Özge Borak

Türk oyuncu

Özge Borak (d. 14 Şubat 1982, İstanbul), Türk oyuncudur.

Özge Borak
Doğum 14 Şubat 1982 (1982-02-14) (39 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1990-günümüz
Evlilik Bülent Şakrak (2006[1]-2010)
Ata Demirer (e. 2012–2014)

8 yaşındayken açılan bir sınavla Şehir Tiyatroları çocuk bölümünü kazanarak sanat hayatına adım atan Borak, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçısı, başkoreografı Selçuk Borak'ın kızıdır. Sanatçı bir aileden gelen ve İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçının annesi, balerin Buket Borak olup kardeşi Selim Borak İDOB'un baş dansçılarındandır. 2006 yılında Bülent Şakrak ile evlenip 2010 yılında boşanmışlardır. Daha sonra Ata Demirer ile 11 Kasım 2011 tarihinde nişanlanıp 22 Nisan 2012 tarihinde evlenmişlerdir.[2] Çift, evliliklerini 14 Kasım 2014 tarihinde sonlandırmıştır.[3]

Özge Borak, ilk olarak 2003 yılında kamera karşısına geçerek bir dizide rol almış, film dünyasına da katılmıştır. 15 Ekim 2012 tarihinde, Leyla ile Mecnun adlı dizinin 68. bölümünde "Pakize" rolünde konuk oyuncu olarak oynamıştır. Ayrıca Özge Borak 2009 yılında bir Kürt filmi Roja Reş'te (Karanlık Gün) "Rozêrîn" karakterini canlandırmıştır.

Sahip olduğu ödüllerDüzenle

Rol aldığı oyunlarDüzenle

Oyun Yazar Tiyatro Yıl
Caberet Joe Masteroff İstanbul Şehir Tiyatrosu 2011
Doğum Günü Partisi Harold Pinter İstanbul Şehir Tiyatrosu 2011
Bakhalar Euripides İstanbul Şehir Tiyatrosu 2010
Mecbur Adam Dede Korkut\Ragıp Yavuz İstanbul Şehir Tiyatrosu 2009
Bağdat Hatun Güngör Dilmen İstanbul Şehir Tiyatrosu 2006
Düğün Ya Da Davul Haşmet Zeybek İstanbul Şehir Tiyatrosu 2003
Bir Gece Masalı (çocuk oyunu) William Shakespeare\Neşe Erçetin İstanbul Şehir Tiyatrosu 2003
Memleketimden İnsan Manzaraları Nâzım Hikmet İstanbul Şehir Tiyatrosu 2001
Sarıpınar 1914 Turgut Özakman İstanbul Şehir Tiyatrosu 2001
Sabaha Az Kala Neşe Erçetin İstanbul Şehir Tiyatrosu 1999
Atatürk Ve Çocuk (çocuk oyunu) Neşe Erçetin İstanbul Şehir Tiyatrosu 1998

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Karakter
2021 Menajerimi Ara Ceyda
2019 Kuaförüm Sensin Sunucu (45. bölüm boyunca)
2017-2018 İstanbullu Gelin Begüm Bakir
2016 Benim Adım Feridun Ayla
2016 Dedemin Fişi Nurgül
2015 Bana Adını Sor Yasemin
2014 Eyyvah Eyvah 3 Müjgan
2013-2015 Güldür Güldür Show Nezaket
2013 Bir Yastıkta Ahsen
2011 Eyyvah Eyvah 2 Müjgan
2010 Eyyvah Eyvah Müjgan
2009-2011 Küçük Kadınlar Eylül
2007-2009 Eşref Saati Reyhan
2005-2007 Ihlamurlar Altında Elif
2005 Ömer Seyfettin Hikâyeleri
2005 Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu
2003-2004 Sultan Makamı Nazlım
2003 Kara Gün

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015. 
  2. ^ "Onlar erdi muradına..." 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2012. 
  3. ^ "Ata Demirer ile Özge Borak neden boşandı?". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Kasım 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle