WBC Şampiyonları listesi

Vikimedya liste maddesi

WBC Şampiyonları listesi, Dünya Boks Konseyi'nde (WBC) tarafından sertifikalı dünya şampiyonlarını ile birlikte tüm sıkletlerdeki sıralamanın listesidir.

Strav SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Hiroki Ioka Ekim 18, 1987 – Kasım 13, 1988 2
  Napa Kiatwanchai Kasım 13, 1988 – Kasım 12, 1989 2
  Jum-Hwan Choi Kasım 12, 1989 – Şubat 7, 1990 0
  Hideyuki Ohashi Şubat 7, 1990 – Ekim 25, 1990 1
  Ricardo López Ekim 25, 1990 – Eylül, 1999 (stripped) 21
  Wandee Singwancha Eylül, 1999 – Şubat 11, 2000 (elevated from interim status) 0
  José Antonio Aguirre Şubat 11, 2000 – Ocak 10, 2004 7
  "Eagle" Den Junlapan Ocak 10, 2004 – Aralık 18, 2004 1
  Isaac Bustos Aralık 18, 2004 – Nisan 4, 2005 0
  Katsunari Takayama Nisan 4, 2005 – Ağustos 6, 2005 0
  "Eagle" Den Junlapan Ağustos 6, 2005 – Kasım 29, 2007 4
  Oleydong Sithsamerchai Kasım 29, 2007 – Şubat 11, 2011 6
  Kazuto Ioka Şubat 11, 2011 – Temmuz 1, 2012 (boşalan)[1] 3
  Xiong Zhao Zhong
def. Javier Martinez Resendiz
Kasım 24, 2012 – Şubat 5, 2014 2
  Oswaldo Novoa Şubat 5, 2014 – Kasım 6, 2014 1
  Wanheng Menayothin Kasım 6, 2014 – devam 1

Hafif Sinek SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Franco Udella Nisan 4, 1975 – Ağustos, 1975 (stripped) 1
  Luis Estaba
def. Rafael Lovera
Eylül 13, 1975 – Şubat 19, 1978 11
  Freddy Castillo Şubat 19, 1978 – Mayıs 6, 1978 0
  Netrnoi Sor Vorasingh Mayıs 6, 1978 – Eylül 30, 1978 1
  Kim Sung-Jun Eylül 30, 1978 – Ocak 3, 1980 3
  Shigeo Nakajima Ocak 3, 1980 – Mart 24, 1980 0
  Hilario Zapata Mart 24, 1980 – Şubat 6, 1982 8
  Amado Ursua Şubat 6, 1982 – Nisan 13, 1982 0
  Tadashi Tomori Nisan 13, 1982 – Temmuz 20, 1982 0
  Hilario Zapata Temmuz 20, 1982 – Mart 26, 1983 2
  Chang Jung-Koo Mart 26, 1983 – 1988 (retired) 15
  Germán Torres
def. Kang Soon-Jung
Aralık 11, 1988 – Mart 19, 1989 0
  Lee Yul-Woo Mart 19, 1989 – Haziran 25, 1989 0
  Humberto González Haziran 25, 1989 – Aralık 19, 1990 5
  Rolando Pascua Aralık 19, 1990 – Mart 25, 1991 0
  Melchor Cob Castro Mart 25, 1991 – Haziran 3, 1991 0
  Humberto González Haziran 3, 1991 – Mart 13, 1993 4
  Michael Carbajal Mart 13, 1993 – Şubat 19, 1994 2
  Humberto González Şubat 19, 1994 – Temmuz 15, 1995 3
  Saman Sorjaturong Temmuz 15, 1995 – Ekim 17, 1999 10
  Choi Yo-Sam Ekim 17, 1999 – Temmuz 6, 2002 3
  Jorge Arce Temmuz 6, 2002 – Aralık 18, 2004 (boşalan) 7
  Eric Ortiz
def. José Antonio Aguirre
Mart 11, 2005 – Eylül 10, 2005 0
  Brian Viloria Eylül 10, 2005 – Ağustos 10, 2006 1
  Omar Niño Romero Ağustos 10, 2006 – Şubat 2, 2007 (stripped) 1
  Edgar Sosa
def. Brian Viloria
Nisan 14, 2007 – Kasım 21, 2009 10
  Rodel Mayısol Kasım 21, 2009 – Haziran 19, 2010 1
  Omar Niño Romero Haziran 19, 2010 – Kasım 6, 2010 0
  Gilberto Keb Baas Kasım 6, 2010 – Nisan 30, 2011 1
  Adrián Hernández Nisan 30, 2011 – Aralık 23, 2011 1
  Kompayak Porpramook Aralık 23, 2011 – Ekim 6, 2012 1
  Adrián Hernández Ekim 6, 2012 – Nisan 6, 2014 4
  Naoya Inoue Nisan 6, 2014 – Kasım 3, 2014 (boşalan) 1
  Pedro Guevara
def. Akira Yaegashi
Aralık 30, 2014 – current 1

Sinek SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Hiroyuki Ebihara Eylül 18, 1963 – Ocak 23, 1964 0
  Pone Kingpetch Ocak 23, 1964 – Nisan 23, 1965 0
  Salvatore Burruni Nisan 23, 1965 – Kasım 18, 1965 0
  Horacio Accavallo Mart 1, 1966 – Ekim 2, 1968 3
  Chartchai Chionoi Kasım 10, 1968 – Şubat 23, 1969 0
  Efren Torres Şubat 23, 1969 – Mart 20, 1970 1
  Chartchai Chionoi Mart 20, 1970 – Aralık 7, 1970 0
  Erbito Salavarria Aralık 7, 1970 – Aralık 29, 1971 (stripped) 2
  Betulio González
def. Socrates Batoto
Haziran 3, 1972 – Eylül 29, 1972 0
  Venice Borkhorsor Eylül 29, 1972 – 1973 (boşalan) 1
  Betulio González
def. Miguel Canto
Ağustos 4, 1973 – Ekim 1, 1974 2
  Shoji Oguma Ekim 1, 1974 – Ocak 8, 1975 0
  Miguel Canto Ocak 8, 1975 – Mart 18, 1979 14
  Park Chan-Hee Mart 18, 1979 – Mayıs 18, 1980 5
  Shoji Oguma Mayıs 18, 1980 – Mayıs 12, 1981 3
  Antonio Avelar Mayıs 12, 1981 – Mart 20, 1982 1
  Prudencio Cardona Mart 20, 1982 – Temmuz 24, 1982 0
  Freddy Castillo Temmuz 24, 1982 – Kasım 6, 1982 0
  Eleoncio Mercedes Kasım 6, 1982 – Mart 15, 1983 0
  Charlie Magri Mart 15, 1983 – Eylül 27, 1983 0
  Frank Cedeno Eylül 27, 1983 – Ocak 18, 1984 0
  Koji Kobayashi Ocak 18, 1984 – Nisan 9, 1984 0
  Gabriel Bernal Nisan 9, 1984 – Ekim 8, 1984 1
  Sot Chitalada Ekim 8, 1984 – Temmuz 24, 1988 6
  Kim Yong-Kang Temmuz 24, 1988 – Haziran 3, 1989 2
  Sot Chitalada Haziran 3, 1989 – Şubat 15, 1991 4
  Muangchai Kittikasem Şubat 15, 1991 – Haziran 23, 1993 3
  Yuri Arbachakov Haziran 23, 1993 – Kasım 12, 1997 (retired) 9
  Chatchai Sasakul
def. Ysaias Zamudio
Mayıs 9, 1997 – Aralık 4, 1998 4
  Manny Pacquiao Aralık 4, 1998 – Eylül 17, 1999 1
  Medgoen Singsurat
def. Pacquiao, who was stripped
of his title.
Eylül 17, 1999 – Mayıs 19, 2000 1
  Malcolm Tunacao Mayıs 19, 2000 – Mart 2, 2001 1
  Pongsaklek Wonjongkam Mart 2, 2001 – Temmuz 18, 2007 17
  Daisuke Naito Temmuz 18, 2007 – Kasım 29, 2009 5
  Koki Kameda Kasım 29, 2009 – Mart 27, 2010 0
  Pongsaklek Wonjongkam Mart 27, 2010 – Mart 2, 2012 4
  Sonny Boy Jaro Mart 27, 2010 – Temmuz 16, 2012 0
  Toshiyuki Igarashi Temmuz 16, 2012 – Nisan 8, 2013 1
  Akira Yaegashi Nisan 8, 2013 – Eylül 5, 2014 3
  Roman Gonzalez Eylül 5, 2014 – devam 1

Süper Sinek SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Rafael Orono Şubat 2, 1980 – Ocak 24, 1981 3
  Kim Chul-Ho Ocak 24, 1981 – Kasım 28, 1982 5
  Rafael Orono Kasım 28, 1982 – Kasım 27, 1983 3
  Payao Poontarat Kasım 27, 1983 – Temmuz 5, 1984 1
  Jiro Watanabe Temmuz 5, 1984 – Mart 30, 1986 4
  Gilberto Román Mart 30, 1986 – Mayıs 16, 1987 6
  Santos Laciar Mayıs 16, 1987 – Ağustos 8, 1987 0
  Sugar Baby Rojas Ağustos 8, 1987 – Nisan 8, 1988 1
  Gilberto Román Nisan 8, 1988 – Kasım 7, 1989 5
  Nana Kanadou Kasım 7, 1989 – Ocak 20, 1990 0
  Moon Sung-kil Ocak 20, 1990 – Kasım 13, 1993 9
  José Luis Bueno Kasım 13, 1993 – Mayıs 4, 1994 0
  Hiroshi Kawashima Mayıs 4, 1994 – Şubat 20, 1997 6
  Gerry Peñalosa Şubat 20, 1997 – Ağustos 29, 1998 3
  In-Joo Cho Ağustos 29, 1998 – Ağustos 27, 2000 5
  Masamori Tokuyama Ağustos 27, 2000 – Haziran 28, 2004 8
  Katsushige Kawashima Haziran 28, 2004 – Temmuz 18, 2005 2
  Masamori Tokuyama Temmuz 18, 2005 – Aralık 6, 2006 (boşalan) 1
  Cristian Mijares
(Promoted from Interim status)
Aralık 6, 2006 – Kasım 1, 2008 7
  Vic Darchinyan Kasım 1, 2008 – Ağustos 3, 2010 (boşalan) 3
  Tomás Rojas
def. Kohei Kono
Eylül 20, 2010 – Ağustos 10, 2011 2
  Suriyan Sor Rungvisai Ağustos 10, 2011 – Mart 27, 2012 1
  Yota Sato Mart 27, 2012 – Mayıs 3, 2013 2
  Srisaket Sor Rungvisai Mayıs 3, 2013 – Mayıs 31, 2014 1
  Carlos Cuadras Mayıs 31, 2014 – devam 3

Horoz SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Éder Jofre Nisan 4, 1963 – Mayıs 18, 1965 2
  Masahiko "Fighting" Harada Mayıs 18, 1965 – Şubat 27, 1968 4
  Lionel Rose Şubat 27, 1968 – Ağustos 22, 1969 3
  Rubén Olivares Ağustos 22, 1969 – Ekim 16, 1970 2
  Jesús "Chucho" Castillo Ekim 16, 1970 – Nisan 2, 1971 0
  Rubén Olivares Nisan 2, 1971 – Mart 19, 1972 2
  Rafael Herrera Mart 19, 1972 – Temmuz 29, 1972 0
  Enrique Pinde Temmuz 29, 1972 – 1973 (stripped) 0
  Rafael Herrera
def. Rodolfo Martínez
Nisan 14, 1973 – Aralık 7, 1974 2
  Rodolfo Martínez Aralık 7, 1974 – Mayıs 8, 1976 3
  Carlos Zárate Mayıs 8, 1976 – Haziran 3, 1979 9
  José Guadalupe Pintor Haziran 3, 1979 – 1982 (boşalan) 8
  Alberto Dávila
def. Francisco "Kiko" Bejines
Eylül 1, 1983 – 1984 (boşalan) 1
  Daniel Zaragoza
def. Fred Jackson
Mayıs 4, 1985 – Ağustos 9, 1985 0
  Miguel Lora Ağustos 9, 1985 – Ekim 29, 1988 7
  Raúl Pérez Ekim 29, 1988 – Şubat 25, 1991 7
  Greg Richardson Şubat 25, 1991 – Eylül 19, 1991 1
  Joichiro Tatsuyoshi Eylül 19, 1991 – Eylül 17, 1992 0
  Victor Rabanales Eylül 17, 1992 – Mart 28, 1993 1
  Jung-Il Byun Mart 28, 1993 – Aralık 23, 1993 1
  Yasuei Yakushiji Aralık 23, 1993 – Temmuz 30, 1995 4
  Wayne McCullough Temmuz 30, 1995 – Ocak, 1997 (boşalan) 2
  Sirimongkol Singwangcha
(Elevated from Interim status)
Ocak, 1997 – Kasım 22, 1997 3
  Joichiro Tatsuyoshi Kasım 22, 1997 – Aralık 29, 1998 2
  Veeraphol Sahaprom Aralık 29, 1998 – Nisan 16, 2005 14
  Hozumi Hasegawa Nisan 16, 2005 – Nisan 30, 2010 10
  Fernando Montiel Nisan 30, 2010 – Şubat 19, 2011 1
  Nonito Donaire Şubat 19, 2011 – Ekim 22, 2011 (boşalan) 1
  Shinsuke Yamanaka
def. Christian Esquivel
Kasım 6, 2011 – devam 8

Süper Horoz SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Rigoberto Riasco Nisan 3, 1976 – Ekim 9, 1976 2
  Kazuo "Royal" Kobayashi Ekim 9, 1976 – Kasım 24, 1976 0
  Yum Dong-Kyun Kasım 24, 1976 – Mayıs 21, 1977 1
  Wilfredo Gómez Mayıs 21, 1977 – Nisan, 1983 (boşalan) 17
  Jaime Garza
def. Bobby Berna
Haziran 15, 1983 – Kasım 3, 1984 1
  Juan Meza Kasım 3, 1984 – Ağustos 18, 1985 1
  José "Lupe" Pintor Ağustos 18, 1985 – Ocak 18, 1986 0
  Samart Payakaroon Ocak 18, 1986 – Mayıs 8, 1987 1
  Jeff Fenech Mayıs 8, 1987 – 1988 (boşalan) 2
  Daniel Zaragoza
def. Carlos Zárate
Şubat 29, 1988 – Nisan 23, 1990 5
  Paul Banke Nisan 23, 1990 – Kasım 5, 1990 1
  Pedro Ruben Decima Kasım 5, 1990 – Şubat 23, 1991 0
  Kiyoshi Hatanaka Şubat 23, 1991 – Haziran 24, 1991 0
  Daniel Zaragoza Haziran 24, 1991 – Mart 20, 1992 2
  Thierry Jacob Mart 20, 1992 – Haziran 23, 1992 0
  Tracy Harris Patterson Haziran 23, 1992 – Ağustos 26, 1994 4
  Hector Acero Sanchez Ağustos 26, 1994 – Kasım 6, 1995 2
  Daniel Zaragoza Kasım 6, 1995 – Eylül 6, 1997 4
  Erik Morales Eylül 6, 1997 – Şubat 19, 2000 (boşalan) 9
  Willie Jorrín
def. Michael Brodie
Eylül 9, 2000 – Kasım 1, 2002 (boşalan) 2
  Óscar Larios Kasım 1, 2002 – Aralık 12, 2005 7
  Israel Vázquez Aralık 12, 2005 – Mart 3, 2007 2
  Rafael Márquez Mart 3, 2007 – Ağustos 4, 2007 0
  Israel Vázquez Ağustos 4, 2007 – Aralık 18, 2008 (stripped) 1
  Toshiaki Nishioka
(Elevated from Interim status)
Aralık 18, 2008 – Mart 15, 2012 (boşalan) 7
  Abner Mares
def. Eric Morel
Nisan 21, 2012 – Ocak 31, 2013 (boşalan) 1
  Victor Terrazas
def. Cristian Mijares
Nisan 20, 2013 - Ağustos 24, 2013 0
  Léo Santa Cruz Ağustos 24, 2013 – devam 4

Tüy SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Sugar Ramos Mart 21, 1963 – Eylül 26, 1964 3
  Vicente Saldivar Eylül 26, 1964 – Ekim, 1967 (retired) 7
  Howard Winstone
def. Mitsunori Seki
Ocak 23, 1968 – Temmuz 24, 1968 0
  José Legrá Temmuz 24, 1968 – Ocak 21, 1969 0
  Johnny Famechon Ocak 21, 1969 – Mayıs 9, 1970 2
  Vicente Saldivar Mayıs 9, 1970 – Aralık 11, 1970 0
  Kuniaki Shibata Aralık 11, 1970 – Mayıs 19, 1972 2
  Clemente Sánchez Mayıs 19, 1972 – Aralık 16, 1972 (stripped) 0
  José Legrá
def. Sánchez, who was stripped
of his title.
Aralık 16, 1972 – Mayıs 5, 1973 0
  Éder Jofre Mayıs 5, 1973 – Haziran 17, 1974 (stripped) 1
  Bobby Chacon
def. Alfredo Marcano
Eylül 7, 1974 – Haziran 20, 1975 1
  Rubén Olivares Haziran 20, 1975 – Eylül 20, 1975 0
  David Kotei Eylül 20, 1975 – Kasım 13, 1976 2
  Danny López Kasım 13, 1976 – Şubat 2, 1980 8
  Salvador Sánchez Şubat 2, 1980 – Ağustos 12, 1982 (died) 9
  Juan Laporte
def. Mario Miranda
Eylül 15, 1982 – Mart 31, 1984 2
  Wilfredo Gómez Mart 31, 1984 – Aralık 8, 1984 0
  Azumah Nelson Aralık 8, 1984 – 1988 (boşalan) 6
  Jeff Fenech
def. Victor Callejas
Mart 7, 1988 – 1989 (boşalan) 3
  Marcos Villasana
def. Paul Hodkinson
Haziran 2, 1990 – Kasım 14, 1991 3
  Paul Hodkinson Kasım 14, 1991 – Nisan 28, 1993 3
  Gregorio Vargas Nisan 28, 1993 – Aralık 4, 1993 0
  Kevin Kelley Aralık 4, 1993 – Ocak 7, 1995 2
  Alejandro Martín González Ocak 7, 1995 – Eylül 23, 1995 2
  Manuel Medina Eylül 23, 1995 – Aralık 11, 1995 0
  Luisito Espinosa Aralık 11, 1995 – Mayıs 15, 1999 7
  César Soto Mayıs 15, 1999 – Ekim 22, 1999 0
  Naseem Hamed Mayıs 15, 1999 – 2000 (boşalan) 0
  Guty Espadas, Jr.
def. Luisito Espinosa
Nisan 14, 2000 – Şubat 17, 2001 1
  Erik Morales
def. by Marco Antonio Barrera,
who declined title
Şubat 17, 2001 – Haziran 22, 2002 1
  Erik Morales
def. Paulie Ayala
Kasım 16, 2002 – 2003 (boşalan) 2
  Chi In-Jin
def. Michael Brodie
Ekim 4, 2003 – Ocak 29, 2006 3
  Takashi Koshimoto Ocak 29, 2006 – Temmuz 30, 2006 0
  Rodolfo López Temmuz 30, 2006 – Aralık 17, 2006 0
  Chi In-Jin Aralık 17, 2006 – 2007 (retired) 0
  Jorge Linares
def. Óscar Larios
Temmuz 21, 2007 – Ağustos 13, 2008 (boşalan) 1
  Óscar Larios
(Elevated from Interim status)
Ağustos 13, 2008 – Mart 12, 2009 2
  Takahiro Aoh Mart 12, 2009 – Temmuz 14, 2009 0
  Elio Rojas Temmuz 14, 2009 – Ağustos 25, 2010 (boşalan) 1
  Hozumi Hasegawa
def. Juan Carlos Burgos
Temmuz 14, 2009 – Nisan 8, 2011 0
  Jhonny González Nisan 8, 2011 – Eylül 14, 2012 4
  Daniel Ponce de León Eylül 14, 2012 – Mayıs 4, 2013 0
  Abner Mares Mayıs 4, 2013 - Ağustos 24, 2013 0
  Jhonny González Ağustos 24, 2013 – Mart 28, 2015 2
  Gary Russell, Jr. Mart 28, 2015 – devam 0

Süper Tüy SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Gabriel Elorde Şubat 16, 1963 – Haziran 15, 1967 5
  Yoshiaki Numata Haziran 15, 1967 – Aralık 14, 1967 0
  Hiroshi Kobayashi Aralık 14, 1967 – Ocak 18, 1969 (stripped) 2
  René Barrientos
def. Rubén Navarro
Şubat 15, 1969 – Nisan 5, 1970 0
  Yoshiaki Numata Nisan 5, 1970 – Ekim 10, 1971 3
  Ricardo Arredondo Ekim 10, 1971 – Şubat 28, 1974 5
  Kuniaki Shibata Şubat 28, 1974 – Temmuz 5, 1975 3
  Alfredo Escalera Temmuz 5, 1975 – Ocak 28, 1978 10
  Alexis Argüello Ocak 28, 1978 – 1980 (boşalan) 8
  Rafael Limón
def. Idelfonso Bethelmy
Aralık 11, 1980 – Mart 8, 1981 0
  Cornelius Boza Edwards Mart 8, 1981 – Ağustos 29, 1981 1
  Rolando Navarette Ağustos 29, 1981 – Mayıs 29, 1982 1
  Rafael Limón Mayıs 29, 1982 – Aralık 11, 1982 1
  Bobby Chacon Aralık 11, 1982 – 1983 (stripped) 1
  Héctor Camacho
def. Rafael Limón
Ağustos 7, 1983 – 1984 (boşalan) 1
  Julio César Chávez
def. Mario Martínez
Eylül 13, 1984 – Ağustos 21, 1987 (boşalan) 9
  Azumah Nelson
def. Mario Martínez
Şubat 29, 1988 – Mayıs 7, 1994 10
  Jesse James Leija Mayıs 7, 1994 – Eylül 17, 1994 0
  Gabriel Ruelas Eylül 17, 1994 – Aralık 1, 1995 2
  Azumah Nelson Aralık 1, 1995 – Mart 22, 1997 1
  Genaro Hernández Mart 22, 1997 – Ekim 3, 1998 3
  Floyd Mayısweather, Jr. Ekim 3, 1998 – Nisan 20, 2002 (boşalan) 8
  Sirimongkol Singwancha
def. Kengo Nagashima
Ağustos 24, 2002 – Ağustos 15, 2003 1
  Jesús Chávez Ağustos 15, 2003 – Şubat 28, 2004 0
  Erik Morales Şubat 28, 2004 – Kasım 27, 2004 1
  Juan Manuel Márquez Mart 17, 2007 – Mart 15, 2008 1
  Manny Pacquiao Mart 15, 2008 – Temmuz 16, 2008 (boşalan) 0
  Humberto Soto
def. Francisco Lorenzo
Aralık 20, 2008 – Mart 18, 2010 (boşalan) 3
  Vitali Tajbert
(Elevated from interim status)
Mart 17, 2010 – Kasım 26, 2010 2
  Takahiro Ao Kasım 26, 2010 – Ekim 27, 2012 3
  Gamaliel Diaz Ekim 27, 2012 – Nisan 8, 2013 0
  Takashi Miura Nisan 8, 2013 – devam 3

Hafif SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Carlos Ortíz Şubat 14, 1963 – Nisan 10, 1965 3
  Ismael Laguna Nisan 10, 1965 – Kasım 13, 1965 0
  Carlos Ortíz Kasım 13, 1965 – Haziran 29, 1968 5
  Carlos Cruz Haziran 29, 1968 – Şubat 18, 1969 1
  Mando Ramos Şubat 18, 1969 – Mart 3, 1970 1
  Ismael Laguna Mart 3, 1970 – Eylül 15, 1970 (stripped) 1
  Ken Buchanan
def. Rubén Navarro
Şubat 12, 1971 – Haziran 25, 1971 (stripped) 0
  Pedro Carrasco
def. Mando Ramos
Kasım 5, 1971 – Şubat 18, 1972 0
  Mando Ramos Şubat 18, 1972 – Eylül 15, 1972 1
  Chango Carmona Eylül 15, 1972 – Kasım 10, 1972 0
  Rodolfo González Kasım 10, 1972 – Nisan 11, 1974 2
  Guts Ishimatsu Nisan 11, 1974 – Mayıs 8, 1976 5
  Esteban De Jesús Mayıs 8, 1976 – Ocak 21, 1978 3
  Roberto Durán Ocak 21, 1978 – Ocak, 1979 (boşalan) 0
  Jim Watt
def. Alfredo Pitalua
Nisan 17, 1979 – Haziran 20, 1981 4
  Alexis Argüello Haziran 20, 1981 – 1983 (boşalan) 4
  Edwin Rosario
def. José Luis Ramírez
Mayıs 1, 1983 – Kasım 3, 1984 2
  José Luis Ramírez Kasım 3, 1984 – Ağustos 10, 1985 0
  Héctor Camacho Ağustos 10, 1985 – 1987 (boşalan) 2
  José Luis Ramírez
def. Terrence Alli
Temmuz 19, 1987 – Ekim 29, 1988 2
  Julio César Chávez Ekim 29, 1988 – 1989 (boşalan) 0
  Pernell Whitaker
def. José Luis Ramírez
Ağustos 20, 1989 – 1992 (boşalan) 6
  Miguel Ángel González
def. Wilfrido Rocha
Ağustos 24, 1992 – Ağustos 19, 1995 (boşalan) 10
  Jean Baptiste Mendy
def. Lamar Murphy
Nisan 20, 1996 – Mart 1, 1997 0
  Stevie Johnston Mart 1, 1997 – Haziran 13, 1998 3
  César Bazán Haziran 13, 1998 – Şubat 27, 1999 2
  Stevie Johnston Şubat 27, 1999 – Haziran 17, 2000 4
  José Luis Castillo Haziran 17, 2000 – Nisan 20, 2002 3
  Floyd Mayısweather, Jr. Nisan 20, 2002 – Mayıs 22, 2004 (boşalan) 3
  José Luis Castillo
def. Juan Lazcano
Haziran 5, 2004 – Mayıs 7, 2005 2
  Diego Corrales Mayıs 7, 2005 – Ekim 7, 2006 (stripped) 0
  Joel CasaMayısor
def. Corrales, who was stripped
of his title
Ekim 7, 2006 – Şubat 1, 2007 (stripped) 0
  David Díaz
(Elevated from interim status)
Şubat 1, 2007 – Haziran 28, 2008 1
  Manny Pacquiao Haziran 28, 2008 – Şubat 24, 2009 (boşalan) 1
  Edwin Valero
def. Antonio Pitalua
Nisan 4, 2009 – Şubat 9, 2010 (boşalan) 2
  Humberto Soto
def. David Díaz
Mart 13, 2010 – Temmuz 1, 2011 (boşalan) 4
  Antonio DeMarco
def. Jorge Linares
Ekim 15, 2011 – Kasım 17, 2012 2
  Adrien Broner Kasım 17, 2012 – 2013 (boşalan to compete in heavier weight class) 1
  Omar Figueroa Nisan 20, 2013 – Kasım 10, 2014 (stripped) 2
  Jorge Linares
def. Javier Prieto
Aralık 30, 2014 – devam 0

Süper Hafif SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Eddie Perkins Haziran 15, 1963 – Ocak 18, 1965 2
  Carlos "Morocho" Hernández Ocak 18, 1965 – Nisan 29, 1966 2
  Sandro Lopopolo Nisan 29, 1966 – Nisan 30, 1967 1
  Takeshi Fuji Nisan 30, 1967 – 1968 (stripped) 1
  Pedro Adigue
def. Adolph Pruitt
Aralık 14, 1968 – Ocak 31, 1970 0
  Bruno Arcari Ocak 31, 1970 – Şubat, 1974 (boşalan) 9
  Perico Fernandez
def. Lion Furuyama
Eylül 21, 1974 – Temmuz 15, 1975 1
  Saensak Muangsurin Temmuz 15, 1975 – Haziran 30, 1976 1
  Miguel Velasquez Haziran 30, 1976 – Ekim 29, 1976 0
  Saensak Muangsurin Ekim 29, 1976 – Aralık 30, 1978 7
  Sang-Hyun Kim Aralık 30, 1978 – Şubat 23, 1980 2
  Saoul Mamby Şubat 23, 1980 – Haziran 26, 1982 5
  Leroy Haley Haziran 26, 1982 – Mayıs 18, 1983 2
  Bruce Curry Mayıs 18, 1983 – Ocak 29, 1984 2
  Billy Costello Ocak 29, 1984 – Ağustos 21, 1985 3
  Lonnie Smith Ağustos 21, 1985 – Mayıs 5, 1986 0
  Rene Arredondo Mayıs 5, 1986 – Temmuz 24, 1986 0
  Tsuyoshi Hamada Temmuz 24, 1986 – Temmuz 22, 1987 1
  Rene Arredondo Temmuz 22, 1987 – Kasım 12, 1987 0
  Roger Mayısweather Temmuz 22, 1987 – Kasım 12, 1987 4
  Julio César Chávez Mayıs 13, 1989 – Ocak 29, 1994 12
  Frankie Randall Ocak 29, 1994 – Mayıs 7, 1994 0
  Julio César Chávez Mayıs 7, 1994 – Haziran 7, 1996 4
  Oscar De La Hoya Haziran 7, 1996 – Nisan 12, 1997 (boşalan) 1
  Kostya Tszyu
def. Miguel Ángel González
Ağustos 21, 1999 – Ocak, 2004 (stripped) 7
  Arturo Gatti
def. Gianluca Branco
Ocak 24, 2004 – Haziran 25, 2005 2
  Floyd Mayısweather, Jr. Haziran 25, 2005 – Mart 23, 2006 (boşalan) 0
  Junior Witter
def. DeMarcus Corley
Eylül 15, 2006 – Mayıs 10, 2008 0
  Devon Alexander Ağustos 1, 2009 – Ocak 29, 2011 2
  Timothy Bradley Ocak 29, 2011 – Temmuz 28, 2011 (stripped) 2
  Erik Morales
def. Pablo César Cano
Eylül 17, 2011 – Mart 24, 2012 0
  Lucas MatthysseInterim Champion Eylül 8, 2012 — Eylül 14, 2013 2
  Danny García Mart 24, 2012 – devam 5

Velter SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Emile Griffith Aralık 8, 1962 – Mart 21, 1963 0
  Luis Manuel Rodríguez Mart 21, 1963 – Haziran 8, 1963 0
  Emile Griffith Haziran 8, 1963 – Apr 25,1966 (boşalan) 4
  Curtis Cokes
def. Jean Josselin
Ağustos 24, 1966 – Nisan 18, 1969 4
  José Nápoles Nisan 18, 1969 – Aralık 3, 1970 3
  Billy Backus Aralık 3, 1970 – Haziran 4, 1971 0
  José Nápoles Haziran 4, 1971 – Aralık 6, 1975 10
  John H. Stracey Aralık 6, 1975 – Haziran 22, 1976 1
  Carlos Palomino Haziran 22, 1976 – Ocak 14, 1979 7
  Wilfred Benítez Ocak 14, 1979 - Kasım 30, 1979 1
  Sugar Ray Leonard Kasım 30, 1979 – Haziran 20, 1980 1
  Roberto Durán Haziran 20, 1980 – Kasım 25, 1980 0
  Sugar Ray Leonard Kasım 25, 1980 – Kasım 9, 1982 (retired) 3
  Milton McCrory
def. Colin Jones
Ağustos 13, 1983 – Aralık 6, 1985 4
  Donald Curry Aralık 6, 1985 – Eylül 27, 1986 0
  Lloyd Honeyghan Eylül 27, 1986 – Ekim 28, 1987 3
  Jorge Vaca Ekim 28, 1987 – Mart 29, 1988 0
  Lloyd Honeyghan Mart 29, 1988 – Şubat 4, 1989 1
  Marlon Starling Şubat 4, 1989– Ağustos 19, 1990 1
  Maurice Blocker Ağustos 19, 1990 – Mart 18, 1991 0
  Simon Brown Mart 18, 1991 – Kasım 29, 1991 0
  James McGirt Kasım 29, 1991 – Mart 6, 1993 2
  Pernell Whitaker Mart 6, 1993 – Nisan 12, 1997 8
  Oscar De La Hoya Nisan 12, 1997 – Eylül 18, 1999 9
  Félix Trinidad Eylül 18, 1999 – Mart 3, 2000 (boşalan) 0
  Oscar De La Hoya 3 Mart 2000 – 17 Haziran 2000 0
  Shane Mosley Haziran 17, 2000 – Ocak 26, 2002 3
  Vernon Forrest Ocak 26, 2002 – Ocak 25, 2003 1
  Ricardo Mayısorga Ocak 25, 2003 – Aralık 13, 2003 1
  Cory Spinks Aralık 13, 2003 – Şubat 5, 2005 2
  Zab Judah Şubat 5, 2005 – Ocak 7, 2006 1
  Carlos Manuel Baldomir Ocak 7, 2006 – Kasım 4, 2006 1
  Floyd Mayısweather, Jr. Kasım 4, 2006 – Haziran 6, 2008 (boşalan) 1
  Andre Berto
def. Miguel Ángel Rodríguez
Haziran 21, 2008 – Nisan 16, 2011 5
  Victor Ortiz Nisan 16, 2011 – Eylül 17, 2011 0
  Floyd Mayısweather, Jr. Eylül 17, 2011 – devam 3

Süper Velter SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Denny Moyer Şubat 19, 1963 – Nisan 29, 1963 0
  Ralph Dupas Nisan 29, 1963 – Eylül 7, 1963 1
  Sandro Mazzinghi Eylül 7, 1963 – Haziran 18, 1965 3
  Nino Benvenuti Haziran 18, 1965 – Haziran 25, 1966 1
  Kim Ki-Soo Haziran 25, 1966 – Mayıs 26, 1968 2
  Sandro Mazzinghi Mayıs 26, 1968 – Kasım, 1968 (stripped) 1
  Freddie Little
def. Stanley Hayward
Mart 17, 1969 – Temmuz 9, 1970 2
  Carmelo Bossi Temmuz 9, 1970 – Ekim 31, 1971 1
  Koichi Wajima Ekim 31, 1971 – Haziran 4, 1974 6
  Oscar Albarado Haziran 4, 1974 – Ocak 21, 1975 1
  Koichi Wajima Ocak 21, 1975 – Nisan, 1975 (stripped) 0
  Miguel De Oliveira
def. José Durán
Mayıs 7, 1975 – Kasım 13, 1975 0
  Elisha Obed Kasım 13, 1975 – Haziran 18, 1976 2
  Eckhard Dagge Haziran 18, 1976 – Ağustos 6, 1977 2
  Rocky Mattioli Ağustos 6, 1977 – Mart 4, 1979 2
  Maurice Hope Mart 4, 1979 – Mayıs 23, 1981 3
  Wilfred Benítez Mayıs 23, 1981 – Aralık 3, 1982 2
  Thomas Hearns Aralık 3, 1982 – 1986 (boşalan) 4
  Duane Thomas
def. John Mugabi
Aralık 5, 1986 – Temmuz 12, 1987 0
  Lupe Aquino Temmuz 12, 1987 – Ekim 2, 1987 0
  Gianfranco Rosi Ekim 2, 1987 – Temmuz 8, 1988 1
  Donald Curry Temmuz 8, 1988 – Şubat 11, 1989 0
  Rene Jacquot Şubat 11, 1989 – Temmuz 8, 1989 0
  John Mugabi Temmuz 8, 1989 – Mart 31, 1990 0
  Terry Norris Mart 31, 1990 – Aralık 18, 1993 10
  Simon Brown Aralık 18, 1993 – Mayıs 7, 1994 1
  Terry Norris Mayıs 7, 1994 – Kasım 12, 1994 0
  Luis Santana Kasım 12, 1994 – Ağustos 19, 1995 1
  Terry Norris Ağustos 19, 1995 – Aralık 6, 1997 6
  Keith Mullings Aralık 6, 1997 – Ocak 29, 1999 1
  Javier Castillejo Ocak 29, 1999 – Haziran 23, 2001 5
  Oscar de la Hoya Haziran 28, 2001 – Eylül 13, 2003 2
  Shane Mosley Eylül 13, 2003 – Mart 13, 2004 0
  Ronald "Winky" Wright Mart 13, 2004 – Mayıs, 2005 (boşalan) 1
  Ricardo Mayısorga
def. Michele Piccirillo
Ağustos 13, 2005 – Mayıs 6, 2006 0
  Oscar De La Hoya Mayıs 6, 2006 – Mayıs 5, 2007 0
  Floyd Mayısweather, Jr. Mayıs 5, 2007 – Temmuz 4, 2007 (boşalan) 7
  Vernon Forrest
def. Carlos Manuel Baldomir
Temmuz 28, 2007 – Haziran 7, 2008 1
  Sergio Mora Haziran 7, 2008 – Eylül 13, 2008 0
  Vernon Forrest Eylül 13, 2008 – Mayıs 21, 2009 (stripped) 0
  Sergio Martínez
(Elevated from Interim status)
Mayıs 21, 2009 – Haziran 17, 2010 (boşalan) 0
  Manny Pacquiao
def. Antonio Margarito
Kasım 14, 2010 – Şubat 8, 2011 (boşalan) 0
  Saúl Álvarez
def. Matthew Hatton
Mart 5, 2011 - Eylül 14, 2013 6
  Floyd Mayısweather, Jr.
def. Saúl Álvarez
Eylül 14, 2013 – devam 1

Orta SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Dick Tiger Ağustos 10, 1963 – Aralık 7, 1963 0
  Joey Giardello Aralık 7, 1963 – Ekim 21, 1965 1
  Dick Tiger Ekim 21, 1965 – Nisan 25, 1966 0
  Emile Griffith Nisan 25, 1966 – Nisan 17, 1967 2
  Nino Benvenuti Mart 4, 1968 – Kasım 7, 1970 4
  Carlos Monzón Kasım 7, 1970 – Şubat 9, 1974 (stripped) 9
  Rodrigo Valdéz def. Bennie Briscoe Mayıs 25, 1974 – Haziran 26, 1976 4
  Carlos Monzón Haziran 26, 1976 – Ağustos 1977 (retired) 1
  Rodrigo Valdéz def. Bennie Briscoe Kasım 5, 1977 – Nisan 22, 1978 0
  Hugo Corro Nisan 22, 1978 – Haziran 30, 1979 2
  Vito Antuofermo Haziran 30, 1979 – Mart 16, 1980 1
  Alan Minter Mart 16, 1980 – Eylül 27, 1980 1
  Marvelous Marvin Hagler Eylül 27, 1980 – Nisan 6, 1987 12
  Sugar Ray Leonard Nisan 6, 1987 – Mayıs 27, 1987 (retired) 0
  Thomas Hearns def. Juan Roldán Ekim 29, 1987 – Haziran 6, 1988 0
  Iran Barkley Haziran 6, 1988 – Şubat 24, 1989 0
  Roberto Durán Şubat 24, 1989 – Aralık, 1989 (boşalan) 0
  Julian Jackson def. Herol Graham Kasım 24, 1990 – Mayıs 8, 1993 4
  Gerald McClellan Mayıs 8, 1993 – Mayıs 7, 1994 (boşalan) 3
  Julian Jackson def. Agostino Cardamone Mart 17, 1995 – Ağustos 19, 1995 0
  Quincy Taylor Ağustos 19, 1995 – Mart 16, 1996 0
  Keith Holmes Mart 16, 1996 – Mayıs 2, 1998 2
  Hassine Cherifi Mayıs 2, 1998 – Nisan 24, 1999 0
  Keith Holmes Nisan 24, 1999 – Nisan 14, 2001 2
  Bernard Hopkins Nisan 14, 2001 – Temmuz 16, 2005 7
  Jermain Taylor Temmuz 16, 2005 – Eylül 29, 2007 4
  Kelly Pavlik Eylül 29, 2007 – Nisan 17, 2010 3
  Sergio Martínez Nisan 17, 2010 – Ocak 17, 2011 (stripped) 1
  Sebastian Zbik (Elevated from interim status) Ocak 17, 2011 – Haziran 4, 2011 0
  Julio César Chávez, Jr. Haziran 4, 2011 – Eylül 15, 2012 3
  Sergio Martínez Eylül 15, 2012 – Haziran 7, 2014 1
  Miguel Ángel Cotto Haziran 7, 2014 – devam 0

Süper Orta SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Sugar Ray Leonard Kasım 7, 1988 – Aralık 15, 1990 (retired) 2
  Mauro Galvano
def. Dario Matteoni
Aralık 15, 1990 – Ekim 3, 1992 2
  Nigel Benn Ekim 3, 1992 – Mart 2, 1996 9
  Thulani Malinga Mart 2, 1996 – Temmuz 6, 1996 0
  Vincenzo Nardiello Temmuz 6, 1996 – Ekim 12, 1996 0
  Robin Reid Ekim 12, 1996 – Aralık 19, 1997 3
  Thulani Malinga Aralık 19, 1997 – Mart 27, 1998 0
  Richie Woodhall Mart 27, 1998 – Ekim 23, 1999 2
  Markus Beyer Ekim 23, 1999 – Mayıs 6, 2000 1
  Glenn Catley Mayıs 6, 2000 – Eylül 1, 2000 0
  Dingaan Thobela Eylül 1, 2000 – Aralık 15, 2000 0
  Dave Hilton, Jr. Aralık 15, 2000 – Mayıs, 2001 (stripped) 0
  Éric Lucas
def. Glenn Catley
Haziran 10, 2001 – Nisan 5, 2003 3
  Markus Beyer Nisan 5, 2003 – Haziran 5, 2004 2
  Christian Sanavia Haziran 5, 2004 – Ekim 9, 2004 0
  Markus Beyer Ekim 9, 2004 – Ekim 14, 2006 3
  Mikkel Kessler Ekim 14, 2006 – Kasım 3, 2007 1
  Joe Calzaghe Kasım 3, 2007 – Haziran 28, 2008 (boşalan) 0
  Carl Froch
def. Jean Pascal
Aralık 6, 2008 – Nisan 24, 2010 2
  Mikkel Kessler Nisan 25, 2010 – Kasım 2010 (boşalan) 0
  Carl Froch
def. Arthur Abraham
Kasım 27, 2010 – Aralık 17, 2011 1
  Andre Ward Aralık 17, 2011 – Mayıs 20, 2013 (boşalan) 1
  Sakio Bika Haziran 22, 2013 – Ağustos 16, 2014 1
  Anthony Dirrell Ağustos 16, 2014 – Nisan 24, 2015 0
  Badou Jack Nisan 24, 2015 – devam 0

Yarı Ağır SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Willie Pastrano Haziran 1, 1963 – Mart 30, 1965 2
  José Torres Mart 30, 1965 – Aralık 16, 1966 3
  Dick Tiger Aralık 16, 1966 – Mayıs 24, 1968 2
  Bob Foster Mayıs 24, 1968 – Eylül 16, 1974 (retired) 14
  John Conteh
def. Jorge Ahumada
Ekim 1, 1974 – Mayıs 21, 1977 (stripped) 3
  Miguel Angel Cuello
def. Jesse Burnett
Mayıs 21, 1977 – Ocak 8, 1978 0
  Mate Parlov Ocak 8, 1978 – Aralık 2, 1978 1
  Marvin Johnson Aralık 2, 1978 – Ağustos 18, 1979 0
  Matthew Saad Muhammad Ağustos 18, 1979 – Aralık 19, 1981 8
  Dwight Muhammad Qawi Aralık 19, 1981 – Mart 18, 1983 3
  Michael Spinks Mart 18, 1983 – Eylül 21, 1985 (boşalan) 4
  J. B. Williamson
def. Prince Mama Mohammed
Aralık 10, 1985 – Nisan 30, 1986 0
  Dennis Andries Nisan 30, 1986 – Mart 7, 1987 1
  Thomas Hearns Mart 7, 1987 – Kasım 21, 1987 (boşalan) 0
  Donny Lalonde
def. Eddie Davis
Kasım 27, 1987 – Kasım 7, 1988 1
  Sugar Ray Leonard Kasım 7, 1988 – Şubat 21, 1989 (boşalan) 0
  Dennis Andries
def. Tony Willis
Şubat 21, 1989 – Haziran 24, 1989 0
  Jeff Harding Haziran 24, 1989 – Temmuz 28, 1990 2
  Dennis Andries Temmuz 28, 1990 – Eylül 11, 1991 2
  Jeff Harding Eylül 11, 1991 – Temmuz 23, 1994 2
  Mike McCallum Temmuz 23, 1994 – Haziran 16, 1995 1
  Fabrice Tiozzo Haziran 16, 1995 – Mart, 1997 (boşalan) 1
  Roy Jones, Jr.
(Elevated from Interim status)
Mart, 1997 – Mart 21, 1997 0
  Montell Griffin Mart 21, 1997 – Ağustos 7, 1997 0
  Roy Jones, Jr. Ağustos 7, 1997 – Mart 1, 2003 (boşalan) 11
  Graciano Rocchigiani
def. Michael Nunn
21 Mart 1998 – Nisan 15, 2000
(Restored champion)
0
  Antonio Tarver Nisan 26, 2003 – Kasım 8, 2003 0
  Roy Jones, Jr. Kasım 8, 2003 – Mayıs 15, 2004 0
  Antonio Tarver Mayıs 25, 2004 – Aralık, 2004 (stripped) 0
  Tomasz Adamek
def. Paul Briggs
Mayıs 21, 2005 – Şubat 3, 2007 2
  Chad Dawson Şubat 3, 2007 – Temmuz 11, 2008 (stripped) 3
  Adrian Diaconu
(Elevated from Interim status)
Temmuz 11, 2008 – Haziran 19, 2009 0
  Jean Pascal Haziran 19, 2009 – Mayıs 21, 2011 2
  Bernard Hopkins Mayıs 21, 2011 – Nisan 28, 2012 0
  Chad Dawson Nisan 28, 2012 – Haziran 8, 2013 0
  Adonis Stevenson Haziran 8, 2013 – devam 5

Cruiser SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Marvin Camel Mart 31, 1980 – Kasım 25, 1980 0
  Carlos De León Kasım 25, 1980 – Haziran 27, 1982 1
  S. T. Gordon Haziran 27, 1982 – Temmuz 17, 1983 1
  Carlos De León Temmuz 17, 1983 – Haziran 6, 1985 3
  Alfonso Ratliff Haziran 6, 1985 – Eylül 21, 1985 0
  Bernard Benton Eylül 21, 1985 – Mart 22, 1986 0
  Carlos De León Mart 22, 1986 – Nisan 9, 1988 3
  Evander Holyfield Nisan 9, 1988 – Nisan 9, 1989 (boşalan) 0
  Carlos De León
def. Sammy Reeson
Mayıs 17, 1989 – Temmuz 27, 1990 3
  Massimiliano Duran Temmuz 27, 1990 – Temmuz 20, 1991 1
  Anaclet Wamba Temmuz 20, 1991 – Aralık 30, 1994 7
  Marcelo Domínguez Temmuz 25, 1995 – Şubat 21, 1998 5
  Juan Carlos Gómez Şubat 21, 1998 – Şubat 19, 2002 (boşalan) 10
  Wayne Braithwaite
def. Vincenzo Cantatore
Ekim 11, 2002 – Nisan 2, 2005 3
  Jean-Marc Mormeck Nisan 2, 2005 – Ocak 7, 2006 0
  O'Neil Bell Ocak 7, 2006 – Mart 17, 2007 0
  Jean-Marc Mormeck Mart 17, 2007 – Kasım 10, 2007 0
  David Haye Kasım 10, 2007 – Mayıs 12, 2008 (boşalan) 1
  Giacobbe Fragomeni
def. Rudolf Kraj
Ekim 24, 2008 – Kasım 21, 2009 1
  Zsolt Erdei Kasım 21, 2009 – Ocak 13, 2010 (boşalan) 0
  Krzysztof Włodarczyk
def. Giacobbe Fragomeni
Mayıs 15, 2010 – Eylül 27, 2014 6
  Grigory Drozd Eylül 27, 2014 – devam 0

Ağır SıkletDüzenle

Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
  Sonny Liston Temmuz 22, 1963 – Şubat 25, 1964 0
  Muhammad Ali Şubat 25, 1964 – Mart 11, 1969 (stripped) 9
  Joe Frazier
def. Jimmy Ellis
Şubat 16, 1970 – Ocak 22, 1973 4
  George Foreman Ocak 22, 1973 – Ekim 30, 1974 2
  Muhammad Ali Ekim 30, 1974 – Şubat 15, 1978 10
  Leon Spinks Şubat 15, 1978 – Mart 18, 1978 (stripped) 0
  Ken Norton
(Status elevated as #1 contender)
Mart 29, 1978 – Haziran 9, 1978 0
  Larry Holmes Haziran 9, 1978 – Aralık 11, 1983 (boşalan) 16
  Tim Witherspoon
def. Greg Page
Mart 9, 1984 – Ağustos 31, 1984 0
  Pinklon Thomas Ağustos 31, 1984 – Mart 22, 1986 1
  Trevor Berbick Mart 22, 1986 – Kasım 22, 1986 0
  Mike Tyson Kasım 22, 1986 – Şubat 11, 1990 9
  James "Buster" Douglas Şubat 11, 1990 – Ekim 25, 1990 0
  Evander Holyfield Ekim 25, 1990 – Kasım 13, 1992 3
  Riddick Bowe Kasım 13, 1992 – Aralık 14, 1992 (stripped) 0
  Lennox Lewis
Status elevated as
Bowe refused to face Lewis
Aralık 14, 1992 – Eylül 24, 1994 3
  Oliver McCall Eylül 24, 1994 – Eylül 2, 1995 1
  Frank Bruno Eylül 2, 1995 – Mart 16, 1996 0
  Mike Tyson Mart 16, 1996 – Eylül 24, 1996 (boşalan) 0
  Lennox Lewis
def. Oliver McCall
Şubat 7, 1997 – Nisan 22, 2001 9
  Hasim Rahman Nisan 22, 2001 – Kasım 17, 2001 0
  Lennox Lewis Kasım 17, 2001 – Şubat 6, 2004 (emekli) 2
  Vitali Klitschko
def. Corrie Sanders
Nisan 24, 2004 – Kasım 9, 2005 (emekli) 1
  Hasim Rahman
(Elevated from Interim status)
Kasım 9, 2005 – Ağustos 12, 2006 1
  Oleg Maskaev Ağustos 12, 2006 – Mart 8, 2008 1
  Samuel Peter Mart 8, 2008 – Ekim 11, 2008 0
  Vitali Klitschko Ekim 11, 2008 – Aralık 15, 2013 (emekli) 9
  Bermane Stiverne Mayıs 10, 2014 – Ocak 17, 2015 0
  Deontay Wilder Ocak 17, 2015 0

Ayrıca bakınızDüzenle

Majör Şampiyonalar
Minör Şampiyonalar

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Kazuto Ioka vacates strawweight belt, ESPN.com, Temmuz 1, 2012. Retrieved Eylül 28, 2012.

Dış bağlantılarDüzenle