Mert Yazıcıoğlu

Türk oyuncu

Mert Yazıcıoğlu (d. 10 Mayıs 1993; İstanbul), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Mert Yazıcıoğlu
Doğum 10 Mayıs 1993 (1993-05-10) (27 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Aydın Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz

HayatıDüzenle

10 Mayıs 1993'te İstanbul'da doğdu.[1] İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme bölümüne kaydoldu.[2]

KariyeriDüzenle

Bir arkadaşının oyunculuk yaptığı dizi setine gittiğinde oyuncu olmaya yönelik ilk adımı attı.[3] İlk olarak Sumru Onat'ın kurduğu Cast 33 ajansıyla ve sonrasında Ümit Çırak ile tanıştı.[4] Ümit Çırak'tan 3 Mota Eğitim atölyesinde oyunculuk dersleri almaya başladı. Bir süre oyunculuk eğitimi aldıktan sonra Dedemin İnsanları adlı filmle oyunculuğa başladı. 2013 yılında FOX TV ekranlarında yayımlanan; başrolü Ece Uslu, Özcan Deniz, Ayça Ayşin Turan gibi isimlerin olduğu Karagül adlı dizide "Baran Şamverdi" karakterini canlandırdı.[5] Daha sonra Umuda Kelepçe Vurulmaz adlı dizide "Fırat" karakterini, Mehmed: Bir Cihan Fatihi adlı dizide ise "Korkut" karakterini canlandırdı.[6] 2018 yılında yayımlanan İyi Oyun adlı Sinema filminde "Cenk" karakterini canlandırdı.[7] 2018 Ekim ayından itibaren Kanal D'de yayımlanmış olan Bir Litre Gözyaşı adlı dizide "Mahir Yetkin" karakterini canlandırdı. Netflix'te yayımlanan Aşk 101 dizisinde "Sinan" rolünü oynadı.[8]

Özel hayatıDüzenle

Oyuncu Afra Saraçoğlu ile ilişkisi vardır.[9]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Başlık Rolü Kanal
2011 Dedemin İnsanları - -
2018 İyi Oyun Cenk -
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Kanal
2012-2013 Kayıp Şehir Furkan Kanal D
2013–2016 Karagül Baran Şamverdi FOX
2016–2017 Umuda Kelepçe Vurulmaz Fırat FOX
2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi Korkut Kanal D
2018–2019 Bir Litre Gözyaşı Mahir Yetkin Kanal D
2020 Bir Annenin Günahı Yusuf Kanal D
İnternet dizisi
Yıl Başlık Rolü Kanal
2020 Aşk 101 Sinan Netflix
2021 Aşk 102 Sinan Netflix

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Mert Yazıcıoğlu kimdir? Mert Yazıcıoğlu nereli ve kaç yaşında?". www.sozcu.com.tr. 17 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2020. 
  2. ^ "Bir Litre Gözyaşı'nın Mahiri Mert Yazıcıoğlu'nun biyografisi". www.hurriyet.com.tr. 11 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2020. 
  3. ^ "Mert Yazıcıoğlu kimdir? Kaç yaşında?". www.ajansspor.com. 10 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2020. 
  4. ^ "Mert Yazıcıoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Aşk 101 Mert Yazıcıoğlu hayatı". www.fanatik.com.tr. 2 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2020. 
  5. ^ Kahraman, Melin (20 Eylül 2013). "Karagül'ün Asi Çocuğu Baran İle Keyifli Bir Sohbet". Hürriyet Aile. Erişim tarihi: 3 Haziran 2020. 
  6. ^ Şengül, Yüksel (13 Kasım 2016). "Hiç acelem yok". Sözcü. Erişim tarihi: 3 Haziran 2020. 
  7. ^ Ülkü, Özlem (3 Kasım 2018). ""Sağlam adımlarla ilerliyorum"". Milliyet. Erişim tarihi: 3 Haziran 2020. 
  8. ^ Arseven, Ceren. "Aşka Giriş: Mert Yazıcıoğlu". InStyle. Erişim tarihi: 3 Haziran 2020. 
  9. ^ "Afra Saraçoğlu ile sevgilisi Mert Yazıcıoğlu'ndan aşk pozu - Magazin haberleri | Fiskos Haberleri". www.haberturk.com. 8 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle