Gizem Karaca

Türk oyuncu

Gizem Karaca Ekmekçi (d. 7 Eylül 1992, İstanbul), Türk manken ve oyuncudur.

Gizem Karaca Ekmekçi
GizemKaraca8.jpg
Gizem Karaca (2021)
Doğum 7 Eylül 1992 (1992-09-07) (28 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fransızca Dili ve Edebiyatı[1]
Meslek Model, oyuncu
Etkin yıllar 2011 - günümüz
Boy 1,70 m (5 ft 7 in)
Kilo 55 kilogram (121 lb)
Evlilik
Kemal Ekmekçi (e. 2017)
Ebeveyn(ler) Münevver Karaca
Cüneyt Karaca[2]
Ödüller Miss Turkey 2011 İkincilik
Miss World 2011 En İyi Ulusal Elbise Ödülü
Resmî site https://www.gizemkaraca.com.tr/

HayatıDüzenle

Gizem Karaca, 7 Eylül 1992 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca'dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik göçmenidir.[3] Küçükken ailesi Amerika'ya taşındığı için çocukluğu ABD ve Kanada'da geçti. İlkokulu ABD'de, ortaokulu Kanada'da bitiren Karaca, lise yıllarında Türkiye'ye döndü. Lise bittikten sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. İngilizce ve Fransızca biliyor.[4]

Özel hayatıDüzenle

Gizem Karaca 16 Eylül 2017 tarihinde işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendi.[5]

KariyeriDüzenle

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandıktan sonra zor geçen derslerden kaçmak için güzellik yarışmasına katılmaya karar vermiş, Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. Yarışma bittikten hemen sonra gelen dizi tekliflerini değerlendirmiş, 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı dizide başrol ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. 2012'de Emir'in Yolu isimli ikinci dizisinde de başrol Güneş Sancaktar'ı oynadı. 13. bölümün ardından dizi yayından kaldırıldığı için bir süre Amerika'ya gidip New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi alan Gizem Karaca yeni dizisi Benim Hala Umudum Var ile 2013 yazında ekranlara dönüş yapmıştır. Güzel oyuncu 2014 yılında Seni Seviyorum Adamım isimli ilk sinema filminde başrol oynadı. Film 21 Kasım'da vizyona girdi. Karaca 2014 Haziran ayında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Güzel Köylü adlı dizide Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat ile beraber başrol oynadı. Ancak dizi, 17 Haziran 2015'te sona erdi. 2017'de İçimdeki Fırtına dizisinde rol almaya başlamıştır. Aynı zamanda 2017'de Kara Sevda dizisine komiser Mercan rolü ile katıldı ve birkaç bölüm sonra ayrıldı.[6]

Ödülleri ve başarılarıDüzenle

Tören Yıl Ödül
Miss Turkey[7] 2011 İkincilik
Miss World[8] En İyi Ulusal Elbise Ödülü
Avrasya Üniversitesi (Avrasya Enleri Ödülleri)[9] 2017 En İyi Kadın Oyuncu

FilmografiDüzenle

Sinema ve Televizyon[10]
Yıl Başlık Rolü Notlar
2011 L'Oréal Paris Miss Turkey Kendisi - Gizem Karaca Yarışmacı FOX'da Yarışma
2011 Muhteşem Yüzyıl Cariye Show TV Dizi
2012 Eve Düşen Yıldırım Muazzez Başrol Oyuncusu Show TV
2012 Adını Feriha Koydum Emir'in Yolu Güneş Sancaktar Başrol Oyuncusu Show TV
2013-2014 Benim Hala Umudum Var Umut Özden/Korkmaz Başrol Oyuncusu Star TV FOX
2014 Seni Seviyorum Adamım Ezel Başrol Oyuncusu Sinema
2014-2015 Güzel Köylü Gül Sümbül/Alkan Başrol Oyuncusu Star TV
2016 İstanbul Sokakları Nazlı Başrol Oyuncusu Show TV
2017 İçimdeki Fırtına Deniz Başrol Oyuncusu Star TV
Kara Sevda Mercan Konuk Oyuncu, Kanal: Star TV
Küçük Ortak Ceren Başrol Oyuncusu, film
Ay Lav Yu tuu Sultan Başrol Oyuncusu Komedi filmi
2018 İnsanlık Suçu Suna Değirmenci Başrol Oyuncusu Kanal D Dizi
Hürkuş: Göklerdeki Kahraman Hadiye Başrol Oyuncusu Sinema
Sosyetik Gelin Selin Başrol Oyuncusu FOX
Organik Aşk Merve Başrol Oyuncusu Sinema
2019 Tut Elimi Yaralı Hasta Kısa Film
Bizim Semtin Çocukları Sinema
2020 Şampiyon Elisa Yardımcı Oyuncu Dizi TRT 1
Dayı: Bir Adamın Hikayesi Başrol Oyuncusu Sinema
2020-2021 Baraj Bahar Yardımcı Oyuncu Dizi

FOX

Rol aldığı müzik klipleriDüzenle

Yıl Müzik Klipleri
2017 Berkay - Bana Sen Gel [11]
2014 Barış Kılıç - Seni Seviyorum Adamım [12]

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle