Caner Özyurtlu

Türk oyuncu ve yönetmen

Caner Özyurtlu (d. 23 Mayıs 1986, İstanbul), Türk oyuncu, senarist, film yönetmeni ve yapımcısı.[1]

Caner Özyurtlu
Doğum 23 Mayıs 1986 (1986-05-23) (34 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Meslek
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik Müge Özen (e. 2013)

HayatıDüzenle

23 Mayıs 1986’da İstanbul’da doğdu. İzmit Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden 2005 yılında mezun oldu. Daha sonra ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü`nden mezun oldu. 2005 yılında kurulan İstanbul Kraliyet Tiyatrosu ekibinde kuruluşundan itibaren yer almaktadır. Özyurtlu, 2009 yılında ağabeyi Alper Özyurtlu ile birlikte kurdukları “AC Film” yapım şirketinde sinema filmleri, müzik videoları ve televizyon projeleri üretmektedir.[2]

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2004 Okul Ediz Oyuncu
2006 Sınav Kaan Oyuncu
2007 Plajda Kız Tavlama Kılavuzu Ediz
2009 Kirpi Onur Oyuncu
2010 Ev Yapımcı, senarist ve yönetmen
2012 Görünmeyenler Yapımcı, senarist
2013 Nergis Hanım Yapımcı
2014 Ümmü Sıbyan: Zifir Yapımcı
2015 Hayalet Dayı Caner Oyuncu
Hesapta Aşk Oyuncu
Yok Artık! Necati Yapımcı, yönetmen
2016 Yok Artık! 2 Yönetmen
2017 Maide'nin Altın Günü Yönetmen
2019 Aslı Gibidir Oyuncu
Peri Yapımcı
2020 Biz Böyleyiz Senarist, yönetmen
Televizyon
Yıl Adı Rol Not
2002 Dadı 3 bölümlük konuk oyuncu
2003 Hayat Bilgisi Hidayet Hoca'nın oğlu 4. bölüm
2004 Tam Pansiyon Ege
2005 Nefes Nefese Çağdaş
2006 Kızlar Yurdu Umutcan
2006-2008 Doktorlar Ayhan Kaplan
2007 Ters Yüz Pizzacı
2007-2009 Elveda Rumeli Namık
2008 Hastasıyız Kamil TV filmi
2011 Bizim Yenge Fatih
Tövbeler Tövbesi Bahtiyar
2014 Her Sevda Bir Veda Yılmaz
Ulan İstanbul Bahadır yonetmen
2016 Deli Saçması TV filmi, senarist

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Mehmet Çalışkan (26 Eylül 2015). "Şebnem Bozoklu ile Caner Özyurtlu HT MAGAZİN'e konuştu". HaberTürk. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2016. 
  2. ^ "Caner Özyurtlu Biyografi". 27 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle