Burak Deniz

Türk oyuncu

Burak Deniz (d. 17 Şubat 1991, İstanbul[1]), Türk oyuncudur.

Burak Deniz
Doğum 17 Şubat 1991 (1991-02-17) (30 yaşında)
İstanbul, Türkiye[1]
Eğitim Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz
Boy 1,85 m
Resmî site burakdeniz.com.tr

Hayatı ve kariyeriDüzenle

17 Şubat 1991’de İstanbul'da doğdu. İzmit'te büyüdü. İzmit 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulunun ardından Gazi Lisesini bitirdi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Sanat Tarihi okudu. Henüz lise yıllarındayken gittiği oyunculuk atölyesinde İstanbul'daki bir cast direktörü Gökçe Doruk Erten tarafından keşfedilmesiyle oyunculuk kapıları açılmış oldu.[1] İlk oyunculuk deneyimini Kolej Günlüğü (2011) dizisiyle kazandı. Ardından sırasıyla Sultan (2012), Kaçak (2013), Medcezir (2014), Tatlı Küçük Yalancılar (2015), Gecenin Kraliçesi (2016), Aşk Laftan Anlamaz (2016) ve Bizim Hikaye (2017) dizilerinde rol aldı. Burak Deniz, dizi projelerinin yanı sıra Mu Tunç'un yönettiği Arada adlı sinema filminde, Ozan isimli punk bir genci canlandırarak başrolde yer almıştır. Burak Deniz şu anda Maraşlı dizisinde oynamaktadır.[2]

FilmografiDüzenle

Televizyon dizisi
Yıl Adı Rol Notlar Kanal
2011 Kolej Günlüğü Onur Başrol TNT
2012 Sultan Tarık Oyuncu Kanal D
2013-2015 Kaçak Burak Topçuoğlu Oyuncu ATV
2015 Medcezir Aras Oyuncu Star TV
2015 Tatlı Küçük Yalancılar Toprak Kaynak Oyuncu Star TV
2016 Gecenin Kraliçesi Mert Oyuncu Star TV
2016-2017 Aşk Laftan Anlamaz Murat Sarsılmaz Başrol Show TV
2017-2019 Bizim Hikaye Savaş / Barış Aktan Başrol FOX
2021- Maraşlı Maraşlı / Celal Kün / Mehmet İnce Başrol ATV
İnternet
Yıl Adı Rol Notlar Kanal
2020 Yarım Kalan Aşklar Ozan / Mehmet Kadir Bilmez Başrol Blu TV
Sinema filmi
Yıl Adı Rol Notlar Kanal
2018 Arada Ozan Başrol

ÖdülleriDüzenle

  • GQ Men of the Year 2017 - Yılın Yükselen Oyuncusu[3][4]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c https://www.burakdeniz.com.tr/biyografi/
  2. ^ GQ Türkiye - "Türkiye’nin ilk Punk-Rock filmi: Arada" Başlıklı Yazısı 25 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - 25 Ocak 2018 / Yazı: Armağan Bacak
  3. ^ "GQ Türkiye "Men Of The Year 2017" Ödülleri Clear ana sponsorluğunda muhteşem bir törenle sahiplerini buldu". 26 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2021. 
  4. ^ "Men of the Year Yılın Yükselen Oyuncusu: Burak Deniz". 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2020.