Bensu Soral

Türk oyuncu

Bensu Soral Baş (23 Mart 1991; İnegöl, Bursa[1]), Türk oyuncudur. Aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan Hande Soral'ın kardeşidir.

Bensu Soral Baş
Doğum Bensu Soral
23 Mart 1991 (1991-03-23) (31 yaşında)
İnegöl, Bursa, Türkiye
Milliyet Türk
Eğitim Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2012-günümüz
Boy 1,70 m (5 ft 7 in)
Evlilik
Hakan Baş (e. 2018)
Aile Hande Soral (Kardeşi)
Bedirhan Soral (Kardeşi)
Ödüller 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri (2015)

YaşamıDüzenle

Mobilyacı bir babanın kızı olarak İnegöl'de doğdu, Bedirhan adlı bir çift yumurta ikizi vardır[1]. İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesinden mezundur. Hâlen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde grafik üzerine eğitim görmektedir[2]. Ablası Hande Soral'ın desteğiyle oyunculuğa başladı[3]. İlk defa, Yol Ayrımı dizisi ile oyunculuğa başladı. 2013-2014 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Vicdan adlı dizinin oyuncu kadrosunda yer almıştır. Daha sonra Boynu Bükükler isimli gençlik komedisi dizisinde ana karakterlerin biri olan Miray'ı, 2015'te ise Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde Aslı Metiner karakterini canlandırdı. Ayrıca Murat Dalkılıç'ın "Kader" adlı şarkısına çekilen klipte yer aldı. Daha sonra, 2016-2017 yılları arasında Show TV'de yayımlanan ve büyük reyting toplamış "İçerde" adlı dizide Çetin Tekindor'un canlandırdığı "Kebapçı Celal"in avukatlığını yapan Melek karakterini canlandırdı[2]. 2019 yılında Organize İşler: Sazan Sarmalı adlı sinema filminde Nazlı Noyan karakterini canlandırdı.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2012 Yol Ayrımı Ayşe Yardımcı oyuncu
2013-2014 Vicdan Müge
2014 Boynu Bükükler Miray
2015 Tatlı Küçük Yalancılar Aslı Başrol oyuncusu
2016-2017 İçerde Melek Yılmaz
2021 Cam Tavanlar[4] Leyla
2022- Tuzak Çiçek
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Platform
Yakında Özel Ders Azra Başrol oyuncusu Netflix
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2018 Organize İşler: Sazan Sarmalı Nazlı Noyan Başrol oyuncusu
2021 Mest-i Aşk Meryem Başrol oyuncusu
Reklam
Yıl Şirket/Ürün
2016 Max Factor[5]
2017 Mavi
2018 Defacto
2019 Koton
2020 Clear
2021 Firee Fire

ÖdülleriDüzenle

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2015 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Pantene Yıldızı Parlayanlar[6]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b Hakan Gence. "Bensu Soral röportajı". Hürriyet. 18 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2020. 
  2. ^ a b "'İçerde' hayata dair de çok şey öğrendik'". Habertürk Hayat. 26 Şubat 2017. 27 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Ekin Türkantos (4 Temmuz 2015). "3 Kedimle kardeş gibiyiz". Habertürk. 9 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2021. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle