Kaan Urgancıoğlu

Türk oyuncu

Kaan Urgancıoğlu (d. 8 Mayıs 1981; İzmir), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Kaan Urgancıoğlu
Doğum 8 Mayıs 1981 (1981-05-08) (39 yaşında)
İzmir, Türkiye
Eğitim Özel İzmir Amerikan Koleji
Marmara Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Meslek Dizi ve sinema oyuncusu
Etkin yıllar 2002-günümüz

HayatıDüzenle

Kaan Urgancıoğlu, 8 Mayıs 1981'de İzmir'de doğdu. Baba tarafı İzmir, Tireli, anne tarafı Arap ve Arnavut kökenlidir.[1] Ortaokulu İzmir Özel Türk Koleji'nde, liseyi ise Özel İzmir Amerikan Koleji'nde bitirdi. Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa Bölümü'nden mezun olmuş; Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans yapmış ve New York'taki Stella Adler Studio of Acting'de oyunculuk eğitimi almıştır.[2] Çetin Sarıkartal'la tanıştıktan sonra oyunculukla ilgili temeli oluşmaya başlamıştır.[3] Karaoğlan ve Kampüsistan dizilerinde başrol oynayarak kariyerine başladı.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2005 Ispanaktan Nağmeler
2006 İlk Aşk Arif Ege
2007 Son Ders: Aşk ve Üniversite Ulaş Atilla
2009 Büşra Titrek
2010 Peşpeşe Harun
2014 Panzehir
2015 Uzaklarda Arama Tayfun
2019 Baron 2[4] Çeçen Özbek filmi
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2002 Karaoğlan Karaoğlan
2003 Kampüsistan Tolga
2004 Avrupa Yakası
2005 Yeniden Çalıkuşu Ali
Körfez Ateşi
Sessiz Gece Anıl
Seni Çok Özledim Ateş Erturç
2006 Gülpare
Ah Polis Olsam Komiser Yardımcısı Nezih
Azap Yolu Yiğit
2007 Tutsak Mehmet
2008 Limon Ağacı Kaan
2009 Ayrılık Deniz
2010 Canım Ailem Talat
2010 Düriye'nin Güğümleri Ümit
2011 Bir Ömür Yetmez Eren
Leyla ile Mecnun Berkcan
2012 Düşman Kardeşler Mehmet
Son Tayfun
Acayip Hikayeler Alper
2013 A.Ş.K. Can
2015 Filinta[5] Otto Petrovic
2015 - 2017 Kara Sevda Emir Kozcuoğlu
2018 Tom Clancy's Jack Ryan Deniz "Konuk Oyuncu" Netflix'te Amerikan serisi
2020- Aşk 101 Kemal Netflix

ÖdüllerDüzenle

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle