Ana menüyü aç

Sinan Albayrak, (d. 1973, Almanya) Türk TV ve sinema oyuncu. Gazeteci, Yazar ve Aktivist Hakan Albayrak'ın kardeşidir. Mavi Marmara Gemisi ile Gazze yoluna çıkan aktivistler arasındadır.

Sinan Taymin Albayrak
Doğum Sinan Albayrak
27 Şubat 1973 (1973-02-27) (46 yaşında)
Almanya
Milliyet Türkiye
Meslek Tiyatrocu, Aktivist, Oyuncu
Etkin yıllar 1993 - Günümüz
Evlilik Başak Daşman (2010-2011)
Funda Albayrak (2012-2015)
Resmî site http://www.sinanalbayrak.net/

HayatıDüzenle

Sinan Albayrak Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde dünyaya geldi. Babası 1960'ların başında işçi olarak Almanya'ya gelen Ziya Albayrak, annesi Gülbeyaz Albayrak 'tır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan Albayrak, Yıldız Kenter'den de ders almıştır.

TiyatroDüzenle

FilmografiDüzenle

Sinema

  • Yunus Emre-Aşkın Sesi (2014)...Sultan Veled
  • Sultan'ın Sırrı (2011)
  • Esrefpaşalılar (2010)....İmam
  • Kiralık Oda (2008)
  • Kilit (2008)
  • Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (2007)...Polis Memuru
  • Sis ve Gece (2007) .... Mustafa
  • Çinliler Geliyor (2006) .... Yupi
  • Döngel Kârhanesi (2005) .... Rus Gangster
  • Herşey Çok Güzel Olacak (1998)...Tolga Baykal

Televizyon

  • Kalk Gidelim (2019)...Ali Demir (TV)
  • Kurtlar Vadisi Pusu (2015)...Sadık (TV)
  • O Hayat Benim (2014)...Mehmet Emir (TV)
  • Leyla ile Mecnun (2013)...Tom Waits (Konuk oyuncu) (TV)
  • Tozlu Yollar (2013)...Tayfun (TV)
  • Sen De Gitme (2012)...Mehmet (TV)
  • Parmaklıklar Ardında (2007)...Tarık (TV)
  • Yersiz Yurtsuz' (2007)...Ishak (TV)
  • Beyaz Gelincik (2006)...Melih (TV)
  • Kadın Severse (2006) TV
  • Sessiz Gece (2005)...Serkan (TV)
  • Omuz Omuza (2004)...Cem (TV)
  • Kurtlar Vadisi (2005)... Sadık (TV)
  • Unutma Beni (2002)...Gökhan (TV)
  • Nasıl Evde Kaldım (2001) TV
  • Karanlıkta Koşanlar (2001) TV
  • Şaşıfelek Çıkmazı (2000)...Rafet (TV)
  • Yılan Hikayesi (1999)...David (TV)
  • Kara Melek (1996)...Kameraman Mithat (TV)
  • Ferhunde Hanımlar (1993) TV
  • Geçmişin İzleri (1993) TV

KaynakçaDüzenle