En çok görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 80 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 19 Şubat 2017 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. 1 milyardan fazla izlenmeye sahip 70 adet video bulunmaktadır. Katy Perry (Roar, Dark Horse), Taylor Swift (Blank Space, Shake It Off, Bad Blood) listede ilk 40 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır.[1] Taylor Swift ve Justin Bieber ilk 40'ta 3 videosu birden bulunan sanatçılardır.

1 milyar görüntülenme sayısına en kısa sürede ulaşan 5 video; "Hello" (88 gün), "Despacito" (97 gün), "Shape of You" (97 gün), "Sorry" (137 gün), "Chantaje" (140 gün).[2][3]

2 milyar görüntülenme sayısına en kısa sürede ulaşan 5 video; "Despacito" (154 gün), "Sorry" (394 gün), "See You Again" (515 gün), "Hello" (620 gün), "Gangnam Style" (684 gün).

3 milyar görüntülenme sayına ulaşan ilk 2 video; "Despacito" (204 gün), "See You Again" (854 gün).

VideolarDüzenle

Tüm zamanlarDüzenle

  Video klip olmayanları gösterir
Sıra Video adı Yükleyen / sanatçı İzlenme (milyar) Yüklenme tarihi
1. "Despacito"[4] Luis Fonsi featuring Daddy Yankee 6.89 12 Ocak 2017
2. "Baby Shark"[5] Pinkfong Kids' Songs & Stories 6.09 17 Ocak 2016
3. "Shape of You"[6] Ed Sheeran 4.90 30 Ocak 2017
4. "See You Again"[7] Wiz Khalifa featuring Charlie Puth 4.65 6 Niasn 2015
5. Masha ve Koca Ayı – "Felaketin Tarifi"[8] Get Movies 4.31 31 Ocak 2012
6. "Uptown Funk"[9] Mark Ronson featuring Bruno Mars 3.90 19 Kasım 2014
7. "Gangnam Style"[10] Psy 3.71 15 Temmuz 2012
8. "Johny Johny Yes Papa"[11] LooLoo Kids 3.61 8 Ekim 2016
9. "Учим цвета-Разноцветные яйца на ферме"[12] Мирошка ТВ 3.56 27 Şubat 2018
10. "Sorry"[13] Justin Bieber 3.31 22 Ekim 2015
11. "Sugar"[14] Maroon 5 3.24 14 Ocak 2015
12. "Roar"[15] Katy Perry 3.12 5 Eylül 2013
13. "Thinking Out Loud"[16] Ed Sheeran 3.04 7 Ekim 2014
14. "Counting Stars"[17] OneRepublic 3.01 31 Mayıs 2013
15. "Shake It Off"[18] Taylor Swift 2.94 18 Ağustos 2014
16. "Bailando"[19] Enrique Iglesias featuring Descemer Bueno and Gente De Zona 2.87 11 Nisan 2014
17. "Lean On"[20] Major Lazer and DJ Snake featuring 2.85 22 Mart 2015
18. "Phonics Song with Two Words"[21] ChuChu TV 2.84 6 Mart 2014
19. "Dark Horse"[22] Katy Perry featuring Juicy J 2.82 20 Şubat 2014
20. "Faded"[23] Alan Walker 2.81 3 Aralık 2015
21. "Bath Song"[24] Cocomelon – Nursery Rhymes 2.78 2 Mayıs 2018
22. "Girls Like You"[25] Maroon 5 featuring Cardi B 2.74 31 Mayıs 2018
23. "Let Her Go"[26] Passenger 2.74 25 Temmuz 2012
24. "Mi Gente"[27] J Balvin and Willy William 2.73 29 Haziran 2017
25. "Hello"[28] Adele 2.68 22 Ekim 2015
26. "Blank Space"[29] Taylor Swift 2.61 10 Kasım 2014
27. "Chantaje"[30] Shakira featuring Maluma 2.56 18 Kasım 2016
28. "Dame Tu Cosita"[31] Ultra Music 2.55 5 Nisan 2018
29. "Waka Waka (This Time for Africa)"[32] Shakira featuring Freshlyground 2.54 4 Haziran 2010
30. "Closer (Lyric video)"[33] The Chainsmokers featuring Halsey 2.52 29 Temmuz 2016
26 Temmuz 2020 itibarıyla

Tarihinde en çok görüntülenen videolarDüzenle

Ekim 2005'ten bu yana en çok görüntülenen 11 videoyu gösterir.

  Şimdiki rekoru gösterir
  İlk rekoru gösterir
  Videonun YouTube'tan silinmesine kadar olan zamanı gösterir
Video adı Yükleyen İzlenme Yükleme tarihi Rekor tarihi Rekoru elinde tutma sayısı Kay.(lar)
"Despacito"[4] LuisFonsiVEVO 2,993,700,000 12 Ocak 2017 4 Ağustos 2017 1105 [4]
"See You Again"[7] Wiz Khalifa 2,894,000,000 6 Nisan 2015 10 Temmuz 2017 1130 [7]
"Gangnam Style"[10] officialpsy 803,700,000 15 Temmuz 2012 24 Kasım 2012 1,689 [34]
"Baby"[35] JustinBieberVEVO 245,400,000 19 Şubat 2010 16 Temmuz 2010 862 [36]
"Bad Romance"[37] LadyGagaVEVO 178,400,000 23 Kasım 2009 14 Nisan 2010 93 [38]
"Charlie Bit My Finger"[39] HDCYT 128,900,000 22 Mayıs 2007 24 Ekim 2009 172 [40][41]
"Evolution of Dance"[42] Judson Laipply 118,900,000 6 Nisan 2006 2 Mayıs 2009 175 [41][43]
"Girlfriend"[44] RCARecords 92,600,000 27 Şubat 2007 17 Temmuz 2008 289 [45][46][47]
"Evolution of Dance"[42] Judson Laipply 78,600,000 6 Nisan 2006 15 Mart 2008 124 [47][48]
"Music Is My Hot Hot Sex"[49] CLARUSBARTEL72 76,600,000 9 Nisan 2007 29 Şubat 2008 15 [47][50][51]
"Evolution of Dance"[42] Judson Laipply 10,600,000 6 Nisan 2006 19 Mayıs 2006 651 [52][53]
"Pokemon Theme Music Video"[54] Smosh 4,300,000 28 Kasım 2005 12 Mart 2006 68 [53][55][56]
"Myspace - The Movie"[57] eggtea 2,700,000 31 Ocak 2006 18 Şubat 2006 22 [53][58]
"Ronaldinho: Touch of Gold"[59] Nikesoccer 255,000 21 Ekim 2005 31 Ekim 2005 110 [53][60]
"I/O Brush"[61] larfus 247,000 5 Ekim 2005 29 Ekim 2005 2 [53][62]
13 Ağustos 2020 itibarıyla

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Most Viewed Videos of All Time・(Over 100 million views)". 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2015. 
  2. ^ Towbridge, Kurt (22 Eylül 2015). "The Road to a Billion Views on YouTube Is Getting Shorter All the Time". Billboard. 3 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2015. 
  3. ^ Adele Poised To Break A Billion-View Record, vocativ.com, Access date: January 18, 2016
  4. ^ a b c "Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee". YouTube. 4 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2020. 
  5. ^ "Baby Shark Dance | Sing and Dance! | Animal Songs | PINKFONG Songs for Children". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  6. ^ "Ed Sheeran - Shape of You [Official Video]". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  7. ^ a b c "Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  8. ^ "Маша и Медведь (Masha and The Bear) - Маша плюс каша (17 Серия)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  9. ^ "Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  10. ^ a b "PSY - GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  11. ^ "Johny Johny Yes Papa 👶 THE BEST Song for Children | LooLoo Kids". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  12. ^ "Учим цвета-Разноцветные яйца на ферме". YouTube. 21 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  13. ^ "Justin Bieber - Sorry (PURPOSE : The Movement)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  14. ^ "Maroon 5 - Sugar". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  15. ^ "Katy Perry - Roar (Official)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  16. ^ "Ed Sheeran - Thinking Out Loud [Official Video]". YouTube. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  17. ^ "OneRepublic - Counting Stars". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  18. ^ "Taylor Swift - Shake It Off". YouTube. 19 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  19. ^ "Enrique Iglesias - Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  20. ^ "Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video)". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  21. ^ "Phonics Song with TWO Words - A For Apple - ABC Alphabet Songs with Sounds for Children". YouTube. 1 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2020. 
  22. ^ "Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  23. ^ "Alan Walker - Faded". YouTube. 19 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  24. ^ "Bath Song | CoCoMelon Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. 1 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  25. ^ "Maroon 5 - Girls Like You ft. Cardi B". YouTube. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  26. ^ "Passenger | Let Her Go (Official Video)". YouTube. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  27. ^ "J. Balvin, Willy William - Mi Gente (Official Video)". YouTube. 6 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  28. ^ "Adele - Hello". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  29. ^ "Taylor Swift - Blank Space". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  30. ^ "Shakira - Chantaje (Official video) ft. Maluma". YouTube. 19 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  31. ^ "El Chombo - Dame Tu Cosita feat. Cutty Ranks (Official Video) [Ultra Music]". YouTube. 6 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2020. 
  32. ^ "Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  33. ^ "The Chainsmokers - Closer (Lyric) ft. Halsey". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  34. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; GangnamStyle isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  35. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Baby isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  36. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Gaga isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  37. ^ "Lady Gaga - Bad Romance". YouTube. 3 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  38. ^ O'Neill, Megan (14 Nisan 2010). "Lady Gaga's Bad Romance Is Officially The Most Viewed Video On YouTube Ever". SocialTimes. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  39. ^ "Charlie bit my finger - again !". YouTube. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  40. ^ Hutcheon, Stephen (4 Kasım 2009). "Once bitten, now watched by millions on YouTube". The Sydney Morning Herald. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  41. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; History3 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  42. ^ a b c "Evolution of Dance". YouTube. 29 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  43. ^ "Most Viewed Chart on YouTube on the Wayback Machine on July 8, 2009, 22:33:57 (UTC)". Wayback Machine. 8 Temmuz 2009. Archived from the original on 8 Temmuz 2009. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  44. ^ "Avril Lavigne - Girlfriend". YouTube. 26 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  45. ^ Gannes, Liz (18 Temmuz 2008). "Avril Ascends, But YouTube Withholds Her Crown". Gigaom. 3 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  46. ^ Van Buskirk, Eliot (18 Temmuz 2008). "Avril Lavigne Expects $2 Million From YouTube Despite Gamed Play Count". Wired. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  47. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; History2 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  48. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Zapped isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  49. ^ "CANSEI DE SER SEXY Music is My Hot Hot Sex". YouTube. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  50. ^ Dover, Danny (8 Mart 2008). "YouTube's New #1 Video: The Unprecedented Rise and the Mobocracy that Led to its Fall". Moz. 21 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  51. ^ Hutcheon, Stephen (23 Mart 2008). "YouTube yobs chase top video off the charts". The Sydney Morning Herald. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  52. ^ "Judson Laipply (featured in the #1 most viewed video on youtube)". The Speakers Group. 30 Mayıs 2008. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  53. ^ a b c d e Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; History1 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  54. ^ "Pokemon Theme Music Video". YouTube. 10 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  55. ^ "Most Viewed Chart on YouTube on the Wayback Machine on March 14, 2006, 12:07:24 (UTC)". Wayback Machine. 14 Mart 2006. Archived from the original on 14 Mart 2006. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  56. ^ Heffernan, Virginia (4 Nisan 2006). "Comic shorts, home on the Web". The New York Times. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  57. ^ "Myspace - THE MOVIE!". YouTube. 7 Temmuz 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  58. ^ "Most Viewed Chart on YouTube on the Wayback Machine on February 18, 2006, 21:43:25 (UTC)". Wayback Machine. 18 Şubat 2006. Archived from the original on 18 Şubat 2006. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  59. ^ "Ronaldinho: Touch of Gold". YouTube. 18 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  60. ^ "Ronaldinho: Touch of Gold on YouTube on the Wayback Machine on November 2, 2005, 10:21:32 (UTC)". Wayback Machine. 21 Ekim 2005. 2 Kasım 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  61. ^ "I/O Brush". YouTube. 7 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  62. ^ "I/O Brush on YouTube on the Wayback Machine on October 29, 2005, 5:03:49 (UTC)". Wayback Machine. 5 Ekim 2005. Archived from the original on 29 Ekim 2005. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016.