Burak Sağyaşar

Türk yapımcı ve eski oyuncu

Burak Sağyaşar (d. 29 Ekim 1987, Adana), Türk yapımcı ve eski oyuncu.

Burak Sağyaşar
Doğum 29 Ekim 1987 (1987-10-29) (35 yaşında)
Adana, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2006-günümüz
Evlilik
Hatice Şendil (e. 2015)
[1]
Çocuk(lar) 1
Ebeveyn(ler) Nilgün Sağyaşar
Cemal Sağyaşar

29 Ekim 1987'de Adana'da doğmuştur.[2] Lyceé de Piyer Loti'den mezun olduktan sonra Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne giren Sağyaşar, eğitimini hâlen Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde sürdürmektedir. Oyunculuk hayatına annesi Nilgün Sağyaşar'ın yapımcısı olduğu Yemin dizisi ile başlamıştır. En iyi bilinen rolü Küçük Kadınlar dizisinde "Utku Deviren" rolüdür.

HayatıDüzenle

Kariyer öncesiDüzenle

Burak Sağyaşar, 29 Ekim 1987'de ailenin tek çocuğu olarak Adana'da dünyaya geldi. Ankara’da büyüdü ve bir yandan lise eğitimini Lycée Charles De Gaulle'de görürken, bir yandan da amatör tiyatro ve müzik çalışmalarına devam etti.

Lise yılları boyunca tiyatroyla ilgilendi ve en ciddi tiyatro deneyimini ekip olarak Kanada'da 800 kişilik bir salonda sahne alarak edindi. Yaptığı çalışmalar sonucunda Liselerarası En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Bir amatör alternatif rock grubu olan Roulette, perküsyon aletlerinin çoğunu çalabilen Burak Sağyaşar'ın bir dönem bateristliğini yaptığı gruptu. Lise son sınıfa geçtiğindeyse ailesiyle beraber İstanbul'a taşındı ve lise eğitimini Lycée Français Pierre Loti'de tamamladı.

İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere üç dil bilen Burak Sağyaşar, eğitimini hâlen Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde sürdürmektedir.[kaynak belirtilmeli] 31 Mayıs 2015 tarihinde oyuncu Hatice Şendil ile evlendi. Can isminde bir oğlu vardır.

Yapımcı olarakDüzenle

Projeler
Yıl Yapım Notlar
2014 Hayat Ağacı Yapımcı
2016 Yüksek Sosyete Yapımcı
2016-2017 Aşk Laftan Anlamaz Yapımcı
2016-2017 Umuda Kelepçe Vurulmaz Yapımcı
2017 Yüz Yüze Yapımcı
2018-2022 Bir Zamanlar Çukurova Yapımcı
2017-2019 Söz Yapımcı
2018-2019 Gülperi Yapımcı
2019 Leke Yapımcı
2020 Yarım Kalan Aşklar Yapımcı
Şeref Sözü Yapımcı
2021 Maraşlı Yapımcı
2021 Öğrenci Evi Yapımcı
2021- Teşkilat Yapımcı
2022- Aldatmak Yapımcı
2023- Şahmaran Yapımcı

FilmografisiDüzenle

Diziler
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Yalancı Yarim - Konuk oyuncu
2007-2008 Yemin Mahir Yardımcı oyuncu
2008-2010 Küçük Kadınlar Utku Deviren Yardımcı oyuncu
2010-2011 Karadağlar Selahattin Karadağ Yardımcı oyuncu
2012 Budala - Türkçe seslendirme
Sudan Bıkmış Balıklar Selim Tunçalp Başrol oyuncusu
2014 Muhteşem Yüzyıl Hekim Pedro Yardımcı oyuncu
Saklı Kalan Ömer Yardımcı oyuncu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Hatice Şendil ile Burak Sağyaşar evlendi". 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2015. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle