Demet Özdemir

Türk oyuncu

Demet Özdemir (d. 26 Şubat 1992; Kocaeli), Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Sana Bir Sır Vereceğim, Kurt Seyit ve Şura, Çilek Kokusu, No: 309, Erkenci Kuş ve Doğduğun Ev Kaderindir adlı dizilerdeki rolleriyle tanındı.

Demet Özdemir
Demet Özdemir on Tolgshow.jpg
Doğum 26 Şubat 1992 (1992-02-26) (30 yaşında)
Kocaeli, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, dansçı (eski)
Etkin yıllar 2013-günümüz
Akraba(lar) Derya Özdemir (ablası), Volkan Özdemir (abisi)

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Özdemir, 26 Şubat 1992'de 3 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak Kocaeli'de doğdu. Anneannesi Bulgaristan göçmenidir.[1][2] Annesi ve babası ayrıldığı için annesi ve ablasıyla İstanbul'a taşındı. Özdemir bir röportajda babasıyla ilişkisi üzerine: "Yıllarca görüşmedik ama kısa süre önce barıştık. Fakat hiçbir zaman bizden nefret ettiğini ya da sevmediğini düşünmedim. Sadece çok inatçıdır." dedi.[3]

Bengü'ye performanslarında eşlik eden dans sanatçıları ekibinde yer almış ve daha sonra Efes Kızları kadrosunda dans performansı sergilemeye başlamıştır.[4] 2011-2013 yılları arasında Studio Oyuncuları'nda yürütülen eğitimlere katılarak iki yıl boyunca oyunculuk eğitimi aldı.[5] Mustafa Sandal'ın Ateş Et ve Unut adlı klibinde yer aldı.[6] İlk televizyon deneyimini, 2013-2014 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Sana Bir Sır Vereceğim adlı dizide Aylin karakterini canlandırarak yaşadı. Daha sonra Kurt Seyit ve Şura adlı dizide Alya karakterini, Tut Sözünü adlı sinema filminde ise Demet karakterini canlandırdı. 2015 yılında Star TV'de yayımlanan Çilek Kokusu adlı dizide Aslı karakterini canlandırdı. Bengü'nün Hodri Meydan şarkısının klibinde oynadı.[7] 2016-2017 yılları arasında FOX'ta yayımlanan No: 309 adlı dizide Lale karakterini canlandırdı. 2017 yılında Burak Aksak'ın yazıp yönettiği Sen Kiminle Dans Ediyorsun filminde Aysel karakterini canlandırdı.[8] 2018-2019 yılları arasında Star TV'de yayımlanan Erkenci Kuş adlı dizide Sanem karakterini canlandırdı.[9] Erkenci Kuş dizisindeki performansı ile Murex D'or Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.[10] 2019 yılının Aralık ayında TV8'de yayımlanmaya başlayan ve psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun Camdaki Kız adlı, gerçek bir hayat hikâyesini anlatan romanından uyarlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde ''Zeynep Göksu Tunahan'' karakterine hayat verdi. Dizi, 12 Mayıs 2021 tarihinde final yaparak sona erdi.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar Yapımcı
2015 Tut Sözünü Demet Başrol oyuncusu TAFF Pictures
2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun? Aysel Başrol oyuncusu BKM
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2013-2014 Sana Bir Sır Vereceğim Aylin Gündoğdu Başrol oyuncusu FOX
2014 Kurt Seyit ve Şura Alina Danrsu Yardımcı oyuncu Star TV
2015 Çilek Kokusu Aslı Koçer Başrol oyuncusu
2016-2017 No: 309 Lale Yenilmez Başrol oyuncusu FOX
2018-2019 Erkenci Kuş Sanem Aydın Başrol oyuncusu Star TV
2018 TOLGSHOW Kendisi Konuk FOX
2019-2021 Doğduğun Ev Kaderindir Zeynep Göksu Tunahan Başrol oyuncusu TV8
2021 Çok Güzel Hareketler 2 Kendisi Konuk Kanal D
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2022 Aşk Taktikleri Aslı Yıldırım Başrol oyuncusu Netflix
2022- Dünyayla Benim Aramda İlkin Disney+
Yakında Aşk Taktikleri 2 Aslı Bernsel Yıldırım Netflix
Reklam
2012 Pegasus Hava Yolları [11] Hostes
2015 Freshco [12] Reklam yüzü
2016 Garnier [13] Reklam yüzü
2019 Pantene - Reklam yüzü

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2014 StarMetre Fan Faktör 2 Kristal Ödülleri Kristal Ödül Sana Bir Sır Vereceğim Kazandı
2016 7. KTÜ Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Çilek Kokusu Adaylık
2. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Komedi Dizisi Kadın Oyuncu No 309 Adaylık
2017 1. Müzikonair Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
Gelişim Üniversitesi 6. Medya Ödülleri Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
2018 45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu Erkenci Kuş Kazandı
Medya Ve Sanat Ödülleri[14] En İyi Dizi Çifti (Can Yaman ile birlikte) Kazandı
2019 19. İnternet Medyası Yılın En İyileri[15] En İyi Dizi Çifti (Can Yaman ile birlikte) Kazandı
Murex D'or Ödülleri[10] Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu Kazandı
Türkiye Gençlik Ödülleri[16] En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
Quality Ödülleri[17] En Quality Kadın Oyuncu Kazandı
2020 Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Doğduğun Ev Kaderindir Adaylık

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "- Ailem Bulgaristan göçmeni olduğu için çocukluğumdan beri müziğe yatkınlığım vardı". 25 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2020. 
  2. ^ https://youtu.be/NP1zDpfy-2s (Ya anneannem Bulgaristan göçmeni)
  3. ^ İzzet Çapa (2 Nisan 2014). "Şöhret ailemizi dağıttı". Hürriyet. 31 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ Efes Kızları 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Heygirl 24 Kasım 2015
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2019. 
  6. ^ Mustafa Sandal - Ateş Et Ve Unut 5 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Youtube, 25 Ekim 2015
  7. ^ "Bengü'nün klibinde Demet Özdemir sürprizi". Mynet.com. 9 Mart 2016. 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2016. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019. 
  10. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 3 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2019. 
  11. ^ "Pegasus Havayolları Uçuş Güvenliği Eğitim Videosu". 25 Ekim 2015. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2015. 
  12. ^ "FreshCo". 23 Haziran 2015. 17 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2016. 
  13. ^ "Demet Özdemir Garnie". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2019. 
  16. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2020. 
  17. ^ https://www.magazinmax.com/odul-torenine-demet-ozdemir-ve-can-yaman-damgasi [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılarDüzenle