2. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2. Ordu komutanları listesidir.

# Komutan Resim Görev Başlangıcı Görev Bitişi
1 Orgeneral Yakup Şevki Subaşı YSSubasi.jpg 1 Kasım 1921 21 Ekim 1923
2 Orgeneral Ali Fuat Cebesoy Ali Fuat Pasha.jpg 21 Ekim 1923 1 Kasım 1924
3 Orgeneral Fahrettin Altay Fahreddin Pasha Altay.jpg 1 Kasım 1924 22 Kasım 1933
4 Orgeneral İzzettin Çalışlar ICalislar.jpg 22 Kasım 1933 20 Aralık 1939
5 Orgeneral Nafiz Gürman ANGurman.jpg 20 Aralık 1939 19 Aralık 1943
6 Orgeneral İshak Avni Akdağ Blanco portrait.svg 19 Aralık 1943 6 Ağustos 1945
7 Orgeneral Nuri Yamut Blanco portrait.svg 6 Ağustos 1945 9 Ağustos 1946
8 Orgeneral Hakkı Akoğuz Blanco portrait.svg 9 Ağustos 1946 24 Ağustos 1949
9 Orgeneral Muzaffer Tuğsavul Muzzafer Tugsavul.jpg 24 Ağustos 1949 6 Temmuz 1950
10 Orgeneral Şahap Gürler Blanco portrait.svg 6 Temmuz 1950 25 Temmuz 1952
11 Orgeneral Abdülkadir Seven Abdülkadir Seven.gif 25 Temmuz 1952 25 Nisan 1955
12 Korgeneral Necati Tacan İbrahim Necati Tacan.gif 25 Nisan 1955 14 Haziran 1956
13 Orgeneral Rüştü Erdelhun Blanco portrait.svg 14 Haziran 1956 1 Ağustos 1958
14 Orgeneral Muhittin Önür Muhittin Önür.gif 1 Ağustos 1958 28 Haziran 1960
15 Orgeneral Mehmet Ali Keskiner Mehmet Ali Keskiner.gif 28 Haziran 1960 23 Şubat 1962
16 Orgeneral Refik Tulga Blanco portrait.svg 26 Şubat 1962 29 Ağustos 1963
17 Orgeneral Cemal Tural Blanco portrait.svg 25 Eylül 1963 28 Ağustos 1964
18 Orgeneral Kemalettin Gökakın Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1964 28 Ağustos 1967
19 Orgeneral Nazmi Karakoç Nazmi Karakoç.gif 28 Ağustos 1967 28 Ağustos 1969
20 Orgeneral Faruk Gürler Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
21 Orgeneral Semih Sancar Semih Sancar.PNG 29 Ağustos 1970 28 Ağustos 1972
22 Orgeneral Nihat Tulunay Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1972 29 Ağustos 1973
23 Orgeneral Suat Aktulga Blanco portrait.svg 29 Ağustos 1973 28 Ağustos 1975
24 Orgeneral Şükrü Olcay Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1975 30 Ağustos 1977
25 Orgeneral Vecihi Akın Vecihi1.jpg 30 Ağustos 1977 30 Ağustos 1978
26 Orgeneral İbrahim Şenocak Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1978 30 Ağustos 1980
27 Orgeneral Bedrettin Demirel Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1980 30 Ağustos 1981
28 Orgeneral İsmail Hakkı Akansel Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1981 30 Ağustos 1984
28 Orgeneral Adnan Doğu Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1984 30 Ağustos 1985
30 Orgeneral Mehmet Önder Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1985 14 Ağustos 1986
31 Orgeneral Burhanettin Bigalı Blanco portrait.svg 14 Ağustos 1986 30 Ağustos 1988
32 Orgeneral İbrahim Türkgenci Blanco portrait.svg 30 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
33 Orgeneral Kemal Yavuz Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1990 28 Ağustos 1992
34 Orgeneral Necati İkizoğlu Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1992 28 Ağustos 1994
35 Orgeneral Fikret Özden Boztepe Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1994 28 Ağustos 1996
36 Orgeneral Rasim Betir Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1996 28 Ağustos 1998
37 Orgeneral Aytaç Yalman Blanco portrait.svg 28 Ağustos 1998 24 Ağustos 2000
38 Orgeneral Halit Edip Başer Blanco portrait.svg 24 Ağustos 2000 28 Ağustos 2002
39 Orgeneral Fevzi Türkeri Blanco portrait.svg 28 Ağustos 2002 26 Ağustos 2004
40 Orgeneral Şükrü Sarıışık Blanco portrait.svg 26 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
41 Orgeneral Hasan Iğsız Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2006 30 Ağustos 2008
42 Orgeneral Necdet Özel Necdet Özel cropped.jpg 30 Ağustos 2008 24 Ağustos 2010
43 Orgeneral Servet Yörük Blanco portrait.svg 24 Ağustos 2010 30 Ağustos 2012
44 Orgeneral Galip Mendi Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2012 30 Ağustos 2014
45 Orgeneral Adem Huduti Blanco portrait.svg 30 Ağustos 2014 18 Temmuz 2016
46 Korgeneral İsmail Metin Temel Blanco portrait.svg 18 Temmuz 2016 Görevde

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle