UEFA Avrupa Ligi finalleri listesi

Vikimedya liste maddesi

UEFA Avrupa Ligi, 1972'de UEFA Kupası adıyla başlayan bir futbol turnuvasıdır.[1] UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonra, Avrupa'daki kulüpler için en önemli ikinci futbol turnuvası olarak kabul edilmektedir. Kulüpler, kendi liglerinde ve kupa turnuvalarında gösterdikleri performanslarına göre organizasyona katılmaya hak kazanmaktadır. Turnuvanın ilk 25 yılında final, her iki finalistin sahasında birer maç oynanmak üzere iki ayaklı (iki maçlı) idi. Fakat 1998'de, Internazionale Milano'nun Lazio'yu yendiği turnuvada, ilk kez bir final maçı tarafsız sahada tek maç olarak Paris'teki Prensler Parkı stadyumunda oynandı.[2] Tottenham Hotspur, 1972'de, ilk turnuvanın final maçında, Wolverhampton Wanderers takımını toplamda 3-2 yendi.[3]

1978 UEFA Kupası Finalinden sonra kupa PSV'li futbolcularda

Sevilla, altı defa ile organizasyon tarihinde en çok şampiyon olan takımdır. Sevilla ayrıca 2014, 2015 ve 2016'da olmak üzere turnuvayı üç yıl üst üste şampiyonlukla bitiren tek takımdır. En çok kazanan ülke, on iki şampiyonlukla İspanya'dır. Benfica ile Marsilya, finalde üç kez kaybederek turnuvayı finalde en çok kaybeden takımlardır. UEFA Kupası, adını UEFA Avrupa Ligi olarak değiştirmeden önceki turnuvanın son şampiyonu, 2009 finalinde Werder Bremen'i 3-2 yenen Şahtar Donetsk olmuştur. 2009-10 sezonuyla birlikte UEFA Avrupa Ligi adı altında ilk şampiyon, Fulham'ı uzatmalarda 2-1 yenen Atlético Madrid'dir. Sonuncusu 2019-20 sezonunda düzenlenen turnuvada ise şampiyonluğu, Internazionale Milano'yu 3-2 yenen Sevilla elde etmiştir.

UEFA Kupası'nın öncesinde düzenlenen ve öncüsü niteliğinde olan Fuar Şehirleri Kupası, UEFA tarafından tanınan resmî bir turnuva olmadığından bu listeye dahil edilmemiştir.[2]

FinallerDüzenle

Anahtar
Kazanan, galibiyeti uzatmalarda elde etti.
* Kazanan, uzatmalardan sonraki penaltı vuruşlarıyla galibiyeti elde etti.
# Kazanan, galibiyeti uzatmalarda bulduğu altın gol ile elde etti.
Kalın Final, iki maç olarak gerçekleşti.

İki maçlı finallerDüzenle

Yıl Ev sahibi Skor Konuk takım Stadyum Yer Notlar
1972   Wolverhampton Wanderers 1-2   Tottenham Hotspur Molineux Stadyumu Wolverhampton, İngiltere [4]
  Tottenham Hotspur 1-1   Wolverhampton Wanderers White Hart Lane Londra, İngiltere
Tottenham Hotspur toplamda 3-2 kazandı.
1973   Liverpool 3-0   Borussia Mönchengladbach Anfield Liverpool, İngiltere [5]
  Borussia Mönchengladbach 2-0   Liverpool Bökelberg Stadyumu Mönchengladbach, Batı Almanya
Liverpool, toplamda 3-2 kazandı
1974   Tottenham Hotspur 2-2   Feyenoord White Hart Lane Londra, İngiltere [6]
  Feyenoord 2-0   Tottenham Hotspur De Kuip Rotterdam, Hollanda
Feyenoord, toplamda 4-2 kazandı.
1975   Borussia Mönchengladbach 0-0   Twente Rheinstadion Düsseldorf, Batı Almanya [7]
  Twente 1-5   Borussia Mönchengladbach Diekman Stadyumu Enschede, Hollanda
Borussia Mönchengladbach, toplamda 5-1 kazandı.
1976   Liverpool 3-2   Club Brugge Anfield Liverpool, İngiltere [5]
  Club Brugge 1-1   Liverpool Olympiastadion Brugge, Belçika
Liverpool, toplamda 4-3 kazandı.
1977   Juventus 1-0   Athletic Bilbao Stadio Comunale Torino, İtalya [8]
  Athletic Bilbao 2-1   Juventus San Mamés Stadyumu Bilbao, İspanya
Toplamda 2-2, Juventus kazandı.
1978   Bastia 0-0   PSV Armand Cesari Stadyumu Bastia, Fransa [9]
  PSV 3-0   Bastia Philips Stadyumu Eindhoven, Hollanda
PSV, toplamda 3-0 kazandı.
1979   Crvena zvezda 1-1   Borussia Mönchengladbach Crvena Zvezda Stadyumu Belgrad, Yugoslavya [7]
  Borussia Mönchengladbach 1-0   Red Star Belgrade Rheinstadion Düsseldorf, Batı Almanya
Borussia Mönchengladbach, toplamda 2-1 kazandı.
1980   Borussia Mönchengladbach 3-2   Eintracht Frankfurt Bökelberg Stadyumu Mönchengladbach, Batı Almanya [10]
  Eintracht Frankfurt 1-0   Borussia Mönchengladbach Waldstadion Frankfurt, Batı Almanya
Toplam 3-3, Eintracht Frankfurt kazandı.
1981   Ipswich Town 3-0   AZ Portman Road Ipswich, İngiltere [11]
  AZ 4-2   Ipswich Town Olympisch Stadion Amsterdam, Hollanda
Ipswich Town, toplamda 5-4 kazandı.
1982   IFK Göteborg 1-0   Hamburg Nya Ullevi Göteborg, İsveç [12]
  Hamburg 0-3   IFK Göteborg Volksparkstadion Hamburg, Batı Almanya
IFK Göteborg, toplamda 4-0 kazandı.
1983   Anderlecht 1-0   Benfica Heysel Stadyumu Brüksel, Belçika [13]
  Benfica 1-1   Anderlecht Işık Stadyumu Lizbon, Portekiz
Anderlecht, toplamda 2-1 kazandı.
1984   Anderlecht 1-1   Tottenham Hotspur Constant Vanden Stock Brüksel, Belçika [14]
  Tottenham Hotspur 1-1   Anderlecht White Hart Lane Londra, İngiltere
Toplam 2-2, Tottenham Hotspur, penaltı vuruşlarıyla 4-3 kazandı. *
1985   Videoton 0-3   Real Madrid Sóstói Stadyumu Székesfehérvár, Macaristan [15]
  Real Madrid 0-1   Videoton Santiago Bernabéu Madrid, İspanya
Real Madrid, toplamda 3-1 kazandı.
1986   Real Madrid 5-1   Köln Santiago Bernabéu Madrid, İspanya [15]
  Köln 2-0   Real Madrid Berlin Olimpiyat Stadyumu Batı Berlin, Batı Almanya
Real Madrid, toplamda 5-3 kazandı.
1987   IFK Göteborg 1-0   Dundee United Nya Ullevi Göteborg, İsveç [12]
  Dundee United 1-1   IFK Göteborg Tannadice Park Dundee, İskoçya
IFK Göteborg, toplamda 2-1 kazandı.
1988   Espanyol 3-0   Bayer Leverkusen Sarrià Stadyumu Barselona, İspanya [16]
  Bayer Leverkusen 3-0   Espanyol Ulrich Haberland Stadion Leverkusen, Batı Almanya
Toplam 3-3, Bayer Leverkusen, penaltı vuruşlarıyla 3-2 kazandı. *
1989   Napoli 2-1   VfB Stuttgart San Paolo Stadyumu Napoli, İtalya [17]
  VfB Stuttgart 3-3   Napoli Neckarstadion Stuttgart, Batı Almanya
Napoli, toplamda 5-4 kazandı.
1990   Juventus 3-1   Fiorentina Stadio Comunale Torino, İtalya [8]
  Fiorentina 0-0   Juventus Stadio Partenio Avellino, İtalya
Juventus, toplamda 3-1 kazandı.
1991   Internazionale 2-0   Roma Giuseppe Meazza Stadyumu Milano, İtalya [18]
  Roma 1-0   Internazionale Olimpiyat Stadyumu Roma, İtalya
Internazionale, toplamda 2-1 kazandı.
1992   Torino 2-2   Ajax Alpler Stadyumu Torino, İtalya [19]
  Ajax 0-0   Torino Olympisch Stadion Amsterdam, Hollanda
Toplam 2-2 Ajax, ev sahibinin gol sayısı kuralına göre kazandı.
1993   Borussia Dortmund 1-3   Juventus Westfalenstadion Dortmund, Almanya [8]
  Juventus 3-0   Borussia Dortmund Alpler Stadyumu Torino, İtalya
Juventus, toplamda 6-1 kazandı.
1994   Casino Salzburg 0-1   Internazionale Ernst Happel Stadyumu Viyana, Avusturya [18]
  Internazionale 1-0   Casino Salzburg Giuseppe Meazza Stadyumu Milano, İtalya
Internazionale, toplamda 2-0 kazandı.
1995   Parma Calcio 1913 1-0   Juventus Stadio Ennio Tardini Parma, İtalya [20][a]
  Juventus 1-1   Parma Calcio 1913 Giuseppe Meazza Stadyumu Milano, İtalya
Parma Calcio 1913, toplamda 2-1 kazandı.
1996   Bayern München 2-0   Bordeaux Olimpiyat Stadyumu Münih, Almanya [21]
  Bordeaux 1-3   Bayern München Parc Lescure Bordeaux, Fransa
Bayern München, toplamda 5-1 kazandı.
1997   Schalke 04 1-0   Internazionale Parkstadion Gelsenkirchen, Almanya [22]
  Internazionale 1-0   Schalke 04 Giuseppe Meazza Stadyumu Milano, İtalya
Toplam 1-1, Schalke 04, penaltı vuruşlarıyla 4-1 kazandı. *

Tek maçlı finallerDüzenle

Yıl Kazanan Skor Finalist Stadyum Yer Notlar
1998   Internazionale 3-0   Lazio Prensler Parkı Paris, Fransa [23]
1999   Parma Calcio 1913 3-0   Olympique de Marseille Lujniki Stadyumu Moskova, Rusya [24]
2000   Galatasaray  *0-0 *   Arsenal Parken Stadyumu Kopenhag, Danimarka [25][b]
2001   Liverpool  #5-4 #   Alavés Westfalenstadion Dortmund, Almanya [26]
2002   Feyenoord 3-2   Borussia Dortmund De Kuip Rotterdam, Hollanda [27]
2003   Porto  †3-2   Celtic Sevilla Olimpiyat Stadyumu Sevilla, İspanya [28]
2004   Valencia 2-0   Olympique de Marseille Nya Ullevi Göteborg, İsveç [29]
2005   CSKA 3-1   Sporting José Alvalade Stadyumu Lizbon, Portekiz [30]
2006   Sevilla 4-0   Middlesbrough Philips Stadyumu Eindhoven, Hollanda [31]
2007   Sevilla  *2-2 *   Espanyol Hampden Park Glasgow, İskoçya [32][c]
2008   Zenit 2-0   Rangers Manchester Şehir Stadyumu Manchester, İngiltere [33]
2009   Şahtar Donetsk  †2-1   Werder Bremen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu İstanbul, Türkiye [34]
2010   Atlético Madrid  †2-1   Fulham HSH Nordbank Arena Hamburg, Almanya [35]
2011   Porto 1-0   Braga Aviva Stadyumu Dublin, İrlanda [36]
2012   Atlético Madrid 3-0   Athletic Bilbao Ulusal Arena Bükreş, Romanya [37]
2013   Chelsea 2-1   Benfica Amsterdam ArenA Amsterdam, Hollanda [38]
2014   Sevilla  *0-0 *   Benfica Juventus Stadyumu Torino, İtalya [39][d]
2015   Sevilla 3-2   Dnipro Varşova Ulusal Stadyumu Varşova, Polonya [40]
2016   Sevilla 3-1   Liverpool St. Jakob-Park Basel, İsviçre [41]
2017   Manchester United 2-0   Ajax Friends Arena Stockholm, İsveç [42]
2018   Atlético Madrid 3-0   Marseille Park Olympique Lyonnais Lyon, Fransa [43]
2019   Chelsea 4-1   Arsenal Bakü Olimpiyat Stadyumu Bakü, Azerbaycan [44]
2020   Sevilla 3-2   Internazionale RheinEnergie Stadyumu Köln, Almanya [45]

Kulübe göre sonuçlarDüzenle

Kulüp Şampiyonluk İkincilik Şampiyonluk yıl(lar)ı İkincilik yıl(lar)ı
  Sevilla 6 0 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 -
  Inter 3 2 1991, 1994, 1998 1997, 2020
  Juventus 3 1 1977, 1990, 1993 1995
  Liverpool 3 1 1973, 1976, 2001 2016
  Atlético Madrid 3 0 2010, 2012, 2018 -
  Borussia Mönchengladbach 2 2 1975, 1979 1973, 1980
  Tottenham Hotspur 2 1 1972, 1984 1974
  Porto 2 0 2003, 2011 -
  Feyenoord 2 0 1974, 2002 -
  Parma Calcio 1913 2 0 1995, 1999 -
  Chelsea 2 0 2013, 2019 -
  Göteborg 2 0 1982, 1987 -
  Real Madrid 2 0 1985, 1986 -
  Ajax 1 1 1992 2017
  Anderlecht 1 1 1983 1984
  Manchester United 1 0 2017 -
  Şahtar Donetsk 1 0 2009 -
  Zenit 1 0 2008 -
  CSKA 1 0 2005 -
  Valencia 1 0 2004 -
  Galatasaray 1 0 2000 -
  Schalke 04 1 0 1997 -
  Bayern München 1 0 1996 -
  Napoli 1 0 1989 -
  Bayer Leverkusen 1 0 1988 -
  Ipswich Town 1 0 1981 -
  Eintracht Frankfurt 1 0 1980 -
  PSV 1 0 1978 -
  Benfica 0 3 - 1983, 2013, 2014
  Olympique de Marseille 0 3 - 1999, 2004, 2018
  Athletic Bilbao 0 2 - 1977, 2012
  Espanyol 0 2 - 1988, 2007
  Borussia Dortmund 0 2 - 1993, 2002
  Dnipro 0 1 - 2015
  Braga 0 1 - 2011
  Fulham 0 1 - 2010
  Werder Bremen 0 1 - 2009
  Rangers 0 1 - 2008
  Middlesbrough 0 1 - 2006
  Sporting 0 1 - 2005
  Celtic 0 1 - 2003
  Alavés 0 1 - 2001
  Arsenal 0 1 - 2000
  Lazio 0 1 - 1998
  Bordeaux 0 1 - 1996
  Salzburg 0 1 - 1994
  Torino 0 1 - 1992
  Roma 0 1 - 1991
  Fiorentina 0 1 - 1990
  Stuttgart 0 1 - 1989
  Dundee United 0 1 - 1987
  Köln 0 1 - 1986
  Videoton 0 1 - 1985
  Hamburg 0 1 - 1982
  AZ 0 1 - 1981
  Crvena zvezda 0 1 - 1979
  Bastia 0 1 - 1978
  Club Brugge 0 1 - 1976
  Twente 0 1 - 1975
  Wolverhampton Wanderers 0 1 - 1972

Ülkeye göre sonuçlarDüzenle

Ülke Şampiyonluk İkincilik
  İspanya 12 5
  İtalya 9 7
  İngiltere 9 6
  Almanya 6 8
  Hollanda 4 3
  Portekiz 2 5
  Rusya 2 0
  İsveç 2 0
  Belçika 1 2
  Ukrayna 1 1
  Türkiye 1 0
  Fransa 0 5
  İskoçya 0 3
  Avusturya 0 1
  Yugoslavya 0 1
  Macaristan 0 1

NotlarDüzenle

  • a Juventus, kendi stadındaki problemler nedeniyle finali San Siro'da oynadı.[20]
  • b Galatasaray penaltılarla 4-1 kazandı.
  • c Sevilla penaltılarla 3-1 kazandı.
  • d Sevilla penaltılarla 4-2 kazandı.

KaynakçaDüzenle

Özel
  1. ^ "Competition format". UEFA. 13 Temmuz 2005. 25 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2008. 
  2. ^ a b "History". UEFA. 19 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2010. 
  3. ^ "Spurs keep Wolves at bay". UEFA. 2 Ocak 2006. 21 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2008. 
  4. ^ "Tottenham legend Nicholson dies". BBC Sport. 23 Ekim 2004. 12 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2008. 
  5. ^ a b "Anfield giants never walk alone". FIFA. 18 Haziran 2008. 10 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  6. ^ "Classic club: Feyenoord". FIFA. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  7. ^ a b "Borussia at a glance". Borussia Mönchengladbach. 25 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2008. 
  8. ^ a b c "Classic club: Juventus". FIFA. 16 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  9. ^ "Success savoured in Eindhoven". FIFA. 10 Nisan 2008. 10 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  10. ^ "Schaub fist for Frankfurt". UEFA. 2 Ocak 2006. 25 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2008. 
  11. ^ "Ipswich thankful for Thijssen". UEFA. 2 Ocak 2006. 24 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2008. 
  12. ^ a b Jönsson, Ingemar (2003). "IFK Göteborg: 1977-89" (İsveççe). IFK Göteborg. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2007. 
  13. ^ "Anderlecht shine in Stadium of Light". UEFA. 2 Ocak 2006. 25 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2008. 
  14. ^ "Roberts keeps Anderlecht at bay". UEFA. 2 Ocak 2006. 25 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2008. 
  15. ^ a b "Classic club: Real Madrid". FIFA. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  16. ^ "Resurgent Leverkusen hold their nerve". UEFA. 2 Ocak 2006. 25 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2008. 
  17. ^ "Maradona leads the way for Napoli". UEFA. 2 Ocak 2006. 24 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2008. 
  18. ^ a b "Classic club: Inter Milan". FIFA. 20 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  19. ^ "Classic club: Ajax Amsterdam". FIFA. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2008. 
  20. ^ a b "Results Plus". The New York Times. 18 Mayıs 1995. 2 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  21. ^ "Results Plus". The New York Times. 16 Mayıs 1996. 2 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  22. ^ "Ince and Hodgson suffer as Schalke lift Uefa Cup". The Independent. 22 Mayıs 1997. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2008. 
  23. ^ "Inter Milan tops Lazio for title". The New York Times. 7 Mayıs 1998. 2 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  24. ^ "Three's a charm for Parma". Sports Illustrated. 12 Mayıs 1999. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2008. 
  25. ^ "Penalty heartbreak for Arsenal". BBC Sport. 17 Mayıs 2000. 8 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  26. ^ "So who's boring now?". BBC Sport. 16 Mayıs 2001. 4 Aralık 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  27. ^ "Feyenoord seal Uefa Cup win". BBC Sport. 8 Mayıs 2002. 14 Şubat 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  28. ^ "Celtic despair after cruel defeat". The Daily Telegraph. 9 Mart 2003. 20 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2008. 
  29. ^ "Valencia profit from Barthez lapse". The Daily Telegraph. 28 Temmuz 2004. 21 Nisan 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  30. ^ "CSKA go into record books". The Daily Telegraph. 18 Mayıs 2005. 30 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  31. ^ "Unhappy ending for McClaren". The Daily Telegraph. 11 Mayıs 2006. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2008. 
  32. ^ "Sevilla retain trophy after thrilling shoot-out". The Daily Telegraph. 23 Mayıs 2007. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2008. 
  33. ^ "Rangers run out of steam as Zenit lift Uefa Cup". The Daily Telegraph. 15 Mayıs 2008. 5 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2008. 
  34. ^ "S Donetsk 2-1 W Bremen (aet)". BBC Sport. 20 Mayıs 2009. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2009. 
  35. ^ "A Madrid 2-1 Fulham (aet)". BBC Sport. 13 Mayıs 2010. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2010. 
  36. ^ "Porto climb all-time honours list". UEFA. 18 Mayıs 2011. 17 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2011. 
  37. ^ Henson, Mike (9 Mayıs 2012). "Atl Madrid 3-0 Bilbao (aet)". BBC Sport. 17 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2012. 
  38. ^ "Volatile Chelsea still in fantastic shape, says Le Saux". BBC Sport. 16 Mayıs 2013. 1 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2013. 
  39. ^ "Spot-on Sevilla leave Benfica dreams in tatters". UEFA.com. 14 Mayıs 2014. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2014. 
  40. ^ "Sevilla defeat Dnipro to land record fourth title". UEFA.com. 27 Mayıs 2015. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2015. 
  41. ^ "Liverpool 1-3 Sevilla". UEFA.com. 18 Mayıs 2016. 21 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2016. 
  42. ^ "Ajax 0-2 Manchester United". UEFA.com. 24 Mayıs 2017. 29 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2017. 
  43. ^ "Marseille 0-3 Atlético Madrid". UEFA.com. 16 Mayıs 2018. 16 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2018. 
  44. ^ "Chelsea 4-1 Arsenal". UEFA.com. 29 Mayıs 2019. 10 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2019. 
  45. ^ Begley, Emlyn (21 Ağustos 2020). "Sevilla 3-2 Inter Milan" (İngilizce). BBC Sport. 21 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2020. 
Genel

Dış bağlantılarDüzenle