Ana menüyü aç

Vincent van Gogh eserleri listesi

Vikimedya liste maddesi
(Vincent van Gogh'un eserlerinin listesi sayfasından yönlendirildi)
Paul Gauguin'e adanmış otoportre, Eylül 1888, (F476), Tuval üzerine yağlı boya, 62 cm × 52 cm. Harvard Art Museums, Cambridge, MA.

Vincent van Gogh'un eserlerinin listesi Hollandalı ressam Vincent van Gogh (1853–1890) tarafından yapılmış tablo ve diğer eserlerinin tam olmayan bir listedir. Yaşamı süresince çok az değer verilmiş olan ressamın ünü ölümünden sonraki yıllarda giderek artmıştır. Bir rivayete göre van Gogh yaşamı boyunca yalnızca bir resmini satabilmiştir. Kırmızı Üzüm Bağı adlı bu tablo ressam ve sanat koleksiyoneri Anna Boch tarafından 400 franga satın alınmıştır.[1] Günümüzde tarihin en büyük ressamlarından biri ve modern sanatın temellerini atanlardan biri olarak görülmektedir. Van Gogh yirmili yaşlarının sonuna kadar resme başlamadı ve en çok bilinen tablolarını yaşamanın son iki yılında yaptı. Aralarında 900 kadar yağlı boya tablo ve 1.100 çizim ve eskiz bulunan 2.000'den fazla sanat eseri üretti. 2013 yılında Montmajour'da Günbatımı adlı tablosu, 1928'den beri ressama ait olduğu belirlenen ilk büyük boyut eseri olmuştur.[2][3]

Günümüzde çok sayıda otoportresi, manzara resmi, portre ve ayçiçekleri resmi dünyanın en çok tanınan ve en pahalı sanat eserleri arasında yer alır. 30 Mart 1987'de, İrisler Sotheby's müzayedesinde 53,9 milyon ABD dolarlık rekor bir fyata satıldı; 15 Mayıs 1990'da, Dr. Gachet'nin Portresi Christie's müzayedesinde 82,5 milyon ABD dolarına satılarak, 2004 yılında bir Picasso tablosunun daha yüksek fiyata satılmasına kadar dünyanın en pahalı resmi unvanına sahip oldu.

Amsterdam'da bulunan Van Gogh Müzesi, van Gogh'un ve çağdaşlarının eserlerine adanmıştır. Yine Hollanda'da Otterlo'da yer alan Kröller-Müller Müzesi de ikinci büyük van Gogh koleksiyonuna sahiptir.[4]

İlk eserleri: Etten, Drenthe, Lahey (1881 - 1883)Düzenle

Sıra Resim Ad
Yer Yıl Teknik[a] Boyut Koleksiyon[b] F[c] JH [d] Not
1
 
Lahana ve Tahta Ayakkabılı Natürmort Lahey Aralık 1881 YB 34,5x55 cm VGM F1 JH81
2
 
Çanak, Şişe ve Tahta Ayakkabılı Natürmort Lahey Aralık 1881 YB 39x41,5 cm KM F63 JH920
3
 
Sarı Hasır Şapkalı Natürmort Lahey Aralık 1881 YB 36,5x53,5 cm KM F62 JH922
4
 
Sakin Havada Scheveningen Sahili Scheveningen Ağustos 1882 YB (tk) 35,5x49,5 cm Minnesota Deniz Sanat Müzesi,
Winona, Minnesota, ABD
F2 JH173
5
 
Fırtınalı Havada Scheveningen Sahili Scheveningen 21 ya da 22 Ağustos 1882 YB 34,5x51 cm VGM F4 JH187
6
 
Lahey'de Yeni Kilise ile Eski Evler Lahey Ağustos 1882 YB 34x25 cm Albricht Sanat Galerisi,
Oosterbeek, Hollanda
F204 JH190
7
 
Kumullar Lahey Ağustos 1882 YB 36x58,5 cm Özel koleksiyon F2a JH176
8
 
Figürlü Kumullar Lahey Ağustos 1882 YB 24x32 cm Özel koleksiyon,
Bern, İsviçre
F3 JH186
9
 
Ağaçlığın Kenarı Lahey Ağustos 1882 YB 34,5x49 cm KM F192 JH184
10
 
Sahilde Balıkçı Lahey Ağustos 1882 YB 51x33,5 cm KM F5 JH188
11
 
Sahilde Balıkçının Karısı Lahey Ağustos 1882 YB 52x34 cm KM F6 JH189
12
 
Sokakta Bir Kız, Arkasında İki At Arabası Lahey Ağustos 1882 YB 42x53 cm Özel koleksiyon, Villa Flora,
Winterthur, İsviçre
F13 JH179
13
 
Ağaçlıkta Kız Lahey Ağustos 1882 YB 35x47 cm Özel koleksiyon F8a JH180
14
 
Ağaçlıkta Beyazlı Kız Lahey Ağustos 1882 YB 39x59 cm KM F8 JH182
15
 
Sopa ya da Kürekle Eğilmiş Adam Lahey Ağustos 1882 ? YB 31x29,5 cm Kuboso Anıtsal Sanat Müzesi,
Izumi, Osaka, Japonya
F12 JH185
16
 
Ağaçlıkta İki Kadın Lahey Ağustos 1882 YB 35x24,5 cm Özel koleksiyon,
Paris, Fransa
F1665 JH181
17
 
Kumullarda Ağları Tamir Eden Kadınlar Lahey Ağustos 1882 YB 42x62,5 cm François Odermatt koleksiyonu,
Montreal, Kanada
F7 JH178
18
 
Çiçek Soğanı Bahçesi ya da Hollanda'da Çiçek Bahçeleri Lahey Nisan 1883 YB 48x65 cm Mr. ve Mrs. Paul Mellon koleksiyonu,
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC, ABD
F186 JH361
19
 
Çayırda İnekler Lahey Ağustos 1883 YB 31,5x44 cm Soumaya Müzesi,
Meksiko, Meksika
F15 JH387
20
 
Alacakaranlıkta Lahey Yakınında Loosduinen'de Çiftlik Evleri Lahey Ağustos 1883 YB 33x50 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
(van Baaren Müzesi Vakfı'ndan ödünç)
F16 JH391
21
 
Hendek Üstünde Yaya Köprüsü Lahey Ağustos 1883 YB 60x45,8 cm Özel koleksiyon F189 JH386
22
 
Kumul Manzarası Lahey Ağustos 1883 YB 33,5x48,5 cm Özel koleksiyon F15a JH393
23
 
Yatan İnek Lahey Ağustos 1883 YB 30x50 cm Özel koleksiyon,
Güney Kore
F1b JH388
24
 
Yatan İnek Lahey Ağustos 1883 YB 19x47,5 cm Bilinmiyor F1c JH389
25
 
Bataklık Manzarası Lahey Ağustos 1883 YB 25x45,5 cm Özel koleksiyon - JH394
26
 
Patates İçin Toprağı Kazarken (Beş Figür) Lahey Ağustos 1883 YB 39,5x94,5 cm Özel koleksiyon,
Hamburg, Almanya
F9 JH385
27
 
Tohum Eken (Eskiz) Lahey Ağustos 1883 YB 19x27,5 cm Bilinmiyor F11 JH392
28
 
Yeldeğirmeni ile Kanal Yanında Üç Figür Lahey Ağustos ? 1883 ? ? Bilinmiyor F1666 JH383
29
 
Rüzgâr Altında Ağaç Lahey Ağustos 1883 YB 35x47 cm Bilinmiyor
(1997 yılında özel koleksiyondan çalındı)
F10 JH384
30
 
Kulübeler Nieuw-Amsterdam Eylül - Kasım 1883 YB 35,5x55,5 cm VGM F17 JH395
31
 
Ağaçlar Arasında Çiftlik Evleri Lahey Eylül 1883 YB 28,5x39,5 cm Museum Kolekcji Jana Pawla II,
Varşova, Polonya
F18 JH397
32
 
Fundalıkta İki Kadın Nieuw-Amsterdam Ekim 1883 YB 27,8x36,5 cm VGM F19 JH409
33
 
Alacakaranlıkta Kiliseli Manzara Drenthe Ekim 1883 YB 36x53 cm Özel koleksiyon F188 JH413
34
 
İki Figürlü Turba Botu Drenthe Ekim 1883 YB 37x55,5 cm Drents Müzesi,
Assen, Hollanda
F21 JH415
35
 
Ayrıkotları Yakan Köylü Drenthe Ekim 1883 YB 30,5x39,5 cm Özel koleksiyon F20 JH417
36
 
Turba Yığınları ile Çiftlik Nieuw-Amsterdam Kasım 1883 YB 37,5x55 cm VGM F22 JH421

Nuenen ve Anvers (1883 - 1886)Düzenle

Sıra Resim Ad Yer Yıl Teknik Boyut Koleksiyon F JH Not
37
 
Sağa Bakan Dokumacı (Yarım Figür) Nuenen Ocak 1884 YB 48x46 cm H.R. Hahnloser Koleksiyonu,
Bern, İsviçre
F26 JH450
38
 
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi ile Sabancı Nuenen Şubat 1884 YB 34,5x42 cm KM F34 JH459
39
 
Sağa Bakan Dokumacı Nuenen Şubat 1884 YB 37x45 cm Özel koleksiyon F162 JH457
40
 
Sola Bakan ve Çıkrıklı Dokumacı Nuenen Mart 1884 YB 61x85 cm MFA F29 JH471
41
 
Budanmış Söğütlerle Manzara Nuenen Nisan 1884 YB 43x58 cm Özel koleksiyon F31 JH477
42
 
Dokuma Tezgâhı ile Dokumacı Nuenen Nisan-Mayıs 1884 YB 41x57 cm KM F35 JH478
43
 
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi Nuenen Mayıs 1884 YB 47,5x55 cm E.G. Bührle Vakfı Koleksiyonu,
Zürih, İsviçre
F88 JH490
44
 
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi ve Yürüyen İnsanlar Nuenen Mayıs 1884 YB 33,5x44 cm Özel koleksiyon F184 JH458
45
 
Nuenen'de Rahip Evinin Bahçesi Nuenen Mayıs 1884 YB 25x57 cm GMG F185 JH484
46
 
Nuenen Yakınlarında Kollen Su Değirmeni Nuenen Mayıs 1884 YB 57,5x78 cm Özel koleksiyon F48a JH488
47
 
Tezgâhın Önünde Duran Dokumacı Nuenen Mayıs 1884 YB 19x41 cm Özel koleksiyon F32 JH480
48
 
Dokuma Tezgâhı ile Dokumacı Nuenen Mayıs 1884 YB 70x85 cm KM F30 JH479
49
 
Sağa Bakan Dokumacı Nuenen Mayıs 1884 YB 55x79 cm Özel koleksiyon
Paris
F33 JH489
50
 
Siyah Öküz ile Öküz Arabası Nuenen Temmuz 1884 YB 60x80 cm Portland Sanat Müzesi
Portland, Oregon, ABD
F39 JH505
51
 
Kızıl ve Beyaz Öküz ile Öküz Arabası Nuenen Temmuz 1884 YB 57x82,5 cm KM F38 JH504
52
 
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi ve Tarlalar Nuenen Temmuz 1884 YB 35x47 cm Özel koleksiyon F40 JH507
53
 
Dokuma Tezgâhı ile Dokumacı ya da Dokumacı, Üç Küçük Pencere ile İç Görünüş Nuenen Temmuz 1884 YB 61x93 cm KM F37 JH501
54
 
Açık Pencere Yanında Dokumacı Nuenen Temmuz 1884 YB 67,7x93,2 cm Neue Pinakothek
Münih, Almanya
F24 JH500
55
 
Dokumacı, Önden Görünüş Nuenen Temmuz 1884 YB 47x61,3 cm BVB F27 JH503
56
 
Günbatımında Köy ya da Akşam Çiftçi Kasabası Nuenen Yaz 1884 YB 57x82 cm Rijksmuseum Amsterdam, Hollanda F190 JH492
57
 
Patates Eken Çiftçiler Nuenen Ağustos - Eylül 1884 YB 66x149 cm KM F41 JH513
58
 
Patates Ekimi Nuenen Eylül 1884 YB 70,5x170 cm Von der Heydt Müzesi
Wuppertal, Almanya
F172 JH514
59
 
Koyun Sürüsü ile Çoban Nuenen Eylül 1884 YB 67x126 cm Soumaya Müzesi,
Meksiko, Meksika
F42 JH517
60
 
Karda Odun Toplayanlar Nuenen Eylül 1884 YB 67x126 cm Özel koleksiyon,
Yoshino Gypsum Vakfı, Tokyo, Japonya
F43 JH516
61
 
Günbatımında Kavaklı Yol Nuenen Ekim 1884 YB 45,5x32,5 cm KM F123 JH518
62
 
Sonbaharda Kavaklı Yol Nuenen Ekim sonu 1884 YB 99x66 cm VGM F122 JH522
63
 
Nuenen'de Protestan Kilisesinden Çıkan Cemaat Nuenen Ocak - Şubat 1884 ve Sonbahar 1885 YB 41,3x32,1 cm VGM F25 JH521
64
 
Sonbaharda Yol Nuenen Ekim 1884 YB 46x35 cm Özel koleksiyonFribourg, İsviçre F120 JH519
65
 
Lunarialı Vazo Nuenen Sonbahar - Kış 1884-85 YB 42,7x31,7 cm VGM F76 JH542
66
 
Şişeli ve Deniz Salyangozu Kabuklu Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 30,5x40 cm Özel koleksiyon F64 JH537
67
 
Tahta Ayakkabılı ve Çanaklı Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 42x54 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
(van Baaren Müzesi Vakfı'ndan ödünç)
F54 JH536
68
 
Kahve Değirmenli, Pipo Kaplı ve Sürahili Natürmort ya da Sakallı Adam Sürahili Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 34x43 cm KM F52 JH535
69
 
Beş Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 46,5x56 cm Österreichische Galerie Belvedere,
Viyana, Avusturya
F56 JH530
70
 
Dört Sürahili, Şişeli ve Beyaz Fincanlı Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 33x41 cm KM F50 JH529
71
 
Saksıda Fırçalar ile Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 31,5x41,5 cm Özel koleksiyonABD F60 JH540
72
 
Çanaklı, Sürahili ve Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 29,5x39,5 cm GM F178r JH528
73
 
Çanaklı ve İki Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 40x56 cm Norton Simon Müzesi,Pasadena, California, ABD F57 JH539
74
 
Çanaklı, Bira Bardaklı ve Tek Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 31x41 cm Özel koleksiyon,ABD F58 JH531
75
 
Şişeli ve Çanaklı Natürmort Nuenen Kasım - Nisan 1884-85 YB 31,5x41,7 cm VGM F61r JH533
76
 
Bira Kupaları Nuenen Eylül - Ekim ortası 1885 YB 31,5x42,5 cm VGM F49 JH534
77
 
İki Torba ve Bir Şişeli Natürmort Nuenen Kasım 1884 YB 31,7x42 cm Özel koleksiyon F55 JH532
78
 
İki Sıçan Nuenen Kasım 1884 YB 29,5x41,5 cm Özel koleksiyon F177 JH543
79
 
Ölü Yapraklı Vazo Nuenen Kasım 1884 YB 41,5x31 cm Özel koleksiyon F200 JH541
80
 
Gennep'te Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 75x100 cm Özel koleksiyon
New York, ABD
F47 JH526
81
 
Gennep'te Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 85x151 cm Museo Thyssen-Bornemisza,
Madrid, İspanya
F125 JH525
82
 
Opwetten'de Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 45x58 cm Özel koleksiyon,
Londra, Büyük Britanya
F48 JH527
83
 
Gennep'te Su Değirmeni Nuenen Kasım 1884 YB 60x78,5 cm Noordbrabants Museum,
Den Bosch, Hollanda (Hollanda Güzel Sanatlar Bürosu'ndan uzun süreli ödünç)
F46 JH524
84
 
Şapkalı Köylü Başı Nuenen Aralık 1884 YB 39,4x30,2 cm Art Gallery of New South Wales,
Sydney, Avustralya
F160a JH563
85
 
Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 40x32,5 cm Özel koleksiyon F132 JH574
86
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 35x26 cm Özel koleksiyon F136a JH548
87
 
Kadın Başı Nuenen Kasım - Ocak 1884-85 YB 42x33,3 cm VGM F156 JH569
88
 
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 40,5x30,5 cm Özel koleksiyon
Galerie Nathan, Zürih, İsviçre
F144 JH561
89
 
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 43,5x37 cm St. Louis Sanat Müzesi
St. Louis, Missouri, ABD
F146a JH565
90
 
Beyaz Şapkalı Yaşlı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 33x26 cm Özel koleksiyon F146 JH551
91
 
Beyaz Şapkalı Yaşlı Köylü Kadın Başı Nuenen Aralık 1884 YB 36,5x29,5 cm Von der Heydt Müzesi,
Wuppertal, Almanya
F75 JH550
92
 
Kadın Başı Nuenen Kasım - Mayıs 1884-85 YB 47,8x34,8 cm VGM F159 -
93
 
Beyaz Şapkalı Oturan Köylü Kadın, Yarım Figür Nuenen Aralık 1884 YB 36x26 cm Morohaşi Modern Sanat Müzesi
Kita-Şiobara-Mura (Fukuşima), Japonya
F143 JH546
94
 
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 42,2x34,8 cm VGM F80a JH682
95
 
Erkek Başı Nuenen Kasım - Ocak 1884-85 YB 37,7x29,5 cm VGM F164 JH558
96
 
Çanaklı ve Şişeli Natürmort Nuenen Eylül - Ekim ortası 1885 YB 40x56 cm VGM F53 JH538
97
 
Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 26x20 cm KM F153 JH587
98
 
Pipolu Adam Başı Nuenen Ocak 1885 YB 44x32 cm KM F169 JH633
99
 
Şapkalı Köylü Başı Nuenen Ocak 1885 YB 35,5x26 cm Niarchos koleksiyonu F169a JH583
100
 
Kahverengimsi Şapkalı Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 40x30 cm KM F154 JH608
101
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 37,5x24,5 cm Cincinnati Sanat Müzesi,Cincinnati, Ohio, ABD F135 JH585
102
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 25x19 cm Özel koleksiyon F153a JH586
103
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 36x25,5 cm KM F151 JH649
104
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 39,5x30 cm Özel koleksiyon F133 JH584
105
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 40,6x31,7 cm Özel koleksiyon F1667 JH629
106
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 40x30,5 cm NG F137 JH593
107
 
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Ocak 1885 YB 38x30 cm Bilinmiyor F65 JH627
108
 
Kar Altında Nuenen'de Eski Kilise Kulesi Nuenen Ocak 1885 YB 30x41,5 cm Niarchos koleksiyonu F87 JH600
109
 
Eindhoven'da Eski İstasyon Nuenen Ocak 1885 YB 13,5x24 cm Özel koleksiyon F67a JH602
110
 
Kar Altında Nuenen'de Rahip Evinin Bahçesi Nuenen Ocak 1885 YB 53x78 cm Armand Hammer Sanat Müzesi,
Los Angeles, California, ABD
F67 JH604
111
 
Kar Altında Nuenen'de Rahip Evinin Bahçesi Nuenen Ocak 1885 YB 51x77 cm Norton Simon Müzesi,Pasadena, California, ABD F194 JH603
112
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Şubat 1885 YB 32x24,5 cm Reuben ve Edith Hecht Müzesi,Hayfa, İsrail F138 JH644
113
 
Sepet Yapan Köylü Nuenen Şubat 1885 YB 41x33 cm Musée des Beaux-Arts,La-Chaux-de-Fonds, İsviçre F171 JH658
114
 
Sepet Yapan Köylü Nuenen Şubat 1885 YB 41x33 cm Özel koleksiyonİsviçre F171a JH657
115
 
Patates Soyan Köylü Kadın Nuenen Şubat 1885 YB 43x31 cm Özel koleksiyon F145 JH653
116
 
Patates Soyan Köylü Kadın Nuenen Şubat 1885 YB 41x31,5 cm MOMA F365r JH654
117
 
Oturan Köylü Kadın (Yarım Figür) Nuenen Şubat 1885 YB 46x27 cm Özel koleksiyon F127 JH651
118
 
Dikiş Diken Köylü Kadın Nuenen Şubat 1885 YB 42,5x33 cm Özel koleksiyon F126a JH655
119
 
Patates Yiyenler için Etüd Nuenen Nisan başı 1885 YB 33,5x44,4 cm VGM F77r JH686
120
 
Köylü Başı Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 47x30 cm KM F168 JH632
121
 
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 38,8x31,3 cm VGM F70a JH716
122
 
Yeşil Dantel Şapkalı Kadın Başı Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 38x28,5 cm KM F74 JH648
123
 
Koyu Başlıklı Genç Köylü Kadın Başı Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 39x26 cm KM F150 JH650
124
 
Yumak Saran Kadın Nuenen Mart 1885 YB 40,5x31,7 cm VGM F36 JH698
125
 
Dikiş Diken Kadın Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 43,2x34,2 cm VGM F71 JH719
126
 
Süpürgeli Kadın ya da Yeri Süpüren Kadın Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 41x27 cm KM F152 JH656
127
 
Yemek Yiyen Kadın Nuenen Şubat - Mart 1885 YB 42x29 cm KM F72 JH718
128
 
Gordina de Groot, Baş Nuenen Mart 1885 YB 41x32,5 cm Özel koleksiyon,
Zürih, İsviçre
F1668 JH691
129
 
Koyu Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 38,5x26,5 cm MDO F134 JH684
130
 
Kahverengi Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 40x30 cm Dufresne Sanat Galerisi,
Paris, Fransa
F136 JH683
131
 
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 42,7x33,5 cm VGM F130 JH692
132
 
Beyaz Şapkalı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x31,5 cm Kunstmuseum,
Bern, İsviçre
F81 JH695
133
 
Beyaz Boneli Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 47x34,5 cm Norton Simon Sanat Müzesi,
Pasadena, California, ABD
F85a JH694
134
 
Beyaz Başlıklı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x35 cm Woodone Sanat Müzesi,
Yoshiwa, Japonya
F131 JH685
135
 
Beyaz Başlıklı Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x31,5 cm E.G. Bührle Vakfı koleksiyonu,
Zürih, İsviçre
F80 JH681
136
 
Kasketli Genç Köylü Başı Nuenen Mart 1885 YB 39x30,5 cm MRBAB F163 JH687
137
 
Kasketli Genç Köylü Başı Nuenen Mart 1885 YB 44,5x33,5 cm Nelson-Atkins Güzel Sanatlar Müzesi,
Kansas City, Kansas, ABD
F165 JH688
138
 
Çorap Yamayan Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 28,5x18,5 cm Özel koleksiyon F157 JH712
139
 
Açık Kapı Önünde Oturmuş Patates Soyan Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 36,5x25 cm Özel koleksiyon F73 JH717
140
 
Beyaz Başlıklı Oturan Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 36x27 cm Noordbrabants Museum,
Den Bosch, Hollanda (Hollanda Güzel Sanatlar Bürosu'ndan uzun süreli ödünç)
F144a JH704
141
 
Pencere Yanında Köylü Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 41x32 cm Özel koleksiyon,
Tokyo, Japonya
F70 JH715
142
 
İçeride Ayakta Duran Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 41x26 cm Sırbistan Ulusal Müzesi,
Belgrad, Sırbistan
F128 JH697
143
 
Kucağında Çocukla Köylü Kadın Nuenen Mart 1885 YB 43x34 cm Özel koleksiyon F149 JH690
144
 
Kadın Başı Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 43,8x30 cm VGM F69 JH724
145
 
Beyaz Şapka Giyen Köylü Kadın Başı Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 44x36 cm KM F85 JH693
146
 
Bobin Tezgâhı Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 34x44,3 cm VGM F175 JH497
147
 
Masada Kadın ya daMasada Oturan Kadın Nuenen Mart - Nisan 1885 YB 44x32,5 cm KM F167 JH689
148
 
Kadın Başı Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 42,3x34,5 cm VGM F269r JH725
149
 
Kadın Başı Nuenen Mart 1885 YB 43x30 cm VGM F160 JH722
150
 
Beyaz Başlıklı Köylü Kadın Başı Nuenen Nisan 1885 YB 47,5x35,5 cm İskoçya Ulusal Galerisi,
Edinburg, Büyük Britanya
F140 JH745
151
 
Alacakaranlıkta Manzara Nuenen Nisan 1885 YB 35x43 cm Thyssen-Bornemisza Müzesi
Madrid, İspanya
F191 JH762
152
 
Günbatışında Manzara Nuenen Nisan 1885 YB 27,5x41,5 cm Özel koleksiyon
İsviçre
F79 JH763
153
 
Patates Eken Köylü Adam ve Kadın Nuenen Nisan 1885 YB 33x41 cm Kunsthaus Zürich
İsviçre
F129a JH727
154
 
Patates Yiyenler Nuenen Nisan 1885 YB 82x114 cm VGM F82 JH764
155
 
Patates Yiyenler için Etüd Nuenen Nisan 1885 YB 72x93 cm KM F78 JH734
156
 
İncilli Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 65,7x78,5 cm VGM F117 JH946
157
 
Bakır Kahvelik ile İki Beyaz Kaseli Natürmort Nuenen Nisan 1885 YB 23x34 cm Özel koleksiyon
Paris, Fransa
F202 JH738
158
 
İki El Nuenen Nisan 1885 YB 29,5x19 cm Özel koleksiyon F66 JH743
159
 
Kulübe Nuenen Mayıs ortası 1885 YB 65,7x79,3 cm VGM F83 JH777
160
 
Gordina de Groot, Baş Nuenen Mayıs 1885 YB 41x34,5 cm Özel koleksiyon, ABD F141 JH783
161
 
Köylü Kadın Başı Nuenen Mayıs 1885 YB 40,5x34 cm KM F86 JH785
162
 
Yeşil Şallı Köylü Kadın Başı Nuenen Mayıs 1885 YB 45x35 cm Lyon Güzel Sanatlar Müzesi, Fransa F155 JH787
163
 
Kadın Başı Nuenen Mayıs 1885 YB 43,5x36,2 cm VGM F388r JH782
164
 
Nuenen'de Eski Kilise Kulesi Nuenen Mayıs sonu - Haziran başı 1885 YB 65x88 cm VGM F84 JH772
165
 
Erkek Başı Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 42,5x32 cm VGM F179r JH786
166
 
Yas Şallı Kadın Nuenen Mart - Mayıs 1885 YB 45,5x33 cm VGM F161 JH788
167
 
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 35,5x67 cm Özel koleksiyon
New York, ABD
F91 JH809
168
 
Kazı Yapan Kadınlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 30,5x40 cm Fuji Sanat Müzesi
Tokyo, Japonya
F89 JH803
169
 
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 44x59,5 cm Özel koleksiyon F92 JH810
170
 
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 22,5x34 cm Özel koleksiyon F92a JH806
171
 
Ağaçlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 32x46 cm Wallraf-Richartz Müzesi,
Köln, Almanya
F93 JH805
172
 
Ağaçlı ve Köylü Kadınlı Kulübe Nuenen Haziran 1885 YB 47,5x46 cm Özel koleksiyon,
New Orleans, Louisiana, ABD
F187 JH808
173
 
Ateş Önünde Yemek Pişiren Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 44x38 cm MOMA F176 JH799
174
 
Ateş Önünde Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 29,5x40 cm MDO F158 JH792
175
 
Sandalyede Oturan Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 34x26 cm Özel koleksiyon,
ABD
F126 JH800
176
 
Kulübesinin Önünde Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Haziran 1885 YB 31,3x42 cm Chicago Sanat Enstitüsü,
Illinois, ABD
F142 JH807
177
 
Kulübe Nuenen Haziran - Temmuz 1885 YB 33x43 cm Özel koleksiyon - JHAdd.23
178
 
Kulübe ve Keçili Kadın Nuenen Haziran - Temmuz 1885 YB 60x85 cm Stadelsches Kunstinstitut und Stadrische Galerie,
Frankfurt, Almanya
F90 JH823
179
 
Köhne Ağır ve Eğilmiş Kadın ile Kulübe Nuenen Temmuz 1885 YB 62x113 cm Özel koleksiyon F1669 JH825
180
 
Eve Dönen Köylü ile Kulübe Nuenen Temmuz 1885 YB 63,5x76 cm Soumaya Müzesi,
Meksiko, Meksika
F170 JH824
181
 
Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Temmuz 1885 YB 41,5x32 cm Ontario Sanat Galerisi,
Toronto, Kanada
F95 JH827
182
 
Yeri Kazan İki Köylü Kadın Nuenen Temmuz 1885 YB 39x55 cm Özel koleksiyon F96 JH878
183
 
Yeri Kazan Köylü Nuenen Temmuz - Ağustos 1885 YB 45,5x31,5 cm KM F166 JH850
184
 
Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Temmuz - Ağustos 1885 YB 37,5x25,7 cm Noordbrabants Museum,
Den Bosch, Hollanda
F94 JH893
185
 
Yeri Kazan Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 42x32 cm Barber Güzel Sanatlar Enstitüsü,
Birmingham, Büyük Britanya
F95a JH899
186
 
Patates Taşıyan Kadın Nuenen Temmuz sonu - Ağustos 1885 YB 41,8x32,5 cm VGM F147 JH891
187
 
Patatesleri Yerden Çıkaran Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 31,5x38 cm Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi, Belçika F98 JH901
188
 
Çamaşır Yıkayan Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 29,5x36 cm Hikaru Müzesi,
Takayama, Japonya
F148 JH908
189
 
Tırmık Kullanan Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 38,5x26,5 cm Özel koleksiyon,
Japonya
F139 JH905
190
 
Tarlada Buğday Demetleri Nuenen Ağustos 1885 YB 40x30 cm KM F193 JH914
191
 
Patatesleri Yerden Çıkaran İki Köylü Kadın Nuenen Ağustos 1885 YB 31,5x42,5 cm KM F97 ve F129 JH914
192
 
Bir Sepet Elmalı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 30x47 cm Özel koleksiyon F115 JH935
193
 
Patates Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 45x60,5 cm VGM F100 JH931
194
 
Patates Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 50,8x66 cm VGM F116 JH934
195
 
Patates Sepeti Çevresinde Sonbahar Yaprakları ve Sebzelerle Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 75x93 cm Özel koleksiyon
Liège, Belçika
F102 JH937
196
 
Sebze Sepetli Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 35,5x45 cm Özel koleksiyon F212a JH929
197
 
Toprak Çanaklı ve Armutlu Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 33x43,5 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
(van Baaren Müzesi Vakfı'ndan ödünç)
F105 JH926
198
 
Elma Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 33,5x44 cm VGM F101 JH927
199
 
Elma Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 40,5x60,4 cm VGM F99 JH930
200
 
Pirinc Kazan ve Sürahili Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 65,5x80,5 cm VGM F51 JH925
201
 
Zencefil Kavanozlu ve Elmalı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 30,5x47 cm Özel koleksiyon, ABD F104 JH923
202
 
Zencefil Kavanozlu ve Elmalı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 39,3x49,6 cm Mc Master Sanat Galerisi,Hamilton, Ontario, Kanada F104a JH924
203
 
Patates Sepeti Nuenen Eylül 1885 YB 65x78,5 cm VGM F107 JH933
204
 
İki Kavanozlu ve İki Balkabaklı Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 58x85 cm Özel koleksiyon, İsviçre F59 JH921
205
 
Sebzeli ve Meyveli Natürmort Nuenen Eylül 1885 YB 32,3x43,2 cm VGM F103 JH928
206
 
Elma Sepetli ve İki Balkabaklı Natürmort Nuenen Eylül - Ekim 1885 YB 59x84,5 cm KM F106 JH936
207
 
Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Eylül sonu - Ekim başı 1885 ve 1886-87 YB 39,3x46,5 cm VGM F111 JH939
208
 
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Eylül - Ekim 1885 YB 33x42 cm KM F112 JH938
209
 
Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Eylül sonu - Ekim başı 1885 YB 31,4x43 cm VGM F109r JH942
210
 
Sonbahar Manzarası Nuenen Ekim 1885 YB 64,8x86,4 cm Fitzwilliam Müzesi, Cambridge Üniversitesi, İngiltere F119 JH949
211
 
İki Figürlü Köy Yolu Nuenen Ekim 1885 YB 32x39,5 cm Özel koleksiyon F191a JH950
212
 
Nuenen'de Papaz Evinin Bahçesi Nuenen Eylül - Ekim başı 1885 YB 33x43 cm VGM F182 JH948
213
 
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 33,5x50 cm KM F108 JH940
214
 
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 43x57 cm GM F110 JH941
214
 
Üç Kuş Yuvalı Natürmort Nuenen Ekim 1885 YB 43x57 cm GM F110 JH941
215
 
Açılır Köprülü Şehir Manzarası Nuenen Ekim 1885 YB 42x49,5 cm Özel koleksiyon F210 JH947
216
 
Merkez İstasyondan Amsterdam Görünüşü Amsterdam Ekim 1885 YB 19x25,5 cm Özel koleksiyon, Amsterdam, Hollanda F113 JH944
217
 
Amsterdam'da De Ruijterkade Amsterdam 8 Ekim 1885 YB 20,3x27 cm VGM F211 JH973
218
 
Alacakaranlıkta Sonbahar Manzarası Nuenen Ekim - Kasım 1885 YB 51x93 cm Centraal Museum,
Utrecht, Hollanda
F121 JH956
219
 
Dört Ağaçlı Sonbahar Manzarası Nuenen Kasım 1885 YB 64x89 cm KM F44 JH962
220
 
Rüzgâr Altında Ağaçlarla Manzara Nuenen Kasım 1885 YB 32x50 cm Bilinmiyor F196 JH957
221
 
Kavaklı Yol Nuenen Kasım 1885 YB 78x98 cm Museum Boijmans Van Beuningen,
Rotterdam, Hollanda
F45 JH959
222
 
Ayışığında Nuenen'de Papaz Evi Nuenen Kasım 1885 YB 41x54,5 cm Özel koleksiyon F183 JH952
223
 
Gölcük ve Figürlerle Nuenen'de Papaz Evi Bahçesi Nuenen Kasım 1885 YB 92x104 cm İkinci Dünya Savaşı sırasında Rotterdam'da yangın sonucu yok olmuştur. F124 JH955
224
 
Söğüt Nuenen Kasım 1885 YB 42x30 cm Özel koleksiyon F195 JH961
225
 
Uçan Tilki Nuenen Ekim sonu - Kasım sonu 1885 YB 41,5x79 cm VGM F177a JH1192
226
 
Anvers'de Eski Evlerin Arka Bahçeleri Kar Altında Anvers Aralık 1885 YB 44x33,5 cm VGM F260 JH970
227
 
Saçları Açık Kadın Başı Anvers Aralık 1885 YB 35x24 cm VGM F206 JH972
228
 
Beyaz Şapkalı Yaşlı Kadın Başı (Ebe Kadın) Anvers Aralık 1885 YB 50x40 cm VGM F174 JH978
229
 
Sakallı Yaşlı Adam Portresi Anvers Aralık 1885 YB 44,5x33,5 cm VGM F205 JH971
230
 
Kırmızı Kurdeleli Kadın Portresi Anvers Aralık 1885 YB 60x50 cm Özel koleksiyon,
New York, ABD
F207 JH979
231
 
Mavili Kadın Portresi Anvers Aralık 1885 YB 46x38,5 cm VGM F207a JH1204
232
 
Sigara İçen Kafatası Anvers Kış 1885-86 YB 32x24,5 cm VGM F212 JH999
233
 
Kantaron, Gelincik, Şakayık ve Krizantemli Vazo Anvers 1886-87 YB 99x79 cm KM F278 JH1103

Paris (Mart 1886 - Şubat 1888)Düzenle

Sıra Resim Ad Yer Yıl Teknik Boyut Koleksiyon F JH Not
234
 
Nergisli Kâse Paris 1886 YB 44x30 cm Özel koleksiyon - JHAdd.1
235
 
Le Moulin de Blute-Fin Paris 1886 YB 55,2x38 cm Museum de Fundatie,
Zwolle, Hollanda[5]
- -
236
 
Oturmuş Kadın Portresi Paris 1886 YB 31,5x21,5 cm VGM F215d -
237
 
Şapkalı Kadın Portresi Paris 1886 YB 27x18,5 cm VGM F215c -
238
150px
Mavi Vazoda Çiçekler Paris 1886-87 YB 58x43,5 cm Özel koleksiyon - JHAdd.20
239 Vazoda Çiçekler Paris 1886-87 YB 41,3x33 cm Özel koleksiyon - -

NotlarDüzenle

  1. ^ Teknikler için kullanılan kısaltmalar:
    • YB : Tuval üzerine yağlı boya
    • YB (tk) : Tahta üstüne kağıda yağlı boya
  2. ^ Bulunduğu yerler için kullanılan kısaltmalar:
  3. ^ Jacob Baart de la Faille'ın yaptığı catalog raisonné sıralaması
  4. ^ Jan Hulsker'in yaptığı katalog sıralaması

KaynakçaDüzenle

  1. ^ History of the Red Vineyard Painting
  2. ^ "New Vincent Van Gogh painting identified". BBC News. 16 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2013. 
  3. ^ Sapa-AFP (10 Eylül 2013). "Long lost Van Gogh discovered". Sunday Times. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  4. ^ Vincent Van Gogh - Biography, Quotes & Paintings, 14 Haziran 2007'de erişilmiştir.
  5. ^ Smallenburg, Sandra, New painting by Van Gogh discovered, vorige.nrc.nl, 24 Şubat 2010.