Ana menüyü aç

Leyla ile Mecnun bölümleri listesi

Leyla ile Mecnun, 9 Şubat 2011 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlamıştır. Dizinin çoğu bölümlerini Onur Ünlü yönetmiş olup, diğer bölümlerini de "Eyüp Boz" ve "Murat Onbul" yönetmiştir. Dizinin senaristi ise Burak Aksak'tır. Dizi 3 sezon yayınlanmıştır. Dizinin 59.bölümünden itibaren,aynı anda TRT 1 HD'de de yayınlanmaya başlamıştır. Leyla ile Mecnun kadrosundaki bir kısım oyuncu ve teknik ekibi 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları'na katıldığı için ve bununla ilgili onu yeren kısa bir video çektikleri üzere, TRT ekibi Ağustos 2013 sonunda diziyi yayından kaldırdı. Leyla ile Mecnun; 3 sezon ve 103 bölümle 17 Haziran 2013 tarihinde ekranlara veda etti.

1. sezonDüzenle

* # Bölüm Adı Yayın Tarihi Konuk Oyuncu(lar) Açıklama Yönetmen
1 1 Pilot 9 Şubat 2011 Bölüm Mecnun ve ailesinin kız istemeye gitme sahnesiyle başlar.Mecnun tipik bir Türk gencidir.Kravat bağlamayı bile annesi Pakize'ye yaptıran Mecnun ailesinin istemeye gittiği kızı daha görmemiştir bile.Leyla'ın evinin önünde komik diyaloglara giren aile Metin ve Sevim'in evinde şaşırıp doğru yere geldiklerine emin olamazlar.Metin'in Leyla'nın gece geç saatte dışarıda olduğunu duyan İskender sinirlenir ve bunun üzerine evden çıkarlar.Bu arada Mecnun ilk kez Leyla'yı görmüş olur.Bir sonraki sahne aynı günün sabahına döner.İskender ve Pakize Mecnun'a nasıl doğduğunu ve Leyla ile olan kaderini anlatır.

Mecnun ardından kankası Kaan'ın okuluna gider ve olayı Kaan'a anlatır.Ardından sahile inen Mecnun İsmail Abi'ye de anlatır kız istemeye gideceklerini.Bunun üzerine İsmail Abi İskender'e sinirlenir ve İskender ile beraber istemeye gittikleri kız olayını anlatır. Yavuz dizide ilk kez görünür.İskender'in taksisine binen Yavuz banka soymaya gitmektedir.Kendini bankacı olarak tanıtan Yavuz'u İskender banka güvenliğine verir. Erdal Bakkal ilk kez görünür.İsmail Erdal ile konuşmaya başlar ve orta şekerli kahve ister.Bunun üzerine Erdal sinirlenir ve şöyle der : "Kahve ne arasın İsmail , bakkal burası."Bundan sonra bakkalda istenilen garip isteklerin hepsine "Bakkal burası , bakkal!" diye cevap verir Erdal.

İsmail Erdal'a kaportacıdaki ve inşaataki iş mevzularını Erdal'a anlatır. İskender Bakkal'ın önüne gelir ve çay ister.Erdal buna yine sinirlenir.İnsana kahveci muamelesi yapıyorsunuz , der. İsmail İskender'e taksisinde çalışmak istediğin söyler bunun üzerine İsmail'in taksi hadisesi gelir. Ardından bölümün başındaki kız isteme sahnesi gelir.

İskender evlerinde Mecnun ile konuşur.İskender eski aşkından bahseder. Mecnun rüyasında çöllerdedir.Suzukluktan sürünen Mecnun çölde Leyla'yı gördüğünü zanneder ama yakınlaşınca kutup ayısı çıkar. Mecnun rüyasından uyanır ve bağırır.İskender eve hırsız girdi zanneder.Ardından Mecnun tekrar uyur.Rüyasında ilk kez dedeyi görür.Dede 4 8 15 16 23 42 diye seslenir.Dede Mecnun ile Leyla hakkında konuşur, tavsiye verir.Mecnun rüyasından uyanır.Yanında Aksakallı Dede'yi görür.Dede bundan sonra Mecnun'un evinde kalmaya başlar. Sabah olunca İskender Dede'yi evde görünce irkilir ama daha sonra olayı anlar.Aile beraber kahvaltı yapar , Mecnun Dede'yi anlatır.

İsmail Erdal Bakkal'ın önüne gelir.İsmail'in yeni işi portakalcılıktır.Kaan'dan sıkma portakal ister.Erdal buna yine sinirlenir. Dede Mecnun'un evinde durmadan yemek yer.Mecnun'la konuşurlar.Ardından Pakize Mecnun'a perdeleri takmasını ister.Mecnun perde takmaktan boynunun tutulduğunu hatırlar.Dede perdeyi sıkıştırmak için tıpa gerektiğini söyler. Yavuz ilk kez Erdal Bakkal'ın önüne gelir.İskender'e hapse girmediğini anlatır.Yavuz LCD televizyon çalmıştır.Erdal bunun üzerine Yavuz'a hırsız der.Yavuz da bundan sonra hep diyeceği "Ben öyle bir insan mıyım?" sözünü söyler.Yavuz televizyonu Bakkal'a koymak ister.Erdal yine sinirlenir. Mecnun her yerde Leyla'yı görmeye başlar.Merdivendeki Erdal'ı Leyla zanneder. Mecnun Birit almaya gider.Dükkanın camında cenaze haberini görür.Cenazeye gider , ardından taziye verilen yerdeki biritleri alır.

Eve geldiğinde Pakize perdeleri çoktan takmıştır gazete sıkıştırarak.Mecnun biriti kullanamaz. Dede Mecnun'u gaza getirir.Bunun üzerine Leyla'nın evinin önüne gelirler.Yavuz ile karşılaşırlar.Yavuz'un fikri üzerine sokağı yakarlar ve bölüm biter.

Onur Ünlü
2 2 Düğün 16 Şubat 2011 Onur Ünlü
3 3 Halı Saha 23 Şubat 2011 Onur Ünlü
4 4 Fidye 2 Mart 2011 Cemal Hünal Onur Ünlü
5 5 Şöhret 9 Mart 2011 Zafer Algöz Onur Ünlü
6 6 Banka 16 Mart 2011 Selen Seyven, Beste Bereket Beste Bereket bu bölümden sonra diziye dahil olmuştur. Görme engelli Zeynep karakterini canlandırmıştır. Onur Ünlü
7 7 Rüya 23 Mart 2011 Onur Ünlü
8 8 Mantar 30 Mart 2011 Önder Açıkbaş Onur Ünlü
9 9 Sihirbaz 13 Nisan 2011 Umut Kurt, Sermet Erkin Onur Ünlü
10 10 Dünyanın Sonu 20 Nisan 2011 Goncagül Sunar Onur Ünlü
11 11 Çanta 27 Nisan 2011 Sermet Yeşil Onur Ünlü
12 12 Cesek 4 Mayıs 2011 Sermet Yeşil, Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman Behzat Ç. dizisi oyuncuları Erdal Beşikçioğlu ve Fatih Artman, kendi dizilerindeki karakterterleriyle rol almıştır. Onur Ünlü
13 13 Fake To The Future 11 Mayıs 2011 Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman Onur Ünlü
14 14 Evler 18 Mayıs 2011 Onur Ünlü
15 15 Arda'nın Düğünü 25 Mayıs 2011 Onur Ünlü
16 16 Clone Wars 8 Haziran 2011 Beyti Engin Onur Ünlü
17 17 Şekerpare 13 Haziran 2011 Selin Şekerci Murat Onbul
18 18 Arda Kalan 20 Haziran 2011 Tolga Öz Murat Onbul
19 19 Benjamin 27 Haziran 2011 Murat Onbul
20 20 Hoşçakal 4 Temmuz 2011 Kaan Urgancıoğlu Murat Onbul

2. sezonDüzenle

* # Bölüm Adı Yayın tarihi Konuk Oyuncu(lar) Senarist Yönetmen(ler)
1 21 Ramadan is Coming 8 Ağustos 2011 İnan Ulaş Torun Burak Aksak Murat Onbul
2 22 Yozgat 15 Ağustos 2011 Burak Aksak Murat Onbul
3 23 Mecnun 22 Ağustos 2011 Burak Aksak Murat Onbul
4 24 Beyin 29 Ağustos 2011 Burak Aksak Onur Ünlü
5 25 Nurten'in Yeğeni 5 Eylül 2011 Burak Aksak Onur Ünlü
6 26 Evlenme 12 Eylül 2011 Burak Aksak Onur Ünlü
7 27 Uzay 19 Eylül 2011 Burak Aksak Onur Ünlü
8 28 Baz İstasyonu 26 Eylül 2011 Burak Aksak Onur Ünlü
9 29 İllüzyon Nasıl Ki Bir Göz Yanılmasıysa, Aşk da Bir Gönül Yanılmasıdır 3 Ekim 2011 Özlem Türay Burak Aksak Onur Ünlü
Özel bölüm Özel Bölüm "Leyla İle Mecnun Kaytarıyor" 18 Ekim 2011 - Dizinin özel bölümüdür ve dizi oyuncularıyla yapılan röportajları içermektedir. Ülkü Oktay
10 30 Kimi Vedalarda Hoşçakal Denilmez! 24 Ekim 2011 Burak Aksak Eyüp Boz
11 31 Hayat, Damarlarından Tutup Zorla İçine Çeker İnsanı 7 Kasım 2011 Burak Aksak Eyüp Boz
12 32 Sarı Bıyık 14 Kasım 2011 Cahit Kaşıkçılar, Cevat Dinçer Burak Aksak Yüksel Aksu
13 33 Gerçek Kesik 21 Kasım 2011 Cahit Kaşıkçılar, Perihan Savaş Burak Aksak Yüksel Aksu
14 34 Erdal Bakkal ve Çırakları 28 Kasım 2011 Cavit Çetin Güner, Bülend Özveren Burak Aksak Yüksel Aksu
15 35 Hayal Kırıklıkları Müzesi 5 Aralık 2011 Burak Aksak Eyüp Boz
16 36 Aşkın Formülü 12 Aralık 2011 Burak Aksak Eyüp Boz
17 37 Marduk 19 Aralık 2011 Burak Aksak Eyüp Boz
18 38 Sır 26 Aralık 2011 Burak Aksak Eyüp Boz
19 39 Hoşgeldin 2013 31 Aralık 2011 Halit Akçatepe, Cahit Kaşıkçılar , Cevat Dinçer Burak Aksak Onur Ünlü
20 40 Masal Çiçeği 9 Ocak 2012 Can Akbel, Ersin Düzen, Ayberk Atilla Burak Aksak Onur Ünlü
21 41 Yavuz Nasıl Kurtulur? 16 Ocak 2012 Cahit Kaşıkçılar Burak Aksak Onur Ünlü
22 42 Okul Yolunda 23 Ocak 2012 Burak Aksak Eyüp Boz
23 43 İsmail Abi 30 Ocak 2012 Burak Aksak Eyüp Boz
24 44 Mecnun'luk İstidadı 6 Şubat 2012 Burak Aksak Eyüp Boz
25 45 Talih Kuşu 13 Şubat 2012 Burak Aksak Eyüp Boz
26 46 Made in Metonya 20 Şubat 2012 Burak Aksak Eyüp Boz
27 47 Ardadan 27 Şubat 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

28 48 Tarihler Arası Yolculuk 5 Mart 2012 Engin Yüksel, Ceyhun Yılmaz Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

29 49 Maske 12 Mart 2012 Özgür Çevik Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

30 50 Who I am? 19 Mart 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

31 51 Metaforya 26 Mart 2012 - Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

32 52 Paralel Evren 2 Nisan 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

33 53 Baba Olmak 9 Nisan 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

34 54 Drakulluk Edene Yazıklar Olsun 16 Nisan 2012 Mithat Körler Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

35 55 Hayalet Avcıları 23 Nisan 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

36 56 Mecnun Harikalar Diyarında 30 Nisan 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

37 57 Bela 7 Mayıs 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

38 58 Ama Babacığım 14 Mayıs 2012 Hasan Kaçan Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

39 59 Niyetçi 21 Mayıs 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

40 60 Karabasan 28 Mayıs 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

41 61 Dağılış 4 Haziran 2012 Burak Aksak Onur Ünlü,

Eyüp Boz

3. sezonDüzenle

* # Bölüm Adı Yayın tarihi Konuk Oyuncu(lar) Açıklama Yönetmen(ler)
1 62 Dönüş 3 Eylül 2012 - - Murat Onbul
2 63 Yeni Hayat 10 Eylül 2012 - Melis Birkan,Atilla Şendil,Mehmet Cihan Ercan diziye dahil oldu Murat Onbul
3 64 Kabulleniş 17 Eylül 2012 - - Murat Onbul
4 65 Seviyorum Be Abi! 24 Eylül 2012 Mehmet Erdem - Murat Onbul
5 66 Hukuk 1 Ekim 2012 - - Murat Onbul
6 67 Vay be 8 Ekim 2012 - - Murat Onbul
7 68 Her Giden Biraz Değişir 15 Ekim 2012 Özge Borak - Murat Onbul
8 69 İş Adamı 22 Ekim 2012 Naci Adıgüzel - Murat Onbul
9 70 Kelepçe 29 Ekim 2012 - - Murat Onbul
10 71 Vicdan 5 Kasım 2012 - - Onur Ünlü
11 72 Zaman 12 Kasım 2012 - - Onur Ünlü
12 73 Dilek Taşı 19 Kasım 2012 - - Murat Onbul
13 74 Mecnun ve İş 26 Kasım 2012 Şafak Pekdemir - Murat Onbul
14 75 Rusya 03 Aralık 2012 - - Onur Ünlü
15 76 Arabesk 10 Aralık 2012 Beyti Engin , Şafak Pekdemir - Murat Onbul
16 77 Zengin Sınıf 17 Aralık 2012 Gökhan Soylu , Şükran Ovalı - Murat Onbul
17 78 Orhanlar 24 Aralık 2012 Cahit Kaşıkçılar ,Cevat Dinçer ,Şafak Pekdemir - Murat Onbul
18 79 Kireçburnu Çakalları 31 Aralık 2012 - - Murat Onbul
19 80 Geçmiş 7 Ocak 2013 Hasan Kaçan, Erkan Bektaş, Bekir Çiçekdemir - Murat Onbul
20 81 Market 14 Ocak 2013 Derya Alabora, Bünyamin Sürmeli Bir süredir dizide oynayan Kubilay Çamlıdağ ve Bülent Baytar'ın adı geçmeye başladı. Şafak Pekdemir diziye dahil oldu. Murat Onbul
21 82 Ayrılık Korkusu 21 Ocak 2013 - - Murat Onbul
22 83 Efsaneler 28 Ocak 2013 - - Murat Onbul
23 84 Ölüm 4 Şubat 2013 Ersin Düzen, Nurhan Damcıoğlu - Onur Ünlü, Murat Onbul
24 85 Niğde 11 Şubat 2013 Timur Acar - Murat Onbul
25 86 Melül'ün Yolu 18 Şubat 2013 - - Murat Onbul
26 87 I.Metonya Meydan Muharebesi 25 Şubat 2013 Aslı Tandoğan - Murat Onbul
27 88 Yavuz'un Vedası 04 Mart 2013 Aslı Tandoğan - Murat Onbul
28 89 Dosto Aşık Olursa 11 Mart 2013 Pınar Dikici - Murat Onbul
29 90 Yokluğunda 18 Mart 2013 - - Murat Onbul
30 91 Makine 25 Mart 2013 Esra Kızıldoğan - Murat Onbul
31 92 Gelecek 01 Nisan 2013 Esra Kızıldoğan - Murat Onbul
32 93 Anne 08 Nisan 2013 Ayşen Gruda - Murat Onbul
33 94 Şans 15 Nisan 2013 Hande Doğandemir Ayşen Gruda diziye dahil oldu Onur Ünlü
34 95 Fedakarlık 22 Nisan 2013 Murat Onbul
35 96 "Seviyorsan Üzme, Sevmiyorsan Oynama" 29 Nisan 2013 Murat Onbul
36 97 Kill Bilal 6 Mayıs 2013 Murat Onbul
37 98 Tom Waits 13 Mayıs 2013 Sinan Albayrak, Kubat Murat Onbul
38 99 Kahramanlık 20 Mayıs 2013 Murat Onbul
39 100 Kireçburnu'nun 100. Kurtuluş yılı 27 Mayıs 2013 Murat Menteş, Emrah Serbes, Murat Uyurkulak, Metin Üstündağ, Ceza, Orhan Ölmez, Onur Ünlü Bu bölümün yaklaşık iki dakikalık kısmında özel Stop motion kullanılmıştır. Murat Onbul
40 101 Para Kazanmak 3 Haziran 2013 Murat Onbul
41 102 Falcı 10 Haziran 2013 İdil Fırat Murat Onbul
42 103 Giden Döner mi? 17 Haziran 2013 Sermet Yeşil, Nadir Sarıbacak Bu bölümde yaklaşık 4 saniyeliğine set görülmüştür. Ayşen Gruda, Açelya Devrim Yılhan, Nalan Kuruçim, Neslihan Aker, Bülent Baytar diziden ayrıldı gibi gösterilmiştir ancak dizi yayından kaldırıldığı için bunun kesin olup olmadığı belli değildir. Onur Ünlü
43 104 "Bir hikayeyi sonlandırmak, bir hikayeyi başlatmaktan daha zordur!" 29 Ocak 2014 Dilber Ay Bu bölümde Leyla öldükten sonra geçen 1 yılda Kireçburnu sakinlerinin yaşadıkları anlatılmıştır. Bu bir yıl içinden ise 2012 Temmuz yani Ramazan ayında yaşadıkları anlatılmıştır. Murat Onbul