Oğuzhan Uğur

Türk şarkıcı, oyuncu, yönetmen ve senarist

Oğuzhan Uğur (d. 29 Ocak 1984; Ankara), Türk Müzisyen, Yönetmen, Senarist, Karikatürist ve YouTuber.

Oğuzhan Uğur
Doğum 29 Ocak 1984 (1984-01-29) (38 yaşında)
Ankara, Türkiye
Meslek Müzisyen, Yönetmen, Senarist, Karikatürist, YouTuber
Etkin yıllar 2011-günümüz
Ebeveyn(ler) Hasan Atilla Uğur (babası)
Pakize Uğur (annesi)

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Ankara'da dünyaya geldi. Abdullah Öcalan'ın ilk sorgusunu yapan Albay Hasan Atilla Uğur'un oğlu, yönetmen Tuğrul Uğur'un ağabeyidir. Üniversite öğrenciliği sırasında Mustafa Şevki Doğan ve Osman Sınav’ın yardımcılığını yaptı. 2011 yılında vizyona giren "Ağır Abi" isimli filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı.[1] 2012 yılında "Çok Şükür" isimli ilk albümü piyasaya çıktı.[2] Ardından çeşitli single albümler ve şarkılarına çektiği video klipler ile geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Oğuzhan Uğur, Murat Dalkılıç'ın "Leyla" isimli şarkısına çekilen video klibin yönetmenliğini üstlendi.[3] İkili daha sonra birlikte "Mağlubiyet" isimli bir düet şarkı da çıkardı.[4]

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraf bölümünden mezun olan Oğuzhan Uğur, 2017 ortalarından beri Budabi ve Onedio'nun YouTube kanallarında içerikler hazırlamış, 2022 itibari ile YouTuberlık kariyerine BaBaLa TV'de devam ettirmektedir.

FilmografiDüzenle

Yıl Film Notlar
2011 Ağır Abi Yönetmen, senarist (Sinema Filmi)
2015 Pişt Batuhan (Sinema Filmi)
2016 Bizans Oyunları Taciroğlu (Sinema Filmi)
2019 Kırk Yalan Tahsin (Sinema Filmi)
2019 Borç Harç Murat (Sinema Filmi)
2020 Exatlon Challenge Türkiye Sunucu (Netflix)
2021 Oğuzhan Uğur'la Dün Dündür Sunucu (BluTV)

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

Single albümlerDüzenle

  • Terbiyesizim (2012)
  • Panpa (2012)
  • Birinci Vazife (2013)
  • İstemiyorum (2013)
  • Sağ Salim (2014)
  • Bal Prensesi (2014)
  • Dengi Dengine feat. Ege Çubukçu (2014)
  • Biyolojik Unsur (2015)
  • Mağlubiyet (2016)
  • Madım mı? (2016)
  • Kıskanç (2016)
  • Bana Bunu Yapma (2017)
  • Tarihi Çevir (2017)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ağır Abi düeti - Hürriyet". 21 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016. 
  2. ^ "Annesi istedi albüm yaptı - Akşam". 12 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016. 
  3. ^ "Murat Dalkılıç Barmen Oldu! - Kral Müzik". 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016. 
  4. ^ "Oğuzhan Uğur: 'Murat'la kopmayacak bir bağ kurduk' - Haber Türk". 6 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle