Kaan Urgancıoğlu

Türk oyuncu

Kaan Urgancıoğlu (d. 8 Mayıs 1981; Aydın), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Kaan Urgancıoğlu
Doğum 8 Mayıs 1981 (1981-05-08) (40 yaşında)
Aydın, Türkiye
Milliyet Türk
Eğitim Özel İzmir Amerikan Koleji
Marmara Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Meslek Dizi ve sinema oyuncusu
Etkin yıllar 2002-günümüz

HayatıDüzenle

8 Mayıs 1981'de Aydın'da doğdu. Baba tarafı İzmir, Tireli, anne tarafı Arap ve Arnavut kökenlidir.[1] Ortaokulu İzmir Özel Türk Koleji'nde, liseyi ise Özel İzmir Amerikan Koleji'nde bitirdi. Yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa Bölümü'nde 2007 yılında tamamladı. Öğrenciliği sırasında Karaoğlan ve Kampüsistan dizilerinde başrol oynayarak oyunculuğa başladı. İlk sinema filmi Ispanaktan Nağmeler (2005) idi.

Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra New York'taki Stella Adler Studio of Acting'de oyunculuk eğitimi aldı.[2] Türkiye'ye döndükten sonra Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.[3] Çetin Sarıkartal'ın yönettiği Ara adlı tiyatro oyununda rol aldı.[4] Kara Sevda dizisindeki Emir Kozcuoğlu rolüyle 2015’te Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri’nde En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne değer bulundu.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2005 Ispanaktan Nağmeler
2006 İlk Aşk Arif Ege
2007 Son Ders: Aşk ve Üniversite Ulaş Atilla
2009 Büşra Titrek
2010 Peşpeşe Harun
2014 Panzehir
2015 Uzaklarda Arama Tayfun
2022 Sen Yaşamaya Bak Netflix
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002 Karaoğlan Karaoğlan Kanal D
2003 Kampüsistan Tolga Kanal D
2004 Avrupa Yakası Demir Atv
2005 Yeniden Çalıkuşu Ali Star TV
Sessiz Gece Anıl Show TV
Seni Çok Özledim Ateş Erturç Kanal D
2006 Ah Polis Olsam Komiser Yardımcısı Nezih Kanal D
2006 Azap Yolu Yiğit Atv
2007 Tutsak Mehmet Fox
2008 Limon Ağacı Kaan Atv
2009 Ayrılık Deniz TRT 1
2010 Canım Ailem Talat Atv
2010 Düriye'nin Güğümleri Ümit Star TV
2011 Bir Ömür Yetmez Eren Star TV
Leyla ile Mecnun Berkcan TRT 1
2012 Düşman Kardeşler Mehmet Show TV
Son Tayfun Atv
Acayip Hikayeler Alper Star TV
2013 A.Ş.K. Can Kanal D
2014-2015 Filinta Otto Petrovic TRT 1
2015-2017 Kara Sevda Emir Kozcuoğlu Star TV
2020-2021 Aşk 101 Kemal Netflix
2021- Yargı Ilgaz Kaya Kanal D

ÖdüllerDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "- Annemin baba tarafı Suriye, anneannemler ise Arnavut göçmeni... Baba tarafım Tire kökenli, İzmirli". 30 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2017. 
  2. ^ "- Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü Yüksek Lisans Stella Adler - Studio Acting - New York Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa Bölümü". 19 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2020. 
  3. ^ Gedik, Ömür (10 Ekim 2015). "Özgür olmadığın ilişkiyi yaşama". Hürriyet gazetesi. Erişim tarihi: 2021-10-18. 
  4. ^ İzci, İpek (27 Temmuz 2012). "Kendimizi biraz da bilinmeze bırakalım". Radikal. Erişim tarihi: 2021-10-18. 

Dış bağlantılarDüzenle