IBO Şampiyonları listesi

Vikimedya liste maddesi

IBO Şampiyonları listesi , Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) tarafından sertifikalı dünya şampiyonlarını ile birlikte tüm sıkletlerdeki sıralamanın listesidir.

r – Şampiyon unvanını bıraktı.
s – Şampiyon unvanını açtı.

Strav SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Noel Tuñacao 2003-03-08 — 2003-12-16r 0
2   Nkosinathi Joyi 2006-11-04 — Haziran 2009s 3
3   Gideon Buthelezi 2010-06-19 — 2011-01-27r 0
4   Hekkie Budler 2011-09-24 — devam 7

Hafif Sinek SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   José Sanjuanelo 1998-11-07 — 2000-08-26 0
2   José García Bernal 2000-08-26 — 2002-04-17 1
3   Monelisi Mhikiza Myekeni 2002-04-17 — 2004s 1
4   Hekkie Budler 2010-02-27 — 2011-01-27 1
5   Gideon Buthelezi 2011-01-27 — 2011-09-24s 0
6   Rey Loreto 2014-02-01 — devam 1

Sinek SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Scotty Olson 1994-12-09 — 1998r 5
2   Zolile Mbityi 1999-10-22 — 2000-09-30 1
3     Damaen Kelly 2000-09-30 — 2001-11-21s 1
4   Masibulele Makepula 2002-01-26 — 2002-09-14 0
5   Mzukisi Sikali 2002-09-14 — 2005-03-27 2
6   Vic Darchinyan 2005-03-27 — 2007-07-07 5
7   Nonito Donaire 2007-07-07 — 2009r 3
8   César Seda 2009-09-18 — 2010s 0
9   Moruti Mthalane 2014-03-15 — devam 1

Süper Sinek SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Ángel Almena 1995-07-29 — 1995r 0
2   Ilido Julio 1998-09-19 — 1999-01-08 0
3   Edison Torres 1999-01-08 — 1999-04-03 0
4   Mauricio Pastrana 1999-04-03 — 1999r 0
5   Lunga Ntontela 2002-12-13 — 2003r 0
6     Jason Booth 2003-09-20 — 2004-12-17 1
7     Damaen Kelly 2004-12-17 — 2005r 0
8   Mbwana Matumla 2006-11-04 — 2007r 0
9   Vic Darchinyan 2007-10-20 — 2008r 0
10   Zolile Mbityi 2008-05-31 — 2009r 0
11   Gideon Buthelezi 2012-11-10 — 2013-06-15 0
12   Edrin Dapudong 2013-06-15 — 2014-07-18 0
13   Lwandile Sityatha 2014-07-18 — devam 1

Horoz SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Johnny Bredahl 1996-02-16 — 1998-06-05r 7
2     Noel Wilders 2000-03-20 — 2001r 1
3   José Sanjuanelo 2001-07-14 — 2002-03-02 1
4   Silence Mabuza 2002-03-02 — 2005-11-05 6
5   Rafael Márquez 2005-11-05 — 2006r 1
6   Silence Mabuza (2) 2007-05-12 — 2009r 2
7   Simpiwe Vetyeka 2009-07-11 — 2010r 0
8   Vic Darchinyan 2010-05-20 — 2010-12-11 0
9   Vic Darchinyan (2) 2011-04-23 — 2011-12-03s 1
10   Joseph Agbeko 2013-03-22 — 2013s 0

Süper Horoz SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1     John Lowey 1995-04-20 — 1995r 0
2   Serhiy Divakov 1996-05-21 — 1997r 0
3     Patrick Mullings 1998-03-28 — 1998-08-08 0
4   Simon Ramoni 1998-08-08 — 2001r 3
5   Paulie Ayala 2001-08-04 — 2002r 1
6   Zolani Marali 2003-07-11 — 2004-05-22 0
7   Thomas Mashaba 2004-05-22 — 2005r 0
8   Takalani Ndlovu 2005-11-04 — 2007-07-14s 3
9   Mike Oliver 2007-11-08 — 2008r 0
10   Tshifhiwa Munyai 2011-03-26 — 2012r 0
11   Alexander Bakhtin 2012-09-18 — 2013-04-20r 0
12   Thabo Sonjica 2013-07-06 — 2014-08-08s 1

Tüy SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Derrick Gainer 1993-11-30 — 1994r 0
2   Radford Beasley 1997-09-26 — 1998r 0
3   Junior Jones 1999-04-10 — 1999r 0
4   Marco Antonio Barrera 2001-04-07 — 2002r 0
5     Naseem Hamed 2002-05-18 — 2002r 0
6     Michael Brodie 2003-06-21 — 2003r 0
7   Vuyani Bungu 2004-02-07 — 2005-06-25 0
8   Thomas Mashaba 2005-06-25 — 2008-03-07 4
9   Cristóbal Cruz 2008-03-07 — 2008r 0
10   Fernando Beltrán Jr 2008-08-22 — 2009r 0
11   Jackson Asiku 2009-11-06 — 2010-09-15 0
12   Jhonny González 2010-09-15 — 2011s 0
13   Daud Cino Yordan 2012-05-05 — 2013-04-14 1
14   Simpiwe Vetyeka 2013-04-14 — 2014s 1
15   Lusanda Komanisi 2014-07-18 — devam 1

Süper Tüy SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   John Roby 1993-04-03 — 1994-04-21 0
2   Jeff Mayweather 1994-04-21 — 1995-08-25 2
3   Israel Cardona 1995-08-25 — 1995r 0
4   Jimmi Bredahl 1996-03-29 — 1996r 0
5   Israel Cardona (2) 1996-04-12 — 1996r 0
6   Troy Dorsey 1996-10-18 — 1997r 0
7     Charles Shepherd 1999-07-31 — 2000-02-26 0
8   Affif Djelti 2000-02-26 — 2002r 3
9   Cassius Baloyi 2002-04-17 — 2006-07-29 5
10   Gairy St Clair 2006-07-29 — 2006-11-04s 0
11   Cassius Baloyi (2) 2007-02-03 — 2007r 0
12   Billy Dib 2008-07-30 — 2008s 0
13   Zolani Marali 2009-04-02 — 2009-09-12 0
14   Kim Jihoon 2009-09-12 — 2010r 0
15   Will Tomlinson 2011-11-30 — 2014s 3
16   José Pedraza 2014-03-22 — 2014s 0
17   Jack Asis 2015-04-11 — devam 0

Hafif SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Anthony Boyle 1993-12-28 — 1994r 0
2   Amado Cabato 1994-12-11 — 1995-03-10 0
3   Lester Ellis 1995-03-10 — 1995r 0
4   Billy Irwin 1995-06-08 — 1995r 0
5   Leavander Johnson 1995-07-29 — 1996r 0
6   Tony Pep 1996-03-07 — 1997r 1
7     Michael Ayers 1999-03-12 — 2001-12-26r 6
8     Jason Cook 2003-11-08 — 2004-11-05 1
9   Aldo Nazareno Ríos 2004-11-05 — 2005r 0
10   Isaac Hlatshwayo 2005-08-31 — 2006r 2
11   Juan Díaz 2008-09-06 — 2009-02-28s 0
12   Mlungisi Dlamini 2009-10-31 — 2010-01-29 (Trafik kazasında öldü) 0
13   Leonardo Zappavigna 2010-03-06 — 2010s 0
14   Emiliano Marsili 2012-01-20 — 2012s 0
15   Daud Cino Yordan 2013-07-06 — 2014s 1

Yarı Velter SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Mike Evgen 1992-04-09 — 1992r 0
2   Mike Johnson 1993-02-19 — 1994r 1
3   Roger Mayweather 1994-05-28 — 1994r 0
4   Lester Ellis 1994-12-03 — 1995r 0
5   Mario Martínez 1995-07-29 — 1995r 0
6   Darrell Hiles 1995-09-23 — 1995r 0
7   Verdell Smith 1996-01-18 — 1996r 0
8   Johar Abu Lashin 1997-02-28 — 1997r 0
9   Israel Cardona 1997-04-25 — 1997r 0
10   Ener Julio 1998-09-12 — 1998r 1
11   Newton Villarreal 2000-02-05 — 2001-04-07 2
12     Billy Schwer 2001-04-07 — 2001-07-14 0
13   Pablo Daniel Sarmiento 2001-07-14 — 2004-05-08 3
14     Colin Lynes 2004-05-08 — 2005r 1
15   Stevie Johnston 2006-01-27 — 2006r 0
16     Ricky Hatton 2007-01-20 — 2009-05-02 3
17   Manny Pacquiao 2009-05-02 — 2010s 0
18   Kaizer Mabuza 2012-03-03 — 2012-06-20 0
19   Khabib Allakhverdiev 2012-06-20 — 2014-04-12 2
20   Eduard Troyanovsky 2015-04-10 — devam 0

Velter SıklerDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Kenny Gould 1993-01-08 — 1993r 0
2   Johnny Bizzarro 1993-08-18 — 1994-08-04 1
3   Roger Mayweather 1994-08-04 — 1995r 1
4   Kip Diggs 1995-06-30 — 1995r 0
5     Kevin Lueshing 1996-07-17 — 1997-01-11s 0
6   José Antonio Rivera 1997-04-25 — 1998r 0
7   Dingaan Thobela 1999-03-06 — 1999r 0
8   Peter Malinga 1999-10-22 — 2000r 0
9   Willy Wise 2000-12-02 — 2001-06-11 0
10     Jawaid Khaliq 2001-06-11 — 2004-02-14r 7
11   Floyd Mayweather Jr 2006-04-08 — 2007r 1
12   Isaac Hlatshwayo 2007-05-12 — 2008r 2
13   Lovemore Ndou 2009-07-11 — 2010s 2
14   Chris van Heerden 2011-09-24 — 2014s 2
15   Ali Funeka 2014-11-15 — devam 0

Yarı Orta SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Lonnie Beasley 1993-04-10 — 1994r 0
2   Lester Ellis 1995-07-17 — 1995s 0
3   Patrick Goossen 1996-06-26 — 1996r 0
4   Manny Sobral 1996-12-12 — 1997r 1
5     Adrian Stone 2000-04-15 — 2001r 3
6     Richard Williams 2001-12-01 — 2003-06-21 3
7   Sergio Gabriel Martínez 2003-06-21 — 2004r 2
8   Mihály Kótai 2005-06-04 — 2006-03-03 1
9     Steve Conway 2006-03-03 — 2006-06-03 0
10   Attila Kovács 2006-06-03 — 2008s 1
11   Zaurbek Baysangurov 2010-12-04 — 2012s 1
12   Zaurbek Baysangurov (2) 2014-04-12 — 2015s 0

Orta SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Glenwood Brown 1995-08-25 — 1997r 0
2   Freeman Barr 1997-09-20 — 1998r 1
3   Mpush Makambi 1998-09-08 — 2000-09-30 3
4   Raymond Joval 2000-09-30 — 2004s 4
5   Raymond Joval (2) 2005-06-03 — 2006r 1
6   Daniel Geale 2007-12-14 — 2009-05-27 1
7   Anthony Mundine 2009-05-27 — 2009r 0
8   Peter Manfredo Jr 2010-05-22 — 2011s 0
9   Avtandil Khurtsidze 2011-03-13 — 2011s 1
10   Gennady Golovkin 2011-12-09 — devam 10

Süper orta sıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Willie Ball 1992-07-17 — 1992-10-09 0
2   Todd Nadon 1992-10-09 — 1993r 0
3   Vinny Pazienza 1993-12-28 — 1994r 0
4   Rick Thornberry 1995-04-21 — 1996s 0
5   Karl Willis 1996-10-13 — 1996s 0
6   Eddie White 1996-11-27 — 1997s 0
7   Mads Larsen 1997-05-02 — 1999r 4
8   Dana Rosenblatt 1999-11-05 — 2000r 0
9     Adrian Dodson 2001-03-03 — 2001-04-07 0
10   Ramon Arturo Brítez 2001-04-07 — 2001-12-10 0
11     Brian Magee 2001-12-10 — 2004-06-26 7
12     Robin Reid 2004-06-26 — 2005-08-06 0
13   Jeff Lacy 2005-08-06 — 2006-03-04s 1
14   Fulgencio Zúñiga 2007-09-01 — 2008r 0
15   Sakio Bika 2008-11-13 — 2010s 0
16   Isaac Chilemba 2010-06-19 — 2011s 1
17   Thomas Oosthuizen 2011-03-26 — 2014s 7
18   Don George 2014-08-23 — 2014s 0

Yarı Ağır SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Lenny LaPaglia 1993-08-20 — 1993r 0
2   Drake Thadzi 1997-05-14 — 1998-12-12r 1
3   Roy Jones Jr 2000-09-09 — 2004-05-15 5
4   Antonio Tarver 2004-05-15 — 2004-12-18 0
5   Glen Johnson 2004-12-18 — 2005-06-18 0
6   Antonio Tarver (2) 2005-06-18 — 2006-06-10 1
7   Bernard Hopkins 2006-06-10 — 2006r 0
8   Antonio Tarver (3) 2007-06-09 — 2008-10-11 2
9   Chad Dawson 2008-10-11 — 2010-08-14 2
10   Jean Pascal 2010-08-14 — 2011-05-21 1
11   Andrzej Fonfara 2012-11-16 — 2013s 0
12   Blake Caparello 2013-10-17 — 2014s 0
13   Thomas Oosthuizen 2015-03-14 — devam 0

Cruiser SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   David Izeqwire 1993-12-28 — 1994-11-05 1
2   Adolpho Washington 1994-11-05 — 1995-03-17s 0
3   Ted Cofie 1995-11-03 — 1997r 0
4   Booker T. Word 1997-04-18 — 1997r 0
5   James Toney 1997-06-14 — 1998r 0
6   Robert Daniels 1998-05-05 — 1999r 0
7   Thomas Hearns 1999-04-10 — 2000-04-08 0
8   Uriah Grant 2000-04-08 — 2001-02-03 0
9     Carl Thompson 2001-02-03 — 2001-11-26 0
10   Ezra Sellers 2001-11-26 — 2002-04-06s 0
11   Sebastiaan Rothmann 2002-10-26 — 2004-02-06 1
12     Carl Thompson (2) 2004-02-06 — 2005-11-26r 1
13   Tomasz Adamek 2007-06-09 — 2008r 0
14   Johnathon Banks 2008-07-12 — 2009-02-27s 0
15   Danny Green 2009-08-15 — 2011-07-20 4
16   Antonio Tarver 2011-07-20 — Temmuz 2012s 1
17   Danny Green (2) 2012-11-21 — 2013r 0
18   Ola Afolabi 2013-11-02 — 2015r 0

Ağır SıkletDüzenle

Sıra Boksör Unvan Süresi Unvan
Koruma
1   Pinklon Thomas 1992-11-14 — 1993-01-29r 0
2   Lionel Butler 1993-02-23 — 1993r 0
3   Danell Nicholson 1994-08-04 — 1994r 0
4   Jimmy Thunder 1994-10-29 — 1995r 2
5   Brian Nielsen 1996-01-12 — Eylül 1999r 5
6     Lennox Lewis 1999-11-13 — 2001-04-22 3
7   Hasim Rahman 2001-04-22 — 2001-11-17 0
8     Lennox Lewis (2) 2001-11-17 — 2004-02-06r 2
9   Wladimir Klitschko 2006-04-22 — devam 18

Ayrıca bakınızDüzenle

Majör Şampiyonalar
Minör Şampiyonalar

Dış bağlantılarDüzenle