Melis Birkan

Türk dizi ve sinema oyuncusu

Melis Birkan (15 Temmuz 1982, Ankara[2]), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Melis Birkan
Doğum 15 Temmuz 1982 (1982-07-15) (37 yaşında)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2005 - günümüz
Ödüller 14. Sadri Alışık Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
2008 Issız Adam[1]

İlköğretim ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda bale dersleri aldı. Aynı üniversitede modern dans eğitimini tamamladı. Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Ulak ve Issız Adam filmlerinde başrol oyuncusu olarak yer aldı. Leyla ile Mecnun dizisinde "Leyla" rolünde oynadı.

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
2005 Çapkın Kiraz Televizyon dizisi
2006 İyi ki Varsın Gizem Televizyon dizisi
2006 Barda Nil
2006-2008 Köprü Elmas Televizyon dizisi
2007 Amerikalılar Karadeniz'de 2 Çiçek
2007 Komedi Dükkanı Konuk oyuncu
2007 Ulak Emine (Ümmü)
2008 Ayışığı Zeynep Televizyon dizisi
2008 Issız Adam Ada Sadri Alışık Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu? Cemile Televizyon dizisi
2009 Adını Sen Koy Aybige
2009 Avrupa Yakası Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2010 Deli Saraylı Hüma Televizyon dizisi
2012 İşler Güçler Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2012-2013 Leyla ile Mecnun Leyla Televizyon dizisi
2013 Saklı Kalan Defne-Gülce Başar Televizyon dizisi
2015 Büyük Sürgün Kafkasya Safiye Televizyon dizisi
2016 46 Yok Olan Ceyla Televizyon dizisi
2016 Müdür Ne'aptın? Konuk oyuncu
2016 Sen Benim HerŞeyimsin Pınar
2019 Söz Linda Televizyon dizisi
2020 Sefirin Kızı Canan Televizyon dizisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Sadri Alışık Ödülleri dağıtıldı". Hürriyet. 15 Nisan 2009. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2012. 
  2. ^ "Sevişme sahnesi değil, 'yaprak sarma' zorladı". Milliyet. 22 Kasım 2008. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle