2. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2. Ordu komutanları listesidir.

2. Ordu Komutanı
Görevdeki
Metin Tokel

16 Ağustos 2023 tarihinden beri
Oluşum18 Kasım 1921 (102 yıl önce) (1921-11-18)
İlk sahibiYakup Şevki Subaşı
BağlılıkTürk Kara Kuvvetleri
Fotoğraf Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1   Ferîk Yakub Şevki Paşa 18 Kasım 1921 21 Ekim 1923
2   Ferîk Ali Fuad Paşa 21 Ekim 1923 1 Kasım 1924
3   Ferîk-i evvel Fahreddin Paşa 1 Kasım 1924 22 Kasım 1933
4   Orgeneral İzzettin Çalışlar 22 Kasım 1933 20 Aralık 1939
5   Orgeneral Nafiz Gürman 10 Ocak 1940 29 Ağustos 1945
6   Orgeneral Nuri Yamut 29 Ağustos 1945 9 Ağustos 1946
8   Orgeneral Hakkı Akoğuz 9 Ağustos 1946 25 Ağustos 1949
9   Orgeneral Muzaffer Tuğsavul 26 Ağustos 1949 6 Haziran 1950
9   Orgeneral Avni Akdağ 20 Haziran 1950 4 Nisan 1951
10   Orgeneral Şahap Gürler 4 Nisan 1951 23 Aralık 1951
11   Orgeneral Abdülkadir Seven 1 Ocak 1952 10 Mayıs 1954
12   Korgeneral Necati Tacan 18 Mayıs 1955 14 Haziran 1956
13   Orgeneral Rüştü Erdelhun 14 Haziran 1956 1 Ağustos 1958
  Orgeneral Suat Kuyaş 1 Ağustos 1958 3 Mayıs 1960
  Korgeneral Celal Alkoç 3 Haziran 1960 2 Ağustos 1960
  Korgeneral Ali Keskiner 4 Ağustos 1960 8 Eylül 1960
  Korgeneral Refik Yılmaz 8 Eylül 1960 18 Ocak 1961
  Korgeneral Şefik İlter 20 Ocak 1961 23 Haziran 1961
  Korgeneral Muhittin Önür 23 Haziran 1961 31 Ağustos 1961
  Korgeneral Ali Keskiner 31 Ağustos 1961 23 Şubat 1962
16   Korgeneral Refik Tulga 26 Şubat 1962 19 Eylül 1962
17   Orgeneral Cemal Tural 25 Eylül 1962 22 Ağustos 1964
18   Orgeneral Kemalettin Gökakın 24 Ağustos 1964 16 Temmuz 1966
19   Orgeneral Nazmi Karakoç 19 Temmuz 1966 28 Ağustos 1969
20   Orgeneral Faruk Gürler 29 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
21   Orgeneral Semih Sancar 29 Ağustos 1970 28 Ağustos 1972
22   Orgeneral Nihat Tulunay 28 Ağustos 1972 12 Temmuz 1973
23   Orgeneral Suat Aktulga 20 Temmuz 1973 20 Ağustos 1975
24   Orgeneral Şükrü Olcay 20 Ağustos 1975 28 Ağustos 1977
25   Orgeneral Vecihi Akın 2 Eylül 1977 30 Haziran 1978
26   Orgeneral İbrahim Şenocak 27 Temmuz 1978 20 Ağustos 1980
27   Orgeneral Bedrettin Demirel 21 Ağustos 1980 18 Ağustos 1982
28   Orgeneral Mehmet Buyruk 19 Ağustos 1982 18 Ağustos 1983
29   Orgeneral Hakkı Akansel 18 Ağustos 1983 20 Ağustos 1984
30   Orgeneral Adnan Doğu 30 Ağustos 1984 15 Ağustos 1986
32   Orgeneral Burhanettin Bigalı 15 Ağustos 1986 18 Ağustos 1988
33   Orgeneral İbrahim Türkgenci 18 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
34   Orgeneral Kemal Yavuz 28 Ağustos 1990 28 Ağustos 1992
35   Orgeneral Necati İkizoğlu 28 Ağustos 1992 28 Ağustos 1994
36   Orgeneral Fikret Özden Boztepe 28 Ağustos 1994 28 Ağustos 1996
37   Orgeneral Rasim Betir 28 Ağustos 1996 28 Ağustos 1998
38   Orgeneral Aytaç Yalman 28 Ağustos 1998 24 Ağustos 2000
39   Orgeneral Edip Başer 24 Ağustos 2000 28 Ağustos 2002
40   Orgeneral Fevzi Türkeri 28 Ağustos 2002 26 Ağustos 2004
41   Orgeneral Şükrü Sarıışık 26 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
42   Orgeneral Hasan Iğsız 30 Ağustos 2006 30 Ağustos 2008
43   Orgeneral Necdet Özel 30 Ağustos 2008 24 Ağustos 2010
44   Orgeneral Servet Yörük 24 Ağustos 2010 30 Ağustos 2012
45   Orgeneral Galip Mendi 30 Ağustos 2012 30 Ağustos 2014
46   Orgeneral Adem Huduti 30 Ağustos 2014 18 Temmuz 2016
  Korgeneral İbrahim Yılmaz 18 Temmuz 2016 20 Temmuz 2016
47   Orgeneral İsmail Metin Temel 20 Temmuz 2016 31 Aralık 2018
48   Korgeneral Sinan Yayla 31 Aralık 2018 30 Ağustos 2020
49   Orgeneral Metin Gürak 30 Ağustos 2020 16 Ağustos 2023
50   Korgeneral Metin Tokel 16 Ağustos 2023 Görevde

Ayrıca bakınız

değiştir

Kaynakça

değiştir
  • Harp Akademileri Yıllığı 1848-1990 142. Yıl