Vahide Perçin

Türk oyuncu

Vahide Perçin (d. 13 Haziran 1965, İzmir), Türk tiyatro, film ve dizi oyuncusudur.

Vahide Perçin
Doğum13 Haziran 1965 (58 yaşında)
İzmir, Türkiye
Mezun olduğu okul(lar)Güzel Sanatlar Fakültesi, İzmir
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1992-günümüz
Evlilik
Altan Gördüm
(e. 1991; b. 2013)
Çocuk(lar)Alize Gördüm

İlk yılları ve eğitimi değiştir

Vahide Perçin İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımı olan Perçin, lisede grafik okudu, daha sonra İktisat Fakültesine girdi ama aklı oyunculuktaydı. Sınavlarına girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Okul birincisi olarak bitirdiği DEU GSF Tiyatro Bölümü'nde, en büyük desteği hocası Özdemir Nutku'dan gördü. Okuldan mezun olunca Ankara'ya yerleşti ve AST'ye girdi. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gitti.

Kariyeri değiştir

Vahide Perçin, 2003'te yayımlanmaya başlayan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım attı. Gördüm ailesi İstanbul'a yerleşir. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya rolüyle seyirci karşısına çıktı. 2006'da İlk Aşk filminde Çetin Tekindor ile başrolü paylaştı. Vahide Perçin, 2007-2009 yılları arasında yayımlanan Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırdı. Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak Zehra Yılmaz karakterine hayat veriyordu; ancak sağlık sorunları nedeniyle 3. sezondan itibaren dizide yer almadı. Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan Merhaba Hayat adlı yeni bir medikal dizide Yetkin Dikinciler, Seda Güven, Nihan Büyükağaç, Yasemin Sanino, Melike Güner ve Keremcem ile doktor rolünde oynadı. 13 Ocak 2013 tarihinde bu dizi yayından kaldırıldı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Meryem Uzerli'nin diziden ayrılmasından dolayı 3. sezonun son bölümünden itibaren Hürrem Sultan karakterini canlandırmıştır.[1]

Özel hayatı değiştir

Vahide Perçin 1991'de AST oyuncusu Altan Gördüm ile evlendi ve eşinin soyadını aldı. 1994'te kızları Alize dünyaya geldi. 2011'de meme kanserine yakalandı ve tedavi gördü.[2] 2013 yılında eşinden ayrıldı.[3]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2003-2005 Bir İstanbul Masalı Suzan Kozan Yardımcı oyuncu
2005-2007 Hırsız Polis Fulya
2007-2009 Annem Zeynep Eğilmez Başrol oyuncusu
2011-2012 Adını Feriha Koydum Zehra Yılmaz
2012-2013 Merhaba Hayat Deniz Korel
2013-2014 Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan
2016 Göç Zamanı Cennet
2016-2017 Anne Gönül Aslan
2018-2020 Bir Zamanlar Çukurova Hünkar Saraçoğlu Yaman
2022-2024 Aldatmak Güzide Yenersoy
Sinema
Yıl Yapım Rol Yönetmen
2005 Anlat İstanbul Hürrem Kudret Sabancı
2006 İlk Aşk Nevin Nihat Durak
2007 İyi Seneler Londra Ferda Berkun Oya
2008 Devrim Arabaları Suna Tolga Örnek
2011 Zefir Ay Belma Baş
2012 Ayhan Hanım Ayhan Hanım Levent Semerci
2019 Kapı Şemsa Nihat Durak

Tiyatro oyunları değiştir

Ödüller değiştir

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Hürrem'i Meryem Uzerli Yerine Vahide Gördüm Canlandıracak". 29 Mayıs 2013. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2013. 
  2. ^ "Vahide Gördüm'ün zor günleri". Gazete Habertürk. 5 Ekim 2011. 29 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2013. 
  3. ^ "Vahide-Altan Gördüm çifti boşandı". Radikal. 2 Mart 2013. 5 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2013. 

Dış bağlantılar değiştir