The Ring Şampiyonları listesi

Vikimedya liste maddesi

The Ring Şampiyonları listesi The Ring dergisi tarafından hazırlanan 1922-1990 yılları ve 2002 yılında günümüze sıkletlerine göre dünya boks şampiyonlarının listesidir

Ağır SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Jack Dempsey 1922 - Eylül 23, 1926
2   Gene Tunney Eylül 23, 1926 - Temmuz 31, 1928 (retired)
3   Max Schmeling (mağlup Jack Sharkey) Haziran 12, 1930 - Haziran 21, 1932
4   Jack Sharkey Haziran 21, 1932 - Haziran 29, 1933
5   Primo Carnera Haziran 29, 1933 - Haziran 14, 1934
6   Max Baer Haziran 14, 1934 - Haziran 13, 1935
7   James J. Braddock Haziran 13, 1935 - Haziran 22, 1937
8   Joe Louis Haziran 22, 1937 - Mart 1, 1949 (retired)
9   Ezzard Charles Eylül 27, 1950 - Temmuz 18, 1951
10   Jersey Joe Walcott Temmuz 18, 1951 - Eylül 23, 1952
11   Rocky Marciano Eylül 23, 1952 - Nisan 27, 1956 (retired)
12   Floyd Patterson (mağlup Archie Moore) Kasım 30, 1956 - Haziran 26, 1959
13   Ingemar Johansson Haziran 26, 1959 - Haziran 20, 1960
14   Floyd Patterson Haziran 20, 1960 - Eylül 25, 1962
15   Sonny Liston Eylül 25, 1962 - Şubat 25, 1964
16   Muhammad Ali Şubat 25, 1964 - Şubat 3, 1971 (retired)
17   Joe Frazier Mart 8, 1971 - Ocak 22, 1973
18   George Foreman Ocak 22, 1973 - Ekim 30, 1974
19   Muhammad Ali Ekim 30, 1974 - Şubat 15, 1978
20   Leon Spinks Şubat 15, 1978 - Eylül 15, 1978
21   Muhammad Ali Eylül 15, 1978 - Eylül 6, 1979 (retired)
22   Larry Holmes Ekim 2, 1980 - Eylül 21, 1985
23   Michael Spinks Eylül 21, 1985 - Haziran 27, 1988
24   Mike Tyson Haziran 27, 1988 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Tyson's Unvan Süresi)
25   Lennox Lewis 2002 - Şubat 6, 2004 (Retired)
26   Vitali Klitschko (mağlup Corrie Sanders) Nisan 24, 2004 - Kasım 9, 2005 (retired)
27   Wladimir Klitschko (mağlup Ruslan Chagaev) Haziran 20, 2009 – devam

Cruiser SıklerDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Carlos De León (The Ring tarafından verilen unvan) Şubat 3, 1984 - Haziran 6, 1985
2   Alfonzo Ratliff Haziran 6, 1985 - Eylül 21, 1985
3   Bernard Benton Eylül 21, 1985 - Mart 22, 1986
4   Carlos De León Mart 22, 1986 - Mart 30, 1987 (The Ring stopped recognizing the cruiserweight division)
5   Jean-Marc Mormeck (mağlup Wayne Braithwaite) Nisan 2, 2005 - Ocak 7, 2006
6   O'Neil Bell Ocak 7, 2006 - Mart 17, 2007
7   Jean-Marc Mormeck Mart 17, 2007 - Kasım 10, 2007
8   David Haye Kasım 10, 2007 - Mayıs 23, 2008 (moved up to heavyweight)
9   Tomasz Adamek (mağlup Steve Cunningham) Aralık 11, 2008 - Şubat 20, 2010 (moved up to heavyweight)
10   Yoan Pablo Hernandez (mağlup Steve Cunningham) Şubat 4, 2012 – devam

Yarı Ağır SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Maxie Rosenbloom Haziran 25, 1930 - Kasım 16, 1934
2   Bob Olin Kasım 16, 1934 - Ekim 31, 1935
3   John Henry Lewis Ekim 31, 1935 - Haziran 1939 (Retired)
4   Billy Conn (Yendi Melio Bettina) Temmuz 13, 1939 - Mayıs 1941 (moved up to heavyweight)
5   Gus Lesnevich (Yendi Tami Mauriello) Ağustos 26, 1941 - Temmuz 26, 1948
6   Freddie Mills Temmuz 26, 1948 - Ocak 24, 1950
7   Joey Maxim Ocak 24, 1950 - Aralık 17, 1952
8   Archie Moore Aralık 17, 1952 - Mayıs 12, 1962 (moved up to heavyweight)
9   Harold Johnson (Yendi Doug Jones) Mayıs 12, 1962 - Haziran 1, 1963
10   Willie Pastrano Haziran 1, 1963 - Mart 30, 1965
11   José Torres Mart 30, 1965 - Aralık 16, 1966
12   Dick Tiger Aralık 16, 1966 - Mayıs 24, 1968
13   Bob Foster Mayıs 24, 1968 - Eylül 16, 1974 (retired)
14   Víctor Galíndez 1979 - Kasım 30, 1979 (lost to Marvin Johnson)
15   Matthew Saad Muhammad (The Ring tarafından verilen unvan) Kasım 30, 1979 - Aralık 19, 1981
16   Dwight Muhammad Qawi Aralık 19, 1981 - Mart 18, 1983
17   Michael Spinks Mart 18, 1983 - Eylül 21, 1985 (vacated after winning the Heavyweight Title)
18   Roy Jones Jr. 2001 - Mayıs 15, 2004
19   Antonio Tarver Mayıs 15, 2004 - Aralık 18, 2004
20   Glen Johnson Aralık 18, 2004 - Haziran 18, 2005
21   Antonio Tarver Haziran 18, 2005 - Haziran 10, 2006
22   Bernard Hopkins Haziran 10, 2006 - Nisan 19, 2008
23   Joe Calzaghe Nisan 19, 2008 - Şubat 6, 2009 (retired)
24   Jean Pascal (mağlup Chad Dawson) Ağustos 14, 2010 - Mayıs 21, 2011
25   Bernard Hopkins Mayıs 21, 2011 - Nisan 28, 2012
26   Chad Dawson Nisan 28, 2012 - Haziran 8, 2013
27   Adonis Stevenson Haziran 8, 2013 – devam

Süper Orta SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Joe Calzaghe (mağlup Jeff Lacy) Mart 4, 2006 - Eylül 28, 2008 (vacated after winning the Light Heavyweight Title)
2   Andre Ward (mağlup Carl Froch) Aralık 17, 2011 – Şubat 19, 2015 (The Ring vacated title)

Orta SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Marcel Thil 1933 - Eylül 23, 1937 (vacated title)
2   Freddie Steele (awarded title) Eylül 23, 1937 – 1938 (Stripped)
3   Tony Zale (Yendi Georgie Abrams) Kasım 28, 1941 - Temmuz 16, 1947
4   Rocky Graziano Temmuz 16, 1947 - Haziran 10, 1948
5   Tony Zale Haziran 10, 1948 - Eylül 21, 1948
6   Marcel Cerdan Eylül 21, 1948 - Haziran 16, 1949
7   Jake LaMotta Haziran 16, 1949 - Şubat 14, 1951
8   Sugar Ray Robinson Şubat 14, 1951 - Temmuz 10, 1951
9   Randy Turpin Temmuz 10, 1951 - Eylül 12, 1951
10   Sugar Ray Robinson Eylül 12, 1951 - Aralık 18, 1952 (retired)
11   Carl Olson (Yendi Randy Turpin) Ekim 21, 1953 - Aralık 9, 1955
12   Sugar Ray Robinson Aralık 9, 1955 - Ocak 2, 1957
13   Gene Fullmer Ocak 2, 1957 - Mayıs 1, 1957
14   Sugar Ray Robinson Mayıs 1, 1957 - Ocak 22, 1960
15   Paul Pender Ocak 22, 1960 - Temmuz 11, 1961
16   Terry Downes Temmuz 11, 1961 - Nisan 7, 1962
17   Paul Pender Nisan 7, 1962 - Mayıs 7, 1963 (Retired)
18   Dick Tiger (The Ring tarafından verilen unvan) Mayıs 7, 1963 - Aralık 7, 1963
19   Joey Giardello Aralık 7, 1963 - Ekim 21, 1965
20   Dick Tiger Ekim 21, 1965 - Nisan 25, 1966
21   Emile Griffith Nisan 25, 1966 - Nisan 17, 1967
22   Nino Benvenuti Nisan 17, 1967 - Eylül 29, 1967
23   Emile Griffith Eylül 29, 1967 - Mart 4, 1968
24   Nino Benvenuti Mart 4, 1968 - Kasım 7, 1970
25   Carlos Monzón Kasım 7, 1970 - Ağustos 29, 1977 (retired)
26   Rodrigo Valdez (Yendi Bennie Briscoe) Kasım 5, 1977 - Nisan 22, 1978
27   Hugo Corro Nisan 22, 1978 - Haziran 30, 1979
28   Vito Antuofermo Haziran 30, 1979 - Mart 16, 1980
29   Alan Minter Mart 16, 1980 - Eylül 27, 1980
30   Marvelous Marvin Hagler Eylül 27, 1980 - Nisan 6, 1987
31   Sugar Ray Leonard Nisan 6, 1987 - (retired, then moved up to super middleweight)
32   Sumbu Kalambay (The Ring tarafından verilen unvan) Temmuz 6, 1988 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Kalambay's Unvan Süresi)
33   Bernard Hopkins (Yendi Felix Trinidad) Eylül 29, 2001 - Temmuz 16, 2005
34   Jermain Taylor Temmuz 16, 2005 - Eylül 29, 2007
35   Kelly Pavlik Eylül 29, 2007 – Nisan 17, 2010
36   Sergio Gabriel Martínez Nisan 17, 2010 – Haziran 7, 2014
37   Miguel Cotto Haziran 7, 2014 – devam

Yarı Orta SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Oscar Albarado (Yendi Koichi Wajima) Haziran 4, 1974 - Ocak 21, 1975
2   Koichi Wajima Ocak 21, 1975 - Haziran 7, 1975
3   Jae-Doo Yuh Haziran 7, 1975 - Şubat 17, 1976
4   Koichi Wajima Şubat 17, 1976 - Mayıs 18, 1976
5   Jose Manuel Duran Mayıs 18, 1976 - Ekim 8, 1976
6   Miguel Angel Castellini Ekim 8, 1976 - Mart 5, 1977
7   Eddie Gazo Mart 5, 1977 - Ağustos 9, 1978
8   Masashi Kudo Ağustos 9, 1978 - Ekim 24, 1979
9   Ayub Kalule Ekim 24, 1979 - Haziran 25, 1981
10   Sugar Ray Leonard Haziran 25, 1981 - Haziran 25, 1982 (vacated)
11   Thomas Hearns Mayıs 1983 - Eylül 1986 (vacated)
12   Oscar De La Hoya (Yendi Fernando Vargas) Eylül 14, 2002 - Eylül 13, 2003
13   Shane Mosley Eylül 13, 2003 - Mart 13, 2004
14   Winky Wright Mart 13, 2004 - Kasım 7, 2005 (moved up to Middleweight)
15   Saul Alvarez (Yendi Austin Trout) Nisan 20, 2013 - Eylül 14, 2013
16   Floyd Mayısweather Jr. Eylül 14, 2013 – devam

Velter SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Jimmy McLarnin 1933 - Mayıs 28, 1934
2   Barney Ross Mayıs 28, 1934 - Eylül 17, 1934
3   Jimmy McLarnin Eylül 17, 1934 - Mayıs 28, 1935
4   Barney Ross Mayıs 28, 1935 - Mayıs 31, 1938
5   Henry Armstrong Mayıs 31, 1938 - Ekim 4, 1940
6   Fritzie Zivic Ekim 4, 1940 - Temmuz 29, 1941
7   Freddie Cochrane Temmuz 29, 1941 - Şubat 1, 1946
8   Marty Servo Şubat 1, 1946 - Eylül 25, 1946 (retired)
9   Sugar Ray Robinson (Yendi Tommy Bell) Aralık 20, 1946 – 1951
10   Kid Gavilan (Yendi Billy Graham) Ağustos 29, 1951 - Ekim 20, 1954
11   Johnny Saxton Ekim 20, 1954 - Nisan 1, 1955
12   Tony DeMarco Nisan 1, 1955 - Haziran 10, 1955
13   Carmen Basilio Haziran 10, 1955 - Mart 14, 1956
14   Johnny Saxton Mart 14, 1956 - Eylül 12, 1956
15   Carmen Basilio Eylül 12, 1956 - Eylül 23, 1957 (vacated after winning the Middleweight Title)
16   Virgil Akins (Yendi Vince Martinez) Haziran 6, 1958 - Aralık 5, 1958
17   Don Jordan Aralık 5, 1958 - Mayıs 27, 1960
18   Benny Paret Mayıs 27, 1960 - Nisan 1, 1961
19   Emile Griffith Nisan 1, 1961 - Eylül 30, 1961
20   Benny Paret Eylül 30, 1961 - Mart 24, 1962
21   Emile Griffith Mart 24, 1962 - Mart 21, 1963
22   Luis Manuel Rodríguez Mart 21, 1963 - Haziran 8, 1963
23   Emile Griffith Haziran 8, 1963 - Nisan 25, 1966 (vacated after winning the Middleweight Title)
24   Curtis Cokes (Yendi Jean Josselin) Kasım 28, 1966 - Nisan 18, 1969
25   José Nápoles Nisan 18, 1969 - Aralık 3, 1970
26   Billy Backus Aralık 3, 1970 - Haziran 4, 1971
27   José Nápoles Haziran 4, 1971 - Aralık 6, 1975
28   John Stracey Aralık 6, 1975 - Haziran 22, 1976
29   Carlos Palomino Haziran 22, 1976 - Ocak 14, 1979
30   Wilfred Benítez Ocak 14, 1979 - Kasım 30, 1979
31   Sugar Ray Leonard Kasım 30, 1979 - Haziran 20, 1980
32   Roberto Durán Haziran 20, 1980 - Kasım 25, 1980
33   Sugar Ray Leonard Kasım 25, 1980 - Kasım 9, 1982 (retired)
34   Donald Curry (mağlup Milton McCrory) Aralık 6, 1985 - Eylül 27, 1986
35   Lloyd Honeyghan Eylül 27, 1986 - Ekim 27, 1987
36   Jorge Vaca Ekim 27, 1987 - Mart 29, 1988
37   Lloyd Honeyghan Mart 29, 1988 - Şubat 4, 1989
38   Marlon Starling Şubat 4, 1989 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Starling's Unvan Süresi)
39   Vernon Forrest (Yendi Shane Mosley) Ocak 26, 2002 - Ocak 25, 2003
40   Ricardo Mayısorga Ocak 25, 2003 - Aralık 13, 2003
41   Cory Spinks Aralık 13, 2003 - Şubat 5, 2005
42   Zab Judah Şubat 5, 2005 - Ocak 7, 2006
43   Carlos Manuel Baldomir Ocak 7, 2006 - Kasım 4, 2006
44   Floyd Mayısweather Jr. Kasım 4, 2006 - Haziran 29, 2008 (retired)
45   Floyd Mayısweather Jr. (Yendi Robert Guerrero) Mayıs 4, 2013 – devam

Yarı Velter SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Duilio Loi Aralık 15, 1962 - Ocak 1963 (retired)
2   Eddie Perkins 1963 - Ocak 18, 1965
3   Carlos Hernández Ocak 18, 1965 - Nisan 29, 1966
4   Sandro Lopopolo Nisan 29, 1966 - Nisan 30, 1967
5   Takeshi Fuji Nisan 30, 1967 - Aralık 12, 1968
6   Nicolino Locche Aralık 12, 1968 - Mart 10, 1972
7   Alfonso Frazer Mart 10, 1972 - Ekim 28, 1972
8   Antonio Cervantes Ekim 28, 1972 - Mart 6, 1976
9   Wilfred Benítez Mart 6, 1976 - Ocak 14, 1979 (won Welterweight Title)
10   Antonio Cervantes 1979 - Ağustos 2, 1980
11   Aaron Pryor Ağustos 2, 1980 - Ekim 26, 1983 (retired)
12   Kostya Tszyu (Yendi Zab Judah) Kasım 3, 2001 - Haziran 4, 2005
13   Ricky Hatton Haziran 4, 2005 - Mayıs 2, 2009
14   Manny Pacquiao Mayıs 2, 2009 - Temmuz 23, 2010 (vacated)
15   Danny García (Yendi Amir Khan) Temmuz 14, 2012 – devam

Hafif SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Barney Ross Haziran 23, 1933 – 1933 (vacated and moved up to junior welterweight)
2   Tony Canzoneri (Yendi Lou Ambers) Mayıs 10, 1935 - Eylül 3, 1936
3   Lou Ambers Eylül 3, 1936 - Ağustos 17, 1938
4   Henry Armstrong Ağustos 17, 1938 - Ağustos 22, 1939
5   Lou Ambers Ağustos 22, 1939 - Mayıs 10, 1940
6   Lew Jenkins Mayıs 10, 1940 - Aralık 19, 1941
7   Sammy Angott Aralık 19, 1941 - Kasım 13, 1942 (Retired)
8   Ike Williams (Yendi Bob Montgomery) Ağustos 4, 1947 - Mayıs 25, 1951
9   Jimmy Carter Mayıs 25, 1951 - Mayıs 14, 1952
10   Lauro Salas Mayıs 14, 1952 - Ekim 15, 1952
11   Jimmy Carter Ekim 15, 1952 - Mart 5, 1954
12   Paddy DeMarco Mart 5, 1954 - Kasım 17, 1954
13   Jimmy Carter Kasım 17, 1954 - Haziran 29, 1955
14   Wallace (Bud) Smith Haziran 29, 1955 - Ağustos 24, 1956
15   Joe Brown Ağustos 24, 1956 - Nisan 21, 1962
16   Carlos Ortiz Nisan 21, 1962 - Nisan 10, 1965
17   Ismael Laguna Nisan 10, 1965 - Kasım 13, 1965
18   Carlos Ortiz Kasım 13, 1965 - Haziran 29, 1968
19   Carlos Cruz Haziran 29, 1968 - Şubat 18, 1969
20   Mando Ramos Şubat 18, 1969 - Mart 3, 1970
21   Ismael Laguna Mart 3, 1970 - Eylül 26, 1970
22   Ken Buchanan Eylül 26, 1970 - Haziran 26, 1972
23   Roberto Durán Haziran 26, 1972 - Şubat 2, 1979 (moved up to welterweight)
24   Jim Watt (The Ring tarafından verilen unvan) Nisan 12, 1981 - Haziran 20, 1981
25   Alexis Argüello Haziran 20, 1981 - Şubat 1983 (moved up to junior welterweight)
26   Julio César Chávez (Yendi José Luis Ramírez) Ekim 29, 1988 - Mart 2, 1989 (The Ring vacated title)
27   Pernell Whitaker (Yendi Juan Nazario) Ağustos 11, 1990 - Ocak 14, 1992 (moved up to junior welterweight)
28   Floyd Mayısweather Jr. (Yendi José Luis Castillo) Nisan 20, 2002 - Mayıs 22, 2004 (moved up to junior welterweight)
29   José Luis Castillo (Yendi Juan Lazcano) Haziran 5, 2004 - Mayıs 7, 2005
30   Diego Corrales Mayıs 7, 2005 - Ekim 7, 2006
31   Joel CasaMayısor Ekim 7, 2006 - Eylül 13, 2008
32   Juan Manuel Márquez Eylül 13, 2008 - Nisan 14, 2012 (moved up to junior welterweight)
33   Terence Crawford (Yendi Raymundo Beltrán) Kasım 29, 2014 – Nisan 18, 2015 (moved up to junior welterweight)

Yarı Hafif SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Flash Elorde 1963 - Haziran 15, 1967
2   Yoshiaki Numata Haziran 15, 1967 - Aralık 14, 1967
3   Hiroshi Kobayashi Aralık 14, 1967 - Temmuz 29, 1971
4   Alfredo Marcano Temmuz 29, 1971 - Nisan 25, 1972
5   Ben Villaflor Nisan 25, 1972 - Mart 13, 1973
6   Kuniaki Shibata Mart 13, 1973 - Ekim 17, 1973
7   Ben Villaflor Ekim 17, 1973 - Ekim 16, 1976
8   Samuel Serrano Ekim 16, 1976 - Ağustos 2, 1980
9   Yasutsune Uehara Ağustos 2, 1980 - Nisan 9, 1981
10   Samuel Serrano Nisan 9, 1981 - Ocak 19, 1983
11   Roger Mayısweather Ocak 19, 1983 - Şubat 26, 1984
12   Rocky Lockridge Şubat 26, 1984 - Mayıs 19, 1985
13   Wilfredo Gómez Mayıs 19, 1985 - Mayıs 24, 1986
14   Alfredo Layne Mayıs 24, 1986 - Eylül 27, 1986
15   Brian Mitchell Eylül 27, 1986 - Mart 30, 1987
16   Manny Pacquiao (Yendi Juan Manuel Márquez) Mart 15, 2008 - Temmuz 2008 (moved up to lightweight)

Tüy SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Kid Chocolate 1933 -
2   Freddie Miller 1935 - Mayıs 11, 1936
3   Petey Sarron Mayıs 11, 1936- Ekim 29, 1937
4   Henry Armstrong Ekim 29, 1937 - Aralık 5, 1938 (vacated)
5   Joey Archibald (Yendi Leo Rodak) Nisan 18, 1939 - Mayıs 20, 1940
6   Harry Jeffra Mayıs 20, 1940 - Mayıs 12, 1941
7   Joey Archibald Mayıs 12, 1941 - Eylül 11, 1941
8   Chalky Wright Eylül 11, 1941 - Kasım 20, 1942
9   Willie Pep Kasım 20, 1942 - Ekim 29, 1948
10   Sandy Saddler Ekim 29, 1948 - Şubat 11, 1949
11   Willie Pep Şubat 11, 1949 - Eylül 8, 1950
12   Sandy Saddler Eylül 8, 1950 - Ocak 21, 1957 (retired)
13   Hogan Bassey (Yendi Cherif Hamia) Haziran 24, 1957 - Mart 18, 1959
14   Davey Moore Mart 18, 1959 - Mart 21, 1963
15   Sugar Ramos Mart 21, 1963 - Eylül 26, 1964
16   Vicente Saldivar Eylül 26, 1964 - Ekim 14, 1967 (retired)
17   Johnny Famechon (Yendi José Legrá) Ocak 21, 1969 - Mayıs 9, 1970
18   Vicente Saldivar Mayıs 9, 1970 - Aralık 11, 1970
19   Kuniaki Shibata Aralık 11, 1970 - Mayıs 19, 1972
20   Clemente Sanchez Mayıs 19, 1972 - Aralık 16, 1972 (Vacated)
21   Alexis Argüello (Yendi Rigoberto Riasco) Mayıs 31, 1976 - Haziran 20, 1977 (vacated and moved to junior lightweight)
22   Danny Lopez (Yendi Roberto Castañón) Mart 10, 1979 - Şubat 2, 1980
23   Salvador Sánchez Şubat 2, 1980 - Ağustos 12, 1982 (died in car accident)
24   Eusebio Pedroza (The Ring tarafından verilen unvan) Eylül 22, 1982 - Haziran 8, 1985
25   Barry McGuigan Haziran 8, 1985 - Haziran 23, 1986
26   Steve Cruz Haziran 23, 1986 - Mart 6, 1987
27   Antonio Esparragoza Mart 6, 1987 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Esparragoza's Unvan Süresi)
28   Marco Antonio Barrera (Yendi Erik Morales) Haziran 22, 2002 - Kasım 15, 2003
29   Manny Pacquiao Kasım 15, 2003 - Mart 19, 2005 (moved up to junior lightweight)
30   Miguel Angel Garcia (Yendi Orlando Salido) Ocak 19, 2013 - Haziran 15, 2013 (moved up to junior lightweight)

Yarı Tüy SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Wilfredo Gómez (Yendi Nestor Jimenez) Mart 9, 1979 - Mayıs 1983
2   Paulie Ayala (Yendi Bones Adams) Şubat 23, 2002 - Mayıs 2004 (moved to featherweight)
3   Israel Vázquez (Yendi Óscar Larios) Aralık 3, 2005 - Mart 3, 2007
4   Rafael Márquez Mart 3, 2007 - Ağustos 4, 2007
5   Israel Vázquez Ağustos 4, 2007 - Mayıs 28, 2009 (moved up to featherweight)
6   Nonito Donaire (Yendi Toshiaki Nishioka) Ekim 13, 2012 - Nisan 13, 2013
7   Guillermo Rigondeaux Nisan 13, 2013 – devam

Horoz SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Al Brown 1933 -
2   Baltazar Sangchili 1935 -
3   Sixto Escobar 1937 - Eylül 23, 1937
4   Harry Jeffra Eylül 23, 1937 - Şubat 20, 1938
5   Sixto Escobar Şubat 20, 1938 - Ekim 4, 1939 (vacated)
6   Lou Salica (Yendi Tommy Forte) Ocak 13, 1941 - Ağustos 7, 1942
7   Manuel Ortiz Ağustos 7, 1942 - Ocak 6, 1947
8   Harold Dade Ocak 6, 1947 - Mart 11, 1947
9   Manuel Ortiz Mart 11, 1947 - Mayıs 31, 1950
10   Vic Toweel Mayıs 31, 1950 - Kasım 15, 1952
11   Jimmy Carruthers Kasım 15, 1952 - Mayıs 16, 1954 (retired)
12   Robert Cohen (Yendi Chamrern Songkitrat) Eylül 19, 1954 - Haziran 29, 1956
13   Mario D'Agata Haziran 29, 1956 - Nisan 1, 1957
14   Alphonse Halimi Nisan 1, 1957 - Temmuz 8, 1959
15   Jose Becerra Temmuz 8, 1959 - Ağustos 30, 1960 (retired)
16   Eder Jofre (Yendi Piero Rollo) Mart 25, 1961 - Mayıs 17, 1965
17   Fighting Harada Mayıs 17, 1965 - Şubat 26, 1968
18   Lionel Rose Şubat 26, 1968 - Ağustos 22, 1969
19   Rubén Olivares Ağustos 22, 1969 - Ekim 16, 1970
20   Chucho Castillo Ekim 16, 1970 - Nisan 2, 1971
21   Rubén Olivares Nisan 2, 1971 - Mart 19, 1972
22   Rafael Herrera Mart 19, 1972 - Temmuz 30, 1972
23   Enrique Pinder Temmuz 30, 1972 - Ocak 30, 1973
24   Romeo Anaya Ocak 20, 1973 - Kasım 3, 1973
25   Arnold Taylor Kasım 3, 1973 - Temmuz 3, 1974
26   Soo Hwan Hong Temmuz 3, 1974 - Mart 14, 1975
27   Alfonso Zamora Mart 14, 1975 - Kasım 19, 1977
28   Jorge Luján Kasım 19, 1977 - Ağustos 29, 1980
29   Julian Solís Ağustos 29, 1980 - Kasım 14, 1980
30   Jeff Chandler Kasım 14, 1980 - Nisan 7, 1984
31   Richie Sandoval Nisan 7, 1984 - Mart 10, 1986
32   Gaby Canizales Mart 10, 1986 - Haziran 4, 1986
33   Bernardo Pinango Haziran 4, 1986 - Mart 1987 (moved up to junior featherweight)

Yarı Horoz SıkletDüzenle

The Ring de Strav Sıklet şampiyonu kategorisi yok.

Sinek SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Pancho Villa Haziran 18, 1923 - Eylül 24, 1925
2   Fidel LaBarba (mağlup Elky Clark) Ocak 21, 1927 - Ağustos 23, 1927 (retired)
3   Benny Lynch (mağlup Small Montana) Ocak 19, 1937 - Haziran 29, 1938 (vacated due to missing weight)
4   Peter Kane (mağlup Jackie Jurich) Eylül 22, 1938 - Haziran 19, 1943
5   Jackie Paterson Haziran 19, 1943 - Mart 23, 1948
6   Rinty Monaghan Mart 23, 1948 - Nisan 25, 1950 (retired)
7   Terry Allen (mağlup Honore Pratesi) Nisan 25, 1950 - Ağustos 1, 1950
8   Dado Marino Ağustos 1, 1950 - Mayıs 19, 1952
9   Yoshio Shirai Mayıs 19, 1952 - Kasım 26, 1954
10   Pascual Perez Kasım 26, 1954 - Nisan 16, 1960
11   Pone Kingpetch Nisan 16, 1960 - Ekim 10, 1962
12   Fighting Harada Ekim 10, 1962 - Ocak 12, 1963
13   Pone Kingpetch Ocak 12, 1963 - Eylül 18, 1963
14   Hiroyuki Ebihara Eylül 18, 1963 - Ocak 23, 1964
15   Pone Kingpetch Ocak 23, 1964 - Nisan 23, 1965
16   Salvatore Burruni Nisan 23, 1965 - Haziran 14, 1966
17   Walter McGowan Haziran 14, 1966 - Aralık 30, 1966
18   Chartchai Chionoi Aralık 30, 1966 - Şubat 23, 1969
19   Efren Torres Şubat 23, 1969 - Mart 20, 1970
20   Chartchai Chionoi Mart 20, 1970 - Aralık 7, 1970
21   Erbito Salavarria Aralık 7, 1970 - Şubat 9, 1973
22   Venice Borkorsor Şubat 9, 1973 - Temmuz 10, 1973 (vacated and moved to bantamweight)
23   Miguel Canto (mağlup Shoji Oguma) Ocak 8, 1975 - Mart 18, 1979
24   Chan-Hee Park Mart 18, 1979 - Mayıs 18, 1980
25   Shoji Oguma Mayıs 18, 1980 - Mayıs 12, 1981
26   Antonio Avelar Mayıs 12, 1981 - Mart 20, 1982
27   Prudencio Cardona Mart 20, 1982 - Temmuz 24, 1982
28   Freddy Castillo Temmuz 24, 1982 - Kasım 6, 1982
29   Eleoncio Mercedes Kasım 6, 1982 - Mart 15, 1983
30   Charlie Magri Mart 15, 1983 - Eylül 27, 1983
31   Frank Cedeno Eylül 27, 1983 - Ocak 18, 1984
32   Koji Kobayashi Ocak 18, 1984 - Nisan 9, 1984
33   Gabriel Bernal Nisan 9, 1984 - Ekim 8, 1984
34   Sot Chitalada Ekim 8, 1984 - Temmuz 24, 1988
35   Yong-Kang Kim Temmuz 24, 1988 (new ownership discontinued Şampiyonship policy during Kim's Unvan Süresi)
36   Pongsaklek Wonjongkam (mağlup Kōki Kameda) Mart 27, 2010 – Mart 2, 2012
37   Sonny Boy Jaro Mart 2, 2012 – Temmuz 16, 2012
38   Toshiyuki Igarashi Temmuz 16, 2012 - Nisan 8, 2013
39   Akira Yaegashi Nisan 8, 2013 – Eylül 5, 2014
40   Román González Eylül 5, 2014 – devam

Yarı Sinek SıkletDüzenle

Sıra Şampiyon Unvan Süresi
1   Rosendo Álvarez Mart 31, 2003 - Ekim 2, 2004
2   Hugo Cázares (Yendi Nelson Dieppa) Eylül 30, 2006 - Ağustos 25, 2007
3   Ivan Calderón Ağustos 25, 2007 - Ağustos 28, 2010
4   Giovani Segura Ağustos 28, 2010 – Eylül 19, 2011 (moved up to flyweight)
5   Donnie Nietes (Yendi Moises Fuentes) Mayıs 10, 2014 – devam

Strav SıkletDüzenle

The Ring'de Strav Sıklet şampiyonu kategorisi yok.

Ayrıca bakınızDüzenle

Majör Şampiyonalar
Minör Şampiyonalar

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle