şehzade Selim ve Şehzade Bayezid ordularını karşı karşıya getirir ve Bayezid yenilgiye uğrar. Hürrem Sultan ise hastalığı sebebiyle öleceğini öğrenen Hürrem düşmanı olan herkesten helallik ister. Süleyman'ın kollarında ölen Hürrem Sultan, kendisinin Süleymaniye Camii'ne gömülmesini ister. Kendisine ordu kurmaya başlayan ve siyan hazırlığı yapan Şehzade Bayezid için ise Süleyman ölüm emri verir. Selim ile tekrar bir savaşa giren Bayezid, savaşta vurulur ve öldürülmemek için oğullarıyla birlikte İran'a kaçar. Babasının kendisini affedeceğini düşünürken Süleyman'ın İran Şah'ı ile pazarlık yaptığını öğrenir ve İran'dan kaçmaya karar verir ancak kaçamaz. Şehzade Selim'inde İran Şah'ı ile gizli bir pazarlık yapmasıyla Bayezid, Selim'e teslim edilir. Bayezid ve oğulları Selim tarafından boğularak öldürülür. Süleyman'ın ise hastalığı ilerlemiştir. Gülfem Hatun ise yaşanan bütün olayların sorumlusu olarak Süleyman'ı öldürmek ister ancak başarılı olamaz. Süleyman ise son seferine çıkmaya karar verir ve seferde ölür ve tahta Selim çıkar.

  • 104. bölümden itibaren dizinin yönetmenleri olan Taylan Biraderler dizinin yönetmenliğini bıraktı ve diziyi Mert Baykal ve Yağız Alp Akaydın yönetmeye başladı.
  • 104. bölümden itibaren, Merve Boluğur Cecilia Venier-Baffo (daha sonra Nurbanu Sultan), Almeda Abazi Valeria (daha sonra Nazenin), Sarp Akkaya Atmaca ve Hilmi Cem İntepe Yavuz karakterleri ile diziye katıldı.
  • Aras Bulut İynemli önceden Erhan Can Kartal canlandırdığı Şehzade Bayezid, Engin Öztürk ise önceden Yiğit Üst'ün canlandırdığı Şehzade Selim karakteri ile 104. bölümde diziye katıldı. Aras Bulut İynemli 138. bölümde öldürülerek diziden ayrıldı.
  • Meltem Cumbul Fatma Sultan, Burcu Özberk Huricihan Sultan ve Berrak Tüzünataç ise Mihrünnisa Sultan karakteriyle 106. bölümde diziye katılmıştır. Berrak Tüzünataç 126.bölümde intihar ederek diziden ayrıldı ve Burcu Özberk 129. bölümde öldürülerek diziden ayrıldı. Meltem Cumbul 130. bölümde diziden ayrıldı.
  • Tolga Tekin 112. bölümde ölerek diziden ayrıldı.
  • Yetkin Dikinciler Kara Ahmed Paşa karakteriyle 122. bölümde diziye katıldı ve 128. bölümde öldürülerek diziden ayrıldı.
  • Mehmet Günsür 123. bölümde öldürülerek diziden ayrıldı.
  • Tolga Sarıtaş 125. bölümde ölerek diziden ayrıldı.
  • Yasemin Allen Defne Sultan karakteriyle 129. bölümde diziye katıldı.
  • Burak Sağyaşar Hekim Pedro karakteriyle 130. bölümde diziye katıldı ve 133. bölümde diziden ayrıldı.
  • Dolunay Soysert Dona Gracia Mendes karakteriyle 131. bölümde diziye katıldı.
  • Vahide Perçin 134. bölümde ölerek diziden ayrıldı.
  • Ozan Güven 137. bölümde öldürülerek diziden ayrıldı.
Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiTürkiye izleyicisi
(milyon)
1041"104. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin18 Eylül 2013 (2013-09-18)9,15[112]
1052"105. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin25 Eylül 2013 (2013-09-25)9,30[113]
1063"106. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin2 Ekim 2013 (2013-10-02)9,27[114]
1074"107. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin9 Ekim 2013 (2013-10-09)8,96[115]
1085"108. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin23 Ekim 2013 (2013-10-23)8,81[116]
1096"109. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin30 Ekim 2013 (2013-10-30)8,56[117]
1107"110. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin6 Kasım 2013 (2013-11-06)9,17[118]
1118"111. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin13 Kasım 2013 (2013-11-13)8,92[119]
1129"112. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin20 Kasım 2013 (2013-11-20)9,02[119]
11310"113. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin27 Kasım 2013 (2013-11-27)9,37[120]
11411"114. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin4 Aralık 2013 (2013-12-04)9,71[121]
11512"115. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin11 Aralık 2013 (2013-12-11)10,61[122]
11613"116. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin18 Aralık 2013 (2013-12-18)9,45[123]
11714"117. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin25 Aralık 2013 (2013-12-25)9,17[124]
11815"118. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin8 Ocak 2014 (2014-01-08)9,67[125]
11916"119. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin15 Ocak 2014 (2014-01-15)8,57[126]
12017"120. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin22 Ocak 2014 (2014-01-22)8,89[127]
12118"121. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin29 Ocak 2014 (2014-01-29)9,11[128]
12219"122. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin5 Şubat 2014 (2014-02-05)8,72[129]
12320"123. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin12 Şubat 2014 (2014-02-12)11,56[130]
12421"124. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin19 Şubat 2014 (2014-02-19)13,85[131]
12522"125. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin26 Şubat 2014 (2014-02-26)12,85[132]
12623"126. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin5 Mart 2014 (2014-03-05)11,42[133]
12724"127. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin12 Mart 2014 (2014-03-12)10,02[134]
12825"128. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin19 Mart 2014 (2014-03-19)9,50[135]
12926"129. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin26 Mart 2014 (2014-03-26)9,95[136]
13027"130. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin2 Nisan 2014 (2014-04-02)9,90[137]
13128"131. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin9 Nisan 2014 (2014-04-09)9,58[138]
13229"132. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin16 Nisan 2014 (2014-04-16)9,25[139]
13330"133. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin23 Nisan 2014 (2014-04-23)9,07[140]
13431"134. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin30 Nisan 2014 (2014-04-30)9,70[141]
13532"135. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin7 Mayıs 2014 (2014-05-07)9,00[142]
13633"136. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin21 Mayıs 2014 (2014-05-21)7,59[9]
13734"137. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin28 Mayıs 2014 (2014-05-28)8,72[143]
13835"138. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin4 Haziran 2014 (2014-06-04)8,61[144]
13936"139. bölüm"Mert Baykal ve Yağız Alp AkaydınYılmaz Şahin11 Haziran 2014 (2014-06-11)9,50[145]

ReytinglerDüzenle

Sezon Kanal Saat ve gün Sezon başlangıcı TV sezonu Genel sıra Reyting
1 Show TV Çarşamba 20.00 5 Ocak 2011 2011 1 15,76
2 Show TV/Star TV Çarşamba 20.00 14 Eylül 2011 2011-2012 1 14,20
3 Star TV Çarşamba 20.00 12 Eylül 2012 2012-2013 1 13,70
4 Star TV Çarşamba 20.00 18 Eylül 2013 2013-2014 1 12,06

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Muhteşem Yüzyıl'da erken final". Aktif Haber. 28 Mayıs 2013. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2014. 
  2. ^ "Muhteşem Yüzyıl Ne zaman Bitiyor?". Habergastesi. 21 Eylül 2013. 19 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013. 
  3. ^ "Muhteşem Yüzyıl veda ediyor". En Son Haber. 10 Haziran 2014. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2014. 
  4. ^ "Muhteşem Yüzyıl rekorla veda etti!". Vatan. 12 Haziran 2014. 15 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2014. 
  5. ^ "Muhteşem Yüzyıl yeni kanalına ne zaman geçecek?". Medyatava. 21 Eylül 2013. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013. 
  6. ^ "7 Aralık 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  7. ^ "16 Kasım 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  8. ^ "Hürrem gitti reyting düştü!". Haberturk. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  9. ^ a b "21 Mayıs 2014 reyting sıralaması". haberdar.com. 1 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  10. ^ "5 Ocak 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  11. ^ "12 Ocak 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  12. ^ "19 Ocak 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  13. ^ "26 Ocak 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  14. ^ "2 Şubat 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  15. ^ "9 Şubat 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  16. ^ "16 Şubat 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  17. ^ "23 Şubat 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  18. ^ "2 Mart 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  19. ^ "16 Mart 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  20. ^ "23 Mart 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  21. ^ "30 Mart 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  22. ^ "6 Nisan 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  23. ^ "13 Nisan 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  24. ^ "20 Nisan 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  25. ^ "27 Nisan 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  26. ^ "4 Mayıs 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  27. ^ "11 Mayıs 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  28. ^ "18 Mayıs 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  29. ^ "25 Mayıs 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  30. ^ "1 Haziran 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  31. ^ "8 Haziran 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  32. ^ "15 Haziran 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  33. ^ "22 Haziran 2011 reyting sıralaması". ucankus.com. 20 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  34. ^ "14 Eylül 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2015.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  35. ^ "21 Eylül 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2015.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  36. ^ "28 Eylül 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2015.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  37. ^ "5 Ekim 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  38. ^ "12 Ekim 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  39. ^ "19 Ekim 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  40. ^ "26 Ekim 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  41. ^ "2 Kasım 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  42. ^ "9 Kasım 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  43. ^ "16 Kasım 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  44. ^ "23 Kasım 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  45. ^ "30 Kasım 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  46. ^ "7 Aralık 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  47. ^ "14 Aralık 2011 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  48. ^ "28 Aralık 2011 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  49. ^ "4 Ocak 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  50. ^ "11 Ocak 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  51. ^ "18 Ocak 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  52. ^ "25 Ocak 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  53. ^ "1 Şubat 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  54. ^ "8 Şubat 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  55. ^ "15 Şubat 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  56. ^ "22 Şubat 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  57. ^ "29 Şubat 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  58. ^ "7 Mart 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  59. ^ "14 Mart 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  60. ^ "21 Mart 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  61. ^ "28 Mart 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  62. ^ "4 Nisan 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  63. ^ "11 Nisan 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  64. ^ "18 Nisan 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  65. ^ "25 Nisan 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  66. ^ "2 Mayıs 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  67. ^ "9 Mayıs 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  68. ^ "16 Mayıs 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  69. ^ "23 Mayıs 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  70. ^ "30 Mayıs 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  71. ^ "6 Haziran 2012 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  72. ^ "12 Eylül 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  73. ^ "19 Eylül 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  74. ^ "26 Eylül 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  75. ^ "3 Ekim 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  76. ^ "10 Ekim 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  77. ^ "17 Ekim 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  78. ^ "24 Ekim 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  79. ^ "31 Ekim 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  80. ^ "7 Kasım 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  81. ^ "14 Kasım 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  82. ^ "21 Kasım 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  83. ^ "28 Kasım 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 17 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  84. ^ "5 Aralık 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  85. ^ "12 Aralık 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  86. ^ "19 Aralık 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  87. ^ "26 Aralık 2012 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  88. ^ "2 Ocak 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  89. ^ "9 Ocak 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  90. ^ "16 Ocak 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  91. ^ "23 Ocak 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  92. ^ "30 Ocak 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  93. ^ "6 Şubat 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  94. ^ "13 Şubat 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 29 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  95. ^ "20 Şubat 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  96. ^ "27 Şubat 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  97. ^ "6 Mart 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  98. ^ "13 Mart 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  99. ^ "20 Mart 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  100. ^ "27 Mart 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  101. ^ "3 Nisan 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  102. ^ "10 Nisan 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  103. ^ "17 Nisan 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  104. ^ "24 Nisan 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  105. ^ "1 Mayıs 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  106. ^ "8 Mayıs 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  107. ^ "15 Mayıs 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  108. ^ "29 Mayıs 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  109. ^ "5 Haziran 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  110. ^ "12 Haziran 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  111. ^ "19 Haziran 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  112. ^ "18 Eylül 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  113. ^ "25 Eylül 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  114. ^ "2 Ekim 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  115. ^ "9 Ekim 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  116. ^ "23 Ekim 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  117. ^ "30 Ekim 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  118. ^ "6 Kasım 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  119. ^ a b "13 Kasım 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  120. ^ "27 Kasım 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  121. ^ "4 Aralık 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  122. ^ "11 Aralık 2013 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  123. ^ "18 Aralık 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2013.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  124. ^ "25 Aralık 2013 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  125. ^ "08 Ocak 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  126. ^ "14 Ocak 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 17 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  127. ^ "22 Ocak 2014 reyting sıralaması". acunn.com. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  128. ^ "29 Ocak 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 10 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  129. ^ "5 Şubat 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  130. ^ "12 Şubat 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  131. ^ "19 Şubat 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  132. ^ "26 Şubat 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  133. ^ "5 Mart 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  134. ^ "12 Mart 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 6 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  135. ^ "19 Mart 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  136. ^ "26 Mart 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  137. ^ "2 Nisan 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  138. ^ "9 Nisan 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  139. ^ "16 Nisan 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 6 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  140. ^ "23 Nisan 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  141. ^ "30 Nisan 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  142. ^ "7 Mayıs 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  143. ^ "28 Mayıs 2014 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  144. ^ "4 Haziran 2014 reyting sıralaması". Sacit Aslan. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  145. ^ "11 Haziran 2014 reyting sıralaması". acunn.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)