Türkiye'deki teknokentler listesi

Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki teknokentler listesi, Türkiye'de yer alan bilim parklarının listesidir.

ListeDüzenle

Sıra Adı Bağlı olduğu kurum Bulunduğu şehir Durumu Kuruluş yılı
1 ODTÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara Aktif 2000
2 TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Teknoparkı TÜBİTAK Kocaeli Aktif 2001
3 Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilkent Üniversitesi Ankara Aktif 2002
4 İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir Aktif 2002
5 GOSB Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sabancı Üniversitesi Kocaeli Aktif 2002
6 Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Hacettepe Üniversitesi Ankara Aktif 2003
7 İTÜ Arı Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Aktif 2003
8 Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anadolu Üniversitesi Eskişehir Aktif 2003
9 Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Selçuk Üniversitesi Konya Aktif 2003
10 Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Aktif 2003
11 Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul Aktif 2003
12 İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İstanbul Üniversitesi İstanbul Aktif 2003
13 Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi Akdeniz Üniversitesi Antalya Aktif 2004
14 Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Erciyes Üniversitesi Kayseri Aktif 2004
15 Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Aktif 2004
16 Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Çukurova Üniversitesi Adana Aktif 2004
17 Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Mersin Üniversitesi Mersin Aktif 2005
18 Göller Bölgesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta Aktif 2005
19 Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi Uludağ Üniversitesi Bursa Aktif 2005
20 Erzurum Ata Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Atatürk Üniversitesi Erzurum Aktif 2005
21 Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Aktif 2006
22 Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ankara Üniversitesi Ankara Aktif 2006
23 Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gazi Üniversitesi Ankara Aktif 2007
24 Fırat Teknoloji Geliştirme Bölgesi Fırat Üniversitesi Elazığ Aktif 2007
25 Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Pamukkale Üniversitesi Denizli Aktif 2007
26 Cumhuriyet Teknoloji Geliştirme Bölgesi Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Aktif 2007
27 Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Dicle Üniversitesi Diyarbakır Aktif 2007
28 Trakya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Trakya Üniversitesi Edirne Aktif 2008
29 Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sakarya Üniversitesi Sakarya Aktif 2008
30 Tokat Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Aktif 2008
31 ASO Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ankara Aktif 2008
32 Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Aktif 2009
33 Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Aktif 2009
34 Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi İnönü Üniversitesi Malatya Aktif 2009
35 Kütahya Dumlupınar Tasarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Aktif 2009
36 İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Aktif 2009
37 Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Aktif 2009
38 Düzce Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Düzce Üniversitesi Düzce Aktif 2010
39 Harran Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Harran Üniversitesi Şanlıurfa Aktif 2010
40 Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş Aktif 2011
41 Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Aktif 2011
42 Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Aktif 2011
43 Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gebze Teknik Üniversitesi Kocaeli Aktif 2011
44 İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Aktif 2012
45 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Aktif 2012
46 Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Hitit Üniversitesi Çorum Aktif 2012
47 Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Celal Bayar Üniversitesi Manisa Aktif 2012
48 Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Aktif 2013
49 Bozok Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bozok Üniversitesi Yozgat Aktif 2013
50 Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Aktif 2013
51 Niğde Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Niğde Üniversitesi Niğde Aktif 2013
52 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi MAKÜ-BAKA Teknoloji Geliştirme Bölgesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Aktif 2013
53 Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Yapım aşamasında 2014
54 Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Marmara Üniversitesi İstanbul Aktif 2014
55 Ege Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ege Üniversitesi İzmir Aktif 2014
56 Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara Aktif 2014
57 OSTİM Ekopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ankara Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

Atılım Üniversitesi

Çankaya Üniversitesi

Başkent Üniversitesi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Ankara Aktif 2014
58 Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay Aktif 2014
59 Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Aktif 2014
60 Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Karaman Yapım aşamasında 2015
61 Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Yapım aşamasında 2015
62 Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Selçuk Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Aksaray Üniversitesi

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi

KTO Karatay Üniversitesi

Konya Aktif 2015
63 Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kocatepe Üniversitesi

Uşak Üniversitesi

Afyonkarahisar

Uşak

Aktif 2015
64 Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme Bölgesi Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Aktif 2016
65 Gaziantep OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gaziantep Aktif 2017
66 Zonguldak Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Aktif 2017
67 Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Batman  Üniversitesi Batman Yapım aşamasında 2017
68 Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Osmaniye Yapım aşamasında 2017
69 Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Karabük Üniversitesi Karabük Yapım aşamasında 2017
70 Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Nevşehir Aktif 2018
71 Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gebze Teknik Üniversitesi Kocaeli Aktif 2018
72 Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Aktif 2018
73 Dudullu OSB Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Aktif 2018
74 Antalya OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi Akdeniz Üniversitesi

Antalya Bilim Üniversitesi

Antalya Yapım aşamasında 2018
75 İstanbul Sebahattin Zaim Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sebahattin Zaim Üniversitesi İstanbul Yapım aşamasında 2018
76 İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Medeniyet Üniversitesi İstanbul Yapım aşamasında 2018
77 Mersin Tarım Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Mersin Üniversitesi Mersin Yapım aşamasında 2018
78 Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kırklareli Üniversitesi Kırklareli Yapım aşamasında 2018
79 Teknohab Teknoloji Geliştirme Bölgesi Gazi Üniversitesi Ankara Yapım aşamasında 2018
80 Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Karatekin Üniversitesi Çankırı Yapım aşamasında 2018
81 Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Yapım aşamasında 2018
82 İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İskenderun Teknik Üniversitesi Hatay Yapım aşamasında 2019
83 Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Giresun Üniversitesi Giresun Yapım aşamasında 2019
84 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve

Türk-Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Türk-Alman Üniversitesi

İstanbul Yapım aşamasında 2019
85 ASBÜ Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ankara Yapım aşamasında 2019

HaritaDüzenle