Furkan Andıç

Türk oyuncu

Furkan Andıç (d. 4 Nisan 1990, İstanbul), Türk oyuncudur.

Furkan Andıç
Doğum Furkan Andıç
4 Nisan 1990 (1990-04-04) (32 yaşında)[1]
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Kiev Ulusal Teknik Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2007—günümüz
Ödüller Altın Kelebek Ödülleri (2016)

İlkokulu ve liseyi Ataşehir'de okudu. 2007 yılında liseden mezun olduktan sonra Ukrayna'ya gitti.[2] Ukrayna'da Kiev Politeknik Üniversitesinde ilk sene hazırlık ve dil eğitimi aldı. İkinci senesinde ise ekonomi bölümünde okudu. Eğitim sistemindeki denklik koşulu yüzünden İstanbul'a dönmek zorunda kaldı.[1] Bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesinde Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünde okuyan genç oyuncu, daha sonra 2011-2012 eğitim senesi 1. döneminde Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümüne yatay geçiş yaptı. 2011 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Levent rolünü oynadı. 2014 yılında başlayan Kaçak Gelinler adlı dizide Selim İnan rolünde zengin bir ailenin tek çocuğu karakterini canlandırmıştı. 2015 yılında ise atv'de yayınlanan Kırgın Çiçekler adlı dizide 18 bölüm boyunca Gökhan karakterini canlandırdı. 2016 yılında ise Kanal D'de yayınlanan Tatlı İntikam adlı dizide Sinan karakterini canlandırdıktan sonra 2017'de Meryem dizisinde Savaş karakterini canlandırdı. 2019'da FOX'ta yayımlanan Her Yerde Sen dizisinde Demir Erendil karakterini canlandırdı. 2020'de Kanal D'de yayınlanan Çatı Katı Aşk dizisinde Ateş Avcı karakterini canlandırmıştır.

Oyunculuk kariyeriDüzenle

Birçok reklam filminde oynayarak oyunculuk kariyerine başlayan genç oyuncu, 2011 yılında TNT ekranında yayınlanan Kolej Günlüğü adlı yapımla birlikte dizilerde de rol almaya başlamıştır. 2007 yılında Eti Bi Dolu, 2008 yılında Vatan Computer, 2011 yılında ise Turkcell ve Marmara Forum AVM'nin reklamlarında oynamıştır. Kolej Günlüğü dizisinde ise Mert karakterini canlandırmıştır.

2011 yılında yayınlanmaya başlayan ve senaryosu Desperate Housewives dizinden uyarlanan Kanal D'nin Umutsuz Ev Kadınları dizisinde, orijinalinde Jesse Metcalfe'nin canlandırdığı ve Gabrielle Solis'le (Eva Longoria) gizli ilişkisi bulunan genç bahçıvan John Rowland karakterinin Türkiye'deki uyarlamasında, Zeliş'e (Evrim Solmaz) ilgi duyan bilişim meraklısı Levent karakterini canlandırmıştır. Yağmurdan Kaçarken dizisinde Harun karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Aşk Ekmek Hayaller dizisinde Altan'ın büyüdüğündeki hâlini oynamıştır. 2014 yılının Haziran ayında yayınlanmaya başlayan Kaçak Gelinler dizisinin başrollerinden biri olan Selim İnan rolünü canlandırmıştır, bu rolle daha çok tanınarak ün sahibi olmuştur. Ağustos 2015'te Andıç'ın, atv dizisi Kırgın Çiçekler'in kadrosuna dâhil olduğu açıklanmıştır ve dizide düzenli kadroya girmiştir. Fakat 11. bölümde girdiği Kırgın Çiçekler dizisinden 29. bölümde ayrılmıştır. 2016 yılında Kanal D'de yayınlanan Tatlı İntikam adlı dizide Sinan/Tankut karakterini canlandırdı.[3][4] 2017'de Meryem dizisinin ana karakterlerinden biri olan Savaş'ı canlandırmıştır.[5]

Özel hayatıDüzenle

Annesi Boşnak, babası Trabzonludur. 3 erkek kardeşin ortancasıdır.[1][2]

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2011 Kolej Günlüğü Mert Başrol oyuncusu TNT
Umutsuz Ev Kadınları Levent Yardımcı oyuncu Kanal D
2012 Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu Selim Show TV
2013 Yağmurdan Kaçarken Harun atv
Aşk Ekmek Hayaller Altan Show TV
2014-2015 Kaçak Gelinler Selim İnan Başrol oyuncusu Star TV / TV8
2015-2016 Kırgın Çiçekler Gökhan Turalı Yardımcı oyuncu atv
2016 Tatlı İntikam Sinan Yılmaz / Tankut Başrol oyuncusu Kanal D
2017-2018 Meryem Savaş Sargun
2019 Kardeş Çocukları Volkan Demir Star TV
Her Yerde Sen Demir Erendil FOX
2020 Çatı Katı Aşk Ateş Avcı Kanal D
2022 Kara Tahta Atlas Kandemir TRT 1
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar Yönetmen
2017 Damat Takımı Ömer Sarıkaya Başrol oyuncusu Doğa Can Anafarta
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar Yönetmen
Yakında Bozkır Başrol oyuncusu

Ödülleri ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Töreni Kategori Proje Sonuç
2016 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Komedi Dizisi Erkek Oyuncu Tatlı İntikam Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Pelin-Sinan) Kazandı
2020 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri En İyi Romantik Komedi Dizisi Erkek Oyuncu Her Yerde Sen Adaylık
En İyi Dizi Çifti (Selin & Demir) Kazandı[6]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Karaduman, Ayşe (22 Kasım 2014). "Genç oyuncu Furkan Andıç ile çok özel röportaj!". Radikal. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2015. 
  2. ^ a b Eğilmez, Çiğdem (11 Ekim 2014). "Öpüşürken geriliyorum". Posta. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  3. ^ "Kanal D'den yepyeni bir dizi: Tatlı İntikam". Hürriyet Gazetesi. 15 Şubat 2016. 17 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  4. ^ "Furkan Andıç - Oyuncular - Tatlı İntikam". Kanal D. 22 Mart 2016. 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2016. 
  5. ^ "Hikaye ve Künye - Meryem" 21 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. KanalD. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2017.
  6. ^ "46. Pantene Altın Kelebek 2020 Ödüllerini kazanan isimler". Mynet. 5 Temmuz 2020. 9 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle