2. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2. Ordu komutanları listesidir.

Fotoğraf Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1 YSSubasi.jpg Ferîk Yakub Şevki Paşa 18 Kasım 1921 21 Ekim 1923
2 Ali Fuat Pasha.jpg Ferîk Ali Fuad Paşa 21 Ekim 1923 1 Kasım 1924
3 Fahreddin Pasha Altay.jpg Ferîk-i evvel Fahreddin Paşa 1 Kasım 1924 22 Kasım 1933
4 ICalislar.jpg Orgeneral İzzettin Çalışlar 22 Kasım 1933 20 Aralık 1939
5 Nafiz Gürman.jpg Orgeneral Nafiz Gürman 10 Ocak 1940 29 Ağustos 1945
6 Blanco portrait.svg Orgeneral Nuri Yamut 29 Ağustos 1945 9 Ağustos 1946
8 Blanco portrait.svg Orgeneral Hakkı Akoğuz 9 Ağustos 1946 25 Ağustos 1949
9 Muzzafer Tugsavul.jpg Orgeneral Muzaffer Tuğsavul 26 Ağustos 1949 6 Haziran 1950
9 Blanco portrait.svg Orgeneral Avni Akdağ 20 Haziran 1950 4 Nisan 1951
10 Blanco portrait.svg Orgeneral Şahap Gürler 4 Nisan 1951 23 Aralık 1951
11 Blanco portrait.svg Orgeneral Abdülkadir Seven 1 Ocak 1952 10 Mayıs 1954
12 Blanco portrait.svg Korgeneral Necati Tacan 18 Mayıs 1955 14 Haziran 1956
13 Blanco portrait.svg Orgeneral Rüştü Erdelhun 14 Haziran 1956 1 Ağustos 1958
Blanco portrait.svg Orgeneral Suat Kuyaş 1 Ağustos 1958 3 Mayıs 1960
Blanco portrait.svg Korgeneral Celal Alkoç 3 Haziran 1960 2 Ağustos 1960
Blanco portrait.svg Korgeneral Ali Keskiner 4 Ağustos 1960 8 Eylül 1960
Blanco portrait.svg Korgeneral Refik Yılmaz 8 Eylül 1960 18 Ocak 1961
Blanco portrait.svg Korgeneral Şefik İlter 20 Ocak 1961 23 Haziran 1961
Blanco portrait.svg Korgeneral Muhittin Önür 23 Haziran 1961 31 Ağustos 1961
Blanco portrait.svg Korgeneral Ali Keskiner 31 Ağustos 1961 23 Şubat 1962
16 Blanco portrait.svg Korgeneral Refik Tulga 26 Şubat 1962 19 Eylül 1962
17 Blanco portrait.svg Orgeneral Cemal Tural 25 Eylül 1962 22 Ağustos 1964
18 Blanco portrait.svg Orgeneral Kemalettin Gökakın 24 Ağustos 1964 16 Temmuz 1966
19 Blanco portrait.svg Orgeneral Nazmi Karakoç 19 Temmuz 1966 28 Ağustos 1969
20 Blanco portrait.svg Orgeneral Faruk Gürler 29 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
21 Blanco portrait.svg Orgeneral Semih Sancar 29 Ağustos 1970 28 Ağustos 1972
22 Blanco portrait.svg Orgeneral Nihat Tulunay 28 Ağustos 1972 12 Temmuz 1973
23 Blanco portrait.svg Orgeneral Suat Aktulga 20 Temmuz 1973 20 Ağustos 1975
24 Blanco portrait.svg Orgeneral Şükrü Olcay 20 Ağustos 1975 28 Ağustos 1977
25 Blanco portrait.svg Orgeneral Vecihi Akın 2 Eylül 1977 30 Haziran 1978
26 Blanco portrait.svg Orgeneral İbrahim Şenocak 27 Temmuz 1978 20 Ağustos 1980
27 Blanco portrait.svg Orgeneral Bedrettin Demirel 21 Ağustos 1980 18 Ağustos 1982
28 Blanco portrait.svg Orgeneral Mehmet Buyruk 19 Ağustos 1982 18 Ağustos 1983
29 Blanco portrait.svg Orgeneral Hakkı Akansel 18 Ağustos 1983 20 Ağustos 1984
30 Blanco portrait.svg Orgeneral Adnan Doğu 30 Ağustos 1984 15 Ağustos 1986
32 Blanco portrait.svg Orgeneral Burhanettin Bigalı 15 Ağustos 1986 18 Ağustos 1988
33 Blanco portrait.svg Orgeneral İbrahim Türkgenci 18 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
34 Blanco portrait.svg Orgeneral Kemal Yavuz 28 Ağustos 1990 28 Ağustos 1992
35 Blanco portrait.svg Orgeneral Necati İkizoğlu 28 Ağustos 1992 28 Ağustos 1994
36 Blanco portrait.svg Orgeneral Fikret Özden Boztepe 28 Ağustos 1994 28 Ağustos 1996
37 Blanco portrait.svg Orgeneral Rasim Betir 28 Ağustos 1996 28 Ağustos 1998
38 Blanco portrait.svg Orgeneral Aytaç Yalman 28 Ağustos 1998 24 Ağustos 2000
39 Blanco portrait.svg Orgeneral Edip Başer 24 Ağustos 2000 28 Ağustos 2002
40 Blanco portrait.svg Orgeneral Fevzi Türkeri 28 Ağustos 2002 26 Ağustos 2004
41 Blanco portrait.svg Orgeneral Şükrü Sarıışık 26 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
42 Blanco portrait.svg Orgeneral Hasan Iğsız 30 Ağustos 2006 30 Ağustos 2008
43 Necdet Özel 2 (cropped).jpg Orgeneral Necdet Özel 30 Ağustos 2008 24 Ağustos 2010
44 Blanco portrait.svg Orgeneral Servet Yörük 24 Ağustos 2010 30 Ağustos 2012
45 Blanco portrait.svg Orgeneral Galip Mendi 30 Ağustos 2012 30 Ağustos 2014
46 Adem Huduti.jpg Orgeneral Adem Huduti 30 Ağustos 2014 18 Temmuz 2016
Blanco portrait.svg Korgeneral İbrahim Yılmaz 18 Temmuz 2016 20 Temmuz 2016
47 Blanco portrait.svg Orgeneral İsmail Metin Temel 20 Temmuz 2016 31 Aralık 2018
48 Blanco portrait.svg Korgeneral Sinan Yayla 31 Aralık 2018 4 Ağustos 2020
49 Blanco portrait.svg Orgeneral Metin Gürak 4 Ağustos 2020 Görevde

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  • Harp Akademileri Yıllığı 1848-1990 142. Yıl