Ana menüyü aç

Sertab Erener şarkıları listesi

Türk şarkıcı Sertab Erener, günümüze kadar dokuz stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli sanatçılar ile iş birliği projelerinde yer aldı. Konservatuvar eğitimi sonrasında Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapan Erener, ilk stüdyo albümü Sakin Ol!'u, Aksu'nun desteğiyle 1992'de piyasaya sürdü ve bir milyonun üzerinde satmayı başardı.[1] Aksu, albümdeki sekiz şarkının sözlerini yazdı, bazılarının bestelenmesinde de görev aldı.[2] Erener, 1994'te ikinci stüdyo albümü Lâ'l ile dinleyicinin karşısına çıktı ve bu albümde Sezen Aksu ile çalışmaya devam etti, "Büyü de Gel" şarkısının sözlerini Mustafa Sandal'dan aldı.[3] 1997'ye gelindiğinde üçüncü stüdyo albümü Sertab Gibi'yi satışa sundu. Aksu, bu albüme daha az katkı sağladı. Önceki albümlerde şarkı sözü yazarları ve besteciler arasında bulunmayan Demir Demirkan, altı şarkının bestelenmesine katkıda bulundu, bazılarının söz yazımında da görev aldı.[4] Rock müzik şarkıcısı Şebnem Ferah, albümdeki "Aaa" şarkısının söz yazımına katkı sağladı.

Sertab Erener, dördüncü stüdyo albümüne kendi adını verdi ve 1999'da satışa sundu. Aysel Gürel, albümdeki yedi şarkının söz yazarlığını üstlenerek albümde en çok adı geçen söz yazarı oldu.[5] Erener, aynı yıl Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin ile "Private Emotion" şarkısında düet yaptı. Bu düet, Martin'in beşinci stüdyo albümünün çeşitli sürümlerinde yer aldı.[1] 2001'e gelindiğinde, beşinci Sertab Erener stüdyo albümü Turuncu dinleyiciyle buluştu. Albüme, Sezen Aksu ve Aysel Gürel'in yanı sıra Şehrazat da katkıda bulundu, "Bahçede" ve "Yağmurdan Sonra Gelen Toprağın Kokusu" şarkılarını yazıp besteledi.[6] MFÖ üyelerinden Fuat Güner ve Mazhar Alanson ise, "Seni Sevmeye Hüküm Giydim" şarkısının ortaya çıkmasında görev aldı. Erener, 2002'de Barış Manço'yu anmak için oluşturulan Yüreğimdeki Barış Şarkıları albümü için "Dağlar Dağlar" şarkısını seslendirdi.[7] Bir sonraki yıl düzenlenen 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Demir Demirkan tarafından yazılan "Everyway That I Can" şarkısıyla temsil etti ve 167 puan toplayarak birinci oldu.[8] "Everyway That I Can", birçok Avrupa ülkesinde listelere girdi, İsveç ile Yunanistan'da bir numaraya yerleşti; ayrıca Yunanistan'da platin sertifikayla ödüllendirildi.[9] Şarkıcı, 2004'te ilk İngilizce stüdyo albümü No Boundaries'i satışa sundu. Bir sonraki yıl ise yedinci stüdyo albümü Aşk Ölmez'i piyasaya sürdü. 160.000 satan albümdeki yedi şarkının sözlerini tek başına yazdı.[10][11]

Sertab Erener, 2005'ten sonraki beş yıl boyunca herhangi bir stüdyo albümü yayımlamadı ancak yine de çeşitli çalışmalarla dinleyicisinin karşısına çıkmaya devam etti. 2006'da, Ali Kocatepe'nin kırk birinci sanat yılını kutlamak amacıyla hazırlanan 41 Kere Maşallah albümünde "Çocuklar Gibi" şarkısını söyledi. 2007'de piyasaya sürdüğü The Best of Sertab Erener adlı toplama albümünde, daha önceki albümlerinde yer alan şarkıların yanı sıra, Masked and Anonymous için seslendirdiği "One More Cup of Coffee"'ye, Şans Kapıyı Kırınca için seslendirdiği "Dos Gardenias"'a ve Crossing the Bridge – Sound of İstanbul için seslendirdiği "Music"'e de yer verdi.[12] Daha önceleri başka şarkıcıların seslendirdiği bu şarkılardan "Music", ilk kez Madonna tarafından seslendirildi. 2008'de "Hayat Beklemez" şarkısı duyulan Erener, 2009'a gelindiğinde Demir Demirkan ile ortaklaşa hazırladığı Painted On Water'ı satışa sundu.

2010'da, şarkıcının sekizinci stüdyo albümü Rengârenk yayımlandı. Albümdeki "Asla", "Bir Damla Gözlerimde" ve "Bir Varmışım Bir Yokmuşum" şarkılarının sözlerini Pinhâni grubunun vokalisti Sinan Kaynakçı yazdı; albüme adını veren şarkıyı ise, Nil Karaibrahimgil yazdı.[13] Soner Sarıkabadayı ise dört şarkının yazımını üstlendi. 2012'de Erener, babasına ithaf ettiği Ey Şûh-i Sertab'ı yayımladı ve albümde Klasik Türk müziği şarkılarını yeniden yorumladı.[14] 2013'te ise dokuzuncu stüdyo albümü Sade'yi satışa sundu. Albümün çıkış şarkısı "İyileşiyorum"'u Sezen Aksu ve Turan Sarıbay yazdı.[15]

Şarkı listesiDüzenle

İçindekiler
1 · A · B · C · Ç · D · E · F · G · H · I · İ · K · L · M · N · O · Ö · P · R · S · Ş · T · U · V · W · Y · Z
 
Erener'in bir dönem vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu, şarkıcının Sakin Ol!, Lâ'l ve Sertab Gibi albümlerindeki birçok şarkının söz yazarlığını yaptı. Aksu, daha sonra "Hayat Beklemez" ve "İyileşiyorum" şarkılarının oluşturulmasında da emeği geçti.
 
Demir Demirkan, Erener'in Sakin Ol! ve Lâ'l dışındaki tüm stüdyo albümlerinde çeşitli görevler üstlendi. Ayrıca, şarkıcının 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan "Everyway That I Can" şarkısının da söz yazarlığını ve besteciliğini yaptı. 2009 yılına gelindiğinde ise Demirkan ile Erener'in ilk ortak albümleri olan Painted On Water satışa sunuldu.
 
Rock müzik şarkıcısı Şebnem Ferah, Erener'in Sertab Gibi albümündeki "Aaa" şarkısının söz yazımına katkıda bulundu.
 
Grammy Ödülü sahibi Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin, 1999'da çıkan albümünün çeşitli sürümlerinde yer alan "Private Emotion" şarkısında Erener ile düet yaptı.
 
MFÖ'nün üyeleri Mazhar Alanson (ortada), Fuat Güner (sağda) ve Özkan Uğur (solda), Erener'in çeşitli şarkılarının oluşumunda görev aldı.
 
Nil Karaibrahimgil, Erener'in "Kendime Yeni Bir Ben Lazım", "Rengârenk" ve "Söz" şarkılarının sözlerini yazdı.
 
Endonezya doğumlu şarkıcı Anggun, Erener'in No Boundaries albümündeki "I Believe (That I See Love In You)" şarkısının sözlerini yazdı.
 
Pop müzik şarkıcısı Mustafa Ceceli, Erener'in Rengârenk ve Sade albümlerindeki bazı şarkıların düzenlenmesinde görev aldı.
 
Pinhâni grubunun vokalisti Sinan Kaynakçı, Erener'in Rengârenk albümündeki "Asla", "Bir Damla Gözlerimde" ve "Bir Varmışım Bir Yokmuşum" şarkılarının, Sade albümündeki "Çocuktuk Bir Zamanlar" şarkısının oluşturulmasında görev aldı.
 
Bülent Ortaçgil, Erener'in Sade albümündeki "Acıtır" şarkısını yazıp besteledi.
Renkler
  Single olarak da yayımlanan şarkılar
  Yalnızca Sertab Erener tarafından yazılan şarkılar
Sertab Erener şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(lar)ı Besteci(ler) Albüm Yıl Kay.
"1000 Faced Man" Demir Demirkan Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Aaa" Demir Demirkan, Sertab Erener, Şebnem Ferah Demir Demirkan, Sertab Erener Sertab Gibi 1997 [4]
"Acıt Canımı" Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Acıtır" Bülent Ortaçgil Bülent Ortaçgil Sade 2013 [15]
"Açık Adres" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Rengârenk 2009 [13]
"Ada Sahillerinde" Anonim Yesari Asım Arsoy Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" Ahmet Cengizoğlu Semahat Özdenses Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Aldırma Deli Gönlüm" Sezen Aksu Sezen Aksu Sakin Ol! 1992 [2]
"Asla" Sinan Kaynakçı Michael Paul Fugain, Pierre Delanoe[A] Rengârenk 2010 [13]
"Aslolan Aşktır" Sezen Aksu Demir Demirkan, Sertab Erener Sertab Gibi 1997 [4]
"Aşk" Aysel Gürel Demir Demirkan Sertab Erener 1999 [5]
"Aşk / Fos"
(Mando ile düet)
Aysel Gürel, Heleni Giannatsoulia Demir Demirkan Bu Yaz 2000 [18]
"Aşk Ölmez, Biz Ölürüz" Demir Demirkan, Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Ateşle Barut" Aysel Gürel Garo Mafyan Sakin Ol! 1992 [2]
"Avare" Sertab Erener, Günay Çoban Demir Demirkan, Sertab Erener Rengârenk 2010 [13]
"Ayrılık ve Biz" Sibel Algan Sibel Algan Rengârenk 2010 [13]
"Bahçede" Şehrazat Şehrazat Turuncu 2001 [6]
"Back to Beach"[B] Tina Harris Fikret Kızılok No Boundaries 2004 [19]
"Başa Döneceksin" Sezen Aksu, Sertab Erener, Demir Demirkan, İncilay Baydar Demir Demirkan, Sertab Erener Turuncu 2001 [6]
"Before the Night" Demir Demirkan Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Beni Bağışla" Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Beni Bağışla"
(Voice Male ile düet)
Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Bir Çaresi Bulunur" Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Rengârenk 2010 [13]
"Bir Damla Gözlerimde" Sinan Kaynakçı Maurici Calogero Joseph[C] Rengârenk 2010 [13]
"Bir İhtimal Daha Var" Osman Nihat Akın Osman Nihat Akın Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Bir Varmışım Bir Yokmuşum" Sinan Kaynakçı Sinan Kaynakçı Rengârenk 2010 [13]
"Biz Heybeli'de Her Gece" Yesari Asım Arsoy Yesari Asım Arsoy Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Bozlak" Yunus Emre Atilla Özdemiroğlu Sertab Gibi 1997 [4]
"Breathe in Deeper" Joachim "Jock-E" Bjorklund, Savan Kotecha Joachim "Jock-E" Bjorklund, Savan Kotecha No Boundaries 2004 [19]
"Bu Böyle" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Rengârenk 2009 [13]
"Buda" Sertab Erener, Mert Tünay Mert Tünay, Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Büyü de Gel" Mustafa Sandal Mustafa Sandal Lâ'l 1994 [3]
"Cumartesi Pazar" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Sade 2013 [15]
"Çile Bülbülüm" Vecdi Bingöl Sâdettin Kaynak Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Çocuklar Gibi" Sabahattin Ali Ali Kocatepe 41 Kere Maşallah 2006 [20]
"Çocuktuk Bir Zamanlar" Sertab Erener, Sinan Kaynakçı Miriam Mendez, Demir Demirkan, Sertab Erener Sade 2013 [15]
"Dağ Gibiyim" Turgut Berkes Demir Demirkan Sertab Gibi 1997 [4]
"Dağlar Dağlar" Barış Manço Barış Manço Yüreğimdeki Barış Şarkıları 2002 [7]
"Dargın Değilim" Sezen Aksu Fahir Atakoğlu Lâ'l 1994 [3]
"Darıldın mı Gülüm Bana" Anonim Anonim Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Dertliyim Rûhuma Hicrânımı (Üzgünüm Leyla)" Vecdi Bingöl Sâdettin Kaynak Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Dım Dım" Can Temiz Demir Demirkan, Sertab Erener 01 2012 [21]
"Dos Gardenias" Isolina Carrillo Isolina Carrillo Şans Kapıyı Kırınca soundtrack 2005 [22]
[12]
"Dönmüyorsun" Ersel Serdarlı Ersel Serdarlı Sade 2013 [15]
"Dök Zülfünü Meydâne Gel" Tanburî Mustafa Çavuş Âşık Hıfzî Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Dönûlmez Akşamın Ufkundayım (Rindlerin Akşamı)" Yahya Kemal Beyatlı Münir Nurettin Selçuk Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Ego" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Rengârenk 2010 [13]
"Elele" Sezen Aksu Sezen Aksu Sakin Ol! 1992 [2]
"Erkeğim" Sezen Aksu Attila Özdemiroğlu Lâ'l 1994 [3]
"Everyway That I Can" Demir Demirkan Demir Demirkan, Sertab Erener No Boundaries 2003 [19]
"Ey Şûh-i Sertab Ey Dürr-i Nâyâb" Anonim Lemi Atlı Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Fikrimin İnce Gülü" İsmail Hakkı Bey İsmail Hakkı Bey Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Gece Kraliçesi" Yok Wolfgang Amadeus Mozart Sertab Erener 1999 [5]
"Gel Barışalım Artık" Sezen Aksu Sezen Aksu Lâ'l 1994 [3]
"Got Me Like Oh" Brian Kierulf, Josh Schwartz Brian Kierulf, Josh Schwartz No Boundaries 2004 [19]
"Güle Güle Şekerim" Aysel Gürel Demir Demirkan, Sertab Erener Turuncu 2001 [6]
"Günahın Boynuma" Sezen Aksu Sezen Aksu, Levent Yüksel Lâ'l 1994 [3]
"Hani Kimi Zaman" Aysel Gürel Demir Demirkan, Sertab Erener Turuncu 2001 [6]
"Hayat Beklemez" Sezen Aksu Sezen Aksu Albümsüz single 2008 [23]
"Here I Am" Tim Lauer, Peter Kvint Tim Lauer, Peter Kvint No Boundaries 2003 [19]
"I Believe (That I See Love In You)" Anggun Sasmi Gilles Luka No Boundaries 2004 [19]
"I Remember Now" Demir Demirkan Demir Demirkan Albümsüz single 2007 [24]
"It Takes More" Jack D. Elliot, Negin Djafari Jack D. Elliot, Negin Djafari No Boundaries 2004 [19]
"İkimiz Bir Fidanın" Hakkı Bulut Hakkı Bulut Rengârenk 2010 [13]
"İncelikler Yüzünden" Sezen Aksu, Pakize Barışta Demir Demirkan, Sertab Erener Sertab Gibi 1997 [4]
"İstanbul" Ersel Serdarlı Ersel Serdarlı Rengârenk 2010 [13]
"İyi ki Doğdun" Demir Demirkan, Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Sertab Gibi 1997 [4]
"İyileşiyorum" Sezen Aksu, Turan Sarıbay Özgen Akçetin, Turan Sarıbay Sade 2013 [15]
"Karalama Defteri" Sibel Algan Sertab Erener, Demir Demirkan Sade 2013 [15]
"Kendime Yeni Bir Ben Lazım" Nil Karaibrahimgil Demir Demirkan, Sertab Erener "Yeni" 2001 [25]
"Kera" Özkan Uğur Atilla Özdemiroğlu, Demir Demirkan Sertab Gibi 1997 [4]
"Kırmızı Gülün Alı Var" Kadri Şençalar Kadri Şençalar Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Kız Leyla" Sezen Aksu Sezen Aksu Albümsüz şarkı 2015
"Kim Haklıysa" Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Kimseye Etmem Şikâyet" Kemani Serkis Efendi Kemani Serkis Efendi Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Kolay Değil" Sertab Erener Pedro Pena Fernandez Aşk Ölmez 2005 [11]
"Koparılan Çiçekler" Soner Sarıkabadayı Soner Sarıkabadayı Rengârenk 2010 [13]
"Kumsalda" Fikret Kızılok Fikret Kızılok Turuncu 2001 [6]
"Lâ'l" Sezen Aksu Fahir Atakoğlu Lâ'l 1994 [3]
"Leave"[D] Demir Demirkan Demir Demirkan No Boundaries 2004 [19]
"Let It Go" Phil Galdston Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Love Bites" Tina Harris, Turgut Berkes Demir Demirkan, Turgut Berkes No Boundaries 2004 [19]
"Love We Made" Phil Galdston Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Mad Love" Phil Galdston Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Makber" Abdülhak Hamit Tarhan Hafız Burhan Sertab Erener 1999 [5]
"Masal" Sezen Aksu, Meral Okay Giancarlo Bigazzi, Marco Falagiani Lâ'l 1994 [3]
"Mecbursun" Sezen Aksu Sezen Aksu Lâ'l 1994 [3]
"Mi Acaba?" Gönül Şen Fuat Güner Turuncu 2001 [6]
"Music" Madonna, Mirwais Ahmadzaï Madonna, Mirwais Ahmadzaï Crossing the Bridge – Sound of İstanbul soundtrack 2005 [12]
[26]
"Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" Aysel Gürel Onno Tunç Aysel'in 2013 [27]
"Nerdesin" Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Niçin Baktın Bana Öyle" Vecdi Bingöl Sâdettin Kaynak Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Nothing But to Pray" Demir Demirkan Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"O, Ye" Aysel Gürel Attila Özdemiroğlu Sakin Ol! 1992 [2]
"One More Cup of Coffee" Bob Dylan Bob Dylan Masked and Anonymous soundtrack 2003 [12]
[28]
"One Shot" Demir Demirkan Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Oyna" Can Temiz Anonim Sade 2013 [15]
"Oysa" Fikret Kızılok Fikret Kızılok Turuncu 2001 [6]
"Oyun Bitti" Sezen Aksu Sezen Aksu Sakin Ol! 1992 [2]
"Öyle de Güzel" Ersel Serdarlı Ersel Serdarlı Sade 2013 [15]
"Painted On Water" Demir Demirkan Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Private Emotion"
(Ricky Martin ile düet)[E]
Eric Bazilian, Rob Hyman Eric Bazilian, Rob Hyman Ricky Martin 1999 [18]
[29]
"Rengârenk" Nil Karaibrahimgil Raquib Alam, A. R. Rahman[F] Rengârenk 2010 [13]
"Rüya" Sezen Aksu Sezen Aksu Lâ'l 1994 [3]
"Sade" Ersel Serdarlı Sertab Erener Sade 2013 [15]
"Sakin Ol" Sezen Aksu Uzay Heparı, Sezen Aksu Sakin Ol! 1992 [2]
"Sarıl Bana" Aysel Gürel Erik Satie Sertab Erener 1999 [5]
"Satılık Kalpler Şehri" Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Aşk Ölmez 2005 [11]
"Sen Ağlama"
(Tuluğ Tırpan ile düet)
Aysel Gürel, Sezen Aksu Onno Tunç Onno Tunç Şarkıları 2007 [30]
"Sen Üzülme Diye"[G] Demir Demirkan Demir Demirkan, Sertab Erener Sertab 2003 [31]
"Seni Sevmeye Hüküm Giydim" Mazhar Alanson Mazhar Alanson, Fuat Güner Turuncu 2001 [6]
"Senin Mutluluğun Benim Doğum Günüm" Demir Demirkan, Sertab Erener Demir Demirkan, Sertab Erener Albümsüz single 2012 [32]
"Sessiz Gemi" Yahya Kemal Beyatlı Frank Gerald, Patricia Carli Aşk Ölmez 2005 [11]
"Sevdam Ağlıyor" Sezen Aksu Sezen Aksu Lâ'l 1994 [3]
"Seyrüsefer" Sezen Aksu Sezen Aksu Sertab Gibi 1997 [4]
"Shut Up and Dance" Phil Galdston Demir Demirkan Painted On Water 2009 [16]
"Sır" Aysel Gürel Fahir Atakoğlu Sertab Erener 1999 [5]
"Söz" Nil Karaibrahimgil Anirudh Ravichander[H] Sade 2013 [15]
"Söz Bitti" Sezen Aksu Sezen Aksu Turuncu 2001 [6]
"Sus" Sibel Algan Sibel Algan Sade 2013 [15]
"Storms"[I] Tina Harris Sertab Erener No Boundaries 2004 [19]
"Suçluyum" Sezen Aksu Attila Özdemiroğlu Sakin Ol! 1992 [2]
"Şimdi Uzaklardasın" Zeki Müren Zeki Müren Ey Şûh-i Sertab 2012 [17]
"Tek Başına" Ülkü Aker Ülkü Aker Sertab Erener 1999 [5]
"Tesadüf Aşk" Sezen Aksu Sezen Aksu Albümsüz single 2015
"The One" Demir Demirkan Demir Demirkan No Boundaries 2004 [19]
"Unutamadım" Sezen Aksu Uzay Heparı Sakin Ol! 1992 [2]
"Utanma" Demir Demirkan, Marc Paelinck, Sertab Erener Demir Demirkan, Marc Paelinck, Sertab Erener Bu Yaz 2000 [18]
"Uzaklara" Yok Fahir Atakoğlu Sertab Gibi 1997 [4]
"Vur Yüreğim" Aysel Gürel Sertab Erener Sertab Erener 1999 [5]
"Vurulduk" Sezen Aksu Uzay Heparı Sakin Ol! 1992 [2]
"Wheel Of Destiny" Demir Demirkan Demir Demirkan Albümsüz single 2005 [33]
"Yağmur Gülleri" Turgut Berkes Fahir Atakoğlu Sertab Gibi 1997 [4]
"Yağmurdan Sonra Gelen Toprağın Kokusu" Şehrazat Şehrazat Turuncu 2001 [6]
"Yaklaş" Aysel Gürel Demir Demirkan, Sertab Erener Turuncu 2001 [6]
"Yalnızlık Senfonisi" Sezen Aksu Sezen Aksu Sakin Ol! 1992 [2]
"Yanarım" Aysel Gürel, Murat Hasari Murat Hasarı Sertab Erener 1999 [5]
"Yara" Küçük İskender Atilla Özdemiroğlu Sertab Gibi 1997 [4]
"Yavaş Yavaş" Demir Demirkan, Sertab Erener Demir Demirkan Aşk Ölmez 2005 [11]
"Yolun Başında" Aysel Gürel Fuat Güner Sertab Erener 1999 [5]
"Yüz Yüzeyim" Sezen Aksu Sertab Erener Sertab Gibi 1997 [4]
"Zaferlerim" Demir Demirkan Demir Demirkan Aşk Ölmez 2005 [11]
"Zor Kadın" Aysel Gürel Demir Demirkan, Sertab Erener, Leah Goldberg Sertab Erener 1999 [5]
"Zor Kadın"
(Voice Male ile düet)
Aysel Gürel Demir Demirkan, Sertab Erener, Leah Goldberg Albümsüz single 1999 [12]
[34]

Ayrıca bakınızDüzenle

NotlarDüzenle

  • A   "Asla" şarkısında, Michel Fugain tarafından seslendirilen "Un Beau Roman" şarkısının bestesi kullanılmıştır.[35]
  • B   "Back to the Beach" şarkısı, "Kumsalda" şarkısının İngilizce sürümüdür.[36]
  • C   "Bir Damla Gözlerimde" şarkısında, "Si aeulement je pouvais lui manquer" şarkısının bestesi kullanılmıştır.[37]
  • D   "Leave" şarkısı, "Aşk" şarkısının İngilizce sürümüdür.[36]
  • E   "Private Emotion" şarkısının Sertab Erener yerine Meja ile düet yapılan sürümü single olarak yayımlandı ve Ricky Martin albümünün birçok sürümünde yer aldı.
  • F   "Rengârenk" şarkısında, Milyoner (2008) film müziklerinden biri olan "Ringa Ringa"nın bestesi kullanılmıştır.[38]
  • G   "Sen Üzülme Diye", "Everyway That I Can" şarkısının nakaratı dışındaki kısımlarının Türkçe olarak yeniden seslendirildiği versiyonudur.[39]
  • H   "Söz" şarkısında, Hindistanlı şarkıcı Dhanush tarafından seslendirilen "Why This Kolaveri Di" şarkısının bestesi kullanılmıştır.[15][40]
  • I   "Storms" şarkısı, "Vur Yüreğim" şarkısının İngilizce sürümüdür.[36]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b "Sertab Erener Resmi Sitesi". sertab.com. 11 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2013. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k Sakin Ol! (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Tempa Müzik. 1992. 8697420622640.
  3. ^ a b c d e f g h i j k Lâ'l (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Tempa Müzik. 1994. 8697420622657.
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m Sertab Gibi (albüm kitapçığı). Sertab Erener. İmaj Müzik, Sony Müzik. 1997. 5099748820327.
  5. ^ a b c d e f g h i j k Sertab Erener (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Columbia Records, Sony Müzik. 1999. 5099749447127.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l Turuncu (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Sony Müzik. 2001. 5099750344729.
  7. ^ a b Yüreğimdeki Barış Şarkıları (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Sony Müzik. 2002. 5099750760826.
  8. ^ "Eurovision'u ilk kez kazandırdı, dünyayı büyüledi". Sabah. 26 Mayıs 2003. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2013. 
  9. ^ "Everyway That I Can" şarkısının liste konumları ve Yunanistan'da altığı sertifika:
  10. ^ "2005 ilk 200 yerli albüm". MÜYAP. 9 Aralık 2012 tarihinde kaynağından (xls) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2013. 
  11. ^ a b c d e f g h i j k l m Aşk Ölmez (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Simya Müzik. 2005. 8696073001253.
  12. ^ a b c d e The Best Of Sertab Erener (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Columbia Records. 2007. 88697089492.
  13. ^ a b c d e f g h i j k l m n Rengârenk (albüm kitapçığı). Sertab Erener. DMC. 2010. 8697407056123.
  14. ^ "Sertab Erener'den Türk Sanat Müziği albümü". Haberturk.com. 12 Nisan 2012. 26 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2012. 
  15. ^ a b c d e f g h i j k l m Sade (albüm kitapçığı). Sertab Erener. DMC, GNL Entertainment. 2013. 8680126130212.
  16. ^ a b c d e f g h i Painted On Water (albüm kitapçığı). Sertab Erener & Demir Demirkan. DMC, GNL Entertainment. 2009. 8697407055584.
  17. ^ a b c d e f g h i j k l m n o Ey Şûh-i Sertab (albüm kitapçığı). Sertab Erener. DMC, GNL Entertainment. 2012. 8680126130083.
  18. ^ a b c Bu Yaz (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Columbia Records, Sony Müzik. 2000. 5099766962313.
  19. ^ a b c d e f g h i j k No Boundaries (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Columbia Records, Sony Müzik. 2004. 5099751364825.
  20. ^ 41 Kere Maşallah (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Seyhan Müzik, TMC. 2006. 8697415718662.
  21. ^ 01 (albüm kitapçığı). Ozan Çolakoğlu. DMC. 2012. 8697407056963.
  22. ^ Şans Kapıyı Kırınca soundtrack (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Simya Müzik. 2005. 8696073001079.
  23. ^ "Sertab Erener ‎– Hayat Beklemez (CD)". Discogs. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2013. 
  24. ^ "I Remember Now" (notlar). Sertab Erener. DMC, Simya Müzik. 2007. 8697407054563.
  25. ^ "Yeni" (notlar). Sertab Erener. Sony Müzik. 2001. 5099767231029.
  26. ^ Crossing the Bridge – Sound of İstanbul soundtrack (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Warner Music Group Germany. 2005. 5050467874022.
  27. ^ Aysel'in (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. DMC. 2013. 8697407057601.
  28. ^ Masked and Anonymous (Music From The Motion Picture) (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Columbia Records, Sony Music Soundtrax. 2003. 827969061824.
  29. ^ Ricky Martin (albüm kitapçığı). Ricky Martin. Columbia Records. 1999. 5099746440692.
  30. ^ Onno Tunç Şarkıları (albüm kitapçığı). Çeşitli Sanatçılar. Kolaj Müzik. 2007. 8694999015026.
  31. ^ Sertab (albüm kitapçığı). Sertab Erener. Sony Müzik. 2003. 5099749447103.
  32. ^ "Senin Mutluluğun Benim Doğum Günüm" (notlar). Sertab Erener. Universal Music Taxim Edition, GNL Entertainment, DMC. 2012. 8680126130151.
  33. ^ "Sertab Erener ‎– Wheel Of Destiny (CD)". Discogs. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2013. 
  34. ^ "Zor Kadın" (notlar). Sertab Erener. Sony Müzik. 1999. 5099766818214.
  35. ^ "Sertab'tan Yeni Renkler". Gerçek Pop. 1 Temmuz 2010. 1 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2013. 
  36. ^ a b c "Sertab Erener İngilizce albümü için gün sayıyor". Hürriyet. 14 Ocak 2004. 11 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2013. 
  37. ^ "Sertab Erener'den Yeni Klip: "Bir Damla Gözlerimde"". Gerçek Pop. 7 Ekim 2010. 11 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2013. 
  38. ^ "Rengarenk Sertab". Hürriyet. 3 Haziran 2010. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2013. 
  39. ^ Özpeynirci, Emre (27 Mayıs 2003). "Sony: Sertab bizimle dünya starı olacak". Hürriyet. 16 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2013. 
  40. ^ Tanberken, Olcay (25 Nisan 2013). "Anne Bu Çalan Ne? (25 Nisan 2013)". dikkatmuzik.com. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2013. 

Dış bağlantılarDüzenle