Atletizmde Avrupa rekorları listesi

Vikimedya liste maddesi

Atletizmde Avrupa rekorları listesi, atletizm branşlarında Avrupa ülkeleri adına yarışan sporcular tarafından kaydedilmiş ve Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından onaylanmış en iyi dereceleri içerir.

Açık havaDüzenle

ErkeklerDüzenle

Disiplin Derece Atlet Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak Video
100 m 9.86 (+0,6 m/s) Francis Obikwelu   Portekiz 22 Ağustos 2004 Olimpiyat Oyunları   Atina [1]
9.86 (+1,3 m/s) Jimmy Vicaut   Fransa 4 Temmuz 2015 Meeting Areva   Saint-Denis [2]
9.86 (+1,8 m/s) 7 Haziran 2016 Pro Athlé Tour   Montreuil [3]
200 m 19.72 A (+1,8 m/s) Pietro Mennea   İtalya 12 Eylül 1979 Üniversite Oyunları   Meksiko [1]
400 m 44.33 Thomas Schönlebe   Doğu Almanya 3 Eylül 1987 Dünya Şampiyonası   Roma
800 m 1:41.11 Wilson Kipketer   Danimarka 24 Ağustos 1997   Köln
1000 m 2:12.18 Sebastian Coe   Büyük Britanya 11 Temmuz 1981 Bislett Oyunları   Oslo
1500 m 3:28.61 Mo Farah   Büyük Britanya 19 Temmuz 2013 Herculis   Fontvieille [4]
1 mil 3:46.32 Steve Cram   Büyük Britanya 27 Temmuz 1985 Bislett Oyunları   Oslo
2000 m 4:51.39 Steve Cram   Büyük Britanya 4 Ağustos 1985   Budapeşte
3000 m 7:26.62 Mohammed Mourhit   Belçika 18 Ağustos 2000 Herculis   Fontvieille
2 mil 8:07.85 Mo Farah   Büyük Britanya 24 Ağustos 2014 Britanya Grand Prix   Birmingham [5]
5000 m 12:49.71 Mohammed Mourhit   Belçika 25 Ağustos 2000 Memorial Van Damme   Brüksel
5 km (yol) 13:29 Julien Wanders    İsviçre 7 Şubat 2019 5 km Herculis   Monako [6]
10000 m 26:46.57 Mo Farah   Büyük Britanya 3 Haziran 2011 Prefontaine Classic   Eugene [7][8][9] [2]
10 km (yol) 27:25 Julien Wanders    İsviçre 30 Aralık 2018 Corrida Pedestre Internationale de Houilles   Paris, Fransa [10]
15 km (yol) 41:56+ Julien Wanders    İsviçre 8 Şubat 2019 RH Yarı Maratonu   Resü'l-Hayme, BAE [11]
20.000 m (pist) 57:18.4 Dionisio Castro   Portekiz 31 Mart 1990   La Flèche
20 km (yol) 56:03+ Julien Wanders    İsviçre 8 Şubat 2019 RH Yarı Maratonu   Resü'l-Hayme, BAE [11]
Yarı maraton 59:13 Julien Wanders    İsviçre 8 Şubat 2019 RH Yarı Maratonu   Resü'l-Hayme, BAE [11]
1 saat 20944 m Jos Hermens   Hollanda 1 Mayıs 1976   Arnhem
25.000 m (pist) 1:13:57.6 Stéphane Franke   Almanya 30 Mart 1999   Walnut
25 km (yol) 1:14:20+ James Theuri   Fransa 5 Nisan 2009 Paris Maratonu   Paris
1:14:19 # Hugh Jones   Büyük Britanya 10 Nisan 1982   Paderborn
1:13:30+ a # Steve Jones   Büyük Britanya 20 Ağustos 1985 Şikago Maratonu   Chicago
30.000 m (pist) 1:31.30.4 James Alder   Birleşik Krallık 5 Eylül 1970   Londra
30 km (yol) 1:28:40+ a # Steve Jones   Büyük Britanya 20 Ekim 1985 Şikago Maratonu   Chicago
1:29:00+ a # António Pinto   Portekiz 14 Nisan 2002 Londra Maratonu   Londra
1:30:08+ # Julio Rey   İspanya 24 Nisan 2005 Hamburg Maratonu   Hamburg
Maraton 2:05:11 Mo Farah   Birleşik Krallık 7 October 2018 Şikago Maratonu   Şikago, ABD [12]
100 km (yol) 6:15:30 # Jean-Pierre Praet   Belçika 23 Haziran 1989   Torhout
6:18:24 Mario Ardemagni   İtalya 11 Eylül 2004   Winschoten
3000 m hendekli 8:00.09 Mahiedine Mekhissi Benabbad   Fransa 6 Temmuz 2013 Meeting Areva   Saint-Denis [13]
110 m engelli 12.91 (+0,5 m/s) Colin Jackson   Birleşik Krallık 20 Ağustos 1993 Dünya Şampiyonası   Stuttgart
400 m engelli 46.92 Karsten Warholm   Norveç 29 Ağustos 2019 Elmas Lig   Zürih, İsviçre [14]
Yüksek atlama 2,42 m Patrik Sjöberg   İsveç 30 Haziran 1987   Stockholm
Sırıkla atlama 6,14 m A Sergey Bubka   Ukrayna 31 Temmuz 1994   Sestriere
Uzun atlama 8,86 m A (+1,9 m/s) Robert Emmiyan   Sovyetler Birliği 22 Mayıs 1987   Tsakhkadzor
Üç adım atlama 18,29 m (+1,3 m/s) Jonathan Edwards   Birleşik Krallık 7 Ağustos 1995 Dünya Şampiyonası   Göteborg [15] [3]
Gülle atma 23,06 m Ulf Timmermann   Doğu Almanya 22 Mayıs 1988   Hanya [4]
Disk atma 74,08 m Jürgen Schult   Doğu Almanya 6 Haziran 1986   Neubrandenburg [5]
Çekiç atma 86,74 m Yuriy Sedykh   Sovyetler Birliği 30 Ağustos 1986 Avrupa Şampiyonası   Stuttgart
Cirit atma 98,48 m (Mevcut tip) Jan Železný   Çekya 25 Mayıs 1996   Jena [6]
104,80 m (Eski tip) Uwe Hohn   Doğu Almanya 20 Temmuz 1984   Doğu Berlin [7]
Dekatlon 9126 puan Kevin Mayer   Fransa 15-16 Eylül 2018 Décastar   Talence, Fransa [16]
10.55 (+0,3 m/s) (100 m), 7,80 m (+1,9 m/s) (uzun atlama), 16,00 m (gülle), 2,05 m (yüksek atlama), 48.42 (400 m) /
13.75 (110 m eng.), 50,54 m (disk), 5,45 m (sırık), 71,90 m (cirit), 4:36.11 (1500 m)
10000 m yürüyüş (pist) 37:53:09 Francisco Javier Fernández   İspanya 27 Temmuz 2008   Santa Cruz de Tenerife
10 km yürüyüş (yol) 37:11 Roman Rasskasov   Rusya 28 Mayıs 2000   Saransk [17]
20000 m yürüyüş (pist) 1:18:35.2 Stefan Johansson   İsveç 15 Mayıs 1992   Bergen
20 km yürüyüş (yol) 1:16:43 X Sergey Morozov   Rusya 8 Haziran 2008   Saransk
1:17:16 Vladimir Kanaykin   Rusya 29 Eylül 2007   Saransk
2 saat yürüyüş (pist) 29572 m + Maurizio Damilano   İtalya 3 Ekim 1992   Cuneo
30000 m yürüyüş (pist) 2:01:44.1 Maurizio Damilano   İtalya 3 Ekim 1992   Cuneo
50000 m yürüyüş (pist) 3:35:27.20 Yohann Diniz   Fransa 12 Mart 2011   Reims [18]
50 km yürüyüş (yol) 3:32:33 Yohann Diniz   Fransa 15 Ağustos 2014 Avrupa Şampiyonası   Zürih [19]
4x100 bayrak 37.36 Adam Gemili
Zharnel Hughes
Richard Kilty
Nethaneel Mitchell-Blake
  Birleşik Krallık 5 October 2019 Dünya Şampiyonası   Doha, Katar [20]
4x200 m bayrak 1:20.66 Christophe Lemaitre
Yannick Fonsat
Ben Bassaw
Ken Romain
  Fransa 24 Mayıs 2014 Dünya Bayrak Şampiyonası   Nassau [21]
4x400 m bayrak 2:56.60 Iwan Thomas
Jamie Baulch
Mark Richardson
Roger Black
  Birleşik Krallık 3 Ağustos 1996 Olimpiyat Oyunları   Atlanta
4x800 m bayrak 7:03.89 Peter Elliot
Garry Cook
Steve Cram
Sebastian Coe
  Birleşik Krallık 30 Ağustos 1982   Londra
4x1500 m bayrak 14:38.8 Thomas Wessinghage
Harald Hudak
Michael Lederer
Karl Fleschen
  Batı Almanya 17 Ağustos 1977   Köln

KadınlarDüzenle

 
100 metre rekortmeni Christine Arron, tüm zamanlarda Marion Jones, Florence Griffith-Joyner, Shelly-Ann Fraser-Pryce ve Carmelita Jeter'in ardından en hızlı isim oldu.
 
Paula Radcliffe uzun mesafe koşularında iki dünya ve dört Avrupa rekoru sahibidir.
 
Yelena İsinbayeva kendine ait sırıkla atlama rekorunu defalarca geliştirdi.
 
Barbora Špotáková cirit atmada önce ülke rekorunu, sonrasında ise Avrupa ve dünya rekorlarını kırmayı başardı.
Disiplin Derece Atlet Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak Video
100 m 10.73 (+2,0 m/s) Christine Arron   Fransa 19 Ağustos 1998   Budapeşte
200 m 21.71 (+0,7 m/s) Marita Koch   Doğu Almanya 10 Haziran 1979   Karl-Marx-Stadt
21.71 (+0,3 m/s) 21 Temmuz 1984   Potsdam
21.71 (+1,2 m/s) Heike Drechsler   Doğu Almanya 29 Haziran 1986   Jena
21.71 (-0,8 m/s) 29 Ağustos 1986   Stuttgart
400 m 47.60 Marita Koch   Doğu Almanya 6 Ekim 1985 Dünya Kupası   Canberra [8]
800 m 1:53.28 Jarmila Kratochvílová   Çekoslovakya 26 Temmuz 1983   Münih
1000 m 2:28.98 Svetlana Masterkova   Rusya 23 Ağustos 1996 Memorial Van Damme   Brüksel
1500 m 3:51.95 Sifan Hassan   Hollanda 5 October 2019 Dünya Şampiyonası   Doha, Katar [22]
1 mil 4:12.33 Sifan Hassan   Hollanda 12 Temmuz 2019 Elmas Lig   Fontvieille, Monako [23]
2000 m 5:25.36 Sonia O'Sullivan   İrlanda 8 Temmuz 1994   Edinburgh
3000 m 8:18.49 Sifan Hassan   Hollanda 30 June 2019 Prefontaine Classic   Stanford, ABD [24]
İki mil 9:17.40+ Paula Radcliffe   Birleşik Krallık 20 Haziran 2004 Avrupa Kupası   Bydgoszcz
5000 m 14:22.12 Sifan Hassan   Hollanda 21 Temmuz 2019 Elmas Lig   Londra, Birleşik Krallık [25]
5 km (yol) 14:44 Sifan Hassan   Hollanda 17 Şubat 2019 5 km Herculis   Monako [26]
10000 m 30:01.09 Paula Radcliffe   Birleşik Krallık 6 Ağustos 2002   Münih, Almanya
10 km (yol) 30:05 Lonah Chemtai Salpeter   İsrail 1 Eylül 2019 Tilburg 10 Mil Tilburg, Hollanda [27]
15 km (yol) 46:59+ Lornah Kiplagat   Hollanda 14 Ekim 2007 Dünya Yol Koşuları Şampiyonası   Udine
46:41+ a # Paula Radcliffe   Büyük Britanya 21 Eylül 2003   Newcastle-South Shields
1 saat 18084 m Silvana Cruciata   İtalya 4 Mayıs 1981   Roma
20000 m (pist) 1:06:55.5 Rosa Mota   Portekiz 14 Mayıs 1983   Lizbon
20 km (yol) 1:02:57+ Lornah Kiplagat   Hollanda 14 Ekim 2007 Dünya Yol Koşuları Şampiyonası   Udine
1:02:21+ a # est Paula Radcliffe   Büyük Britanya 21 Eylül 2003   Newcastle-South Shields
Yarı maraton 1:06:25 Lornah Kiplagat   Hollanda 14 Ekim 2007 Dünya Yol Koşuları Şampiyonası   Udine [9]
1:05:39.6 a # Paula Radcliffe   Büyük Britanya 21 Eylül 2003   Newcastle-South Shields
25000 m (pist) 1:28:22.6 Helena Javornik   Slovenya 19 Temmuz 2006   Maribor
25 km (yol) 1:21:31+ X # Constantina Diţă-Tomescu   Romanya 22 Ekim 2006 Şikago Maratonu   Chicago
1:22:08+ Liliya Şobukova   Rusya 9 Ekim 2011 Şikago Maratonu   Chicago [28]
1:20:36+ a # Paula Radcliffe   Büyük Britanya 13 Nisan 2003 Londra Maratonu   Londra
30000 m (pist) 1:47:05.6 Karolina Szabo   Macaristan 22 Nisan 1988   Budapeşte
30 km (yol) 1:37:27+ # Paula Radcliffe   Büyük Britanya 17 Nisan 2005 Londra Maratonu   Londra
1:38:23+ Liliya Şobukova   Rusya 9 Ekim 2011 Şikago Maratonu   Chicago [29]
1:36:36+ a # Paula Radcliffe   Büyük Britanya 13 Nisan 2003 Londra Maratonu   Londra
35 km (yol) 1:54:49+ Liliya Şobukova   Rusya 9 Ekim 2011 Şikago Maratonu   Chicago [29]
40 km (yol) 2:11:28+ Liliya Şobukova   Rusya 9 Ekim 2011 Şikago Maratonu   Chicago [29]
Maraton 2:15:25 Paula Radcliffe   Birleşik Krallık 13 Nisan 2003 Londra Maratonu   Londra
100 km 7:10:32 Tatyana Zhyrkova   Rusya 11 Eylül 2004   Winschoten
3000 m hendekli 8:58.81 Gulnara Samitova-Galkina   Rusya 17 Ağustos 2008 Olimpiyat Oyunları   Pekin
100 m engelli 12.21 (+0,7 m/s) Yordanka Donkova   Bulgaristan 20 Ağustos 1988   Eski Zağra
400 m engelli 52.34 Yuliya Peçonkina   Rusya 8 Ağustos 2003   Tula
Yüksek atlama 2,09 m Stefka Kostadinova   Bulgaristan 30 Ağustos 1987 Dünya Şampiyonası   Roma
Sırıkla atlama 5,06 m Yelena İsinbayeva   Rusya 28 Ağustos 2009 Weltklasse Zürich   Zürih
Uzun atlama 7,52 m (+1,4 m/s) Galina Çistyakova   Sovyetler Birliği 11 Haziran 1988   Leningrad
Üç adım atlama 15,50 m (+0,9 m/s) İnessa Kravets   Ukrayna 10 Ağustos 1995 Dünya Şampiyonası   Göteborg
Gülle atma 22,63 m Natalya Lisovskaya   Sovyetler Birliği 7 Haziran 1987   Moskova
Disk atma 76,80 m Gabriele Reinsch   Doğu Almanya 9 Temmuz 1988   Neubrandenburg
Çekiç atma 82,98 m Anita Włodarczyk   Polonya 28 Ağustos 2016 Skolimowska Memorial   Varşova [30]
Cirit atma 72,28 m
(Mevcut tip)
Barbora Špotáková   Çekya 13 Eylül 2008 Dünya Atletizm Finali   Stuttgart [31]
80,00 m (Eski tip) Petra Felke   Doğu Almanya 9 Eylül 1988   Potsdam [10]
Heptatlon 7032 puan Carolina Klüft   İsveç 25-26 Ağustos 2007 Dünya Şampiyonası   Osaka [32]
13.15 (+0,1 m/s) (100 m eng.), 1,95 m (yüksek atlama), 14,81 m (gülle atma), 23.38 (+0,3 m/s) (200 m) /
6,85 m (+1,0 m/s) (uzun atlama), 47,98 m (cirit), 2:12.56 (800 m)
5000 m yürüyüş (pist) 20:01.80 Eleonora Giorgi   İtalya 18 Mayıs 2014 İtalya Kulüpler Ligi   Misterbianco [33]
10000 m yürüyüş (pist) 41:56.23 Nadezhda Ryashkina   Sovyetler Birliği 24 Temmuz 1990   Seattle
10 km yürüyüş (yol) 41:04 Yelena Nikolayeva   Rusya 20 Nisan 1996   Soçi
20000 m yürüyüş (pist) 1:26:52.3 Olimpiada Ivanova   Rusya 6 Eylül 2001   Brisbane
20 km yürüyüş (yol) 1:24:47 Elmira Alembekova   Rusya 27 Şubat 2015 Rusya Yürüyüş Şampiyonası   Soçi [34]
4x100 m bayrak 41.37 Silke Gladisch
Sabine Rieger
Ingrid Auerswald
Marlies Göhr
  Doğu Almanya 6 Ekim 1985 Dünya Kupası   Canberra
4x200 m bayrak 1:28.15 Marlies Göhr
Romy Schneider-Müller
Bärbel Eckert-Wöckel
Marita Koch
  Doğu Almanya 9 Ağustos 1980   Jena
4x400 m bayrak 3:15.17 Tatyana Ledovskaya
Olga Nazarova
Mariya Pinigina
Olha Brizhina
  Sovyetler Birliği 1 Ekim 1988 Olimpiyat Oyunları   Seul
4x800 m bayrak 7:50.17 Nadejda Olizarenko
Lübov Gurina
Lüdmila Borisova
İrina Podyalovskaya
  Sovyetler Birliği 5 Ağustos 1984   Moskova

KarmaDüzenle

Disiplin Derece Atlet Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak
4x400 m bayrak 3:12.27 Rabah Yousif
Zoey Clark
Emily Diamond
Martyn Rooney
  Büyük Britanya 29 Eylül 2019 Dünya Şampiyonası   Doha, Katar [35]

SalonDüzenle

ErkeklerDüzenle

Disiplin Derece Atlet Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak Video
50 m 5.61 Manfred Kokot   Doğu Almanya 4 Şubat 1973   Doğu Berlin
5.61+ Jason Gardener   Birleşik Krallık 16 Şubat 2000   Madrid
60 m 6.42 Dwain Chambers   Birleşik Krallık 7 Mart 2009 Avrupa Şampiyonası   Torino [36] [11]
200 m 20.25 Linford Christie   Birleşik Krallık 19 Şubat 1995 Meeting Pas de Calais   Liévin
400 m 45.05 Thomas Schönlebe   Doğu Almanya 5 Şubat 1988   Sindelfingen
800 m 1:42.67 Wilson Kipketer   Danimarka 9 Mart 1997 Dünya Şampiyonası   Paris
1000 m 2:14.96 Wilson Kipketer   Danimarka 20 Şubat 2000 Aviva Indoor Grand Prix   Birmingham
1500 m 3:33.32 Andrés Manuel Díaz   İspanya 24 Şubat 1999   Pire
1 mil 3:49.78 Eamonn Coghlan   İrlanda 27 Şubat 1983   East Rutherford
3000 m 7:32.41 Sergio Sánchez   İspanya 13 Şubat 2010 Reunión Internacional Ciudad de Valencia   Valensiya [37]
5000 m 13:10.60 Mo Farah   Birleşik Krallık 19 Şubat 2011 Aviva Indoor Grand Prix   Birmingham [38][39]
50 m engelli 6.36+ Ladji Doucouré   Fransa 26 Şubat 2005 Meeting Pas de Calais   Liévin
60 m engelli 7.30 Colin Jackson   Birleşik Krallık 6 Mart 1994   Sindelfingen
Yüksek atlama 2,42 m Carlo Thränhardt   Batı Almanya 26 Şubat 1988   Batı Berlin
Sırıkla atlama 6,16 m Renaud Lavillenie   Fransa 15 Şubat 2014 Pole Vault Stars   Donetsk [40]
Uzun atlama 8,71 m Sebastian Bayer   Almanya 8 Mart 2009 Avrupa Şampiyonası   Torino [41] [12]
Üç adım atlama 17,92 m (2. atlayış) Teddy Tamgho   Fransa 6 Mart 2011 Avrupa Şampiyonası   Paris [42][43] [13]
17,92 m (4. atlayış)
Gülle atma 22.55 m Ulf Timmermann   Doğu Almanya 11 Şubat 1989   Senftenberg
Heptatlon 6438 pts Roman Šebrle   Çekya 6-7 Şubat 2004   Budapeşte
6.97 (60 m), 7.96 m (uzun atlama), 16.28 m (gülle), 2.11 m (yüksek atlama) /
7.95 (60 m eng.), 4.80 m (sırıkla atlama), 2:39.67 (1000 m)
5000 m yürüyüş 18:07.08 Mikhail Shchennikov   Rusya 14 Şubat 1995 Rusya Kış Şampiyonası   Moskova
4x200 m bayrak 1:22.11 Linford Christie
Darren Braithwaite
Ade Mafe
John Regis
  Birleşik Krallık 3 Mart 1991   Glasgow
4x400 m bayrak 3:02.87 Julien Watrin
Dylan Borlée
Jonathan Borlée
Kevin Borlée
  Belçika 8 Mart 2015 Avrupa Şampiyonası   Prag [44]
4x800 m bayrak 7:15.77 Roman Trubetskoy
Dmitriy Bukreyev
Dmitriy Bogdanov
Yuriy Borzakovskiy
  Rusya 10 Şubat 2008   Moskova

KadınlarDüzenle

 
Susanna Kallur 2008 yılında 60 metre engelli dünya rekorunu kırmıştı.
 
Kajsa Bergqvist'ın kırdığı salon yüksek atlama dünya rekoru on yıldan uzun süre boyunca geçilememişti.
 
Tatyana Lebedeva üç adım atlamada salon dünya rekorunun sahibidir.
Disiplin Derece Atlet Ülke Tarih Organizasyon Yer Kaynak Video
50 m 5.96+ İrina Privalova   Rusya 9 Şubat 1995   Madrid
60 m 6.92 İrina Privalova   Rusya 11 Şubat 1993   Madrid
9 Şubat 1995   Madrid
200 m 22.10 İrina Privalova   Rusya 19 Şubat 1995 Meeting Pas de Calais   Liévin
400 m 49.59 Jarmila Kratochvílová   Çekoslovakya 7 Mart 1982 Avrupa Şampiyonası   Milano
800 m 1:55.82 Jolanda Čeplak   Slovenya 3 Mart 2002 Avrupa Şampiyonası   Viyana
1000 m 2:32.16 Yuliya Chizhenko-Fomenko   Rusya 25 Ocak 2006 Rusya Kış Şampiyonası   Moskova
1500 m 3:58.28 Yelena Soboleva   Rusya 18 Şubat 2006   Moskova
3:57.71 X 9 Mart 2008 Dünya Şampiyonası   Valensiya [45]
1 mil 4:17.14 Doina Melinte   Romanya 9 Şubat 1990   East Rutherford
3000 m 8:27.86 Liliya Şobukova   Rusya 17 Şubat 2006   Moskova
5000 m 14:46.44 Alemitu Bekele   Türkiye 10 Şubat 2010 GE Galan   Stockholm [46]
50 m engelli 6.58 Cornelia Oschkenat   Doğu Almanya 20 Şubat 1988   Doğu Berlin
60 m engelli 7.68 Susanna Kallur   İsveç 10 Şubat 2008 BW-Bank Meeting   Karlsruhe [14]
Yüksek atlama 2,08 m Kajsa Bergqvist   İsveç 4 Şubat 2006 Hochsprung mit Musik   Arnstadt
Sırıkla atlama 5,01 m Yelena İsinbayeva   Rusya 23 Şubat 2012 XL Galan   Stockholm [47][48]
Uzun atlama 7,37 m Heike Drechsler   Doğu Almanya 13 Şubat 1988   Viyana
Üç adım atlama 15,36 m Tatyana Lebedeva   Rusya 6 Mart 2004 Dünya Şampiyonası   Budapeşte [49]
Gülle atma 22,50 m Helena Fibingerová   Çekoslovakya 19 Şubat 1977   Jablonec
Pentatlon 5013 puan Nataliya Dobrynska   Ukrayna 9 Mart 2012 Dünya Şampiyonası   İstanbul [50]
8.38 (60 m eng.), 1,84 m (yüksek atlama), 16,51 m (gülle), 6,57 m (uzun atlama), 2:11.15 (800 m)
3000 m yürüyüş 11:40.33 Claudia Stef   Romanya 30 Ocak 1999   Bükreş
11:35.34 # [51] Gillian O'Sullivan   İrlanda 15 Şubat 2003   Belfast
4x200 m bayrak 1:32.41 Yekaterina Kondratyeva
Irina Khabarova
Yuliya Peçonkina
Yuliya Guşçina
  Rusya 29 Ocak 2005 Aviva International Match   Glasgow
4x400 m bayrak 3:23.37 Yuliya Guşçina
Olga Kotlyarova
Olga Zaytseva
Olesya Krasnomovets
  Rusya 28 Ocak 2006 Aviva International Match   Glasgow
4x800 m bayrak 8:06.24 Aleksandra Bulanova
Yekaterina Martynova
Yelena Kofanova
Anna Balakşina
  Rusya 18 Şubat 2011 Rusya Şampiyonası   Moskova [52]

+ = daha uzun mesafeli bir yarışta kaydedilmiş geçiş derecesi
ht = elle tutulmuş zaman
A = yüksek rakımda kaydedilmiş derece
# = resmî olarak onaylanmamış derece
X = doping kontrolü yapılmadığından onaylanmamış derece
a = 260.28 nolu IAAF kuralına uygun yol
est = tahmini

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "100 Metres Results". IAAF. 22 Ağustos 2004. 25 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2010. 
  2. ^ "100m Results" (PDF). static.sportresult.com. 4 Temmuz 2015. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2015. 
  3. ^ Jon Mulkeen (7 Haziran 2016). "Vicaut equals European 100m record with 9.86 in Montreuil". IAAF. Erişim tarihi: 9 Haziran 2016. 
  4. ^ Mike Rowbottom (19 Temmuz 2013). "Seven world leads on magical night in Monaco – IAAF Diamond League". IAAF. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2013. 
  5. ^ "Two Miles Results". IAAF. 24 Ağustos 2014. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2014. 
  6. ^ Nicole Jeffery (17 Şubat 2019). "Wanders and Hassan set world 5km records in Monaco". IAAF. Erişim tarihi: 19 Şubat 2019. 
  7. ^ "Mo Farah sets a new British and European 10,000m record". www.bbc.co.uk. 3 Haziran 2010. Erişim tarihi: 4 Haziran 2010. 
  8. ^ Dave Martin (4 Haziran 2011). "Mosop rips apart World records for 25,000 and 30,000m in Eugene - Samsung Diamond League". IAAF. Erişim tarihi: 4 Haziran 2011. 
  9. ^ "10000 Metres Results". www.diamondleague-eugene.com. 3 Haziran 2011. 4 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2011. 
  10. ^ Quentin Guillon (30 Aralık 2018). "Wanders breaks European record at Houilles 10km". IAAF. Erişim tarihi: 30 Aralık 2018. 
  11. ^ a b c "Julien Wanders RAK Half Marathon 2019 Result". evochip.hu. 8 Şubat 2019. 12 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2019. 
  12. ^ Bob Ramsak (7 Ekim 2018). "Farah and Kosgei notch convincing Chicago Marathon victories". IAAF. Erişim tarihi: 15 Ekim 2018. 
  13. ^ "3000 Metres Steeplechase Results" (PDF). Samsung Diamond League. Omega Timing. 6 Temmuz 2013. 5 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2013. 
  14. ^ Bob Ramsak (29 Ağustos 2019). "Warholm sizzles 46.92 in Zurich - IAAF Diamond League". IAAF. 31 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2019. 
  15. ^ "Triple Jump Results". IAAF. 7 Ağustos 1995. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2011. 
  16. ^ Quentin Guillon (16 Eylül 2018). "Mayer breaks decathlon world record in Talence with 9126". IAAF. Erişim tarihi: 21 Eylül 2018. 
  17. ^ "All-time men's best 10 km road walk". www.alltime-athletics.com. 16 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2013. 
  18. ^ Paul Warburton (12 Mart 2011). "Rolling Stones and champagne accompany World 50,000m race walk track record for Diniz". IAAF. Erişim tarihi: 12 Mart 2011. 
  19. ^ "European Athletics Championships – Men's 50km Race Walk Results". European Athletics. 15 Ağustos 2014. 17 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2014. 
  20. ^ "4 x 100 Metres Relay Men − Final − Results" (PDF). IAAF. 5 Ekim 2019. 6 Ekim 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2019. 
  21. ^ "Men's 4x200m Relay Results". IAAF. 24 Mayıs 2014. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2014. 
  22. ^ "1500 Metres Women − Final − Results" (PDF). IAAF. 5 Ekim 2019. 6 Ekim 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2019. 
  23. ^ Mike Rowbottom (12 Temmuz 2019). "Hassan breaks world mile record in Monaco with 4:12.33 - IAAF Diamond League". IAAF. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2019. 
  24. ^ "3000m Results". flashresults.com. 30 Haziran 2019. 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2019. 
  25. ^ Bob Ramsak (21 Temmuz 2019). "Obiri and Fraser-Pryce shine in London - IAAF Diamond League". IAAF. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2019. 
  26. ^ Nicole Jeffery (17 Şubat 2019). "Wanders and Hassan set world 5km records in Monaco". IAAF. Erişim tarihi: 18 Şubat 2019. 
  27. ^ "Chemtai Salpeter smashes European 10km record with 30:05 in Tilburg". Avrupa Atletizm Birliği. 1 Eylül 2019. Erişim tarihi: 1 Eylül 2019. 
  28. ^ "Liliya Shobukhova Chicago Marathon 2011 Race Result". Chicago marathon. 9 Ekim 2011. Erişim tarihi: 14 Ekim 2011. 
  29. ^ a b c "Liliya Shobukhova Chicago Marathon 2011 Race Result". www.results.public.chicagomarathon.com. 9 Ekim 2011. Erişim tarihi: 14 Ekim 2011. 
  30. ^ "Wlodarczyk extends hammer world record in Warsaw". IAAF. 28 Ağustos 2016. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2016. 
  31. ^ "Javelin Throw Results" (PDF). IAAF. 13 Eylül 2008. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2009. 
  32. ^ "Heptathlon Results" (PDF). IAAF. 26 Ağustos 2007. 5 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2009. 
  33. ^ Alfons Juck; Keven Mangan (18 Mayıs 2014). "EME News May 18th". www.american-trackandfield.com. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2014. 
  34. ^ "Alembekova marcia record 1:24:47" (İtalyanca). FIDAL. 27 Şubat 2015. Erişim tarihi: 27 Şubat 2015. 
  35. ^ "4 x 400 Metres Relay Mixed − Final − Results" (PDF). IAAF. 29 Eylül 2019. 30 Eylül 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2019. 
  36. ^ "European Athletics Indoor Championships 2nd Day Result Book" (PDF). www.torino2009.org. 7 Mart 2009. Erişim tarihi: 2 Eylül 2009. 
  37. ^ "Sánchez clocks European Indoor 3000m record - Valencia Report". IAAF. 13 Şubat 2010. 24 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2010. 
  38. ^ "5000 Metres Results" (PDF). www.uka.org.uk. 19 Şubat 2011. 11 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2011. 
  39. ^ Matthew Brown (19 Şubat 2011). "Eight world leads, European 5000m record for Farah in Birmingham". IAAF. Erişim tarihi: 20 Şubat 2011. 
  40. ^ Phil Minshull (15 Şubat 2014). "Renaud Lavillenie sets pole vault world record of 6.16m in Donetsk - UPDATED". IAAF. Erişim tarihi: 16 Şubat 2014. 
  41. ^ "European Athletics Indoor Championships 2nd Day Result Book" (PDF). www.torino2009.org. 7 Mart 2009. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2009. 
  42. ^ "Triple Jump Results" (PDF). EAA. 6 Mart 2011. 5 Ekim 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2011. 
  43. ^ Bob Ramsak (6 Mart 2011). "Tamgho twice (!) triples 17.92m World record twice in Paris as European Indoor Champs conclude". IAAF. Erişim tarihi: 6 Mart 2011. 
  44. ^ "4x400m Relay Men - Final" (PDF). Avrupa Atletizm Birliği. 8 Mart 2015. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2015. 
  45. ^ "1500 Metres Results" (PDF). IAAF. 9 Mart 2008. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2012. 
  46. ^ Julin, A. Lennart (11 Şubat 2010). "Another blazing 5000m run by Defar - Stockholm report". IAAF. Erişim tarihi: 11 Şubat 2010. 
  47. ^ "XL Galan 2012 Complete Results". 23 Şubat 2012. 5 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2012. 
  48. ^ "Isinbayeva clears 5.01m World record in Stockholm!". IAAF. 23 Şubat 2012. Erişim tarihi: 24 Şubat 2012. 
  49. ^ "Triple Jump Results". IAAF. 6 Mart 2004. 25 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2010. 
  50. ^ "Pentathlon Results" (PDF). IAAF. 9 Mart 2012. 27 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  51. ^ uluslararası hakemler olmadan kaydedilmiş derece
  52. ^ "World indoor 4x800m record on home soil by Moscow team". EAA. 19 Şubat 2011. 11 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle