Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay II. Başkanları listesi

Bu liste Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığının II. Başkanları listesini içermektedir.

Genelkurmay II. başkanları listesiDüzenle

Fotoğraf Komutan Görev başlangıcı Görev bitişi
1   Yarbay Salih Omurtak 30 Ocak 1920 2 Eylül 1921
2   Albay Asım Gündüz 2 Eylül 1921 12 Ocak 1924
3   Albay Kâzım Orbay 11 Mayıs 1924 18 Aralık 1928
4   Orgeneral Asım Gündüz 5 Ocak 1929 1 Aralık 1943
5   Orgeneral Kâzım Orbay 1 Aralık 1943 12 Ocak 1944
6   Orgeneral Salih Omurtak 13 Ocak 1944 24 Haziran 1946
7   Orgeneral Muzaffer Tuğsavul 16 Kasım 1946 25 Ağustos 1949
8   Orgeneral İzzet Aksalur 15 Eylül 1949 6 Haziran 1950
9   Orgeneral Zekâi Okan 6 Haziran 1950 24 Aralık 1951
10   Orgeneral Şahap Gürler 24 Aralık 1951 25 Temmuz 1952
11   Orgeneral Zekâi Okan 25 Temmuz 1952 21 Temmuz 1954
12   Orgeneral Rüştü Erdelhun 14 Eylül 1954 14 Haziran 1956
13   Orgeneral Salih Coşkun 17 Temmuz 1956 15 Aralık 1957
14   Orgeneral Cevdet Sunay 15 Aralık 1957 3 Haziran 1960
15   Hv. Korgeneral Seyfi Turagay 3 Haziran 1960 4 Ağustos 1960
16   Korgeneral Süleyman Şefik İlter 4 Ağustos 1960 20 Ocak 1961
17   Orgeneral Muhittin Önür 20 Ocak 1961 23 Haziran 1961
18   Korgeneral Memduh Tağmaç 27 Haziran 1961 27 Ağustos 1964
19   Orgeneral Refik Tulga 1 Eylül 1964 29 Ağustos 1967
20   Orgeneral Fikret Esen 29 Ağustos 1967 18 Mart 1969
21   Orgeneral Faruk Gürler 18 Mart 1969 29 Ağustos 1969
22   Orgeneral Nihat Tulunay 29 Ağustos 1969 29 Ağustos 1972
23   Orgeneral Turgut Sunalp 29 Ağustos 1972 30 Ağustos 1973
24   Orgeneral Adnan Ersöz 29 Ağustos 1973 30 Ağustos 1975
25   Orgeneral Kenan Evren 30 Ağustos 1975 30 Ağustos 1976
26   Orgeneral Vecihi Akın 30 Ağustos 1976 30 Ağustos 1977
27   Orgeneral Sedat Celasun 30 Ağustos 1977 30 Ağustos 1978
28   Orgeneral Ali Haydar Saltık 30 Ağustos 1978 30 Ağustos 1980
29   Orgeneral Necdet Öztorun 30 Ağustos 1980 6 Ağustos 1983
30   Orgeneral Necip Torumtay 6 Ağustos 1985 30 Ağustos 1987
31   Orgeneral Kaya Yazgan 30 Ağustos 1987 30 Ağustos 1989
32   Orgeneral Mehmet Önder[1] 30 Ağustos 1989 30 Ağustos 1991
33   Orgeneral Fikret Küpeli

[2]

30 Ağustos 1991 30 Ağustos 1993
34   Hv. Orgeneral Ahmet Çörekçi 30 Ağustos 1993 30 Ağustos 1995
35   Orgeneral Çevik Bir 30 Ağustos 1995 30 Ağustos 1998
36   Orgeneral Hilmi Özkök 30 Ağustos 1998 30 Ağustos 1999
37   Orgeneral Halit Edip Başer 30 Ağustos 1999 30 Ağustos 2000
38   Orgeneral Yaşar Büyükanıt 30 Ağustos 2000 30 Ağustos 2003
39   Orgeneral İlker Başbuğ 30 Ağustos 2003 30 Ağustos 2005
40   Orgeneral Işık Koşaner 30 Ağustos 2005 30 Ağustos 2006
41   Orgeneral Ergin Saygun 30 Ağustos 2006 30 Ağustos 2009
42   Orgeneral Hasan Iğsız 30 Ağustos 2008 30 Ağustos 2009
43   Orgeneral Aslan Güner 30 Ağustos 2009 30 Ağustos 2011
44   Orgeneral Hulusi Akar 30 Ağustos 2011 22 Ağustos 2013
45   Orgeneral Yaşar Güler 22 Ağustos 2013 28 Temmuz 2016
46   Orgeneral Ümit Dündar 28 Temmuz 2016 10 Temmuz 2018
47   Korgeneral Metin Gürak 10 Temmuz 2018 10 Ocak 2020
  Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu (vekil) 10 Ocak 2020 5 Ağustos 2020
48   Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu 5 Ağustos 2020

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Milliyet 04.08.1989 (s.9) "Fisunoğlu 1. Ordu Komutanı"
  2. ^ Cumhuriyet 04.08.1991 "Askeri Şûra kararları açıklandı Orgeneral Beyazıt, Ege Ordu Komutanı"