Ana menüyü aç

Leonardo DiCaprio filmografisi

Bu makalede, Leonardo DiCaprio filmografisi yer almaktadır.

Leonardo DiCaprio 2010.jpg DiCaprio Zindan Adası filmi için 60. Berlin Uluslararası Film Festivali prömiyerinde Şubat, 2010
Filmografi
Uzun metrajlı filmler 29
Televizyon dizisi 7
Yıl Yapım Rol Notlar
1991 Mahluklar 3 Josh
1992 Zehirli Sarmaşık Guy
1993 Bu Çocuğun Hayatı Toby
Gilbert'in Hayalleri Arnie Grape İlk AkademiÖdülü adaylığı
1994 The Foot Shooting Party Guy Kısa Film
1995 Hızlı ve Ölü Kid
The Basketball Diaries Jim Carroll
Total Eclipse Arthur Rimbaud
1996 Romeo + Juliet Romeo Montague
Marvin'in Odası Hank
1997 Titanic Jack Dawson
1998 The Man in the Iron Mask Kral XIV. Louis/Philippe
Şöhret Brandon Darrow
2000 Kumsal Richard
2001 Don's Plum Derek
2002 Catch Me If You Can Frank William Abagnale Jr.
Gangs of New York Amsterdam Vallon
2004 The Aviator Howard Hughes
2006 Blood Diamond Danny Archer
The Departed Billy Costigan
2007 The 11th Hour Anlatıcı
2008 Revolutionary Road Frank Wheeler
Body of Lies Roger Ferris
The Chancellor Manuscript Peter Chancellor
Freedom Within the Heart Brian Boru
The Rise of Theodore Roosevelt Theodore Roosevelt
2009 Shutter Island Edward "Teddy" Daniels
2010 Başlangıç Cobb
2011 J.Edgar J.Edgar
2012 Django Unchained Calvin Candie
2013 Muhteşem Gatsby Jay Gatsby
2013 The Wolf of Wall Street Jordan Belfort Altın Küre Komedi-Müzikal En İyi Erkek Oyuncu
Televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
1990 Outsiders, TheThe Outsiders Kid Fighting Scout Bölüm: Pilot
Parenthood Garry Buckman Adaylık—Genç Artist Ödülleri televizyon dizisinde oynadığı, En İyi Genç Erkek Oyuncu
New Lassie, TheThe New Lassie Young Boy Bölüm: Livewire
Santa Barbara Young Mason Capwell Adaylık—Genç Artist Ödülleri Gündüz Kuşağı Dizisinin, En İyi Genç Erkek Oyuncu
1991 Roseanne Darlene's Classmate Bölüm: Home-Ec
1991–92 Growing Pains Luke Brower Düzenli seri
Adaylık—Genç Artist Ödülleri Televizyon dizisinde oynadığı, En İyi Genç Erkek Oyuncu
2014 Saturday Night Live Kendisi Bölüm: Jonah Hill/Bastille

Yapımcı olarakDüzenle

Film
Yıl Başlık Notlar
2004 Assassination of Richard Nixon, TheThe Assassination of Richard Nixon Yönetici yapımcı
Aviator, TheThe Aviator Yönetici yapımcı
2007 11th Hour, TheThe 11th Hour
Gardener of Eden
2008–10 Greensburg
2009 Orphan
2011 Red Riding Hood
Ides of March, TheThe Ides of March Yönetici yapımcı
2013 Runner, Runner
Out of the Furnace
The Wolf of Wall Street

KaynakçaDüzenle