Ana menüyü aç

LGBT film festivalleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Aşağıda LGBT film festivallerinin bir listesi bulunmaktadır.

Cannes.Redcarpet.jpg
Film festivalleri
İsim Şehir Kuruluş Yılı Notlar
Şehir/Şehirler Eyalet Ülke
&PROUD Yangon LGBT Film Festivali Yangon Myanmar 2014
Asya Queer Film Festivali Tokyo Japonya 2007
Atlanta Film Festivali
(Pembe Şeftali Ödülü LGBTQ Film Ödülü)
Atlanta Georgia Amerika Birleşik Devletleri 2008 (LGBTQ Pembe Şeftali Ödülü)
1976 (Festival)
Bangalore Queer Film Festivali Bangalore Hindistan 2008
Bangkok Gey ve Lezbiyen Film Festivali Bangkok Tayland 2015
Pekin Queer Film Festivali Pekin Çin 2001
BFI Flare: Londra LGBT Film Festivali Londra Birleşik Krallık 1986
DOTYK Queer Film Festivali Minsk Beyaz Rusya 2015
Face à Face Saint-Étienne Fransa 2005
Peri Masalları Uluslararası Gey & Lezbiyen Film Festivali Calgary Alberta Kanada 1999
Uluslararası Lezbiyen Filmleri Festivali Paris Fransa
Fire!! Barselona LGBT Film Festivali Barselona İspanya 1995
FiveFilms4freedom Online LGBT Film Festivali
Frameline Film Festivali San Francisco Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri 1977
Gey Film Geceleri Kaloşvar Romanya 2004
GAZE Uluslararası LGBT Film Festivali Dublin İrlanda 1992
Hong Kong Lezbiyen & Gey Film Festivali Hong Kong Çin 1989
Houston Gey ve Lezbiyen Film Festivali Houston Teksas Amerika Birleşik Devletleri 1997
ImageOut: Rochester LGBT Film ve Video Festivali Rochester New York Amerika Birleşik Devletleri 1993
In & Out Nice Queer Film Festivali Nice Fransa 2009
Inside Out Toronto LGBT Film Festivali Toronto Ontario Kanada 1991
Korea Queer Film Festivali Seul Güney Kore 2001
Latina/O Queer Sanat ve Film Festivali Los Angeles Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri 2014 [1]
LesGaiCineMad Film Festivali Madrid İspanya 1996
Lizbon Gey & Lezbiyen Film Festivali Lizbon Portekiz 1997
Mardi Gras Film Festivali Sidney Avustralya 1993
Melbourne Queer Film Festivali Melbourne Avustralya 1991
Merlinka Uluslararası Queer Film Festivali Belgrad Sırbistan 2009
Mezipatra Brno ve Prag Çek Cumhuriyeti 2000
Milwaukee LGBT Film ve Video Festivali Milwaukee Wisconsin Amerika Birleşik Devletleri 1987
MIX Kopenhag Kopenhag Danimarka 1986
MIX NYC New York New York Amerika Birleşik Devletleri 1987
Mumbai Queer Film Festivali Mumbai Hindistan 2010
Ulusal Queer Sanatları Festivali San Francisco Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri 1998
New York LGBT Film Festivali New York New York Amerika Birleşik Devletleri 1988
Kuzey Karolina Gey & Lezbiyen Film Festivali Durham Kuzey Karolina Amerika Birleşik Devletleri 1995
Notre Dame Queer Film Festivali Notre Dame Indiana Amerika Birleşik Devletleri 2004
Güney Afrika Gay ve Lezbiyen Film Festivali Johannesburg ve Cape Town Güney Afrika Cumhuriyeti 1994
Out on Film Atlanta Georgia Amerika Birleşik Devletleri 1987
Out Takes: Queer Film Festivali Auckland ve Wellington Yeni Zelanda 1995
Outfest Los Angeles Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri 1982
Outflix Film Festivali Memphis Tennessee Amerika Birleşik Devletleri 1997
Philadelphia QFest Philadelphia Pensilvanya Amerika Birleşik Devletleri 1995
Pembe Elma Zürih ve Frauenfeld İsviçre 1997
Pembe Ekranlar Film Festivali Brüksel Belçika
Onur Uluslararası Film Festivali Manila Filipinler 2004 HIV ve AIDS farkındalığı konusundaki filmler
Q! Film Festivali Cakarta Endonezya 2002
Queer Kuzey Film Festivali Sudbury Ontario Kanada 2016
Queer Ekran Film Festivali Sidney Avustralya 2013
Queersicht Bern İsviçre 1997
Gökkuşağı Film Festivali Honolulu Hawaii Amerika Birleşik Devletleri 1989
Reel Affirmations Washington Amerika Birleşik Devletleri 1991
Reel Pride Winnipeg Manitoba Kanada 1985
Reeling: Şikago LGBTQ Uluslararası Film Festivali Chicago Illinois Amerika Birleşik Devletleri
Rio Gey Film Festivali Rio de Janeiro Brezilya 1995
Pembe Hayat Kuir Fest Ankara, İstanbul Türkiye 2011
Pembe Film Günleri Amsterdam Hollanda
San Francisco Uluslararası LGBTQ Film Festivali San Francisco Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri 1977
San Francisco Transeksüel Film Festivali San Francisco Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri 1997[2] Tranny Fest
Seattle Lezbiyen & Gey Film Festivali Seattle Washington Amerika Birleşik Devletleri 1996
ShanghaiPRIDE Film Festivali Şanghay Çin 2015
Sicilya Queer filmfest Palermo İtalya 2011
Yan yana Lezbiyen ve Gey Uluslararası Film Festivali Saint Petersburg Rusya 2008
Güneydoğu Gey ve Lezbiyen Film Festivali Albuquerque New Mexico Amerika Birleşik Devletleri 2003
Tayvan Uluslararası Queer Film Festivali Taipei Tayvan Tayvan 2014
Tampa Uluslararası Gey ve Lezbiyen Film Festivali Tampa Florida Amerika Birleşik Devletleri 1989
Austin Gey ve Lezbiyen Uluslararası Film Festivali Austin Texas Amerika Birleşik Devletleri 1987
Tel Aviv Uluslararası LGBT Film Festivali Tel Aviv İsrail 2006
Tokyo Uluslararası Lezbiyen ve Gey Film Festivali Tokyo Japonya 1992
TWIST Seattle Queer Film Festivali Seattle Washington Amerika Birleşik Devletleri 1996
Vancouver Queer Film Festivali Vancouver Britanya Kolumbiyası Kanada 1988
Vinokino Turku ve Helsinki Finlandiya 1991
West Pride Göteborg İsveç 2007

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Latino Queer Arts Film Festival in Los Angeles This Weekend". glaad. 24 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2016. 
  2. ^ "San Francisco Transgender Film Festival - About Us". San Francisco Transgender Film Festival. 15 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Kasım 11, 2016.