Dilan Çiçek Deniz

Türk model ve oyuncu

Dilan Çiçek Deniz (d. 28 Şubat 1995, Sivas), Türk oyuncu ve manken.[1]

Dilan Çiçek Deniz
Doğum 28 Şubat 1995 (1995-02-28) (25 yaşında)
Sivas, Türkiye
İkamet İstanbul
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, manken
Etkin yıllar 2014-günümüz
Ödüller Miss Turkey 2014 ikincisi
43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri

BiyografiDüzenle

1995 yılında Sivas'ta doğmuştur. Annesi ve babası öğretmendir. Babasının adı Orhan Deniz, annesinin adı Hale Temizyürek’dir. Lisedeyken üç sene boyunca tiyatro eğitimi aldı. 17 yaşındayken Liseler arası Tiyatro Yarışması’na katılıp oyunculuk ödülü aldı. Ege Üniversitesinde Turizm Rehberliği okurken asıl istediği bölümün karşılaştırmalı edebiyat olduğuna karar vererek sınavlara tekrar girip karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne geçiş yapmıştır.[2][1]

Oyuncu, on beş yaşında “Güneşi Annem Sanırdım” adında şiir kitabı çıkarmıştır.[3]

Modellik de yapan Dilan Çiçek Deniz, 2014 yılında Elidor Miss Turkey güzellik yarışmasına katılmış ve ikinci olmuştur.[4] 2015 yılında Miami’de düzenlenen Kâinat Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti.[5][6]

İlk rolü 2015'te Star TV'de yayınlanan “Tatlı Küçük Yalancılar” dizisindeki "Ebru" karakteridir. Dizide Bensu SoralŞükrü Özyıldız, Alperen Duymaz, Beste Kökdemir, Büşra DeveliBurak Deniz ile birlikte oynadılar.[7] Fakat dizi, düşük reytinglerden dolayı 3 Ekim 2015 tarihinde 13 bölüm sonra final yapmıştır.

2015 yılında yayınlanan "Güneşin Kızları" dizisine dâhil oldu.[8] Dizinin başrollerinde Evrim AlasyaEmre KınayHande ErçelBurcu ÖzberkBerk Atan ve Tolga Sarıtaş'ın yer aldığı, yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği ”Güneşin Kızları” dizisinde "Elif" karakterine hayat verdi.

Ağustos 2016'da başlayıp Haziran 2017'de final yapan "Bodrum Masalı" adlı dizide başrol oynadı.[9] Dizinin diğer başrollerinde ise Timuçin EsenŞevval SamMurat AygenAlperen Duymaz ve Hilmi Cem İntepe paylaşmaktadır. Show TV'de yayımlanan Çukur adlı dizide Aras Bulut İynemli ile ikinci sezon boyunca başrolü paylaşmıștır. 2016 yılında Pantene Altın Kelebek'te "yıldızı parlayan ödül"üne layık görülmüştür.[10] 2018 yılında Avon'un ruj reklamında yer almıştır.[11]

Özel HayatıDüzenle

Ocak 2018‘de oyuncu Furkan Andıç ile olan birlikteliğini açıkladı.[12]

FilmografiDüzenle

TV Dizileri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2015 Tatlı Küçük Yalancılar Ebru Başrol oyuncusu
2015 Güneşin Kızları Elif Yardımcı oyuncu
2016-2017 Bodrum Masalı Su Ergüven Başrol oyuncusu
2017-2019 Çukur Sena Koçovalı Başrol oyuncusu
2020- Alev Alev Rüya Başrol oyuncusu
Sinema ve TV Filmleri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2013 Balayı - Yardımcı oyuncu
2020 Yarına Tek Bilet Leyla Başrol oyuncusu
İnternet
Yıl Adı Rol Notlar
2020 Yarım Kalan Aşklar Elif Urazoğlu Başrol

ReklamDüzenle

Yıl Marka
2018 Garanti BBVA

Ödülleri ve AdaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2014 Miss Turkey Türkiye İkinci Güzeli Kazandı[4]
2016 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Pantene Yıldızı Parlayanlar Bodrum Masalı Kazandı[10]
2018 Yeditepe Üniversitesi 6. Dilek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Çukur Kazandı
MGD 23. Altın Objektif Ödülleri Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Kazandı
8. İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Kazandı
45. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Sena & Yamaç) Adaylık
2019 7. Elle Style Ödülleri Yılın Yükselen Kadın Oyuncusu Kazandı
2020 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Sena & Yamaç) Adaylık

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle