Engin Öztürk

Türk oyuncu

Ahmet Engin Öztürk (d. 28 Eylül 1986, Eskişehir), Türk oyuncudur.

Engin Öztürk
Doğum Ahmet Engin Öztürk
28 Eylül 1986 (1986-09-28) (36 yaşında)
Eskişehir, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

Hayatı ve kariyeriDüzenle

28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğudur[1]. Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gelmiş ve daha sonra 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okumaya başlamış, 2012 yılında mezun olmuştur.

2003 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na girmiş ve 2005 yılında mezun olmuştur. Ancak daha sonra askerlik mesleğinin kendisine uygun olmadığını anlamış ve konservatuvara girmiştir. Tiyatro merakı da Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda girdiği tiyatro kolundan gelmektedir.

2010 yılında seçmelerine katıldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı Kanal D dizisinde “Selim Yaşaran” karakterini canlandırdı. Dizi, Engin Öztürk'ün Türkiye ve Arap ülkelerinde tanınmasına sebep oldu. Dizinin 2012 yılında sona ermesi üzerine üniversite okuduğu dönemde hem oyun oynadığı hem de barmenlik yaptığı barın sahibi ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü üstlendiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde “Komiser Emre” karakterini canlandırdı.

Bunun yanı sıra Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde “Şehzade Selim” rolünü üstlenmiştir. Star TV'de yayımlanan Hatırla Gönül dizisinde, iç mimarlık okuyup marangoz olan “Yusuf” rolünü canlandırdı. 2016 Aralık'ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide “Kerem Özkan” karakterini canlandırdı.

2018-2020 yılları arasında Netflix'in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız dizisinde “Levent Topal” karakterini canlandırmıştır. 2019 yılında Yüzleşme dizisi ve 21 Şubat 2020 tarihinde vizyona giren Biz Böyleyiz filminde oynadı.

2021 yılında ise Netflix'te yayımlanan, dram türündeki 50m2 dizisinde oynadı. Son olarak başrolünü Demet Özdemir ile paylaştığı Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde “Barış Tunahan” karakterini canlandırdı.

Filmografisi[2]Düzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? Selim Yaşaran Yardımcı oyuncu
2012-2013 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Komiser Emre
2013-2014 Muhteşem Yüzyıl Şehzade Selim Başrol oyuncusu
2014-2015 Hayat Yolunda Doktor Cem Korcan
2015-2016 Hatırla Gönül Yusuf
2016 Yüksek Sosyete Kerem Özkan
2017 Diriliş Ertuğrul Günalp Bey Yardımcı oyuncu
2019 Yüzleşme Ömer Aladağ Başrol oyuncusu
2020-2021 Doğduğun Ev Kaderindir Barış Tunahan
2022 Annenin Sırrıdır Çocuk Sadun Kenan Demiray
2022-günümüz Sıfırıncı Gün Özgür
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2018-2020 Hakan: Muhafız Levent Topal Yardımcı oyuncu
2021 50m2 Gölge / Adem Başrol oyuncusu
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2013 Çanakkale Yolun Sonu Mustafa Kemal Başrol oyuncusu
2020 Biz Böyleyiz Gökçe

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Hakan Gence (20 Mart 2011). "Erkekliğin biraz daha çocuk tarafındayım". Hürriyet. 27 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Engin Öztürk - IMDb". imdb.com. 8 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle