Türk Hava Kuvvetleri komutanları listesi

Vikimedya liste maddesi
(Türk Hava Kuvvetleri Komutanları listesi sayfasından yönlendirildi)

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava Kuvvetleri komutanları listesini içermektedir.

Komutanlık forsu
Fotoğraf Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1 Blanco portrait.svg Orgeneral Zeki Doğan 5 Şubat 1944 7 Haziran 1950
2 Blanco portrait.svg Orgeneral Muzaffer Göksenin 12 Haziran 1950 20 Nisan 1953
3 Blanco portrait.svg Orgeneral Fevzi Uçaner 21 Nisan 1953 23 Eylül 1957
4 Blanco portrait.svg Korgeneral Hamdullah Suphi Göker 17 Ekim 1957 8 Mayıs 1959
5 Blanco portrait.svg Orgeneral Tekin Arıburun 1 Mayıs 1959 27 Mayıs 1960
6 Blanco portrait.svg Korgeneral İhsan Orgun 27 Mayıs 1960 4 Ağustos 1960
7 İrfanTansel.jpg Korgeneral İrfan Tansel 5 Ağustos 1960 1 Haziran 1961
8 Blanco portrait.svg Tümgeneral Süleyman Tulgan 1 Haziran 1961 19 Haziran 1961
9 İrfanTansel.jpg Orgeneral İrfan Tansel 19 Haziran 1961 16 Ağustos 1968
10 Blanco portrait.svg Orgeneral Reşat Mater 16 Ağustos 1968 30 Ağustos 1969
11 MuhsinBatur.jpg Orgeneral Muhsin Batur 30 Ağustos 1969 25 Ağustos 1973
12 Blanco portrait.svg Orgeneral Emin Alpkaya 25 Ağustos 1973 5 Mart 1976
13 Blanco portrait.svg Korgeneral Cemal Engin 24 Nisan 1976 23 Temmuz 1976
14 Blanco portrait.svg Orgeneral Ethem Ayan 23 Temmuz 1976 21 Ağustos 1978
15 Blanco portrait.svg Orgeneral Tahsin Şahinkaya 21 Ağustos 1978 6 Aralık 1983
16 Blanco portrait.svg Orgeneral Halil Sözer 6 Aralık 1983 22 Ağustos 1986
17 Blanco portrait.svg Orgeneral Cemil Çuha 22 Ağustos 1986 22 Ağustos 1988
18 Blanco portrait.svg Orgeneral Safter Necioğlu 22 Ağustos 1988 20 Ağustos 1990
19 Blanco portrait.svg Orgeneral Siyami Taştan 20 Ağustos 1990 20 Ağustos 1992
20 Blanco portrait.svg Orgeneral Halis Burhan 20 Ağustos 1992 18 Ağustos 1995
21 Blanco portrait.svg Orgeneral Ahmet Çörekçi 18 Ağustos 1995 28 Ağustos 1997
22 Blanco portrait.svg Orgeneral İlhan Kılıç 28 Ağustos 1997 25 Ağustos 1999
23 Blanco portrait.svg Orgeneral Ergin Celasin 25 Ağustos 1999 23 Ağustos 2001
24 Blanco portrait.svg Orgeneral Cumhur Asparuk 23 Ağustos 2001 27 Ağustos 2003
25 Blanco portrait.svg Orgeneral İbrahim Fırtına 27 Ağustos 2003 25 Ağustos 2005
26 Blanco portrait.svg Orgeneral Faruk Cömert 25 Ağustos 2005 23 Ağustos 2007
27 Blanco portrait.svg Orgeneral Aydoğan Babaoğlu 23 Ağustos 2007 25 Ağustos 2009
28 Hasan Aksay 100719-F-WH920-287.jpg Orgeneral Hasan Aksay 25 Ağustos 2009 29 Temmuz 2011
29 Blanco portrait.svg Orgeneral Mehmet Erten 4 Ağustos 2011 22 Ağustos 2013
30 Air Commodore Kaiser Tufail receiving a memento from Commander of the Turkish Air Force General Akin Ozturk (cropped).jpg Orgeneral Akın Öztürk 22 Ağustos 2013 14 Ağustos 2015
31 Abidin Ünal.jpg Orgeneral Abidin Ünal 14 Ağustos 2015 22 Ağustos 2017
32 Küçükakyüz.jpg Orgeneral Hasan Küçükakyüz 22 Ağustos 2017 Görevde

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle