Goncagül Sunar

Türk oyuncu

Goncagül Sunar (d. 17 Eylül 1970, İstanbul), Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve müzisyen.

Goncagül Sunar
Doğum17 Eylül 1970 (53 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türkiye
MeslekOyuncu ve Müzisyen
Etkin yıllar1991-günümüz
Evlilik
Marsel Zalma (e. 2007)
Çocuk(lar)Aksel Zalma (d. 2010)
ÖdüllerTüm Liste

Kariyeri

değiştir

Mahallenin Muhtarları dizisinde "Fadime"nin arkadaşı olarak ve Asmalı Konak dizisindeki "Hizmetçi Hayriye" ve Çemberimde Gül Oya dizisindeki "Şarkıcı Canan" karakterleriyle tanınan Sunar, 1991'de Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları topluluğu ile sanat hayatına başlamıştır. Mahallenin Muhtarları dizisiyle kamera karşısındaki ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Çağan Irmak'la çalışmış olan sanatçı, sinema ve dizi filmlerinde rol almıştır. Türkçe sözlü beste yapan ve şarkılara uygun etkili sesiyle folk-rock türünde bir albüm hazırlayan sanatçı, gitar çalışmaları da yapmaktadır. Sunar son olarak 2008 yılında Kanal D'de yayınlanan Yol Arkadaşım dizisinde "Rukiye Elmastaş" karakterini canlandırmıştır. Sunar, 2004-2005 yılları arasında rol aldığı ve Kanal D'de yayınlanan Çemberimde Gül Oya dizisindeki "Canan" rolü için bir röportajında ‘‘Bundan sonra ne oynarsam oynayayım Çemberimde Gül Oya'da Canan Cansev’in yeri bambaşkadır bende.’’ demiştir.[1]

Filmografisi

değiştir
Yıl Yapım Rol
1992 Mahallenin Muhtarları Goncagül
1994 Küçük Bey
1999 Günaydın İstanbul Kardeş Reyhan
2000 Filler ve Çimen Hostes
Abuzer Kadayıf Manken
2002 Asmalı Konak Hayriye Soylu
2003 Asmalı Konak: Hayat
2004 Çemberimde Gül Oya Canan Cansev
2005 Güz Yangını Zülal
O Şimdi Mahkum Mine
Döngel Karhanesi Gülsüm
2006 Fırtına İklima
Ahh İstanbul Yağmur
Ona Melek Deme Nejla
2007 Tatlı İntikam Arife
Güzel Günler Şükriye
Çemberin Dışında
2008 Issız Adam Müşteri
Gökten Üç Elma Düştü Yıldız
Yol Arkadaşım Rukiye Elmastaş
2011 Leyla ile Mecnun Sabiha/Alevsu
2012 Umutsuz Ev Kadınları Nazan
2013 Muhteşem Yüzyıl Cevher
2014 Cinayet Meryem Borova
2014-2015 Kaderimin Yazıldığı Gün Şükran Yörükhan
2017 Her Şey Mümkün Arzu
2018-2019 Bir Litre Gözyaşı Suna
2019 Benim Tatlı Yalanım Pervin/Berrin
2021-2022 Üç Kuruş Aysel Tekin
2022 Mükemmel Eşleşme Meral
Canım Merkez Demet
2023 Vermem Seni Ellere Emine
2023-2024 Yıldızlar Bana Uzak Sırma Erdem
2024 Kül Masalı Gülcan
2024 Veda Partisi Arzu
Kaynak:[2][3][4][5][6]

Diskografi

değiştir
  • Bu Kadarmış (2018)
  • Şeytanlar (2018)
  • İzin Verdim (2018)
  • Dünyanın Üstündeyim (2018)
  • En Uzak Yakın (2019)

Ödülleri

değiştir
Yıl Ödül töreni Kategori Yapım Kaynak Sonuç
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali En İyi Kısa Metraj Senaryo Ödülü [7] Kazandı

Diğer resimler

değiştir

Kaynakça

değiştir
  1. ^ Goncagül Sunar Özel Röportajı 13 Temmuz 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Eski.Alisko. 24 Temmuz 2010 tarihinde erişilmiştir.
  2. ^ "Goncagül Sunar | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 23 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2023. 
  3. ^ "Goncagül Sunar | Actress". IMDb. 6 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2023. 
  4. ^ "Goncagül Sunar Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 23 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2023. 
  5. ^ "Goncagül Sunar oynadığı dizi filmler - Diziler.com". www.diziler.com. 
  6. ^ "Goncagül Sunar filmografi". Beyazperde. 23 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2023. 
  7. ^ "Yetenekten Yaratıcılığa, Birikimden Üretkenliğe: GONCAGÜL SUNAR". 7 Şub 2019. 23 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2023. 

Dış bağlantılar

değiştir