Hande Erçel

Türk oyuncu ve model

Hande Erçel (d. 24 Kasım 1993, Bandırma[1]), Türk oyuncu ve model.

Hande Erçel
Doğum 24 Kasım 1993 (1993-11-24) (28 yaşında)
Bandırma, Balıkesir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Vatandaşlık Türkiye
Meslek Oyuncu, Model
Etkin yıllar 2012-günümüz
Boy 1,75 (m)
Resmî site handeercel.com.tr

BiyografiDüzenle

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde eğitim almıştır.[1] 2012'de Azerbaycan'da yapılan güzellik yarışmasına katılmış ve ikinci olmuştur.[2]

2015-2016 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Güneşin Kızları adlı dizide Selin Yılmaz Mertoğlu karakterini canlandırmıştır.[1] Daha sonra 2016-2017 yılları arasında Show TV'de yayımlanan Aşk Laftan Anlamaz adlı dizide canlandırdığı Hayat Uzun karakterini canlandırdı. Bu dizideki çalışmasıyla En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Altın Kelebek Ödülü‘nü kazandı. [3]

2019-2020 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Azize adlı dizide Azize Aksu Günay karakterine hayat verdi. 2020-2021 yılları arasında ise FOX'ta yayımlanan Sen Çal Kapımı dizisinde Eda Yıldız karakterine hayat verdi.[4] Dizi 52. bölümü ile final yaparak sona erdi.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2013 Tatar Ramazan Berrak Dikkaya Yardımcı oyuncu atv
Çalıkuşu Zahide Yardımcı oyuncu Kanal D
2014 Çılgın Dersane Üniversitede Meryem Başrol oyuncusu Show TV
2015 Hayat Ağacı Selen Karahanlı Başrol oyuncusu TRT 1
2015-2016 Güneşin Kızları Selin Yılmaz Mertoğlu Başrol oyuncusu Kanal D
2016-2017 Aşk Laftan Anlamaz Hayat Uzun Sarsılmaz Başrol oyuncusu Show TV
2017-2018 Siyah İnci Hazal Başrol oyuncusu Star TV
2019 Halka Müjde Akay Başrol oyuncusu TRT 1
2019 Azize Azize Günay Başrol oyuncusu Kanal D
2020-2021 Sen Çal Kapımı Eda Yıldız Bolat Başrol oyuncusu FOX
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2021 Mest-i Aşk Kimya Hatun Başrol oyuncusu
Reklam
Yıl Yapım Rol Notlar
2016 Nike Kendisi Başrol oyuncusu
2017 Defacto
2020 Turkcell
2021-2022 Signal
Mavi
2022- Atasay

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2012 Miss Civilization of Turkey Birincilik Kazandı[5]
Miss Civilization of The World İkincilik Kazandı[5][6]
2015 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Pantene Yıldızı Parlayanlar Güneşin Kızları Kazandı
En İyi Dizi Çifti (Hande & Tolga) Adaylık
2016 7. KTÜ Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu Kazandı[7]
23. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı[8]
43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Aşk Laftan Anlamaz Adaylık
7. İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Adaylık
2. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
2017 1. Müzikonair Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
Yeditepe Üniversitesi 5. Dilek Ödülleri En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Kazandı[9]
1. Türkiye Çocuk Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Adaylık
3. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu [10] Kazandı
44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi & Komedi Kadın Oyuncusu Kazandı
2018 Marketing Türkiye The One Ödülleri Kişisel Marka Kadın Ödülü Siyah İnci Kazandı
4. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
2019 5. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
2021 Golden Wings Dijital İçerik Ödülleri Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Sen Çal Kapımı Kazandı
Güzel Awards En İyi Dizi Çifti Kazandı
En İyi Kadın Oyuncu Kazandı
10. KTÜ Medya Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Hande & Kerem) Kazandı
İstanbul Üniversitesi 7. Altın 61 Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Hande & Kerem) Kazandı
9. Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Hande & Kerem) Kazandı
En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu Kazandı
47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Hande & Kerem) Kazandı
En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncu Adaylık
2022 Kansersiz Yaşam Derneği 'Kahramanım Ol' Dijital Kadın Ödülleri Yılın En İyi Dijital Kadın Yardım Projesi Kazandı
7. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
En İyi Dizi Çifti (Hande & Kerem) Adaylık

Kişisel hayatDüzenle

Kaya Erçel ve Aylin Erçel'in kızı ve Gamze Erçel'in kız kardeşidir.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c "Hande Erçel - Oyuncular - Güneşin Kızları". kanald.com.tr. 21 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2016. 
  3. ^ 44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'ni kimler kazandı? İşte kazananlar listesi, hurriyet.com.tr, 11 Aralık 2017, 18 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 7 Kasım 2021 
  4. ^ "Sen Çal Kapımı filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Sen Çal Kapımı filmi nerede çekiliyor?". Milliyet. 10 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 
  5. ^ a b "Hande Erçel'e sürpriz teklif". Mynet.com. 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 
  6. ^ Setaç Virancık (13 Şubat 2016). "Hande Erçel: Korku denen duygu bana zıt". hurriyet.com.tr. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2016. 23 yaşındaki Erçel, 2012 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Miss Civilization of the World yarışmasında 2’nci oldu. 
  7. ^ "KTÜ TV". ktu.edu.tr. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2016. 
  8. ^ "23. İTÜ EMÖS BaşArı Ödülleri Sahipleri ile Buluşuyor!". kralmuzik.com.tr. 18 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2016. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2017. 
  10. ^ ""Türkiye Gençlik Ödülleri" bugün sahiplerini buluyor". milliyet.com.tr. 16 Mayıs 2017. 17 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle