Hazar Ergüçlü

Kıbrıslı oyuncu

Hazar Ergüçlü (d. 1 Ocak 1992, KKTC), Kıbrıs Türkü oyuncusudur.[1]

Hazar Ergüçlü
Doğum 1 Ocak 1992 (1992-01-01) (29 yaşında)
 Kuzey Kıbrıs
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

HayatıDüzenle

Lefkoşa Türk Belediyesi'nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yapan Hazar Ergüçlü, Derviş Zaim'in yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı sinema filmiyle profesyonel oyunculuğa adım attı.[2]

7 Eylül 2011 tarihinden itibaren ise Kuzey Güney adlı dizide canlandırdığı Simay Canay karakteri ile televizyonda görünmeye başladı. Dizinin kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel yer almaktadır.

2013 yılında Star TV'de başlayan Medcezir dizisinde başrollerden biri olarak Eylül Buluter karakterini canlandırdı. Dizinin diğer başrolleri ise Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez ve Barış Falay'dır.

Daha sonra Analar ve Anneler dizisinde Kader adlı karakteri canlandırmıştır. Dizinin kadrosunda Sinem Kobal, Okan Yalabık, Metin Akdülger, Binnur Kaya veUlaş Tuna Astepe gibi isimler yer almaktadır.

Haziran 2016'da Star TV'de başlayan Yüksek Sosyete dizisinde başrol olarak Cansu Koran karakterini canlandırdı. Dizinin diğer başrolleri ise Engin Öztürk, Meriç Aral, Ozan Dolunay ve Zuhal Olcay'dır.

Kasım 2017'de başlayan Hayat Sırları adlı dizide başrol olarak Seher Kuzgun karakterini canlandırdı. Dizinin diğer başrolleri ise Ekin Koç, Ahmet Mümtaz Taylan, Devrim Yakut ve Olgun Toker'dir

2017 yılında Kar filminde Müzeyyen karakterini canlandırarak büyük beğeni toplayan oyuncu 2018 yılında Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacıfilminde ise Hatice karakterine hayat verdi.

2018 yılında dijital içerik platformu olan Blu TV'de yayınlanan Dudullu Postası adlı dizide Melis karakterini canlandırdı. Dizinin kadrosunda Taner Ölmez, Güven Kıraç, Bülent Şakrak, Ahmet Rıfat Şungar ve Aslı Bekiroğlu gibi isimler yer almaktadır.

İlk sezonu Aralık 2018'de yayınlanan Netflix yapımı ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız'da dört sezon boyunca başrollerden biri olarak Zeynep Erman karakterini canlandırdı. Dizinin kadrosunda ise Çağatay Ulusoy, Okan Yalabık, Burçin Terzioğlu, Ayça Ayşin Turan, Taner Ölmez, Engin Öztürk, Funda Eryiğit, Boran Kuzum, Ayşe Melike Çerçi, Miray Daner, Saygın Soysal gibi isimler yer almaktadır.

2019 yılında BBC dizisi olan The Mallorca Files adlı dizide Azra Bolat karakteriyle konuk oyuncu olarak yer aldı.

2020 yılında Reebok markasının reklam yüzü olmuştur[3]

Kasım 2020'de Show TV'de başlayan ve 1 sezon süren Alev Alev dizisinde başrollerden biri olarak bir yangın ile hem fiziksel görünümü hem de hayata bakışı değişen Çiçek Görgülü karakterine hayat verdi. Dizinin kadrosunda Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz, Cihangir Ceyhan, Berkay Ateş ve Zuhal Olcay gibi isimler yer almaktadır.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2010 Gölgeler ve Suretler Ruhsar Başrol Oyuncusu
2012 Açlığa Doymak Sena Başrol Oyuncusu
2013 Benim Dünyam Ayla Başrol Oyuncusu
2017 Mahalle Demet Başrol Oyuncusu
2017 Kar Müzeyyen Başrol Oyuncusu
2018 Gerçek Kesit: Manyak Leyla Yardımcı Karakter
2018 Ahlat Ağacı Hatice Karasu Başrol Oyuncusu
2018 Her Şey Seninle Güzel Melisa Başrol Oyuncusu
2021 Gönül Gönül Bozturk Başrol Oyuncusu
Dizi
Yıl Adı Rol Notlar Kanal
2011-2013 Kuzey Güney Simay Canay Başrol Oyuncusu Kanal D
2013-2015 Medcezir Eylül Buluter Başrol Oyuncusu Star TV
2015 Analar ve Anneler Kader Ayaz Başrol Oyuncusu ATV
2016 Yüksek Sosyete Cansu Koran Başrol Oyuncusu Star TV
2017-2018 Hayat Sırları Seher Kuzgun Başrol Oyuncusu Star TV
2018 Dudullu Postası Melis Başrol Oyuncusu BluTV
2018-2020 Hakan: Muhafız Zeynep Erman Başrol Oyuncusu Netflix
2020-2021 Alev Alev Çiçek Görgülü Başrol Oyuncusu Show TV
2020 Menajerimi Ara Kendisi Konuk Oyuncusu Star TV
2021 Saklı Başrol Oyuncusu Blu TV

ÖdülleriDüzenle

  • 18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu Ödülü[4]
  • 56. Altın Portakal Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu Ödülü[5]
  • 24. Altın Objektif Ödülleri / Yılın Dijital Platform Dizisi Kadın Oyuncusu[6]

KaynakçaDüzenle