Şükrü Özyıldız

Baba tarafı Artvinli'dir.

Şükrü Özyıldız (18 Şubat 1988, İzmir), Türk oyuncudur.[1]

Şükrü Özyıldız
Doğum 18 Şubat 1988 (1988-02-18) (32 yaşında)
İzmir, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz

Özel yaşamıDüzenle

Şükrü Özyıldız, 18 Şubat 1988 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Annesi Rum, babası ise Karadenizli'dir.[2] Kendisinden iki yaş küçük bir kız kardeşi vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü kazanıp İstanbul'da bir yıl okuduktan sonra yeniden sınava girerek Ege Üniversitesi’nde İşletme bölümünü okumaya başlamış daha sonra da Erasmus programıyla Portekiz'e gitmiştir.

Küçüklüğünden beri dövüş sporlarına merakı olan Özyıldız, Portekiz’de kafes dövüşlerine katılmıştır. Daha sonra kafes dövüşlerini bıraktığını açıklayan Şükrü Özyıldız, hiperaktifliğini dizi setlerinde bastırdığını söylemiştir. Yurt dışında oyunculukla ilgili bir workshopa katılan oyuncu, bunun ardından oyunculuğu çok sevdiğine karar verip Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almaya karar vermiştir.

Birçok tiyatro oyununda, reklamlarda ve dizilerde rol alan oyuncu ekranlarda ilk olarak 2011 yılında Derin Sular adlı dizide görülmüştür.

2013 yılında Star TV ekranlarında yayımlanan Benim Hala Umudum Var dizisinde başrollerini Gizem Karaca ve Berk Oktay ile paylaşmış daha sonra ise 2013 yılında da ilk sinema filmi Neva'da başrol oynamıştır.

2014-2015 yılında Şeref Meselesi dizisinde Emir karakterini canlandırmıştı.

2015'te, Star TV'de yayımlanan Tatlı Küçük Yalancılar adlı dizide Eren karakterini canlandırmıştır. 2016 yılında Show TV'de yayımlanan Kış Güneşi adlı dizide Efe-Mete karakterlerini canlandırdı. Dizi düşük reytinglerden dolayı 18. bölümde final yapmıştır.

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2013 Neva Ilgın Başrol
2015 Sevimli Tehlikeli Zarok Başrol
2016 Her şey Aşktan Burak Başrol
2016 Ekşi Elmalar Özgür Başrol
2018 Cebimdeki Yabancı Bora Başrol
Televizyon
2011 Derin Sular Yardımcı Karakter
2011 Fatmagül'ün suçu ne Toprak Yardımcı Karakter
2012 Uçurum Avukat Tolga Yardımcı Karakter
2013 Çalıkuşu Murat - Hekim Yardımcı Karakter
2013-2014 Benim Hala Umudum Var Ozan Başrol
2014 Şeref Meselesi Emir Başrol
2015 Tatlı Küçük Yalancılar Eren Başrol
2016 Kış Güneşi Efe/Mete Başrol
2017 Çoban Yıldızı Seyit Başrol
2018 Nefes Nefese Yusuf Alıcan Başrol
2019 Jet Sosyete Levent 49. bölüm

ÖdülleriDüzenle

  • 2019 Watsons Ödülleri’nde, En Güzel Gülümse ödülünün sahibi oldu.[3]

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle