Hazar Ergüçlü

Kıbrıslı Türk oyuncu

Hazar Ergüçlü (d. 1 Ocak 1992, KKTC), Kıbrıs Türkü oyuncu.[1]

Hazar Ergüçlü
Doğum 1 Ocak 1992 (1992-01-01) (28 yaşında)
KKTC
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2010-günümüz

HayatıDüzenle

Lefkoşa Türk Belediyesi'nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yapan Hazar Ergüçlü, Derviş Zaim'in yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı sinema filmiyle profesyonel oyunculuğa adım attı.[2] 7 Eylül 2011 tarihinden itibaren ise Kuzey Güney adlı dizide canlandırdığı Simay Canay karakteri ile televizyonda görünmeye başladı. Medcezir dizisinde Eylül adlı karakteri canlandırdı. Daha sonra Analar ve Anneler dizisinde Kader adlı karakteri canlandırdı. Haziran 2016'da Star TV'de başlayan Yüksek Sosyete dizisinde Cansu Koran karakterini canlandırdı. Kasım 2017'de başlayan Hayat Sırları adlı dizide Seher Kuzgun karakterini canlandırdı. İlk sezonu Aralık 2018'de yayımlanan Netflix yapımı Hakan: Muhafız dizinin ilk dört sezonunda Zeynep karakterini canlandırdı.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2010 Gölgeler ve Suretler Ruhsar Yardımcı Karakter
2012 Açlığa Doymak Senâ Başrol
2013 Benim Dünyam Ayla (Ela'nın Kardeşi) Başrol
2017 Kar Müzeyyen Başrol
2018 Gerçek Kesit: Manyak - Yardımcı Karakter
2018 Ahlat Ağacı Hatice Karasu Başrol
2018 Her Şey Seninle Güzel Melisa Başrol
Dizi
Yıl Adı Rol Notlar
2011-2013 Kuzey Güney Simay Canay Yardımcı Karakter
2013-2015 Medcezir Eylül Buluter Başrol
2015 Analar ve Anneler Kader Ayaz Başrol
2016 Yüksek Sosyete Cansu Koran Başrol
2017 Hayat Sırları Seher Kuzgun Başrol
2018 Dudullu Postası Melis Başrol
2018-2020 Hakan: Muhafız Zeynep Başrol
2020- Alev Alev Çiçek

Başrol

ÖdülleriDüzenle

  • 18 .Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu Ödülü[3]
  • 56. Altın Portakal Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu Ödülü[4]
  • 24. Altın Objektif Ödülleri / Yılın Dijital Platform Dizisi Kadın Oyuncusu[5]

KaynakçaDüzenle