Çağatay Ulusoy

Türk model, dizi ve sinema oyuncusu

Çağatay Ulusoy (23 Eylül 1990, İstanbul),[1] Türk oyuncu ve modeldir.

Çağatay Ulusoy
CagatayUlusoy.jpg
Doğum 23 Eylül 1990 (1990-09-23) (30 yaşında)
İstanbul
Milliyet  Türkiye
Meslek Aktör, model
Etkin yıllar 2009-günümüz
Ödüller Best Model of Turkey 2010 Birincisi
Altın Kelebek En İyi Erkek Oyuncu (2015)
Resmî site cagatayulusoy.com.tr

BiyografiDüzenle

Anne tarafından Boşnak, baba tarafından Bulgaristan göçmeni kökenli bir aileye doğdu.[2] 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu.[3] Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri [4] Bölümünde tamamlamış ve aynı zamanda Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri almaya başlamıştır.[5]

İlk rolü 2011'de Show TV'de yayınlanan Adını Feriha Koydum dizisindeki ''Emir Sarrafoğlu'' karakteridir. Dizi 2 sezon boyunca 67 bölüm olarak yayınlanmıştır. Diziye devam ederken 2011'de Anadolu Kartalları filminde de önemli bir rol oynamıştır. yapmıştır. Filmde ''Üsteğmen Ahmet Onur'' karakterini canlandırmış ve bu rolüyle de büyük beğeni toplamıştır. Film 1.195.129 kişilik gişe yapmıştır.[6]

Başrol oyuncusu Hazal Kaya'nın Adını Feriha Koydum'dan ayrılması ve Feriha karakterinin ölmesiyle dizi yeni sezonda ''Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu'' adıyla sezona ekibe yeni dâhil olan oyuncularla başlamıştır. Birkaç bölüm devam eden gelen eleştiriler nedeniyle yine isim değiştirip sadece ''Emir'in Yolu'' adıyla yayın hayatına devam etmiştir. Bu defa dizinin Adını Feriha Koydum dizisi ile bir bağlantısı kalmamış ve konu tamamen değişmiştir. Toplam 13 bölüm sürmüştür.

Ay Yapım'ın yaptığı, senaryosunu Ece Yörenç'in yazdığı ve 2013-2015 yılları arasında Star TV'de yayınlanmış olan Amerikan dizisi The O.C'nin yerli uyarlaması Medcezir dizisinde başrol oynadı. Dizi reyting rekorları kırmış ve 2 sezon boyunca 77 bölüm olarak yayınlanmıştır. Dizide Çağatay Ulusoy'a Serenay Sarıkaya eşlik etmiştir.[7] 2015 yılında Leyla Lydia Tuğutlu ile Delibal adlı filmde rol almıştır. Film 1.465.092 kişilik gişe yapmıştır.

2016'da Colin's markasının reklam yüzü olan Ulusoy Bize Uyar adlı reklam filminde Victoria Secret mankenlerinden Taylor Marie Hill ile birlikte yer almıştır.[8] Yapımcılığını Ay Yapım'ın yaptığı, Show TV'de 2016 - 2017 yılları arasında yayımlanan, reyting rekorları kıran İçerde dizisinde 39 bölüm Sarp Yılmaz karakterini canlandırdıktan sonra 2018-2020 yılları arasında da Netflix'te 4 sezon, 32 bölüm boyunca yayımlanan ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız'ın başrol karakteri olan Hakan Demir rolünü üstlendi.

2021 yılında BluTv yapımı Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı isimli dizide rol alacaktır. Aynı zamanda Netflix'te yayınlanacak olan Kâğıttan Hayatlar isimli filmde başrol oynamaktadır.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2011 Anadolu Kartalları Ahmet Onur Başrol
2010 Paranoya Kendisi Kısa Film
2015 Delibal Barış Ayaz Başrol[9]
2021 Kağıttan Hayatlar[10] Mehmet Başrol / Netflix
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2011-2012 Adını Feriha Koydum Emir Sarrafoğlu Başrol / Show TV
2012 Emir'in Yolu
2013-2015 Medcezir Yaman Koper Başrol / Star TV
2016-2017 İçerde Sarp Yılmaz Başrol / Show TV
2020 Menajerimi Ara Kendisi Konuk oyuncu
Dijital
Yıl Adı Rol Notlar
2018-2020 Hakan: Muhafız Hakan Demir / Muhafız Başrol / Netflix
2021- Yeşilçam Semih Ateş Başrol / BluTv
Reklam
Yıl Şirket Ürün Kaynak
2016 Colin's Kıyafet / Jeans [11]
Yönetmen
Yıl Adı Tür Notlar
2021 Birdie Kısa Film Yönetmen / Senarist[12]

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2010 Best Model of Turkey - Kazandı
2011 ATV Prestij Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Kazandı
Magazinci.com Yılın En İyileri Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
2013 Oyuncular Sitesi - Yeni Sezon Prestij Anketler En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
19. Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın TV Erkek Oyuncusu Kazandı
2014 5. Elle Stil Ödülleri Yılın En Stil Sahibi Erkek Oyuncusu Medcezir Kazandı
5. Quality of Magazine Dergisi Ödülleri En Quality Erkek Oyuncu Kazandı
Seul Uluslararası Drama Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
Ayaklı Gazete Tv Yıldızları Ödülleri En İyi Drama Erkek Oyuncusu Kazandı
Karadeniz Teknik Üniversitesi Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
Schwarzkopf Professional Ödülleri Yılın Fenomeni Kazandı
2015 Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
Arel Üniversitesi 4. Medya Ödülleri En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu Kazandı
MGD 21. Altın Objektif Ödülleri En İyi Drama Erkek Oyuncusu Kazandı
Ege Üniversitesi 4. Medya Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı[13]
2017 15. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri En Beğenilen Erkek Film Oyuncusu Delibal Kazandı [14]
5. Bilkent Tv Ödülleri En İyi Erkek Drama Oyuncusu İçerde Adaylık
1. Müzikonair Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
24. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
12. İTÜ Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri Yılın Erkek Dizi Oyuncusu Kazandı [15]
11. GSÜ EN Ödülleri En İyi Erkek Dizi/Sinema Oyuncusu Adaylık
1. Türkiye Çocuk Ödülleri En İyi Erkek Dizi Oyuncusu Adaylık
44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Melek & Sarp) Adaylık
2018 GQ Moty by Clear 2018 Ödülleri En İyi İnternet Dizi Oyuncusu Hakan: Muhafız Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Çağatay Ulusoy". Sinematürk. 8 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2011. 
  2. ^ "- Babam Bulgaristan göçmeni, annem Boşnak". 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2020. 
  3. ^ "Türkiye'nin En İyi Mankenleri Yeliz Mete ve Çağatay Ulusoy". MSN Türkiye. 18 Ekim 2010. 22 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2011. 
  4. ^ "Ünlü Orman Fakülteliler". Ormantik.com. 25 Aralık 2012. 6 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2012. 
  5. ^ "Benim hayatım bir gecede değişti". Sabah. 30 Mayıs 2011. 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2011. 
  6. ^ "Anadolu Kartalları". Box Office Türkiye. 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2021. 
  7. ^ "Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya "Medcezir" İsimli Dizide Buluşuyor". Televizyondizisi.com. 18 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2013. 
  8. ^ "Çağatay Ulusoy ve Taylor Hill aynı reklamda". CNN Türk. 15 Nisan 2016. 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2016. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2015. 
  10. ^ "Paper Lives | Netflix Official Site". www.netflix.com (İngilizce). 13 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2021. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2016. 
  12. ^ "2021 Oxford Film Festival". 2021oxff.eventive.org. 18 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2021. 
  13. ^ "Hürriyet'in gurur günü". Hürriyet. 1 Mart 2015. 12 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2015. 
  14. ^ Yılın Yıldızları [@yilinyildizlari] (13 Ocak 2017). "Yılın En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu seçilen ve törene katılamayan Çağatay Ulusoy'dan mesaj var! #yilinyildizlari @cagatayulusoyy t.co/6IEpWIPzTs" (Tweet). Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020Twitter vasıtasıyla. 
  15. ^ İTÜ EPGİK [@Epgik] (8 Ocak 2017). "2016'nın 'En'leri Belirlendi! İTÜ Medya, Sanat ve Spor Ödülleri 16 Şubat'ta İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisinde! #itumsso #epgik t.co/F68Po6w2S5" (Tweet). Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020Twitter vasıtasıyla. 

Dış bağlantılarDüzenle