2. Ordu (Türkiye) komutanları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2. Ordu komutanları listesidir.

Fotoğraf Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1 YSSubasi.jpg Orgeneral Yakup Şevki Subaşı 1 Kasım 1921 21 Ekim 1923
2 Ali Fuat Pasha.jpg Orgeneral Ali Fuat Cebesoy 21 Ekim 1923 1 Kasım 1924
3 Fahreddin Pasha Altay.jpg Orgeneral Fahrettin Altay 1 Kasım 1924 22 Kasım 1933
4 ICalislar.jpg Orgeneral İzzettin Çalışlar 22 Kasım 1933 20 Aralık 1939
5 ANGurman.jpg Orgeneral Nafiz Gürman 20 Aralık 1939 19 Aralık 1943
6 Blanco portrait.svg Orgeneral İshak Avni Akdağ 19 Aralık 1943 6 Ağustos 1945
7 Blanco portrait.svg Orgeneral Nuri Yamut 6 Ağustos 1945 9 Ağustos 1946
8 Blanco portrait.svg Orgeneral Hakkı Akoğuz 9 Ağustos 1946 24 Ağustos 1949
9 Muzzafer Tugsavul.jpg Orgeneral Muzaffer Tuğsavul 24 Ağustos 1949 6 Temmuz 1950
10 Blanco portrait.svg Orgeneral Şahap Gürler 6 Temmuz 1950 25 Temmuz 1952
11 Abdülkadir Seven.gif Orgeneral Abdülkadir Seven 25 Temmuz 1952 25 Nisan 1955
12 İbrahim Necati Tacan.gif Korgeneral Necati Tacan 25 Nisan 1955 14 Haziran 1956
13 Blanco portrait.svg Orgeneral Rüştü Erdelhun 14 Haziran 1956 1 Ağustos 1958
14 Muhittin Önür.gif Orgeneral Muhittin Önür 1 Ağustos 1958 28 Haziran 1960
15 Mehmet Ali Keskiner.gif Orgeneral Mehmet Ali Keskiner 28 Haziran 1960 23 Şubat 1962
16 Blanco portrait.svg Orgeneral Refik Tulga 26 Şubat 1962 29 Ağustos 1963
17 Blanco portrait.svg Orgeneral Cemal Tural 25 Eylül 1963 28 Ağustos 1964
18 Blanco portrait.svg Orgeneral Kemalettin Gökakın 28 Ağustos 1964 28 Ağustos 1967
19 Nazmi Karakoç.gif Orgeneral Nazmi Karakoç 28 Ağustos 1967 28 Ağustos 1969
20 Blanco portrait.svg Orgeneral Faruk Gürler 29 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
21 Semih Sancar.PNG Orgeneral Semih Sancar 29 Ağustos 1970 28 Ağustos 1972
22 Blanco portrait.svg Orgeneral Nihat Tulunay 28 Ağustos 1972 29 Ağustos 1973
23 Blanco portrait.svg Orgeneral Suat Aktulga 29 Ağustos 1973 28 Ağustos 1975
24 Blanco portrait.svg Orgeneral Şükrü Olcay 28 Ağustos 1975 30 Ağustos 1977
25 Vecihi1.jpg Orgeneral Vecihi Akın 30 Ağustos 1977 30 Ağustos 1978
26 Blanco portrait.svg Orgeneral İbrahim Şenocak 30 Ağustos 1978 30 Ağustos 1980
27 Blanco portrait.svg Orgeneral Bedrettin Demirel 30 Ağustos 1980 15 Ağustos 1981
28 Blanco portrait.svg Orgeneral Mehmet Buyruk 15 Ağustos 1982 15 Ağustos 1983
29 Blanco portrait.svg Orgeneral İsmail Hakkı Akansel 15 Ağustos 1983 30 Ağustos 1984
30 Blanco portrait.svg Orgeneral Adnan Doğu 30 Ağustos 1984 30 Ağustos 1985
31 Blanco portrait.svg Orgeneral Mehmet Önder 30 Ağustos 1985 14 Ağustos 1986
32 Blanco portrait.svg Orgeneral Burhanettin Bigalı 14 Ağustos 1986 30 Ağustos 1988
33 Blanco portrait.svg Orgeneral İbrahim Türkgenci 30 Ağustos 1988 28 Ağustos 1990
34 Blanco portrait.svg Orgeneral Kemal Yavuz 28 Ağustos 1990 28 Ağustos 1992
35 Blanco portrait.svg Orgeneral Necati İkizoğlu 28 Ağustos 1992 28 Ağustos 1994
36 Blanco portrait.svg Orgeneral Fikret Özden Boztepe 28 Ağustos 1994 28 Ağustos 1996
37 Blanco portrait.svg Orgeneral Rasim Betir 28 Ağustos 1996 28 Ağustos 1998
38 Blanco portrait.svg Orgeneral Aytaç Yalman 28 Ağustos 1998 24 Ağustos 2000
39 Blanco portrait.svg Orgeneral Halit Edip Başer 24 Ağustos 2000 28 Ağustos 2002
40 Blanco portrait.svg Orgeneral Fevzi Türkeri 28 Ağustos 2002 26 Ağustos 2004
41 Blanco portrait.svg Orgeneral Şükrü Sarıışık 26 Ağustos 2004 30 Ağustos 2006
42 Blanco portrait.svg Orgeneral Hasan Iğsız 30 Ağustos 2006 30 Ağustos 2008
43 Necdet Özel cropped.jpg Orgeneral Necdet Özel 30 Ağustos 2008 24 Ağustos 2010
44 Blanco portrait.svg Orgeneral Servet Yörük 24 Ağustos 2010 30 Ağustos 2012
45 Blanco portrait.svg Orgeneral Galip Mendi 30 Ağustos 2012 30 Ağustos 2014
46 Blanco portrait.svg Orgeneral Adem Huduti 30 Ağustos 2014 18 Temmuz 2016
47 Blanco portrait.svg Orgeneral İsmail Metin Temel 18 Temmuz 2016 31 Aralık 2018
48 Blanco portrait.svg Korgeneral Sinan Yayla 22 Ağustos 2019 30 Ağustos 2020
49 Blanco portrait.svg Orgeneral Metin Gürak 31 Ağustos 2020 Görevde

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle