En çok abonesi olan YouTube kanalları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu makalede, YouTube video platformu üzerinde en çok abonesi olan elli kanal listelenmiştir.[3] Kullanıcılara abone olma yetkisi Ekim 2005'te tanıtıldı[4] ve web sitesi Nisan 2006'da "En çok abone olunan üyelerin" listesini yayınlamaya başladı.[5] Listenin erken bir arşivi Mayıs 2006'ya kadar uzanmaktadır; bu sıralamada Smosh, üç binden az abone ile bir numaralı pozisyonu işgal etmekteydi.[6] Eylül 2020 itibariyle YouTube üzerinde en çok aboneye sahip olan kanal Hint video kliplerini paylaşan ve aynı isimli şirkete sahip T-Series kanalıdır. 2019 yılından itibaren 154 milyon aboneye ulaştı.

İsveçli Let's Player ve vlogger PewDiePie, Eylül 2020'de 109 milyon abonesiyle YouTube’da en çok abone olunan bireysel kullanıcı.[1][2]

En çok abone olunan kanallarDüzenle

Tüm zamanlarDüzenle

Aşağıdaki tablo, çeşitli kriterlere göre sıralanabilir bir biçimde YouTube'da en çok abone olan elli kanalı listeler; Ancak "YouTube tarafından otomatik olarak oluşturulan" (müzik, oyun, spor ve film gibi) ve içeriği aktarılmış kanallar (JustinBieberVEVO ve Rihannavevo gibi) listeye dahil edilmemiştir.[A] Şubat 2019 itibarıyla, bu kanalların 28'i öncelikle İngilizce içerik üretmektedir.

Sıralama Kanal Aboneler[3]
(milyon)
Ana dil(ler) Kategori içeriği[3]
1 T-Series[7] 181 Hintçe[8][9] Müzik
2 PewDiePie[10] 109 İngilizce[11] Eğlence
3 Cocomelon - Nursery Rhymes[12] 108 İngilizce Eğitim
4 SET India[13] 100 Hintçe[14][15] Eğlence
5 Kids Diana Show 75 İngilizce[16] Eğitim
6 WWE[17] 74 İngilizce[18] Spor
7 5-Minute Crafts 71 İngilizce Nasıl yapılır
8 Zee Music Company[19] 62 Hintçe[20][21] Müzik
9 Justin Bieber[22] 61 İngilizce[23] Müzik
10 Like Nastya[24] 60 Rusça[25] Eğlence
11 Canal KondZilla[26] Portekizce[8] Müzik
12 Blackpink[27] 60 Korece Müzik
13 Dude Perfect[28] 53 İngilizce[29] Spor
14 Vlad and Niki[30] 52 İngilizce Eğlence
15 Zee TV[31] 51 Hintçe[32][33] Eğlence
16 Marshmello[34] 48 İngilizce[35] Müzik
17 Ed Sheeran[36] 45 İngilizce Müzik
18 EminemMusic[37] 44 İngilizce[38] Müzik
19 Big Hit Labels[39] Korece Müzik
20 Movieclips[40] İngilizce Film
21 MrBeast[41] 43 İngilizce Eğlence
22 Badabun[42] İspanyolca Eğlence
23 Ariana Grande[43] İngilizce Müzik
24 Shemaroo Filmi Gaane[44] 41 Hintçe Müzik
25 Goldmines Telefilms[45] Hintçe[46] Film
26 HolaSoyGerman.[47] İspanyolca[8] Eğlence
27 Aaj Tak[48] Hintçe[49] Haberler
28 JuegaGerman[50] İspanyolca Oyunlar
29 whinderssonnunes[51] 40 Portekizce Komedi
30 ChuChu TV Nursery Rhymes & Kids Songs[52] İngilizce Eğitim
31 Taylor Swift[53] 39 İngilizce Müzik
32 Felipe Neto[54] Portekizce Eğlence
33 Katy Perry[55] 38 İngilizce Eğlence
34 elrubiusOMG[56] İspanyolca Oyunlar
35 Sony Music India[57] Hintçe Müzik
36 Pinkfong! Kids' Stories & Songs[58] İngilizce Eğitim
37 Wave Music[59] Bhojpuri Müzik
38 Fernanfloo[60] 37 İspanyolca Oyunlar
39 TheEllenShow[61] İngilizce Eğlence
40 SAB TV[62] Hintçe[63] Eğlence
41 El Reino Infantil[64] İspanyolca Müzik
42 Você Sabia?[65] Portekizce Eğlence
43 BangtanTV[66] Korece Müzik
44 Bright Side[67] 36 İngilizce Eğlence
45 Alan Walker[68] İngilizce Müzik
46 Rihanna[69] 35 İngilizce Eğlence
47 LooLoo Kids - Nursery Rhymes and Children's Songs[70] 34 İngilizce Müzik
48 Billie Eilish[71] 33 İngilizce Müzik
49 Luisito Comunica[72] İspanyolca Komedi
50 One Direction[73] İngilizce Müzik
Şubat 19, 2021 itibariyle

Ülke ve bölgeye göreDüzenle

Aşağıdaki tabloda, sosyal medya analitiği web sitesi DBase'ye göre, her ülkede ve bölgede en az beş milyon aboneli en az bir kanalın yayınlandığı en çok abone olunan YouTube kanalı listelenmiştir. İçeriğinin aktarılması sonucu etkin bir şekilde kullanılmayan kanallar hariç tutulmuştur.

Ülke ve bölge En çok abone olunan kanal Abone
(milyon)
  Arjantin DrossRotzank[74] 16
  Avustralya HowToBasic[75] 12
  Avusturya Red Bull[76] 8
  Belçika Tomorrowland[77] 7
  Brezilya Canal KondZilla[78] 46
  Kanada VanossGaming[79] 24
  Şili HolaSoyGerman.[80] 37
  Çin 办公室小野官方频道 Ms Yeah
Official Channel
[81]
5
  Kolombiya toycantando[82] 10
  Mısır MBC مصر[83] 5
  El Salvador Fernanfloo[84] 31
  Fransa David Guetta[85] 19
  Almanya Kurzgesagt - In a Nutshell[86] 7
  Hindistan T-Series[87] 84
  Endonezya Atta Halilintar[88] 10
  Irak الرماس ميوزك[89]
  İrlanda jacksepticeye[90] 21
  İtalya Doc Tops[91] 6
  Japonya はじめしゃちょー(hajime)[92] 7
  Ürdün toyorbabytv[93] 6
  Meksika Badabun[94] 35
  Fas Saad Lamjarred | سعد لمجرد[95] 6
  Hollanda Spinnin' Records[96] 24
  Yeni Zelanda Rainbow Learning[97] 5
  Norveç Alan Walker[98] 21
  Pakistan Coke Studio[99] 6
  Peru Drawblogs[100] 8
  Filipinler ABS-CBN Entertainment[101] 15
  Porto Riko Ozuna[102] 22
  Romanya Cat Music[103] 5
  Rusya Get Movies[104] 22
  Suudi Arabistan Rotana[105] 10
  Güney Kore ibighit[106] 20
  İspanya elrubiusOMG[107] 33
  İsveç PewDiePie[108] 84
   İsviçre FIFATV[109] 7
  Tayland WorkpointOfficial[110] 21
  Türkiye netd müzik[111] 12
  Ukrayna SlivkiShow[112]
  Birleşik Arap Emirlikleri Noor Stars[113] 10
  Birleşik Krallık Ed Sheeran[114] 36
  ABD 5-Minute Crafts[115] 48
  Uruguay dosogas[116] 5
  Venezuela LA DIVAZA[117] 8
  Vietnam FAP TV[118]
6 Şubat 2019 itibarıyla

En çok abone olunan kanalların tarihsel gelişimiDüzenle

Aşağıdaki tabloda, Mayıs 2006'dan bu yana, web sitesinde en çok abone olunan on altı YouTube kanalı listelenmiştir.

  Eski kayıt
  Güncel kayıt
Kanal adı Erişim tarihi Unvan gün sayısı Kaynakça
Smosh[119] 17 Mayıs 2006 26 [6]
Judson Laipply[120] 12 Haziran 2006 21 [121][122]
Brookers[123] 3 Temmuz 2006 45 [124][125]
geriatric1927[126] 17 Ağustos 2006 31 [127]
lonelygirl15[128] 17 Eylül 2006 221 [129][130][131]
Smosh[119] 26 Nisan 2007 517 [132]
nigahiga[133] 24 Eylül 2008 12 [134]
Fяᴇᴅ[135] Oct 6, 2008 318 [134]
nigahiga[133] 20 Ağustos 2009 677 [136][137]
Ray William Johnson[138] 28 Haziran 2011 564 [139][140]
Smosh[119] 12 Ocak 2013 215 [141][142]
PewDiePie[10] 15 Ağustos 2013 80 [143]
YouTube Spotlight[144] 2 Kasım 2013 36 [145]
PewDiePie[10] 8 Aralık 2013 4 [121]
YouTube Spotlight[144] 12 Aralık 2013 10 [146][147]
PewDiePie[10] 23 Aralık 2013 2737 [148][149]
26 Ocak 2019 itibarıyla

Zaman çizelgesiDüzenle

En çok abone olunan YouTube kanallarının zaman çizelgesi (Mayıs 2006 - Ocak 2019)

YouTube SpotlightPewDiePieRay William JohnsonFred FigglehornRyan Higalonelygirl15Peter OakleyBrooke BrodackJudson LaipplySmosh

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

A. ^Bunlar, Justin Bieber ve Rihanna kanallarıyla karıştırılmamalıdır.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Clarke, Donald. "The Superstar You've Never Heard Of – At Least, Not from Us". The Irish Times. 20 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2019. 
  2. ^ "YouTube's Biggest Star PewDiePie Causes Controversy with 'Death to All Jews' Video". International Business Times. 11 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2019. 
  3. ^ a b c "Top 100 Subscribed YouTube Channels (Sorted by Subscriber Count)". Social Blade. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2020. 
  4. ^ "Official YouTube Blog – Tuesday, Ekim 25, 2005". Official YouTube Blog. Google. 25 Ekim 2005. 30 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2013. 
  5. ^ "Lots 'O New Stuff". Official YouTube Blog. Google. 30 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2019. 
  6. ^ a b "YouTube - Most Subscribed Members (This Month)". 17 Mayıs 2006. 17 Mayıs 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  7. ^ "T-Series". YouTube. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  8. ^ a b c Stegner, Ben. "The Top 10 Most Popular YouTube Channels: Should You Subscribe?". MakeUseOf. 26 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  9. ^ "T-Series Rules YouTube's Airwaves, but Bhushan Kumar Is Not Stopping Here". The Economic Times. Bennett, Coleman & Co. 26 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  10. ^ a b c d "PewDiePie". YouTube. 27 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  11. ^ Dredge, Stuart. "Why Are YouTube Stars So Popular?". The Guardian. 3 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  12. ^ "Cocomelon - Nursery Rhymes". YouTube. Fullscreen. 29 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2018. 
  13. ^ "SET India". YouTube. 26 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  14. ^ "SET India – About". YouTube. Sony Pictures Networks India. 23 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  15. ^ Bhushan, Nyay. "BBC, Sony Television's India Unit Partner for New Channel". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  16. ^ Davidovits, Daniela. "Keine Langeweile: Die 5 besten Kreativ-Channels für Kids auf YouTube" [No Boredom: The 5 Best Creative Channels for Kids on YouTube]. Kurier (Almanca). Telekurier Online Medien. 19 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2020. 
  17. ^ "WWE". YouTube. WWE. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2018. 
  18. ^ Vargas, Jose Antonio. "Spanish Ads on English TV? An Experiment". The Washington Post. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  19. ^ "Zee Music Company". YouTube. Essel Group. 1 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2018. 
  20. ^ "Zee Music Company – About". YouTube. Zee Entertainment Enterprises. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  21. ^ Bhattacharya, Ananya. "The Nation Wants to Know: What Do Indians Watch on Facebook and YouTube?". Quartz India. 3 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  22. ^ "Justin Bieber". YouTube. Def Jam. 26 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2018. 
  23. ^ Leight, Elias. "Meet Maluma, the Colombian Heartthrob Who Could Be Latin Pop's Next Crossover Star". Rolling Stone. 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  24. ^ "Like Nastya Vlog". YouTube. 6 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  25. ^ Greenwood, Chelsea. "10 Children Who Are Making Hundreds of Thousands of Dollars — and Possibly Millions — Through YouTube". Business Insider. 31 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2020. 
  26. ^ "Canal KondZilla". YouTube. 10 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  27. ^ "Blackpink". YouTube. YG Entertainment. 21 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2019. 
  28. ^ "Dude Perfect". YouTube. Whistle Sports. 28 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2018. 
  29. ^ "Ranking the Top 12 Digital Stars: Variety's 2015 #Famechangers". Variety. Penske Business Media. 23 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  30. ^ "Vlad and Niki". YouTube. FZE. 8 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2020. 
  31. ^ "Zee TV". YouTube. DMCL. 26 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2018. 
  32. ^ "Zee TV – About". YouTube. Diligent Media. 3 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  33. ^ Bhushan, Nyay. "Indian Media Giant Zee Says Largest Shareholder to Sell Up to Half Its Stake". The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. 14 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2018. 
  34. ^ "Marshmello". YouTube. Monstercat Media. 26 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2018. 
  35. ^ DeVille, Chris. "America's Pop Mainstream Is Finally Making Room for Languages Other Than English". Stereogum. Prometheus Global Media. 23 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  36. ^ "Ed Sheeran". YouTube. Atlantic Records. 14 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  37. ^ "EminemMusic". YouTube. Aftermath Records. 25 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2018. 
  38. ^ Hong, Dam-young. "Korean Rappers MCing in Mother Tongue". The Korea Herald. Herald Corporation. 8 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2020. 
  39. ^ "ibighit". YouTube. LOEN Entertainment. 12 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  40. ^ "Movieclips". YouTube. Fandango. 26 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2018. 
  41. ^ "MrBeast". YouTube. ScaleLab. 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2019. 
  42. ^ "Badabun". YouTube. 7 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2018. 
  43. ^ "Ariana Grande". YouTube. Republic Records. 28 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  44. ^ "Shemaroo Filmi Gaane". YouTube. Shemaroo Music. 6 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2019. 
  45. ^ "Goldmines Telefilms". YouTube. Goldmines. 29 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2019. 
  46. ^ "Goldmines Telefilms – About". YouTube. Goldmines. 11 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2019. 
  47. ^ "HolaSoyGerman". YouTube. 15 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  48. ^ "Aaj Taak". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2020. 
  49. ^ "Aaj Tak Grabs No. 1 Spot on Digital Space on Counting Day". India Today. Living Media India. 4 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2020. 
  50. ^ "JuegaGerman". YouTube. 25 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  51. ^ "whinderssonnunes". YouTube. 13 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  52. ^ "ChuChu TV Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. KidsCamp. 17 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  53. ^ "Taylor Swift". YouTube. Republic Records. 28 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2018. 
  54. ^ "Felipe Neto". YouTube. Disney Digital Network. 29 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  55. ^ "Katy Perry". YouTube. Capitol Records. 19 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2018. 
  56. ^ "elrubiusOMG". YouTube. 10 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  57. ^ "Sony Music India". YouTube. Sony Music Entertainment. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2018. 
  58. ^ "Pinkfong! Kids' Stories & Songs". YouTube. SmartStudy. 21 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2020. 
  59. ^ "Wave Music". YouTube. HT Mobile. 28 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2019. 
  60. ^ "Fernanfloo". YouTube. 11 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  61. ^ "TheEllenShow". YouTube. Warner Bros. Television. 31 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  62. ^ "SAB TV". YouTube. SET. 16 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  63. ^ Shashidhar, Ajita. "Why Are Broadcasters Launching More Hindi GECs?". Business Today. Living Media. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  64. ^ "El Reino Infantil". YouTube. Leader Music. 27 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2019. 
  65. ^ "Você Sabia?". YouTube. Maker Studios. 25 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2019. 
  66. ^ "BangtanTV". YouTube. Ibighit. 15 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Haziran 2020. 
  67. ^ "Bright Side". YouTube. 26 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2018. 
  68. ^ "Alan Walker". YouTube. Sony Music Entertainment. 14 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2019. 
  69. ^ "Rihanna". YouTube. Roc Nation. 17 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2018. 
  70. ^ "LooLoo Kids - Nursery Rhymes and Children's Songs". YouTube. Mora TV. 20 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2020. 
  71. ^ "Billie Eilish". YouTube. Interscope Records. 12 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2020. 
  72. ^ "Luisito Comunica". YouTube. MiTú. 8 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2019. 
  73. ^ "One Direction". YouTube. Columbia Records. 20 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2018. 
  74. ^ "Argentina's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2019. 
  75. ^ "Australia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 20 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  76. ^ "Austria's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2018. 
  77. ^ "Belgium's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 7 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  78. ^ "Brazil's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  79. ^ "Canada's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2018. 
  80. ^ "Chile's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  81. ^ "China's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 7 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  82. ^ "Colombia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2019. 
  83. ^ "Egypt's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 29 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2018. 
  84. ^ "El Salvador's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2018. 
  85. ^ "France's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2018. 
  86. ^ "Germany's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 27 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  87. ^ "India's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 26 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  88. ^ "Indonesia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  89. ^ "Iraq's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  90. ^ "Ireland's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 
  91. ^ "Italy's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 23 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  92. ^ "Japan's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  93. ^ "Jordan's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2018. 
  94. ^ "Mexico's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  95. ^ "Morocco's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2018. 
  96. ^ "Netherlands's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 15 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  97. ^ "New Zealand's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 15 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 
  98. ^ "Norway's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 13 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  99. ^ "Pakistan's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  100. ^ "Peru's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 13 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2019. 
  101. ^ "Philippines's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2019. 
  102. ^ "Puerto Rico's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 6 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2019. 
  103. ^ "Romania's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 25 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2018. 
  104. ^ "Russia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2019. 
  105. ^ "Saudi Arabia's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  106. ^ "South Korea's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 21 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  107. ^ "Spain's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  108. ^ "Sweden's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  109. ^ "Switzerland's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 12 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 
  110. ^ "Thailand's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 19 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2018. 
  111. ^ "Turkey's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2018. 
  112. ^ "Ukraine's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  113. ^ "United Arab Emirates's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2018. 
  114. ^ "United Kingdom's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 2 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2018. 
  115. ^ "United States's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  116. ^ "Uruguay's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 10 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2019. 
  117. ^ "Venezuela's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2018. 
  118. ^ "Vietnam's All Time Most Subscribed YouTube Channels". DBase.tube. 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 
  119. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Smosh isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  120. ^ "Judson Laipply". YouTube. 7 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  121. ^ a b Dryden, Liam (16 Mart 2017). "A Complete Timeline Of Every "Most Subscribed" YouTuber In History". We The Unicorns. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2017. 
  122. ^ Gutelle, Sam (15 Mart 2017). "The History Of YouTube's Most-Subscribed Channels Is A Fun Nostalgia Trip". tubefilter. 3 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2017. In the early days, anyone who made a big viral video could enter the top ten, with “Evolution of Dance” performer Judson Laipply even holding the top spot for a bit. 
  123. ^ "Brookers". YouTube. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  124. ^ "Brooke BRODACK | EMC". www.entertainment-masterclass.tv. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  125. ^ "YouTube - Most Subscribed Channels". 3 Temmuz 2006. Archived from the original on 3 Temmuz 2006. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  126. ^ "geriatric1927". YouTube. 9 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  127. ^ "The meteoric rise of geriatric1927" (İngilizce). 29 Ağustos 2006. 8 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  128. ^ "lonelygirl15". YouTube. 24 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  129. ^ "YouTube Stars!: The Lonelygirl15 Story". 24 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  130. ^ Jr, Tom Zeller (17 Eylül 2006). "Lonelygirl15: Prank, Art or Both". The New York Times. ISSN 0362-4331. 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  131. ^ "The 100 Greatest Internet Memes of All Time12. Lonelygirl15". Complex. 18 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  132. ^ Heffernan, Virginia. "A Big Deal: The Run-Off on YouTube!!". 4 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  133. ^ a b "nigahiga". YouTube. 7 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2017. 
  134. ^ a b BuckHollywood (6 Ekim 2008), Fred, Smosh or Nigahiga?!, 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 11 Eylül 2016 
  135. ^ "FRED". YouTube. 13 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  136. ^ Parr, Ben. "DETHRONED: Fred No Longer #1 on YouTube". Mashable. 27 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  137. ^ William Hyde (21 Ağustos 2009), YouTube Winners & Losers! NigaHiga and Fred, 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 11 Eylül 2016 
  138. ^ "Ray William Johnson". YouTube. 19 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2016. 
  139. ^ Humphrey, Michael. "Ray William Johnson: =3 Adds Up To Most-Subscribed On YouTube". 4 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  140. ^ "Ray William Johnson Surpasses Nigahiga To Become The Most Subscribed YouTuber Of All Time". socialtimes.comölüurl=hayır. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  141. ^ joshuajcohen (12 Ocak 2013). "Smosh Passes Ray William Johnson as #1 Most Subscribed YouTube Channel". Tubefilter. 14 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  142. ^ "SMOSH Becomes The #1 Most-Subscribed YouTube Channel - New Media Rockstars" (İngilizce). 12 Ocak 2013. 14 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  143. ^ joshuajcohen (16 Ağustos 2013). "It's Official: PewDiePie Becomes #1 Most Subscribed Channel On YouTube". Tubefilter. 23 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  144. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; YouTube isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  145. ^ joshuajcohen (4 Kasım 2013). "YouTube Is Now The Most Subscribed Channel On YouTube". Tubefilter. 5 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  146. ^ "PewDiePie - YouTube". 22 Aralık 2013. Archived from the original on 22 Aralık 2013. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  147. ^ "YouTube Spotlight - YouTube". 22 Aralık 2013. Archived from the original on 22 Aralık 2013. Erişim tarihi: 11 Eylül 2016. 
  148. ^ "YouTube Statistics for PewDiePie (17 Aralık – 26 Aralık 2013 archive)". Social Blade. 5 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2018. 
  149. ^ "YouTube Statistics for YouTube (20 Aralık – 29 Aralık 2013 archive)". Social Blade. 16 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2018.