Ana menüyü aç

Anggun Cipta Sasmi (29 Nisan 1974, Cakarta), Endonez-Fransız şarkıcı. Şimdiye kadar 12 albüm yayımladı (5'i Endonezyaca 4'ü İngilizce ve Fransızca) Müzik kariyerine 12 yaşında başlayan şarkıcı Endonezya'da büyük başarılar elde etmiştir. 20 yaşındayken Avrupa'da yaşamayı tercih etti ve şu an Fransa'da yaşamaktadır.

Anggun
Genel bilgiler
Doğum adı Anggun Cipta Sasmi
Doğum 29 Nisan 1974 (1974-04-29) (45 yaşında)
Endonezya Cakarta, Endonezya
Tarzlar Pop, R&B,
Meslekler Şarkıcı, Besteci
Çalgılar Piyano
Etkin yıllar 1986-günümüz
Müzik şirketi April Earth, Warner, Sony Music
Resmî site Anggun.com

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek olan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa adına yarışacağı 29 Kasım 2011 tarihinde duyuruldu[1].

DiskografiDüzenle

Endonezce albümlerDüzenle

  • 1986: Dunia Aku Punya
  • 1990: Mimpi
  • 1990: Tua Tua Keladi
  • 1990: Takut
  • 1991: Anak Putih Abu Abu
  • 1992: Nocturno
  • 1993: Anggun C. Sasmi... Lah!!!
  • 1994: Yang Hilang

Fransızca albümlerDüzenle

  • 1997: Au nom de la lune
  • 2000: Désirs Contraires
  • 2005: Luminescence
  • 2006: Luminescence Edition Speciale
  • 2008: Elévation
  • 2011: Echos (November)

İngilizce albümlerDüzenle

  • 1998: Snow on the Sahara
  • 1999: Anggun
  • 2000: Chrysalis
  • 2002: Open Hearts
  • 2005: Luminescence
  • 2006: Luminescence Special Edition
  • 2007: Best Of
  • 2008: Elevation
  • 2011: Echoes (TBA)
Önce gelen:
"Sognu"
Amaury Vassili
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa
2012
Sonra gelen:
"L'enfer et moi"
Amandine Bourgeois

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Jiandani, Sanjay (2011-10-30). "France: Anggun will represent France in Baku". Esctoday. Erişim tarihi: 29 Kasım 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle