Aras Bulut İynemli

Türk oyuncu

Aras Bulut İynemli (d. 25 Ağustos 1990, İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Aras Bulut İynemli
Aras Bulut İynemli (cropped).jpg
Aras Bulut İynemli, 2014
Doğum 25 Ağustos 1990 (1990-08-25) (32 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2009-günümüz
Akraba Miray Daner (kuzeni)[1]

EğitimDüzenle

Ağabeyi tiyatrocu, ablası da ses sanatçısı olan Aras Bulut İynemli, Beşiktaş Anadolu Lisesi mezunudur ve İstanbul Teknik Üniversitesinde Uçak Mühendisliği okumuştur. [2]

KariyerDüzenle

Patos reklamında da oynayan İynemli, başka bir reklam filminde İtalyan futbolcuyu canlandırırken yönetmen Zeynep Günay Tan'ın dikkatini çekmiş, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin deneme çekimlerine çağrılmış ve deneme çekimlerinde başarılı olmuştur. Aras Bulut İynemli, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Mete Akarsu karakterini canlandırdı. Bu dizide senaryo gereği ilerleyen bölümlerde müzisyen olmuş ve İyi Düşün Taşın şarkısını coverlamış ve yeni şarkılar bestelemiştir.

2012 yılında çekimleri tamamlanan, 2013 Mart ayında Türkiye'de gösterime giren Mahmut ile Meryem filminin başrolüdür.

2013 yılında Çağan Irmak tarafından keşfedilmiş ve Deniz Celiloğlu ile "Tamam mıyız?" adlı filmde başrol oynamıştır. Eleştirmenler tarafından canlandırdığı engelli İhsan karakteri ve oyunculuğu beğenilmiştir. 2013-2014 yılları arasında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şehzade Bayezid olarak rol almıştır.

Maral: En Güzel Hikayem, yapımcılığını Acun Medya'nın üstlendiği, başrollerini Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli'nin paylaştığı, TV8'in ilk iç yapımlar dizisidir. Dizinin ilk bölümü 5 Mart tarihinde seyircilere sunulmuştur. 21 Mayıs'ta sezon finali yapmıştır. 2016-2017 yılları arasında Show TV'de yayımlanan İçerde adlı dizide Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Bu dizide Mert Karadağ/Umut Yılmaz karakterlerini canlandırmıştır.

2017-2021 yıllarında Çukur adlı dizide Yamaç Koçovalı adlı başrol karakteri canlandırmıştır. 2019 yılında 7. Koğuştaki Mucize adlı sinema filminde ''Memo'' karakterini canlandırmıştır.

Disney+ için çekilen ve 2023 yılında yayımlanacak olan Atatürk dizisinde başrol oyunculuğu yapacak.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2009 Arka Sokaklar Şeref Konuk oyuncu Kanal D
2010-2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki Mete Akarsu Yardımcı oyuncu
2012 Beyaz Show Kendisi Konuk
2013-2014 Muhteşem Yüzyıl Şehzade Bayezid Yardımcı oyuncu Star TV
2015 Maral: En Güzel Hikayem Sarp Altan Başrol oyuncusu TV8
3 Adam Kendisi Konuk
O Ses Türkiye Yılbaşı Özel
2016-2017 İçerde Umut Yılmaz / Mert Karadağ Başrol oyuncusu Show TV
2017-2021 Çukur Yamaç Koçovalı
2019 Çarpışma Konuk oyuncu
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
2023 Atatürk Mustafa Kemal Atatürk Başrol oyuncusu Disney+
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2013 Mahmut ile Meryem Mahmut Başrol oyuncusu
Tamam mıyız? İhsan
2017 Martıların Efendisi Ateş Konuk oyuncu
2019 7. Koğuştaki Mucize Memo Başrol oyuncusu
Reklam
Yıl Şirket Rol
2010 Sprite Kendisi
GNC Turkcell
Patos Beren Saat ile
2017 Defacto Hande Erçel ile
2018 Aslı Enver ile
2019 Fiat Egea Kendisi
2020-günümüz Vodafone
2022 Disney+

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Ödülleri ve Adaylıkları
Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2011 Antalya Televizyon Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Öyle Bir Geçer Zaman ki Kazandı
TelevizyonDizisi.com (En İyiler) Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kazandı[3]
2014 Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Ödülleri Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü Tamam mıyız? Kazandı
2016 7. İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu İçerde Adaylık
2017 5. Bilkent Tv Ödülleri En İyi Erkek Drama Oyuncusu Adaylık
1. Müzikonair Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
24. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
6. TURKMSIC Yılın En'leri Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Adaylık
12. İTÜ Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri Epgik Özel İçimizden Biri Ödülü Kazandı
8. KTÜ Medya Ödülleri En Beğenilen Erkek Oyuncu Adaylık
11. GSÜ EN Ödülleri En İyi Erkek Dizi/Sinema Oyuncusu Adaylık
1. Türkiye Çocuk Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
Yeditepe Üniversitesi 5. Dilek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı[4]
Okan Üniversitesi Yılın En'leri Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Kazandı
44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
2018 Yeditepe Üniversitesi 6. Dilek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Çukur Kazandı[5]
MGD 23. Altın Objektif Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
Vefa Lisesi 13. Geleneksel Kemal Sunal Kültür - Sanat Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Kazandı
9. Quality of Magazine Dergisi Ödülleri En Quality Erkek Oyuncu Kazandı
İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
En İyi Dizi Çifti (Sena/Yamaç) Adaylık
GQ Men Of The Year Ödülleri Yılın Erkek Oyuncusu Kazandı
2019 7. Bilkent TV Ödülleri En İyi Dram Erkek Oyuncu Kazandı
Magazinn.com Ödülleri En İyi Aksiyon Dizisi Erkek Oyuncu Kazandı
7. Elle Stil Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Efsun/Yamaç) Adaylık
2020 8. Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Sinema Erkek Oyuncusu 7. Koğuştaki Mucize Kazandı
Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek Ödülleri En İyi Erkek Sinema Oyuncusu Kazandı
14. EN Ödülleri En İyi Erkek Dizi / Film Oyuncusu Çukur Kazandı
6. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Sinema Erkek Oyuncusu 7. Koğuştaki Mucize Kazandı
2021 47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Çukur Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Efsun/Yamaç) Adaylık
2022 4. İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Beğenilen Erkek Reklam Yüzü Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Aras Bulut İynemli ile Miray Daner'in kuzeni oldukları ortaya çıktı!". Akşam.com. 9 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2021. 
  2. ^ "Aras Bulut İynemli hakkında ortaya çıkan son detay herkesi şaşırttı". CNN TÜRK. 19 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2022. 
  3. ^ "Aras Bulut İynemli En İyiler Plaketini Teslim Aldı". TelevizyonDizisi.com. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2013. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle